UZUL DE ARMA NELETALA

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tiger

Re: UZUL DE ARMA NELETALA

Post by tiger »

Sefu wrote:Totusi... Sunt curios, a facut cineva de pe acest forum uz de arma? Pentru ca astazi era cat pe ce sa i bag Fort-ul pe gat unuia :) si ma gandeam ce s-ar fi intamplat...
Da, nici eu nu am auzit vreo intamplare in care sa se fii facut uz de arma(bila cauciuc), in conditii de ''viata si de moarte'', sa zic asa, nu intamplari ca la Protv si altii in care doi baiaetasi de cartier se cearta pe un loc de parcare iar unu pac, pac si celalalt urla din toti plamanii ca la omorat cu toate ca nici nu la nimerit :lol: .
Parerea mea e ca intr-o confruntare reala (repet nu cearta in fata blocului cu vecinu') glontul de cauciuc nu te-ar salva. Un adversar hotarat si pus intr-o situatie de el sau tu ar trece cu usurita peste loviturile(anemice parerea mea) ale unui glont cauciuc.
tevez

Post by tevez »

Adică arma cu bile de cauciuc e bună, dar nu prea...cum s-ar spune. :lol:
E drept că şi cu arma cu glonţ au fost cazuri în care adversarul determinat, sub influenţa adrenalinei sau chiar a drogurilor, a
reuşit să facă mai mulţi paşi, să atace victima, după ce fusese împuşcat în piept. Totuşi, şi o armă cu blankuri e mai bună
decât nimic, poate se opreşte neisprăvitul după focul de avertisment...Oricum, nimeni nu vea să împuşte un om, fie el şi
infractor, mai ales în România unde "mortu' e de vină", dar nu când e vorba de arme, unde se aplică regula 2: "cel cu arma e
mereu de vină".
dandana

Post by dandana »

pistolul cu bila si implicit bila nu face decit sa intirzie atacul agresorului si sa-ti dea timp sa o iei la fuga. Nu pot sa cred ca dupa ce il loveste bila nu trec citeva secunde 3-4 pina realizeaza ca defapt nu a murit ci doar a fost lovit. Suficient timp cit sa o iei la fuga sa scapi

sa nu mai spun ca daca tragi juma de incarcator, intirzie suficient atacul cit sa ai timp sa dispari
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
anubis2612

Post by anubis2612 »

chiar asa de slab sa fie un pistol cu bile de cauciuc, cu o munitie AKBS? macar putine daune trebuie sa faca de la apropiere, sau nu?
sith

Post by sith »

Procentul de deces in cazul folosirii unei arme letale scurte este de 20%. Fa si tu o comparatie ... in afara de vanatai - neplacute desigur - nu cred ca-i faci ceva.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
anubis2612

Post by anubis2612 »

nu contest, dar macar niste pagube care ar descuraja un posibil atacator tot face.
altfel, si cu un pistol letal, daca vine cineva cu intentia clara sa te omoare, sansele tale sunt 50%, pt ca din cate stiu eu, daca nu ii nimeresti un organ vital, si el e inarmat cu un cutit sau sabie, o poti pati foarte rau.
sith

Post by sith »

anubis2612 wrote:nu contest, dar macar niste pagube care ar descuraja un posibil atacator tot face.
altfel, si cu un pistol letal, daca vine cineva cu intentia clara sa te omoare, sansele tale sunt 50%, pt ca din cate stiu eu, daca nu ii nimeresti un organ vital, si el e inarmat cu un cutit sau sabie, o poti pati foarte rau.

Chestia de o avem noi si-i zicem pistol e buna pentru impact psihologic si sa mai dai intr-o tinta daca nu trage dupa colt datorita munitiei, a dintilor de pe teava, etc. Nu trebuie sa te minti singur ca poti sa faci nustiu ce cu el - un fel Rambo pe cauciuc. Ai filmulete pe net destule cu rusi care se-npusca cu bile si n-au nici pe dracu.

Ai si un exemplu concret cu politistul ala de la Harsova ( acum vreo saptamana ) care dupa ce a tras 5 bile de cauciuc - din reportaj cica 2 bile l-au nimerit pe ala in zona gatului=organ vital - in ala s-a ascuns in sediul politiei ca sa scape. Si ala n-a avut nevoie de spitalizare...

Da, armele cu bile de cauciuc sunt folosite de politie pentru imprastierea manifestantilor, dar aia au si letala la brau in caz ca degenereaza situatia. Pistolul fiind arma secundara in tarile in care nu exista inventia asta pe bila de cauciuc ca mijloc de aparare.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
anubis2612

Post by anubis2612 »

e bun asa pistolul cu bile de cauciuc si o munitie cat de cat acceptabila. daca te-ai apara cu altceva (gen cutit) si ai omora agresorul, ei atunci sa vezi distractie...
revolt

Post by revolt »

o situatie ipotetica: te inconjoara o haita de caini agresivi, te si musca...poti sa tragi cu pistolul cu bile in ei? sau intri la braconaj?...
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Intri la utilizarea unei arme in locuri publice :).
revolt

Post by revolt »

..si in caz de autoaparare a unei arme neletale de autoaparare... :roll:
Babanu

Post by Babanu »

pai... si in locuri publice nu ai voie sa folosesti arma? :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
dcrist

Post by dcrist »

Daca exista posibilitatea sa pui in pericol viata altor persoane, nu.(art52. din legea 17/96)
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tevez

Post by tevez »

Cu neletala nu prea poţi pune viaţa nimănui în pericol. :D Poate pe a ata, dacă o confundă cineva cu una letală
şi trage în tine cu arma letală, ca atare.
Babanu

Post by Babanu »

la 30 decembrie 2004, se abrogă Legea nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc si al munitiilor,cu exceptia prevederilor art. 46-52, care ramân în vigoare pentru fiecare institutie care are încadrate persoane ce ocupa functii care implica exercitiul autoritatii publice, înarmate cu arme de aparare si paza, pâna la stabilirea în legile prevazute la art. 43 a conditiilor în care acestea pot purta si folosi armele din dotare.
Si in plus, art.52 nu are sanctiuni concrete fiind imperfect, pe langa faptul ca nu se refera la civili.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Post Reply