Criza, Jafurile si Presa - Productie ROMANIA FILM LIVE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Criza, Jafurile si Presa - Productie ROMANIA FILM LIVE
Buna seara tuturor,
Mai fratilor sunt eu imbecil sau dobitoc autist si surd, ca nu inteleg de unde ati sarit cu sesizari la CNA si alte prostii.....sa faceti sesizari la CNA pentru ce? Toate textele scrise atat pe site-ul incrimnat http://www.antena3.ro/romania/au-iesit- ... 61973.html respectiv http://videonews.antena3.ro/video/roman ... soara.html nu pot fi supuse sesizarilor CNA....CNA este pentru audiovizual, corect?
Ok, daca am lamurit asta hai sa trecem mai departe.
A avut cineva curiozitatea sa asculte cu atentie tot ce se spune in incriminatul video : http://videonews.antena3.ro/video/roman ... soara.html ?????
Va rog sa-i dati intai play, sa-l ascultati o data, de doua ori si apoi sa cititi mai departe ceea ce am sa va spun.
La minutul 00:12 reporterita spune in felul urmator: "..........asa ca au inceput sa traga cu bile de cauciuc in trecatori, speriati oamenii........"
La minutul 00:59 purtatoarea de cuvant a Politiei spune in felul urmator : " au fost descoperiti 3 tineri respectiv doi baieti si o fata. In autoturism au mai fost descoperite doua pistoale din plastic si trei recipiente de asemenea din plastic care contineau mai multe bile de cauciuc"
Apoi in incheiere, la minutul 01:15 se spune in reportaj in felul urmator: "..........tinerii cu varste intre 17 si 18 ani foloseau pistoale de airsoft si munitie de plastic".
Imi cer scuze ca va exemplific si evidentiez ca unor copii de 5 ani, dar cand vad ca sariti cu CNA si lucruri de felul acesta nu am de ales.
Din toata acea stire care a fost difuzata si pe Tv, tot ceea ce poate fi catalogat ca dezinformare si inexactitate in relatarea corecta a evenimentelor este reprezentat de cuvintele "bile de cauciuc".....de unde au scos reporterii acele cuvinte?????
Chiar din declaratia purtatorului de cuvant al Politiei.
Atat am avut de spus, punctual si la obiect. In rest, pentru alte reportaje, stiri, etc. pot fi alte discutii, putem incrimina o televiziune sau alta pentru inexactitate, dezinformare...., dar pe acest caz CONCRET, va rog sa asculati mai intai in totalitate si cu ATENTIE ceea ce se difuzeaza in acea stire, cine dezinformeaza, de unde provin informatiile inexacte sau total gresite apoi sa sariti cu CNA-ul....parca-ti fi Base....
Nu ar fi prima data cand informatiile gresite, inexacte (voit sau nu) provin din partea autoritatilor, apoi preluate de reporteri si rastalmacite si inflorite mai mult, dar au fost trecute cu vederea de fiecare data.
Trebuie sa fim foarte atenti, si in acelasi timp CORECTI si sa vedem de unde vin exact aceste dezinformari, care este SURSA pe care in foamea lor dupa senzational reporterii, jurnalistii le preiau....
Va multumesc si sper ca m-am facut inteles.
Mai fratilor sunt eu imbecil sau dobitoc autist si surd, ca nu inteleg de unde ati sarit cu sesizari la CNA si alte prostii.....sa faceti sesizari la CNA pentru ce? Toate textele scrise atat pe site-ul incrimnat http://www.antena3.ro/romania/au-iesit- ... 61973.html respectiv http://videonews.antena3.ro/video/roman ... soara.html nu pot fi supuse sesizarilor CNA....CNA este pentru audiovizual, corect?
Ok, daca am lamurit asta hai sa trecem mai departe.
A avut cineva curiozitatea sa asculte cu atentie tot ce se spune in incriminatul video : http://videonews.antena3.ro/video/roman ... soara.html ?????
Va rog sa-i dati intai play, sa-l ascultati o data, de doua ori si apoi sa cititi mai departe ceea ce am sa va spun.
La minutul 00:12 reporterita spune in felul urmator: "..........asa ca au inceput sa traga cu bile de cauciuc in trecatori, speriati oamenii........"
La minutul 00:59 purtatoarea de cuvant a Politiei spune in felul urmator : " au fost descoperiti 3 tineri respectiv doi baieti si o fata. In autoturism au mai fost descoperite doua pistoale din plastic si trei recipiente de asemenea din plastic care contineau mai multe bile de cauciuc"
Apoi in incheiere, la minutul 01:15 se spune in reportaj in felul urmator: "..........tinerii cu varste intre 17 si 18 ani foloseau pistoale de airsoft si munitie de plastic".
Imi cer scuze ca va exemplific si evidentiez ca unor copii de 5 ani, dar cand vad ca sariti cu CNA si lucruri de felul acesta nu am de ales.
Din toata acea stire care a fost difuzata si pe Tv, tot ceea ce poate fi catalogat ca dezinformare si inexactitate in relatarea corecta a evenimentelor este reprezentat de cuvintele "bile de cauciuc".....de unde au scos reporterii acele cuvinte?????
Chiar din declaratia purtatorului de cuvant al Politiei.
Atat am avut de spus, punctual si la obiect. In rest, pentru alte reportaje, stiri, etc. pot fi alte discutii, putem incrimina o televiziune sau alta pentru inexactitate, dezinformare...., dar pe acest caz CONCRET, va rog sa asculati mai intai in totalitate si cu ATENTIE ceea ce se difuzeaza in acea stire, cine dezinformeaza, de unde provin informatiile inexacte sau total gresite apoi sa sariti cu CNA-ul....parca-ti fi Base....
Nu ar fi prima data cand informatiile gresite, inexacte (voit sau nu) provin din partea autoritatilor, apoi preluate de reporteri si rastalmacite si inflorite mai mult, dar au fost trecute cu vederea de fiecare data.
Trebuie sa fim foarte atenti, si in acelasi timp CORECTI si sa vedem de unde vin exact aceste dezinformari, care este SURSA pe care in foamea lor dupa senzational reporterii, jurnalistii le preiau....
Va multumesc si sper ca m-am facut inteles.
este vorba de emisiunile tv..nu de articolele scrise...si nu in speta numai antena 3...eu am fost initiatorul sesizarii CNA-ului, dar, NU AM DISCUTAT NICI UN MOMENT de joaca cu bile a liceenilor aia...eu discut despre talk show-rile de dupa incidentul de la coafor si despre toti anii de pana acum...emisiunile respective declanseaza isteriile care forteaza diversi reprezentanti ai statului, de multe ori necunoscatori ai legii, sa isi ia angajamente de ,,eradicare a fenomenului, infierare si lichidare,,...tot emisunile respective gazduiesc cu generozitate invitati care nu au habar despre ce discuta, dar, induc spectatorului necunoscator, ideea de armaghedon inevitabil...moderatorii acestor emisiuni, cu vadita partinire, nu asculta decat pareri ce infiereaza posesorii de arme si in cazul in care unii dintre invitati, gen Sarbu, socrul lui Ponta, incearca timid sa aiba alta parere, sunt ignorati in mod fatis...am studiat si studiez cu atentie toate cazurile de genul acesta si modul cum sunt prezentate...toata lumea , posesori de arme, cu care am discutat au sesizat mania ,,proletara,, cu care se dezbatea in TOTALA NECUNOSTIINTA de lege incidentul de la frizerie...Dudu Ionescu spunea ca el stie karate, Mircea Diaconu ca Ro este o tara unde nu se justifica dreptul de legitima aparare cu o arma de foc, altul ne trmitea din trei in trei luni la psiholog, toate sub obladuirea si incurajarea moderatorilor...nimeni nu a avut curaj sa spuna, nici macar chestorul Popa, ca FAPTUITORUL IN MOD LEGAL NU AVEA NEVOIE DE AVIZ MEDICAL FIIND POLITIST ACTIV...la fel cu laba de urs asupra carora sau repezit din primele minute sa discute de mafie chinezeasca, ..etc, discutii interminabile si senzationale....etica si deontologia profesiei de reporter, te obliga cred, intai sa te informezi si sa verifici informatia si dupa sa o arunci pe post, completa, netrunchiata si impartiala...cine si-a cerut scuze ca au aberat 3-4h despre picioare bagate in valize si dupa s-au dovedit a fi labe de urs??...nimeni...de cele mai multe ori nu oferea informatia ca armele folosite sunt cu gaz, bile..etc...am vazut extrem de multe ,,senzationale,, s-au prins traficanti de arme, detinea ilegal o arma, s-au tras la...si dupa filmarile care le dadeau realizai ca erau gaze sau bile, vazand munitia...domnii reporteri UITAU sa specifice de cele mai multe ori asta....din cauza asta trebuie sesizat CNA-ul ..poate-i invata ei sa relateze corect si obiectiv, TOT TIMPUL cand prezinta asemenea stiri, nu cate odata...am observat cu satisfactie ca in ultimele zile au specificat asa in treacat, ca au fost folosite arme cu bile...imi place sa cred ca este si rezultatul sesizarilor primite de catre CNA si sunt sigur ca s-au adunat cateva...daca intrebati IGPR-ul de ce s-au bagat pe permis armele cu gaz si cu aer, acum niste ani in urma , raspunsul este invariabil, DIN CAUZA PRESEI...si este adevarat, din pacate...relatari senzationale ale duelurilor ,,pistolarilor,, cu aer comprimat si gloante oarbe cu gaz au obligat legiuitorul sa adopte asemenea aberatie, arma care nu e arma o trecem in permis...nu putem sa asistam cu mainile in san la derapajele mediei, derapaje ce ne pot afecta dreptul nostru de A NE APARA cu ce dorim...,,pacifistii,, de la emisiuni sa-si cumpere biblii, porumbei albi si frunze de maslini, este treaba lor, dar, nu sa incerce sa ma convinga pe mine sau altii ca mine sa fac la fel, pentru ca din cand in cand se foloseste o arma de foc in mod inadecvat...cam cum trebuie primit un individ, care imi povestea acum 14-15 ani cum a intrat peste un medic pensionar si dupa ce la legat a inceput sa il arda cu fierul de calcat in fata sotiei pentru a-i obliga sa spuna unde au ascuns banii...aceasta a cedat si ia dat 300us, singurii lor bani ce-i aveau si sotul ei a facut infart in urma torturii aplicate...asta este doar un aspect...nu cred ca vin pacifistii de la antene, realitatea sau romania tv sa apere cetateanul care in fiecare moment al existentei sale poate fi supus violentei semenilor sai...nu am vazut niciodata ,,intelectualii,, care modereaza atoate cunoscatori emisiunile tv sa semnaleze si necesitatea cetateanului onest de a detine arme pentru autoaparare...nu am vazut sa discute despre legea legitimei aparari...nu am vazut sa discute despre demersul dl Sergiu Nicolaescu la infaptuirea legii, din pacate sortit esecului, de a permite cetateanului sa detina in casa o arma de foc pentru a se apara de talhari si hoti ce ajung din ce in ce mai virulenti odata cu accentuarea crizei si exacerbarea saraciei...nu am vazut decat sa critice politia, parchetul si persoanele ce folosesc arme...nu am vazut nici macar sa discute in mod profesionit despre o lege care este in vigoare si sa incerce sa faca cunoscuta populatiei...despre ce vorbim stimate domn, sau ati fost plecat din tara in ultimii ani???....
PS Nu voi mai vota PNL-ul niciodata avand in vedere ca au un senator, Mircea Diaconu, care a afirmat ca propune in senat interzicerea armelor de foc, motivand ca Romania nu este o tara sa necesite legitima aparare cu arma de foc. Rusine Mircea Diaconu, nu pentru ca te-au prins astia in incompatibilitate cand erai si director de teatru si senator, nu pentru ca nu ai nici un mail public pentru a primi petitii ca un senator roman ce te crezi, ci pentru ca nu vezi realitatea inconjuratoare si gandesti sa ne privezi pe noi, cetatenii romani de un drept pe care comunistii l-au confiscat si cu chiu cu vai a fost partial redat dupa 14 ani de libertate, in 2004, culmea de un partid cu orientari de stanga...
PS Nu voi mai vota PNL-ul niciodata avand in vedere ca au un senator, Mircea Diaconu, care a afirmat ca propune in senat interzicerea armelor de foc, motivand ca Romania nu este o tara sa necesite legitima aparare cu arma de foc. Rusine Mircea Diaconu, nu pentru ca te-au prins astia in incompatibilitate cand erai si director de teatru si senator, nu pentru ca nu ai nici un mail public pentru a primi petitii ca un senator roman ce te crezi, ci pentru ca nu vezi realitatea inconjuratoare si gandesti sa ne privezi pe noi, cetatenii romani de un drept pe care comunistii l-au confiscat si cu chiu cu vai a fost partial redat dupa 14 ani de libertate, in 2004, culmea de un partid cu orientari de stanga...
Last edited by vikkktor on Thu Apr 05, 2012 4:17 am, edited 7 times in total.
FELICITARI MIRCEA BADEA PENTRU MODUL IN CARE A DISCUTAT DESPRE DREPTUL DE AUTOAPARE INCLUSIV CU ARME DE FOC..Singurul care in zilele de isterie generate de incidentul ,,coaforul,, a avut curajul sa aiba o alta opinie fata de majoritate.
Este adevarat ca tara nu are nici o vina dar dupa ce au vandut totul in douazeci si ceva de ani te asigur ca au facut din Romania o tara de ......de care fug toti.Astia care sau tot perindat pe la putere ne-ar vinde si pe noivikkktor wrote:tara nu are nici o vina pentru ca si noi suntem oameni de...care meritam sa fim condusi de oameni de...complacandu-ne intr-o stare de...
e sarit de pe fix omu' dar la tot ce tine de autoaparare e pe treaba lui SINGURUL reporter care stie cum stau lucrurile real si nu din carti la ce tine de autoaparare!!!!vikkktor wrote:FELICITARI MIRCEA BADEA PENTRU MODUL IN CARE A DISCUTAT DESPRE DREPTUL DE AUTOAPARE INCLUSIV CU ARME DE FOC..Singurul care in zilele de isterie generate de incidentul ,,coaforul,, a avut curajul sa aiba o alta opinie fata de majoritate.
This is ten percent luck, twenty percent skill,
fifteen percent concentrated power of will,
five percent pleasure, fifty percent pain,
and a hundred percent reason to remember the name!
si intr-un fel sau altul ne vor vinde curand...veti vedea...mariand68 wrote:Este adevarat ca tara nu are nici o vina dar dupa ce au vandut totul in douazeci si ceva de ani te asigur ca au facut din Romania o tara de ......de care fug toti.Astia care sau tot perindat pe la putere ne-ar vinde si pe noivikkktor wrote:tara nu are nici o vina pentru ca si noi suntem oameni de...care meritam sa fim condusi de oameni de...complacandu-ne intr-o stare de...
This is ten percent luck, twenty percent skill,
Un exemplu de ceea ce inseamna sa fii "ziarist" in Romania
http://www.antena3.ro/romania/romania-t ... t#comments
Mi-e sila si greata si sa mai deschid o pagina de stiri, numai ineptii dintrastea vad.

Mi-e sila si greata si sa mai deschid o pagina de stiri, numai ineptii dintrastea vad.
"Ştire" tipică pentru presa românească. A.C. confundat cu airsoft, etc. Nu ştiu ce-ar vrea ei, să pună serii pe cuţite
şi să se treacă în permis? În plus, în ţările vest-europene şi USA (astea două nu prea au ce căuta la un loc atunci
când e vorba de arme) armele cu a.c. sunt la liber, nicidecum "supuse unui control strict" cum visează autorul acelor
rânduri inepte.
Cu armele albe e simplu, nu se vând minorilor şi deţinerea lor e permisă, ar fi culmea nici cuţite să nu poţi colecţiona,
PORTUL lor în anumite condiţii e interzis, iar tonele de cuţite, săbiii, bâte, etc. confiscate la razii sunt luate deoarece
se presupune că ar fi fost utilizate la infracţiuni. E un caz de procuror care a ajuns după gratii pentru că un colecţionar
de săbii cercetat pentru infracţiuni fără violenţă i-a dat şpagă ca să înlocuiască săbiile de colecţie care-i fuseseră luate
ca probe cu unele din piaţă.
şi să se treacă în permis? În plus, în ţările vest-europene şi USA (astea două nu prea au ce căuta la un loc atunci
când e vorba de arme) armele cu a.c. sunt la liber, nicidecum "supuse unui control strict" cum visează autorul acelor
rânduri inepte.
Cu armele albe e simplu, nu se vând minorilor şi deţinerea lor e permisă, ar fi culmea nici cuţite să nu poţi colecţiona,
PORTUL lor în anumite condiţii e interzis, iar tonele de cuţite, săbiii, bâte, etc. confiscate la razii sunt luate deoarece
se presupune că ar fi fost utilizate la infracţiuni. E un caz de procuror care a ajuns după gratii pentru că un colecţionar
de săbii cercetat pentru infracţiuni fără violenţă i-a dat şpagă ca să înlocuiască săbiile de colecţie care-i fuseseră luate
ca probe cu unele din piaţă.
Ce mentalitate de sclavi inrobiti de prostie . Se mira asa tare de niste pistoale airsoft si niste sabii de aluminiu. Habar nu au ce arme prezinta adevaratul pericol in romania. Ei cred ca daca scot de pe piata chestiile astea lumea o sa fie mai sigura . Si acuma daca tot mam enervat in halul asta as vrea sa va dtiger wrote:Un exemplu de ceea ce inseamna sa fii "ziarist" in Romania
Mi-e sila si greata si sa mai deschid o pagina de stiri, numai ineptii dintrastea vad.![]()
![]()
![]()
![]()
IDEEA FIIND : DACA Y SE HOTARASTE SA IL OMOARE PE X , NIMENI NU POATE OPRI PE Y DECAT X , CU CAT X E MAI DOTAT CA MENTALITATE SI ECHIPAMENT CU ATAT ARE MAI MULTE SANSE SA SCAPE DE DEREGLATUL Y.
Pe scurt dragi colegi . Cu cat pubplicul o sa fie mai limitat la arme cu atat o sa apara crime mai oribile in tara asta .
De aici deduc prin logica mea de fier incins ca domnii care scriu rahaturile astea prefera sa fie injunghiati cu un ciob de sticla invelit in banda adeziva de 100-200 ori , ca dupa minute de agonie sa crape sa vina militianul sa CONSTATE minunata fapta .
PASTE FERICIT!
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Bine punctat si frumos argumentat 7Coline !
Asa da....parca mai reinvie forumul acum !!!!
Keep up the good work !!!
Asa da....parca mai reinvie forumul acum !!!!
Keep up the good work !!!
Eu cred ca sesizarea la CNA este binevenita, ca oricare alta sesizare. Imediat dupa evenimentul acela am trimis din partea asociatiei o scrisoare ministrului de interne in care ii reprosez faptul ca lipsa de reactie calificata a MI acrediteaza idea ca in romania permisele de arma se obtin ilegal, si se arunca anatema pe toti detinatorii legali de arme, deasemenea lipsa de reactie la parerile unor persoane care ar trebui sa fie la curent cu problematica, gen Dudu Ionescu pe care faptul ca a fost ministru de interne nu l-a impiedicat sa scoata pe gura prostii si sa compromita pur si simplu ministerul pe care l-a condus. (a uitat ce s-a intamplat in perioada in care dansul conducea ministerul?). Va spun numai una din magariile spuse, si anume afirmatia despre asazisul "amendamentul Nicolaescu" si acuzatia ca situatia actuala i se datoreaza lui. Pe scurt, in realitate amendamentul propus de Nicolaescu, era prea frumos sa treaca de plenul parlamentului si propunea ca "fiecare cetatean sa fie autorizat sa detina o arma de calibru mic la domiciliu, pentru autoaparare " (strict la domiciliu). Asa cum i-am si spus atunci domnului Nicolaescu (eram la comisia de aparare cand a facut propunerea si am redactat-o impreuna) amendamentul a fost contestat vehement, dar de cine credeti,??? nimeni altul decat onorabilul poet Grigore Zanc. Adica unul care nu avea nici in clin nici in maneca. iar desteptii ceilalti i s-au alaturat la vot din spirit de turma dar si datorita faptului ca cu o zi inainte presa scria cu litere de-o schioapa ca "Nicolaescu vrea sa dea arme la toata lumea". Daca toti dobitocii astia ar fi avut curiozitatea sa citeasca amendamentul ar fi vazut ca, daca la vremea aceea obtunerea unei arme de vanatoare era conditionata de indeplinirea a 8 conditii, arma aceea de aparare la domiciliu era conditionata de indeplinirea a 18 (optsprezece) conditii. Adica daca ajungeai sa indeplinesti acele conditii, in mod categoric erai bun sa faci parte din garda personala a presedintelui. Dar s-au limitat la cititul titlurilor. Ce pot spune este ca Sergiu Nicolaescu a fost singurul care la vremea aceea s-a implicat sincer, cu toate riscurile in redactarea unei legi normale, inteligente (pacat ca nu a reusit, tot datorita intrigilor din interior), fapt pentru care ANDA l-a numit membru de onoare al asociatiei.
Si revenind la CNA, Atunci cand prezinti o stire, esti obligat sa te informezi si sa te documentezi pentru ca ea sa fie cat mai reala si neutra fara incarcatura emotionala, dar atunci cand organizezi o dezbatere pro-contra, regulamentele CNA cer ca la discutie sa participe reprezentantii ambelor parti. Asa ca televiziunile nu au absolut nici o scuza. Apropoz, ce ziceti de o stire care suna asa: "a fost gasita la domiciliul acestuia o arma cu aer comprimat de calibrul 5,6 mm marca Plici..." . sau " ärma de vanatoare calibrul 12 mm"...". Nu radeti ca le-am auzit pe amandoua, la fel ca si pe-aia de mai sus cu airsoftul.
cat despre airsoft daia am cerut introducerea lor in textul de lege, special pentru a fi foarte clar definite si a nu mai fi confundate cu armele cu aer comprimat, asa ca sanctiunea pe care o pot primi este cam aceeasi pe care ai primi-o daca l-ai lovi pe careva cu mingea de tenis, (eventual la legea 61)iar efectul lor este chiar mai slab. Dar vine desteptul de reporter si face din ele mitraliera. Probabil alerga pe langa ei sa-i intrebe: "de ce ati tras?""ce ati simtit in acel moment?" nu v-a fost mila de victima?".... ä fost o reglare de conturi?".... Mi-e greata de asemenea profesionalism.
Si revenind la CNA, Atunci cand prezinti o stire, esti obligat sa te informezi si sa te documentezi pentru ca ea sa fie cat mai reala si neutra fara incarcatura emotionala, dar atunci cand organizezi o dezbatere pro-contra, regulamentele CNA cer ca la discutie sa participe reprezentantii ambelor parti. Asa ca televiziunile nu au absolut nici o scuza. Apropoz, ce ziceti de o stire care suna asa: "a fost gasita la domiciliul acestuia o arma cu aer comprimat de calibrul 5,6 mm marca Plici..." . sau " ärma de vanatoare calibrul 12 mm"...". Nu radeti ca le-am auzit pe amandoua, la fel ca si pe-aia de mai sus cu airsoftul.
cat despre airsoft daia am cerut introducerea lor in textul de lege, special pentru a fi foarte clar definite si a nu mai fi confundate cu armele cu aer comprimat, asa ca sanctiunea pe care o pot primi este cam aceeasi pe care ai primi-o daca l-ai lovi pe careva cu mingea de tenis, (eventual la legea 61)iar efectul lor este chiar mai slab. Dar vine desteptul de reporter si face din ele mitraliera. Probabil alerga pe langa ei sa-i intrebe: "de ce ati tras?""ce ati simtit in acel moment?" nu v-a fost mila de victima?".... ä fost o reglare de conturi?".... Mi-e greata de asemenea profesionalism.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
In legatura cu armele de airsoft , nu ma intereseaza ce efect au . Daca cineva indreapta o arma de foc inspre mine ii dau doua in cap si una in inima repejor . Nu stau eu sa aflu ce trage arma aia , ce calibru e sau ce marca . Cat despre reporterii astia , eu cred ca sunt luati de prin telenovele. 0 profesionalism 0 , 0 si iar 0 .Bill wrote:Eu cred ca sesizarea la CNA este binevenita, ca oricare alta sesizare. Imediat dupa evenimentul acela am trimis din partea asociatiei o scrisoare ministrului de interne in care ii reprosez faptul ca lipsa de reactie calificata a MI acrediteaza idea ca in romania permisele de arma se obtin ilegal, si se arunca anatema pe toti detinatorii legali de arme, deasemenea lipsa de reactie la parerile unor persoane care ar trebui sa fie la curent cu problematica, gen Dudu Ionescu pe care faptul ca a fost ministru de interne nu l-a impiedicat sa scoata pe gura prostii si sa compromita pur si simplu ministerul pe care l-a condus. (a uitat ce s-a intamplat in perioada in care dansul conducea ministerul?). Va spun numai una din magariile spuse, si anume afirmatia despre asazisul "amendamentul Nicolaescu" si acuzatia ca situatia actuala i se datoreaza lui. Pe scurt, in realitate amendamentul propus de Nicolaescu, era prea frumos sa treaca de plenul parlamentului si propunea ca "fiecare cetatean sa fie autorizat sa detina o arma de calibru mic la domiciliu, pentru autoaparare " (strict la domiciliu). Asa cum i-am si spus atunci domnului Nicolaescu (eram la comisia de aparare cand a facut propunerea si am redactat-o impreuna) amendamentul a fost contestat vehement, dar de cine credeti,??? nimeni altul decat onorabilul poet Grigore Zanc. Adica unul care nu avea nici in clin nici in maneca. iar desteptii ceilalti i s-au alaturat la vot din spirit de turma dar si datorita faptului ca cu o zi inainte presa scria cu litere de-o schioapa ca "Nicolaescu vrea sa dea arme la toata lumea". Daca toti dobitocii astia ar fi avut curiozitatea sa citeasca amendamentul ar fi vazut ca, daca la vremea aceea obtunerea unei arme de vanatoare era conditionata de indeplinirea a 8 conditii, arma aceea de aparare la domiciliu era conditionata de indeplinirea a 18 (optsprezece) conditii. Adica daca ajungeai sa indeplinesti acele conditii, in mod categoric erai bun sa faci parte din garda personala a presedintelui. Dar s-au limitat la cititul titlurilor. Ce pot spune este ca Sergiu Nicolaescu a fost singurul care la vremea aceea s-a implicat sincer, cu toate riscurile in redactarea unei legi normale, inteligente (pacat ca nu a reusit, tot datorita intrigilor din interior), fapt pentru care ANDA l-a numit membru de onoare al asociatiei.
Si totusi trebuie inasprita legea armelor si munitiilor , mai exact doar cei care au permis de port arma sa isi poata da cu parerea in cazul acestor incidente . Nu sa vina Nimeni Pe Lume sa zica ca sau tras focuri de cutit cu un cutit airsoft calibru 12 mm cu munitie plici . Dar degeaba domnilor . Populatia e melteana , nu vor arme . Daca ar tine mortis sa aiba liber la asa ceva ar iesi in strada toata tara . Dar asa nici macar o reclamatie la CNA nu se chinuie sa faca.
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
In primul rand, airsoftul nu este arma de foc.
Poti spune in ce sens consideri ca legea armelor ar trebui inasprita?
Concret, nu povesti. Incearca sa reformulezi articolele care crezi ca trebuiesc modificate. Binenteles ca nu toata lumea agreaza chestiile astea(armele), asa cum nici eu nu-mi doresc sa fac alpinism sau automobilism, sau motociclism, chestii care fac mult mai multe victime decat armele.
Ce anume trebuie inasprit la lege? Crezi ca toti cei care au savarsit vre-o infractiune cu armee (gen jafurei armate crime sau altele) erau constienti de repercursiunile faptelor lor? Pe dracu, i-a durut in cur ca exista o lege ce reglementeaza chestiile astea. Asa ca orice constrangere suplimentara ar avea repercursiuni asupra celor care respecta legea. Majoritatea faptelor s-au facut cu arme detinute ilegal. Crezi ca aia nu stiau ca detinerea ilegala de arma este incriminata? Ba da, si nu le-a pasat.
Dupa cate am citit mai sus cred ca ti-ai dori un articol care sa retraga armele de la toti detinatorii civili, iar cei cu arma de aparare si paza sa poata zbura creierii oricui crede ca reprezinta o amenintare.
Vad cum se pune problema si in ce fel este escaladata contradictia. Repet a nu stiu cata oara: consider ca nu este bine sa abordam subiectul armelor prin prisma relatiei intre agresor si victima. Poti te rog sa-mi dai cateva exemple de vajnici politisti care si-au procurat arme de aparare si paza pentru ca se simt amenintati si care au fost pousi in situatia sa faca uz de arma ca sa-si protejeze viata sa sau a familiei? Viata pusa in pericol evident de infractorii cu care a avut de-aface in relatia de serviciu? Nu am auzit de vre-unul si daca ar fi fost, fii sigur ca sacalii astia din media l-ar fi facut public de ne-ar fi iesit pe nas. Da "Populatia e melteana " tocmai pentru ca subiectul arme este un subiect tabu si armele sunt apanajul unui grup de "alesi". Umblu foarte mult in poligon, de mai multe ori pe saptamana, nu intotdeauna ca sa trag si observ ca de cand poligonul este accesibil tuturor fara discriminare, oamenii au inceput sa invete ce inseamna arma, le vad evolutia de la o sedinta la alta, vad cum pe zi ce trece devin tot mai responsabili pe masura ce constientizeaza ce inseamna arma si ce potential are, adica am vazut cu satisfactie ca propunerea pe care am facut-o (acest articolo de lege a fost introdus la propunerea noastra) isi indeplineste rolul educativ pe care l-am anticipat. Si mai ales atunci cand privesc tinta nu isi imagineaza ca acela ar fi banditul care ii ataca. Comportamentul lor este altul si sunt absolut convins ca majoritatea dintre ei chiar daca ar avea o arma la indemana, ar evita pana la extrem sa faca uz de ea, chiar intr-o situatie dificila. Ar avea rezerve chiar si fata de folosirea catorva marci de arme neletale. Asta inseamna educatie.
Cred ca nu doriti sa abordam subiectul privind nivelul de educatie si instruire, sau bonitate a persoanelor din sistem care au la indemana arme si care in ultima perioada au reusit sa surclaseze toata activitatea infractionala a detinatorilor ilegali de arme au reusit sa eclipseze pe toti banditii, interlopii.
Apropoz, faptul ca luna viitoare congresul FESAC (Federatia Europeana a Asociatiilor Colectionarilor de Arme) se desfasoara in Romania spune ceva, inclusiv despre evolutia educatiei romanilor in problema armelor.
Concret, nu povesti. Incearca sa reformulezi articolele care crezi ca trebuiesc modificate. Binenteles ca nu toata lumea agreaza chestiile astea(armele), asa cum nici eu nu-mi doresc sa fac alpinism sau automobilism, sau motociclism, chestii care fac mult mai multe victime decat armele.
Ce anume trebuie inasprit la lege? Crezi ca toti cei care au savarsit vre-o infractiune cu armee (gen jafurei armate crime sau altele) erau constienti de repercursiunile faptelor lor? Pe dracu, i-a durut in cur ca exista o lege ce reglementeaza chestiile astea. Asa ca orice constrangere suplimentara ar avea repercursiuni asupra celor care respecta legea. Majoritatea faptelor s-au facut cu arme detinute ilegal. Crezi ca aia nu stiau ca detinerea ilegala de arma este incriminata? Ba da, si nu le-a pasat.
Dupa cate am citit mai sus cred ca ti-ai dori un articol care sa retraga armele de la toti detinatorii civili, iar cei cu arma de aparare si paza sa poata zbura creierii oricui crede ca reprezinta o amenintare.
Vad cum se pune problema si in ce fel este escaladata contradictia. Repet a nu stiu cata oara: consider ca nu este bine sa abordam subiectul armelor prin prisma relatiei intre agresor si victima. Poti te rog sa-mi dai cateva exemple de vajnici politisti care si-au procurat arme de aparare si paza pentru ca se simt amenintati si care au fost pousi in situatia sa faca uz de arma ca sa-si protejeze viata sa sau a familiei? Viata pusa in pericol evident de infractorii cu care a avut de-aface in relatia de serviciu? Nu am auzit de vre-unul si daca ar fi fost, fii sigur ca sacalii astia din media l-ar fi facut public de ne-ar fi iesit pe nas. Da "Populatia e melteana " tocmai pentru ca subiectul arme este un subiect tabu si armele sunt apanajul unui grup de "alesi". Umblu foarte mult in poligon, de mai multe ori pe saptamana, nu intotdeauna ca sa trag si observ ca de cand poligonul este accesibil tuturor fara discriminare, oamenii au inceput sa invete ce inseamna arma, le vad evolutia de la o sedinta la alta, vad cum pe zi ce trece devin tot mai responsabili pe masura ce constientizeaza ce inseamna arma si ce potential are, adica am vazut cu satisfactie ca propunerea pe care am facut-o (acest articolo de lege a fost introdus la propunerea noastra) isi indeplineste rolul educativ pe care l-am anticipat. Si mai ales atunci cand privesc tinta nu isi imagineaza ca acela ar fi banditul care ii ataca. Comportamentul lor este altul si sunt absolut convins ca majoritatea dintre ei chiar daca ar avea o arma la indemana, ar evita pana la extrem sa faca uz de ea, chiar intr-o situatie dificila. Ar avea rezerve chiar si fata de folosirea catorva marci de arme neletale. Asta inseamna educatie.
Cred ca nu doriti sa abordam subiectul privind nivelul de educatie si instruire, sau bonitate a persoanelor din sistem care au la indemana arme si care in ultima perioada au reusit sa surclaseze toata activitatea infractionala a detinatorilor ilegali de arme au reusit sa eclipseze pe toti banditii, interlopii.
Apropoz, faptul ca luna viitoare congresul FESAC (Federatia Europeana a Asociatiilor Colectionarilor de Arme) se desfasoara in Romania spune ceva, inclusiv despre evolutia educatiei romanilor in problema armelor.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Data viitoare cititi postul mai cu atentie .Bill wrote:In primul rand, airsoftul nu este arma de foc.
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
In realitate detinerea armelor de foc nu este ,,apanajul alesilor,, ci sa spunem cel mult portul armelor scurte...Oricine doreste sa detina o arma de foc poate sa o faca sub motivatia vanatorii sau colectiei, fapt ce confera dreptul cf legii, slava domnului, sa o foloseasca si in legitima aparare sau in poligon...deci discutiile virulente vis-a-vis de unii ,,alesi,, sunt doar la portul armelor scurte si facute in general, de unii nemultumiti care nu cunosc legea...dar, din experienta mea, cei care sunt cei mai vocali in a condamna caracterul discriminant al legii, in mare parte, sunt persoane care in realitate ar dori sa cumpere pistoale cu 100 eur in rate si carora si plata taxei de autorizare li se pare o suma impovaratoare...datorita crizei, am vazut o multime de arme bagate in magazine, deci, pasiunea romanului pentru arme, in mare parte, trece prin burta... pastrand proportiile, nu stiu totusi cate tari din UE si chiar din lume, permit oricarei persoane sa umble cu pistolul la curea...eu cred si sustin ca legea in forma actuala are o forma corecta, cu niste mici amendamente...personal as mari numarul de munitie detinut la toate categoriile de arme, in sensul sa nu as mai limita aceasta si as scoate toate neletalele de pe permise, adica le-as lasa la liber, pt ca inseamna birocratie si pierdere de timp si as scoate atributele restrictive ale colectiei...dar, pana atunci ,Paste Fericit, ingaduinta, rabdare si vigilenta pentru a apara si mentine macar legea pe care o avem....