Fort 10 R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
dcrist

Re: Fort 10 R

Post by dcrist »

Angel_Of_Light wrote:
vasile2005ion wrote:Am vazut ieri un CZ-83.
A ajuns in tara, insa peste cateva saptamani vine si muniţia! :D
Am aşteptat atât de mult acest pistol încât până la urmă mi-am luat un Beretta!
Ce pot să spun despre el?
Arată ca un Carpaţi, sau Makarov.
Aşa cum ştiam, este în intregime din oţel.
Finisaje de top.
Nu am pus încă mâna pe un Fort, pentru că magazinul care le-a adus este cam departe de mine... dar sunt curios... aşa ca chestie! 8)
Beretta pe rubber? :mrgreen: Wow... asta vreau sa vad si eu... cand vi in poligon cu el sa-l testam la cronograf? Seamana cu cel din semnatura mea? Pune si tu o poza- 2 sa ne clatim imaginatia :mrgreen:
Mai degraba cu al meu :twisted: Beretta nu produce pistoale cu munitie rubber.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Pai sincer aia stiam si eu... dar avand in vedere ca se vorbea de de Fort 10R si de polemicile de rubber sincer am zis mai bine sa intreb... :lol: :P Oricum cred ca e o bijuterie de pistol (fara suparare si al tau Cristi e o bijuterie , dar asta daca e cum l-a comparat posesorul.... e SUPER). Pozeee :mrgreen:
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Intre timp m-am lamurit cu mauserul luat de colegul meu ieri :D Din 7 focuri la 2 a reincarcat, la 2 nici n-a scos tubul din camera cartus, iar la restul a ramas cu tubul in dinti.... Bila iese destul de intreaga, chiar daca trece prin 3 sicane. Munitia folosita - PG in cutie alba. Am tras apoi alte 4 cartuse cu bila indesata de mine in cartus si nu a mai avut probleme de rearmare, deci tind sa cred ca este nitel si vina munitiei... O sa ajung azi si la mld sa vad forturile.
Форт 17 Р
Image
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

MirceaCr wrote:Intre timp m-am lamurit cu mauserul luat de colegul meu ieri :D Din 7 focuri la 2 a reincarcat, la 2 nici n-a scos tubul din camera cartus, iar la restul a ramas cu tubul in dinti.... Bila iese destul de intreaga, chiar daca trece prin 3 sicane. Munitia folosita - PG in cutie alba. Am tras apoi alte 4 cartuse cu bila indesata de mine in cartus si nu a mai avut probleme de rearmare, deci tind sa cred ca este nitel si vina munitiei... O sa ajung azi si la mld sa vad forturile.
este doar din vina munitiei...nu incarca pt ca munitia nu este suf de puternica...
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Posibil sa ai dreptate.
Ieri am fost la mld si am tinut in mana si fort 10 si 17. Contrar a ceea ce a spus cineva pe aici si anume ca pistolul este breloc, este doar cu putin mai mic decat carpati. Este foarte echilibrat si el, singurul cusur pe care i l-am gasit fiind crosa, mult prea mica pentru a-l tine cum trebuie in mana. Practic inelarul sta pe marginea incarcatorului iar degetul mic sub crosa, ceea ce nu-i asigura un sprijin corect in palma... Este o arma "pret-a-porter" ce poate fi tinuta tot timpul la purtator. Teava si camera cartusului sunt dintr-o bucata, otel, mansonul este otel iar corpul pistolului este din polimer armat cu otel. O bijuterie, pacat ca eu nu-l pot tine cum trebuie in mana, ca aia era arma pe care as fi luat-o. Daca avea crosa cu 2 cm mai lunga era perfect ca arma de autoaparare. Wasp-ul si MD-ul sunt jucarii pe langa el (si mai mici si neechilibrate)
Fortul 17, alta poveste, bine echilibrat, ca si Tanfoglio, 99% acesta va ramane, saptamana aceasta ma voi decide asupra achizitiei. De fapt, daca puteam plati cu cardul, il luam de ieri ;))
Dl. Dan super de treaba, chiar ne-am amuzat un pic de ceea ce s-a scris pe aici pe forum, in acest thread. Mi-a desfacut ambele pistoale pentru a vedea lucratura si unde este otel si unde polimer si mi-a suflat ca va primi in curand inca un transport, plus ceva munitie cu "nitel" mai multa pulbere :D
Форт 17 Р
Image
gunsmith

Post by gunsmith »

am auzit ca au sosit si cz-urile,langa forturi. :D
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Da, dar nu m-a lasat sa ma joc cu ele sa le compar cu fort-urile :P
Форт 17 Р
Image
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Si am vazut si CZ-ul, nu mi-a placut, prea greu.
Ah, si a ramas 17 :D
Форт 17 Р
Image
Rudy

Post by Rudy »

Uite vezi, iar ne intersectam... :D
Nu mi-a placut ca nu ti-a placut. Mie mi-a placut, chiar si cu gaura aia de scurgere, tot e frumos. :wink:. Ca fortul e mai puternic nu contest, dar pare asamblat pe nicovala :wink:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
sassu

Post by sassu »

Parca puterea o da munitia nu pistolul. Nu stiu cum sta treaba cu precizia ca nu ne-au explicat colegii de forum care au facut testele.Cand voi cumpara un model in 9mm cred ca o sa dau cu banu intre cei doi producatori de otel de pe piata.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

CZ-ul este intradevar mai bine finisat decat Fort. Ce nu mi-a placut: prea greu sa-l cari dupa tine non stop (deja dupa 2 zile m-am obisnuit cu fortul 17) si cu o forma pe care eu o gasesc ciudatica (aici gusturile nu se discuta evident)
@Sassu, intradevar munitia da forta loviturii, dar la CZ exista o gaurica in camera cartusului prin care se mai pierde din "elanul" gazelor, deci cu aceiasi munitie Fort va avea o lovitura mai puternica.
Форт 17 Р
Image
Dr.G

Post by Dr.G »

Apropo de Fort 17 si 12, e copiat de ucrainieni cel putin la exterior, dupa Sig Sauerul elvetienilor , modelul 220 si 226 , de-aia sta arma asa bine la brau, aici e munca si inventivitatea elvetienilor, chiar si copiata arma, tot e nemaipomenit de buna:
http://www.sigsauer.com/Products/ShowCa ... oductid=90
http://www.sigsauer.com/Products/ShowCa ... oductid=94
http://www.fort.vn.ua/products/weapon_o ... _fort-17r/
Nu-i asa ca e asa? Pistolul se afla in dotarea Jandarmeriei franceze, l-am vazut anul acesta la Paris la braul jandarmilor care pazeau Ministerul de Justitie si Prefectura Politiei din Paris, iar in fata bisericii Notre Dame de Paris, in cadrul unui dialog amiabil cu 4 jandarmi, unul din ei, o femeie, a avut amabilitatea sa-mi arate discret arma, arata bine. Gurile rele spun ca arma s-ar afla si-n dotarea Secret Service-ul Presedintelui S.U.A. Mai interesant e faptul ca Academia Sig Sauer din U.S.A. are cursuri de pregatire pentru autoaparare pentru muritorul de rand, pentru utilizarea armei de catre femei, utilizarea armei acasa, inclusiv cand esti surprins de un infractor in pat, acasa. Ei sunt grijulii cu toate aceste amanunte, la noi, citesti in ziare si vezi la tv. ca amaratul ala din Timisoara a fost gasit mort cu pistolul in mana, daca stia ce sa faca si cum sa se comporte, poate avea sanse mai multe sa nu fie omorat in propria casa de hoti.
http://www.sigsaueracademy.com/Courses/ ... urseID=171
sassu

Post by sassu »

226 poti vedea si mai aproape , exista si in dotarea jandarmeriei romane.
aurorauno

Post by aurorauno »

MI-ai luat vorba din gura.BSIJ-ul (Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei) are ca arma de serviciu Sig 226.Extrem de precis si usor de folosit!Iar ideea cu blocatul in toc este originala,daca si Fortul o avea era ceva....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Are, exista un toc rapid cu blocare pe tragaci, din material plastic, mie mi s-a parut incomod.
Форт 17 Р
Image
Post Reply