Teste cu CZ 83

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
d-rive

Re: Teste cu CZ 83

Post by d-rive »

Ce mai place unora sa dea in CZ fara sa vina cu argumente rezultate in urma unor masuratori clare... de ce nu, comparatii cu concurenta, Fort.
CZ83 Rubber
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nu da nimeni in CZ.
De exemplu un SP-01 Shadow este destul de greu de egalat, de exemplu, la clasa lui.
Personal ma refeream strict la "modificarile" prevazute de lege pentru a transforma o arma
in arma de panoplie.
Acolo este si o prevedere expresa referitoare la gaura din camera cartusului.
Atata tot.
Acum, daca tot se discuta problema, la urmatoarele teste GP vom lua in poligonul
de la Zvolen si un CZ-83 din stocul producatorului de acolo si vom face toate testele,
inclusiv testele comparative in medii ostile [acid, baze, etc...].
Am sa fac un site dedicat problemei si am sa public acolo rezultatele imortalizate pe film.
Fara pixeli albastri. :lol:
Si cred ca nu voi face neparat un deserviciu celor de la Arrow intrucat cei de la CZ mi-au confirmat ca
au schimbat distribuitorul in RO si au dat exclusivitatea altei firme.
http://www.czub.cz/Kontakt.aspx?lang=en ... 22-contact
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
violiv

Post by violiv »

Acolo este si o prevedere expresa referitoare la gaura din camera cartusului.

Eronat! La armele de panoplie nu e o gaura ci minim doua de minim 5 mm diametru si nu sunt practicate in camera cartusului ci "imediat in fata acesteia". Ca efect asupra armei si munitiei trase printr-o astfel de teava, puse in comparatie cu cea din camera cartusului de la CZ 83, e ca si cum ai incerca sa te p...s... pe c...r :lol: sau invers :twisted: .
nedumeritu

Post by nedumeritu »

violiv wrote:Acolo este si o prevedere expresa referitoare la gaura din camera cartusului.

Eronat! La armele de panoplie nu e o gaura ci minim doua de minim 5 mm diametru si nu sunt practicate in camera cartusului ci "imediat in fata acesteia". Ca efect asupra armei si munitiei trase printr-o astfel de teava, puse in comparatie cu cea din camera cartusului de la CZ 83, e ca si cum ai incerca sa te p...s... pe c...r :lol: sau invers :twisted: .
Cu multumiri pentru sustinere.
Dar eu nu stau sa numar gaurile.
Concluzia logica, gaura aia de la CZ 83 ar fi un fel de ANUS CONTRA NATURII.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Olar

Post by Olar »

nedumeritu wrote:
violiv wrote:Acolo este si o prevedere expresa referitoare la gaura din camera cartusului.

Cu multumiri pentru sustinere.
Dar eu nu stau sa numar gaurile.
Concluzia logica, gaura aia de la CZ 83 ar fi un fel de ANUS CONTRA NATURII.
* Report this post
* Reply with quote

Re: Vand 100 buc. AE 9 mm Rubber si incarcatoare Fort

Postby nedumeritu » Mon May 04, 2009 3:44 pm

geony wrote:Ma bate gindul sa cumpar un CZ 83. dat fiind faptul ca e otel nu zamac. Singura rezerva o am datorita faptului ca are camera
gaurita, fapt ce face sa piarda mare parte din puterea exploziei.
Deocamdata cei de la UTI n-au munitie, si pe ceilalti de care aminteati nu stiu unde sa-i contactez.Iar daca nu aprovizioneaza regulat nu ma intereseaza sa-l tin pt. vitrina.
De aceea speram sa mai aveti niste „resturi” intuind ca find acelasi calibru ar putea merge(depinde de incarcatura si de greutatea bilei) care
nu cred sa difere mult.
Multumesc pt.raspuns oricum.

In primul rand trebuie sa intelegi ca acea gaura in camera cartusului este cea mai moderna si mai neangajanta sulutie de a limita pistolul la folosirea pentru munitie cu bila de cauciuc. Orice surplus de energie sub forma de volum de gaz este evacuat in lateral si astfel proiectilul "solid", un FMJ de exemplu, nu va zbura mai deloc dar nici pistolul nu va zbura in bucati punandu-te in pericol.
In plus la CZ 83 NU exista conicitatea tevii lise cum este la Fort.
Cat despre puterea la tinta am prezentat-o deja pe foumul ROMSDC in imagini graitoare. CZ 83 este la fel de puternic cu un Fort cu aceeasi munitie. Poate raza de actiune sa fie mai mica cu un metru, doi, pentru ca are si teava mai scurta. Oricum, nici un judecator nu o sa iti dea legitima aparare daca tragi la 12 metri. Asta este clar deja.
Cat despre providerii de munitie mentionati de mine, totul este deja aranjat, daca ne adunam mai multi, si intrunim dreptul de a lua 1000 de bucati, vom plati doar transportul, o suma modica si un cuantum de 180Euro pentru 1000 de unitati. Este vorba despre AE cu semtex produs la fabrica de origine, in Slovacia mi se pare. De la AEST mi s-a spus cert ca trebuie adunate copii dupa permise de tip B care sa insumeze dreptul pentru 1000 de bucati si ele vin la Bucuresti in vama si acolo fiecare isi ia partea lui.

@emy
CZ 83 la UTI este cam 2600.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else

nedumeritu

* Private message
* Website
De la cea mai moderna si mai neangajanta sulutie de a limita pistolul la folosirea pentru munitie cu bila de cauciuc la anus contra naturii e cam multa distanta. are dreptate cine spune ca s-a prostit forumuk asta, de la unii ca macarici si haiosu care chiae erau meseriasi s-a ajuns la niste ""cunoscatori" ca barthy, aurorauno, tevez, nedumeritu....care se baga in seama si contrazic ce/au zis mai demult. E greu de citit forumul dar mi-am facut un rezumat si pot spune ca pe unii va "cunosc deja. Imi place tot mai mult acest cz83, mai ales ca seamana cu carpati un pic.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

olar wrote:..................
...................................
Sa inteleg ca propui ca ideala solutia incremenirii in proiect?
Adica omul sa nu mai invete, sa nu cunoasca mai multe, sa nu isi largeasca orizontul cunostintelor?
Parerile si opiniile sunt cele ce se modifica si ele in urma acumularii de noi experiente/cunostinte.
Si daca ieri aveam o opinie, in urma unor cunoasteri limitate, acum, azi, ma pronunt pe baza
noilor experiente acumulate.
Concluzie si indemn: cumparati strecuratori.
Gaurile sunt pe gratis, ca la covrigi, un leu covrigu', gaura pe gratis.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Olar wrote:... de la unii ca macarici si haiosu care chiae erau meseriasi s-a ajuns la niste ""cunoscatori" ca barthy, aurorauno, tevez, nedumeritu....care se baga in seama si contrazic ce/au zis mai demult. .....

vezi ca mananci contra naturii ! spune-mi cu ce am gresit ca sa-mi fac mea culpa, daca nu te blestem sa-ti iasa blidele strambe, olarule..
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Dr.G

Post by Dr.G »

,, Imi place tot mai mult acest cz83, mai ales ca seamana cu carpati un pic.Olar "

Nu va suparati, nu e CZ83 comparabila nici cu Fortul nici cu GP, poate sa comparam Fortul cu GP .
Orice-ati vrea sa spuneti, sa laudati , sa argumentati, sa exprimati despre CZ 83, nu sufera termen de comparatie cu rivalii de mai sus. Poate, ca daca CZ 83 otel, era adus acum 3-4-5 ani pe piata, si ramanea singur flacaias si se lupta cu zamakurile Walther, Mauser, etc. era cel mai bun, dar asa, a pierdut cursa calitatii in raport cu altele aparute pe piata romaneasca. l-au tinut in mana baietii de pe forum, au tras cu el in poligoane, au tras cu el la UTI, instructorii de-acolo, care, binenteles aveau interesul sa-l vanda, au recunoscut ca nu are calitatile altor pistoale, pe care ei nu le vindeau, dar le testau, si intelegeti la ce ma refer. Oamenii au fost corecti, nu are nici puterea si nici precizia altora.
CZ 83, ca arma de aparare, e buna in 0- 2m,tocmai indeajuns sa-ti justifici atitudinea de legitima aparare, dar isi pierde din precizie si putere peste 2-3 m. E frumusica la aspect, e mai cizelata decat Fort si GP care-s mai marlanesti, ca aspect, dar, bariera asta psihologica cu gaura din zona camerei cartusului, e ceva ce zgarie la vederea ei, si nu poate fi trecuta decat , ori de un impatimit al modelului, ori de un necunoscator al rostului gaurii.
Daca cumva ar exista pe piata un CZ, pe bila, fara gaura, si cu teava lunga, pus la punct, care sa semene, asa, cu CZ 75, atunci, ar fi ceva extraordinar de bun, dar altfel.
P.S. Barthy, imi plac replicile tale, nu te opri, esti cel mai acid si la obiect user .
sith

Post by sith »

Dr.G wrote:Daca cumva ar exista pe piata un CZ, pe bila, fara gaura, si cu teava lunga, pus la punct, care sa semene, asa, cu CZ 75, atunci, ar fi ceva extraordinar de bun, dar altfel.
Pai cam este, sau este cel mai aproape ... Se numeste FORT 14R, fort-ul fiind la origine tot CZ ...
cz 75.jpg
cz 75.jpg (4.92 KiB) Viewed 5196 times
Fort 14R.jpg
Fort 14R.jpg (10.81 KiB) Viewed 5182 times
Last edited by sith on Sat Feb 26, 2011 5:07 pm, edited 1 time in total.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sith wrote:
Dr.G wrote:Daca cumva ar exista pe piata un CZ, pe bila, fara gaura, si cu teava lunga, pus la punct, care sa semene, asa, cu CZ 75, atunci, ar fi ceva extraordinar de bun, dar altfel.
Pai cam este, sau este cel mai aproape ... Se numeste FORT 14R, fort-ul fiind la origine tot CZ ...
cz 75.jpg
fort 14.jpg
Culmea este ca cei care au GP-uri, peste 400 de oameni, sunt in stare sa jure... au contraire... :lol: :lol:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sith

Post by sith »

nedumeritu wrote:
sith wrote:
cz 75.jpg
fort 14.jpg
Culmea este ca cei care au GP-uri, peste 400 de oameni, sunt in stare sa jure... au contraire... :lol: :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fort-12 : " Ukrainian state-owned FORT factory purchased Czech machinery from Česká Zbrojovka Uherský Brod factory, and by the late 1990s developed its first pistol, the Fort-12", dar stiati asta ...

Felicitari, daca ati vandut 400 de GP-uri pana acum ... :D
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Dr.G

Post by Dr.G »

Ei, daca va uitati pe site-ul Sig-Sauer,http://www.sigsauer.com/Products/ShowCa ... tegoryid=1 o sa vedeti ca, semana ca doua picaturi de apa Fort 17 cu unul din Sig Sauer, daca nu ma-nsel modelul 226 sau 229. Incredibila asemanare.
violiv

Post by violiv »

Oare de ce nu reusiti sa treceti de imaginea din poza?
Dupa cum am mai spus-o de mai multe ori, intre "polimericele" :lol: :lol: vestite si armele serioase din care se trag nu exista nicio legatura mai stransa decat folosirea unei aceeasi bucati de plastic, aia pe care o tii in mana. In rest, tot ce-i prin maruntaiele armei difera atat ca principiu de functionare cat si constructiv si, uneori, si ca materiale din care sunt facute aceste maruntaie. La mare parte din cele ce contin numa metal este exact acelasi lucru, chiar si la vestitele Fort.
Motivul real si rational este ca practic n-au nevoie sa fie mai mult decat niste jucarioare ca sa scuipe o biluta de 10 ori mai usoara ca un glont adevarat undeva pana la 10 m, adica ceva mai putin decat poate face o prastie de amatori.

Ca ne dorim "scurte", ca vrem sa tragem cu ele cat mai departe si cat mai mult e foarte de inteles. Prin prisma acestei optici e normal sa incercam sa-l alegem pe "cel mai cel" da-i bine sa nu uitam totusi ca este doar un pic mai mult decat un air-soft....ba chiar ar fi foarte bine daca ne-am apleca mai mult catre ideea de air-soft: cu astea chiar se poate trage infinit mai mult si mai ieftin decat cu bile, cu precizie mult mai buna si perfect legal si-n propriul dormitor in tinta pusa deasupra televizorului (si daca lipesti tinta de-un strat de plastilina n-ai treaba nici cu bilutele ce zboara prin camera) :mrgreen:
Pentru "bile de cauciuc" cred ca-i suficienta orice jucarie care rezista la ceva mai mult de 2-3 magazii trase - doua magazii pentru antrenament si una o tinem acolo pentru "la o adica"....mai ales ca-i mult mai eficient si mai sigur sa nu te apuci sa tragi in astfel de situatii. Jucaria de 600 lei mult laudata in alt topic face la fel de bine ca al mai "bengos" de peste 2500.
tevez

Post by tevez »

Olar wrote:are dreptate cine spune ca s-a prostit forumuk asta, de la unii ca macarici si haiosu care chiae erau meseriasi s-a ajuns la niste ""cunoscatori" ca barthy, aurorauno, tevez, nedumeritu....care se baga in seama si contrazic ce/au zis mai demult. E greu de citit forumul dar mi-am facut un rezumat si pot spune ca pe unii va "cunosc deja. Imi place tot mai mult acest cz83, mai ales ca seamana cu carpati un pic.
În primul rând eu niciodată nu emit propoziţii cu pretenţie de axiome. Mai mereu spun "în opinia mea", "părerea mea", etc.
Merci de alăturarea cu Barthy, macarici sau nedumeritu, nu cunosc atâtea despre arme ca ei dar mă perfecţionez în timp.
N-am reuşit toţi să conspectăm aşa repede ca tine şi să ajungem la adevărul absolut în 3 zile. Da, mă contrazic uneori,
se numeşte evoluţie- Uite, când eram în şcoala primară eram de părere că şcoala e super-lame şi că ar fi mult mai bine
să mă joc. La un moment dar mi-am dat seama că greşeam şi că profesorii şi familia îmi doreau binele, de asta mă
duceau la şcoală. Şi rezultatul se vede, cel puţin prin faptul că ştiu să scriu corect în limba română, ceea ce tu eşti
departe de-a o face. Desigur, e posibil să fie greşeli...intenţionate! În ponia mea (şi cu asta mă retrag din discuţia
off-topic) eşti un troll.
Troll
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
A nu se confunda cu trol, personaj din mitologia scandinavă.

Pe scurt, un troll este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți.

Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot generea și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresea unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această "dezvăluire" publicului larg cu scopul de a defăima.

Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zânzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.

Denumirea de troll se poate aplica și mesajului menit să agite spiritele.

Câteva exemple de subiecte tipic troll:

* Există Dumnezeu, sau extratereștri, sau comunism adevărat...
* Linux e mai bun decât Windows sau Mac OS sau Solaris sau...
* Americanii, germanii sau indienii sunt mai deștepți decât rușii, francezii sau japonezii...

Termenul de troll provine din limba engleză, de la trolling, tehnică de pescuit ce implică întinderea unei momeli și plimbarea acesteia dintr-o barcă în mișcare.

Şi nu eşti singurul. Ia vezi poate redezgropi polemica PP vs. RG să te distrezi un pic pe seama noastră, nu??
aurorauno

Post by aurorauno »

Draga Olar,pe forumul asta nu sunt impartiti userii,nu exista opinia celui desemnat oficial expert si a celui amator,toti sunt niste oameni cu o pasiune comuna:armele,fiecare avand mai multa sau mai putina experienta!Aici nu doar 3-4 posteaza,expertii,restul asculta,fiecare e liber sa spuna ce crede de cuvinta!Nu s-a autointitulat nimeni din cei enumerati de tine "cunoscatori" ,nici nu ne-am bagat in seama ci doar ne-am spus parerire,uneori in contradictoriu,asta fiind ceva normal,nu toti gandim la fel!Nu stau sa-ti mai explic,atat iti spun : ESTI VARZA!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Post Reply