PISTOL CZ 83 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Nikki

Re: PISTOL CZ 83 9mm

Post by Nikki »

aurorauno wrote:Iar aici va prezint o situatie reala,concluziile le trageti singuri: http://www.youtube.com/watch?v=3AA_dgRd ... re=related
Parerea mea este ca trebuie sa tragem doua concluzii:
1. In SUA : "no charges filed agenst shooter, badguy went to prison" citat din descrierea filmului. Logic, pentru ca desi nu reiese ca agresorul ar fi purtat o arma, functionarul care a tras a eliminat pericolul in care se aflau alte trei persoane.
2. In Romania : NU EXISTA PERICOL!!! DE AIA EXISTA POLITIA, SA NE PROTEJEZE! VA SIMTITI IN PERICOL? SUNATI LA POLITIE SI EI VOR REZOLVA! :lol: cel mai probabil, functionarul ar fi incasat un dosar penal de toata frumusetea, ar fi facut parnaie pentru uz ilegal de arma (vezi doamne apararea disproportionata, dupa fatalaii care au creat legea 295, restul de modificari si interpretarea acestora), ar fi fost "scuipat" in direct la stirile de la ora 19, in vreme ce agresorul ar fi scapat bine mersi uitandu-se cu ochi de caprioara la politai si spunandu-le ca el intrase sa ia o guma turbo pentru copilasii lui si ar fi devenit o "vedeta" tv in urma unui serial de 20 de episoade la 0tv in care isi deplange soarta nemernica...
folhasek

Post by folhasek »

....si acum, cam cate gloante de cauciuk cu CZ83 trebuie sa consumi ca infractorul sa cada cum a cazut in filmuletul ala cu doar 3 gloante de glock ?? :)) Oricum, comparatiile cu Statele Unite sunt disproportionate cand tre sa vorbim de arme , ei avand liber la arme de cand se stiu , noi romanii sa fim DEOCAMDATA multumiti ca avem voie cu pistoale cu bila de cauciuc si fara obturatii pe teava, ca daca e sa ne uitam in europa cine mai au ''privilegiile'' noastre ...............Acuma , daca scoti un CZ83 la un tip care vrea sa iti ia gatul cu o arma alba de 15 centimetri , e posibil sa NU vrei sa o foloseshti cand e vorba de cum e privita autoapararea la noi. Daca te gandeshti la viata ta in primul rand , atunci e bine .
dragos

Post by dragos »

"..............Acuma , daca scoti un CZ83 la un tip care vrea sa iti ia gatul cu o arma alba de 15 centimetri , e posibil sa NU vrei sa o foloseshti cand e vorba de cum e privita autoapararea la noi............."
Pai bine mai baieti, si atunci voi de ce vreti sa va procurati arme (cu bile de cauciuc, sau daca ar fi posibil cu munitie de razboi) cat mai puternice, mai performante, etc. doar sa-i speriati pe cei rai, sau sa le folositi? Stiu ca legea prevede un cadru strict de utilizare a armei de foc, insa logic ca mai degraba un proces urat, decat o inmormantare frumoasa sau in cel mai bun caz un scaun cu rotile ultimul racnet.Din unele postari reiese mai mult teribilismul, decat nevoia, normala de altfel, de aparare, a ta sau a altora. Daca scoti pistolul, atunci il si folosesti, problema este ca e nevoie, chiar si intr-o fractiune de secunda sa apreciezi daca te incadrezi sau nu in situatiile prevazute de lege si care permit uzul armei de foc. Ei, abia aici apare greul, aici se vede care-i barbat si care-i copil teribil, pentru ca pentru a respecta legea, buna-rea cum este, trebuie sa o si cunosti si sa o si respecti. Nu e greu sa-ti iei pistol, greu este sa-l folosesti corect, si asta inseamna responsabilitate. Nu am vrut sa raspund vreunei postari anume, ci doar sa-mi spun o parere in mod deschis despre o chestiune pe care din pacate o complicam mai mult decat trebuie. Sanatate si respect.
GxG

Post by GxG »

Cred ca o sa ma abat de la propriul topic, dar vreau sa dau glas opiniei mele despre legitima aparare.
In primul rand definitia legala a acestei institutii este identica in majoritatea sistemelor de drept.( aici coduri penale straine - http://www.scj.ro/coduri.asp).
Problema noastra, a romanilor este aplicarea normei, care se face prin interpretare judiciara, adica cineva (politie, procuror, instanta) va verifica (cu constiinta proprie) intrunirea conditiilor starii de autoaparare.
Daca mergem pe varianta nefavorabila tragatorului, acesta va fi (in cel mai rau caz) condamnat pentru vatamare corporala si i se va aplica (in cel mai rau caz) o pedeapsa cu inchisoarea, executand suspendat (in libertate).
Concluzia : daca pericolul resimtit de tine a fost real, rezulta ca viata/integritatea corporala ti-a fost amenintata, rezulta ca alegand inchisoarea (repet executata suspendat) ai procedat corect/eficient/rentabil.
+++++ plus ca, in lipsa legitimei aparari (care inlatura raspunderea penala) mai actioneaza si alte institutii (cu caracter atenuant) :
- provocarea - ART. 73 lit. b C.pen b) - săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau prin altă acţiune ilicită gravă.
- art. 44 alin. 4 C.pen. - Este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau temerii a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea pericolului şi cu împrejurările în care s-a produs atacul.
- art. 73 lit. a C.pen. - Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante : depăşirea limitelor legitimei apărări sau ale stării de necesitate.
PARERE/OPINIE orice persoana care nu renunta la atitudinea ostila (prin zambet, parasirea zonei etc) la contactul vizual cu o arma de foc merita sa sufere de prevederile art. 180 .. 183 din C.pen
GxG

Post by GxG »

A.. si apropo daca contestati efectul "dezarmant" al bilei de/din cauciuc (trasa cu CZ 83) asupra atacatorului, va astept la poligon pe post de "tinta piept nr. " :D
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

GxG wrote:Cred ca o sa ma abat de la propriul topic, dar vreau sa dau glas opiniei mele despre legitima aparare.
In primul rand definitia legala a acestei institutii este identica in majoritatea sistemelor de drept.( aici coduri penale straine - http://www.scj.ro/coduri.asp).
Problema noastra, a romanilor este aplicarea normei, care se face prin interpretare judiciara, adica cineva (politie, procuror, instanta) va verifica (cu constiinta proprie) intrunirea conditiilor starii de autoaparare.
Daca mergem pe varianta nefavorabila tragatorului, acesta va fi (in cel mai rau caz) condamnat pentru vatamare corporala si i se va aplica (in cel mai rau caz) o pedeapsa cu inchisoarea, executand suspendat (in libertate).
Concluzia : daca pericolul resimtit de tine a fost real, rezulta ca viata/integritatea corporala ti-a fost amenintata, rezulta ca alegand inchisoarea (repet executata suspendat) ai procedat corect/eficient/rentabil.
+++++ plus ca, in lipsa legitimei aparari (care inlatura raspunderea penala) mai actioneaza si alte institutii (cu caracter atenuant) :
- provocarea - ART. 73 lit. b C.pen b) - săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau prin altă acţiune ilicită gravă.
- art. 44 alin. 4 C.pen. - Este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau temerii a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea pericolului şi cu împrejurările în care s-a produs atacul.
- art. 73 lit. a C.pen. - Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante : depăşirea limitelor legitimei apărări sau ale stării de necesitate.
PARERE/OPINIE orice persoana care nu renunta la atitudinea ostila (prin zambet, parasirea zonei etc) la contactul vizual cu o arma de foc merita sa sufere de prevederile art. 180 .. 183 din C.pen
din pacate in romanica articolele astea se aplica doar celor care au 4
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

BARTHY 2 wrote:din pacate in romanica articolele astea se aplica doar celor care au 4

:lol:

Din pacate cam asa e .....
tevez

Post by tevez »

Sau mai mult de 4. :mrgreen:
folhasek

Post by folhasek »

@ dragos..............m-ai citat incomplet . '' Acuma , daca scoti un CZ83 la un tip care vrea sa iti ia gatul cu o arma alba de 15 centimetri , e posibil sa NU vrei sa o foloseshti cand e vorba de cum e privita autoapararea la noi. Daca te gandeshti la viata ta in primul rand , atunci e bine .'' E important ca si cadrul legal sa-ti permita sa te aperi si sa nu apara interpretari ale autoapararii . Daca te mai uiti pe la Tv macar ( si o spun asta cu tot respectul, fara sa incerc sa jugnesc ) ai sa vezi cate persoane sunt bagate la racoare fiindca autoapararea sa facut cika ''disproportionat'' . Eu am un amic care e agent de paza si a avut tupeul sa se apere in obiectivul sau de paza cu un ''ciomag''de 120 cm , iar hotul era inarmat doar cu un tupeu ''colorat'' si sa cam intrebuintat vre-o 2 ani pe la tribunal sa dovedeasca ca era in legitima aparare SI in interes de serviciu ( un agent de paza este direct raspunzator pe tura sa de integritatea bunurilor si de prindera eventualilor infractori ) . Binenteles ca imi doresc munitie cat mai puternica , chiar letala , oricum intr-o situatie critica intervine instinctul de conservare , mai bine sa planga masa decat mama ,dar imi doresc si un climat legislativ care sa nu ma condamne ca ma apar .
dragos

Post by dragos »

@folhasek..Nu zic ca nu ai dreptate, insa sustin ca daca scoti o arma, o folosesti, deoarece, repet, mai bine un proces urat decat o inmormantare frumoasa.Insa doar cu conditia de a aprecia inainte daca se justifica gestul tau. Iar ce spui despre faza cu prietenul tau, mai ales ca e agent de paza, crede-ma ca exista nu multe, ci o groaza de exemple negative date de acesti Kevin Costner's (Bodyguards) ai Romaniei (tot felul de sportivi retardati si ratati sau smardoi de cartier), care pentru faptul ca ai ras mai tare intr-o discoteca, vin vreo 29 si te calca in picioare. Pe astia chiar ca nu-i plang de fel, dar chiar deloc. Insa cred ca am ajuns mult prea off-topic, imi pare rau. Sanatate si respect.
GxG

Post by GxG »

... Deci cum este ? Avem sanse la CZ83 la sfarsitul lunii?
Informatii...sperante...?
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

GxG wrote:... Deci cum este ? Avem sanse la CZ83 la sfarsitul lunii?
Informatii...sperante...?
Mie imi soptise o pasarica despre vreo 100 CZ-uri la sfarsitul lunii februarie la cei de la ARROW. Acum vad ca au adus WASP. Sper ca pasarica stia ce zice si ca nu a crezut ca este vorba de CZ datorita fabricantului ceh. Sper ca Cz-urile la care se referea nu sunt aceste WASP-uri.

Oricum asteptam... :)

Nu ma astept ca dl. Radu sa confirme sau sa infirme aceasta speculatie ...... :mrgreen:
Alezandru

Post by Alezandru »

Si eu astept CZ-ul, dar am inceput sa fac si ceva cercetari la fratii nostri din Kahul, am un prieten de acolo si l-am pus sa se intereseze efectiv care sunt pasii pe care-i am (avem, daca suntem mai multi doritori) daca vreau sa achizitionez un pistol cu bila.
Din cate am inteles, trebuie facut ceva gen rezervare, pentru ca nu se gasesc mereu in magazine, se dau foarte repede Forturile, despre CZ-u nu stia, despre Fort stia ca a vrut si el la un moment dat sa-si ia si nu a gasit in magazin.
Oricum saptamana asta aflu de la el, preturi la cele 2 modele, Fort 17 si CZ 83, ce acte avem nevoie, aproari sau autorizari de la MAI de la ei, de unde trebuie scoase (Chisinau sau se poate si din Kahul) si ce altceva mai avem nevoie noi cetatenii romani pt. a putea achizitiona aceste arme de la ei.
Mai ramane sa aflam dupa aia cat este taxa vamala si ce alte formalitatimai trebuiesc indeplinite la vama si la ei si la noi.

Asa ca daca pana obtin aceste informatii nu am posibilitatea sa cumpar de aici atunci sigur o sa bag un drum dincolo sa-mi iau ce vreau.
Sper totus sa o pot achizitiona din Romania.
CZ 83 cal. 9mm P.A.Rubber si Gamo Shadow 1000 5.5 (.22) AC cu luneta Tasco RF 3-7X20
Si ca arme de vanatoare Breda semiautomata cal. 12/76, SireArms cal.12/76, Cugir 5.6 Hornet.
GxG

Post by GxG »

ATENTIUNE !!! Mobilizarea pe acest topic poate duce la atingerea obiectivului. :D
Sper sa scoatem "otelul" din apa plata.
Am revenit cu un telefon la Huntershop care au innoit promisiunea pentru sfarsitul lunii februarie.
Aproape ca i-am facut sa se jure ca vor aduce si modelul asta. Din cate am inteles, daca vor aduce pistoale marca CZ, clar vor fi modelul 83.
Aproape ca m-au convins.
P.S in weekend Oradea este aproape imposibil de gasit la telefon. :)
tevez

Post by tevez »

Eu vreau RAMI :P
Post Reply