Criza, Jafurile si Presa - Productie ROMANIA FILM LIVE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

fane satar

Re: Criza, Jafurile si Presa - Productie ROMANIA FILM LIVE

Post by fane satar »

Arma din ce au aratat ei ar fi un Rohm RG88 dar nu se stie...oricum daca fratele sau cine era in masina cu soferul primea o boaba de Fort sau GP nu mai ajungea la declaratii cum a facut. Arma e ceva slab deoarece a suferit leziuni minore si nimic mai mult. Mai multe detalii nu cunosc dar mi-as dori sa dea o stire asa cum trebuie. S-a folosit o arma model cutare cu munitie cutare si sa nu ne faca pistolari de intersectie. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Stirea in sine mie mi se pare un rahat in ploaie pe care din pacate il vad pe toate posturile de stiri ca pe stirea zilei, faptul ca in atac a fost folosit un pistol cu bile nu mi se pare in nici un fel notabil, la fel de bine putea sa il atace cu un cutit sau cu o bata de baseball sau vreo cheie franceza ori cine stie ce alta unealta din lada cu scule si povestea in sine n-ar fi fost deloc diferita. Lucrurile sunt simple, doi idioti care s-au luat la bataie in trafic si atat!
Acuma...pentru ca viscol nu mai e, cu sinistratii cam stim care-i treaba, demonstranti in piata au ramas prea putini ca sa mai fie bagati in seama, e normal ca si televiziunile pline de "profesionisti in stiri" sa se agate de povestea asta ca mustele de un rahat proaspat. Ii stim bine doar cum fac in situatii d-astea.

Asa cum am spus si cu alta ocazie similara, oricat de macabru suna treaba asta, cred ca pentru noi(cu siguranta pentru mine) mai interesant ar fi fost sa stim cu ce arma s-a tras, cu ce munitie, de la ce distanta si eventual care au fost efectele focului tras.
Wolfman

Post by Wolfman »

Safe&Sound wrote:Stirea in sine mie mi se pare un rahat in ploaie pe care din pacate il vad pe toate posturile de stiri ca pe stirea zilei, faptul ca in atac a fost folosit un pistol cu bile nu mi se pare in nici un fel notabil, la fel de bine putea sa il atace cu un cutit sau cu o bata de baseball sau vreo cheie franceza ori cine stie ce alta unealta din lada cu scule si povestea in sine n-ar fi fost deloc diferita. Lucrurile sunt simple, doi idioti care s-au luat la bataie in trafic si atat!
La noi, cand se trage cu arma, fie ea cu bila sau cu glont, toata lumea se isterizeaza. Mai ales stiristele. Chiraie ca niste maicute care au vazut pentru prima oara p.ula, desi, cum zicea si dobitocul de Badea, faptul ca s-a tras nu reprezinta neaparat si din capul locului ceva rau. Poate s-a tras in legitima aparate, poate whatever. Dar la noi, datorita lipsei de cultura in general si de cultura a armelor in special, orice om care a tras, chiar si legal, e un infractor in ochii presei.
Am mai zis-o si in alte ocazii: posesor de pistol = "pistolar", "infractor", "agresor", etc, asa cum motocicleta = "viteza", "sute de cai putere", "satanist violator de babe", etc. Presa din Pomania este exact ca si tara pe care o "informeaza": o mare manea, facuta "dupa ureche".
Safe&Sound wrote:Asa cum am spus si cu alta ocazie similara, oricat de macabru suna treaba asta, cred ca pentru noi(cu siguranta pentru mine) mai interesant ar fi fost sa stim cu ce arma s-a tras, cu ce munitie, de la ce distanta si eventual care au fost efectele focului tras.

Asta ar insemna ca cel care se ocupa de stire sa fie un profesionist, sa se intereseze de aceste detalii si sa stie sa le prezinte. Ceea ce e prea mult pentru un mort de foame cum sunt majoritatea "jurnalistilor" de la noi.
Streamer 2014 titan - 10x22T
samsa

Post by samsa »

Cea mai tare faza a fost cam acum o luna, cand la un incident in Barbulesti (doi ceteteni nu conteaza de ce etnie) a avut ceva de impartit si au transat lucrurile cu o pusca cu alice. Realitatea tv avea un titlu genial la stire: "Pistolarul din Barbulesti, arestat".
Maine daca dai cu piatra sau injuri de mama apari la stiri "Pistolar periculos ia dreptatea in propriile-i maini".
Sunt haioase intrebarile reporterilor si raspunsurile martorilor de la locul "incidentului armat". Intrebarile reporterilor sunt intre oligofrenie si Kafka.
E atata imbecilitate si ignoranta in ceea ce priveste cultura armelor in mass-media romaneasca incat "profesionistii presei romanesti" risca sa induca o halucinanta imagine despre ce inseamna arma de foc.
Problema e ca nici la nivelul care conteaza (vezi Parlament) nu este mai multa cunoastere in materie de arme.
jon

Post by jon »

samsa wrote: Problema e ca nici la nivelul care conteaza (vezi Parlament) nu este mai multa cunoastere in materie de arme.
Nimic mai corect in ceea ce ai spus.....nu este mai multa cunoastere (vezi Parlament) dar paradoxal.....drept la letale si-au dat. :shock: Cine imparte, parte isi face. :?
Image
dandana

Post by dandana »

de ce va mirati???? toate stirile sunt de rahat, doar niste isterizati care nu fac diferenta dintre o bita, un pistol sau o pusca. Sincer este un subiect captivant sau mai bine spus o stire de senzatie orice astfel de incident si care mai de care sunt experti.

noi ca natie nu avem o cultura in acest domeniu, de fapt ca in multe alte cazuri. Si atunci cind nu exista cultura nu exista decit ridicol.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
barthy

Post by barthy »

Focuri de arma......airsoft..........munitie de plastic.........arme cu aer comprimat şi bile pline cu vopsea colorată, folosite la jocurile de război.......bile de cauciuc...........INTOXICARE SI DEZINFORMARE

http://www.antena3.ro/romania/au-iesit- ... 61973.html

http://videonews.antena3.ro/video/roman ... soara.html

Ca deobicei politistii si ziaristii - MONUMENTE ALE STUPIZENIEI
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
7Coline

Post by 7Coline »

barthy wrote:Focuri de arma......airsoft..........munitie de plastic.........arme cu aer comprimat şi bile pline cu vopsea colorată, folosite la jocurile de război.......bile de cauciuc...........INTOXICARE SI DEZINFORMARE

http://www.antena3.ro/romania/au-iesit- ... 61973.html

http://videonews.antena3.ro/video/roman ... soara.html

Ca deobicei politistii si ziaristii - MONUMENTE ALE STUPIZENIEI
Airsft , plastic , cauciuc , vopsea . Pana la urma ce o folosit ? =))))))))))))
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Wolfman

Post by Wolfman »

7Coline wrote:
Airsft , plastic , cauciuc , vopsea . Pana la urma ce o folosit ? =))))))))))))

O teava d-aia cu carbod cum aveam in copilarie. Si cartofi pe post de munitie neletala.
Streamer 2014 titan - 10x22T
vikkktor

Post by vikkktor »

cu cat mass media va fi lasata sa prezinte asemenea stiri ,,senzationale,, fara sa fie obligata sa ofere TOATE DETALIILE, adica sa explice ca ,,armele,, respective sunt cu bile, air soft, boabe de plastic, gaze..etc, sau folosite in legitime aparare, mai sunt si cazuri de genul asta si ingrijirile medicale sunt de 5min, cu putin rivanol, cu atat ,,profesionistii,, din domeniu vor inaspri legea, victime fiind TOTI POSESORII de arme sau eventual viitorii posesori de arme....sunt anumite persoane pe forumuri, care actioneaza intr-un mod stupid, desi se eticheteaza ca iubitori de arme si sunt indignati de restrictiile actualei legi, criticand si jubiland de fericire ca se vor ridica armele de foc de la diverse categorii beneficiari ai art 13...daca gandesc si actioneaza dupa eterna regula ,,capra vecinului,, si se va ajunge la interdictia unui politist de a purta arma de foc personala, sa fie siguri ca nici ceilalti posesori sau viitori posesori de arme nu vor sta bine...cred ca una din metode de a obliga media sa relateze ADEVARUL despre asemenea incidente si sa nu mai prezinte trunchiat informatiile de dragul audientei, este de a sesiza CNA-ul, pana la urma singura institutie capabila sa struneasca ,,excitatia,, ce anima reporterii cand prezinta un asemenea ,,eveniment,, care in alte parti ale lumii nici nu ar fi mentionate...isteria si modul de a prezenta asemenea fapte diverse, nu face decat sa induca in mentalul majoritatii neinstruite, ca traim intr-o tara in care toti umbla cu arme si se impusca la intersectii, lucru pe care marea majoritate de pe aceste forumuri stim ca nu este cf cu realitatea...de aici, actioneaza regula dominoului, politia este incapabila sa ,,stapaneasca fenomenul,,..se schimba sefi, se schimba legi..etc si nu in bine...probabil singura adresa unde se pot face sesizari in vederea limitarii acestui zel al mediei de a ,,infiera duelurile pistolarilor,, si de a informa corect publicul este aceasta,
http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
7Coline

Post by 7Coline »

vikkktor wrote:cu cat mass media va fi lasata sa prezinte asemenea stiri ,,senzationale,, fara sa fie obligata sa ofere TOATE DETALIILE, adica sa explice ca ,,armele,, respective sunt cu bile, air soft, boabe de plastic, gaze..etc, sau folosite in legitime aparare, mai sunt si cazuri de genul asta si ingrijirile medicale sunt de 5min, cu putin rivanol, cu atat ,,profesionistii,, din domeniu vor inaspri legea, victime fiind TOTI POSESORII de arme sau eventual viitorii posesori de arme....sunt anumite persoane pe forumuri, care actioneaza intr-un mod stupid, desi se eticheteaza ca iubitori de arme si sunt indignati de restrictiile actualei legi, criticand si jubiland de fericire ca se vor ridica armele de foc de la diverse categorii beneficiari ai art 13...daca gandesc si actioneaza dupa eterna regula ,,capra vecinului,, si se va ajunge la interdictia unui politist de a purta arma de foc personala, sa fie siguri ca nici ceilalti posesori sau viitori posesori de arme nu vor sta bine...cred ca una din metode de a obliga media sa relateze ADEVARUL despre asemenea incidente si sa nu mai prezinte trunchiat informatiile de dragul audientei, este de a sesiza CNA-ul, pana la urma singura institutie capabila sa struneasca ,,excitatia,, ce anima reporterii cand prezinta un asemenea ,,eveniment,, care in alte parti ale lumii nici nu ar fi mentionate...isteria si modul de a prezenta asemenea fapte diverse, nu face decat sa induca in mentalul majoritatii neinstruite, ca traim intr-o tara in care toti umbla cu arme si se impusca la intersectii, lucru pe care marea majoritate de pe aceste forumuri stim ca nu este cf cu realitatea...de aici, actioneaza regula dominoului, politia este incapabila sa ,,stapaneasca fenomenul,,..se schimba sefi, se schimba legi..etc si nu in bine...probabil singura adresa unde se pot face sesizari in vederea limitarii acestui zel al mediei de a ,,infiera duelurile pistolarilor,, si de a informa corect publicul este aceasta,
http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
Am sa fac si eu o reclamatie la CNA dar nu cred ca le citeste cineva =))

IRESPONSABIL²
vikkktor

Post by vikkktor »

Le citesc pt ca isi culeg motivele de a amenda si a aduce bani la buget si din reclamatiile.sesizarile pe care le primesc...oricum trebuie si astia sa aduca bani la buget...normal ar trebui sa se stranga un numar de semnaturi si sa se sesizeze legislativul pentru a introduce anumite puncte in lege privitor la acest aspect, desi cred ca exista ceva de genul...din pacate multi ziaristi si moderatori se transforma in inchizitori, anchetatori in dorinta de a ,,darama capete,, ei habar neavand subiectul pe care il infiereaza si ignorand cu desavarsire un punct de vedere contrar...nu de putine ori, din ,,inaltimea,, valorii pe care au impresia ca o au, practica cu succes santajul si asa isi creaza iluzia de justitiari si atoate cunoscatori... Poate avand in vedere conflictul pe care il are CNA-ul cu Antenele, Realitatea ..etc, se vor lega si de asta sa-i mai tempereze...acum era o stire in care un amarat din Mangalia se pare ca s-a sinucis cu o arma de vanatoare...citez reporterul, ,,s-a sinucis cu o arma Foarte, Foarte, Foarte, puternica de vanatoare cal 7,62,,.....repeta de trei ori cuvantul ,,foarte,, eu propun sa se dea vanatorilor arme foarte, foarte, foarte slabe pentru a se evita sinuciderile...cred ca deontologic era, ,,s-a sinucis cu arma de vanatoare pe care o detinea legal,,...
7Coline

Post by 7Coline »

Am facut sesizare la CNA cu mai multi amici si sugerez sa faceti la fel. Asemenea dezinformare duce tara asta in ....

IRESPONSABIL²
mariand68

Post by mariand68 »

Wolfman wrote:Am mai zis-o si in alte ocazii: posesor de pistol = "pistolar", "infractor", "agresor", etc, asa cum motocicleta = "viteza", "sute de cai putere", "satanist violator de babe", etc
Super,asta nu o stiam :lol: mai bine sa le zica regulatori de babe :wink:
vikkktor wrote:acum era o stire in care un amarat din Mangalia se pare ca s-a sinucis cu o arma de vanatoare...citez reporterul, ,,s-a sinucis cu o arma Foarte, Foarte, Foarte, puternica de vanatoare cal 7,62,,.....repeta de trei ori cuvantul ,,foarte,, eu propun sa se dea vanatorilor arme foarte, foarte, foarte slabe pentru a se evita sinuciderile...
Poate avea omul un tun..... :D
7Coline wrote:Am facut sesizare la CNA cu mai multi amici si sugerez sa faceti la fel. Asemenea dezinformare duce tara asta in ....
Oricum traim intr-o tara de .....condusa de oameni de .....
vikkktor

Post by vikkktor »

Oricum traim intr-o tara de .....condusa de oameni de .....[/quote]

tara nu are nici o vina pentru ca si noi suntem oameni de...care meritam sa fim condusi de oameni de...complacandu-ne intr-o stare de...
Post Reply