ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Vi se pare normal sa suferim cu totii pentru o minoritate ce nu respecta legea?

Da.
7
5%
Nu.
99
77%
Nu stiu.
0
No votes
Nu ma priveste.
1
1%
Oricum, si legiuitorii si nelegiuitii fac ce vor ei.
22
17%

Total votes: 129

tevez

Re: ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Post by tevez »

marshall wrote:La lectia de legislatie se mai revine?

As vrea sa stiu daca in noua legislatie s-a modificat restrictia de doua arme in permis; parca am citit pe undeva ca s-ar renunta la ea, dar acuma am capul mare de atata citit :shock: si as aprecia un raspuns "mura in gura"

thnx
Nu. Poţi să ai doar două arme în permis. Una pe a.c. alta pe bilă de cauciuc, ambele pe a.c., ambele
pe bilă...în orice combinaţie dar numai două indiferent dacă e vb. de pistol sau puşcă (la a.c. că la bilă
sunt doar pistoale). Cine a avut mai multe şi s-a despărţit greu de ele are acum atestat de colecţionar.
Bill

Post by Bill »

Chestia cu procedura de obtinere a permisului are o mica problema de interpretare. Conform principiului ca in RO nu trebuie sa cauti logica, legiuitorul atunci cand a clocit modificarile legii care cer acum permis si pentru AC a dat acolo si un termen de preschimbarea certificatului de detinator in permis de arma. Astfel ca inginerii din cateva judete iti spun foarte sec "nu se mai poate". Daca chiar nu te-ai potolit, atunci iti faci tate hartiile,(fisa, psiho, cazier .....etc) si dupa ce obtii autorizatia de procurare te duci la un magazin de specialitate si depui arma in consignatie cu certificatul de detinator si imediat ti-o cumperi cu autorizatia de procurare. Adica ti-o vinzi tie. Nu stiu cat este de normala chestia asta dpdv juridic (civil si comercial). Cand am sesizat treaba asta la IGP au spus ca este o prostie si ca normal si logic ar fi sa te prezinti cu hartiile si cu arma direct la biroul arme si sa-ti faca transferul de pe una pe alta chiar daca termenul este depasit). Numai ca treaba asta nu le-a spus-o si celor din teritoriu asa ca astia fac cum ii taie capu.
La fel si cu modificarea legii privitor la cantitatea de munitie pentru armele neletale. In modificari apare o precizare ca cantitatea de "100 buc " la munitie se refera la armele din cat. III E 24, adica alea cu cauciuc. Dar binenteles ca treaba asta trebuie citita si aplicata. Si muschiu organului tocmai nu are chef, asa ca si la AC scrie 100 buc si astia de la magazinele de arme trebuie sa le numere si sa le vanda ca pe seminte la cornet.
Cand am propus o amnistie generala de 6 luni pentru cei ce au omis (uitat, neglijat)inregistrarea armelor AC, refuzul a fost categoric pe ideea ca daca s-ar face acest lucru, toate dosarele penale care au fost intocmite pentru chestia asta vor fi atacate in justitie pe principiul legii penale cele mai favorabile, si binenteles pierdute de politie.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
pupuscalus

Post by pupuscalus »

Bun,

Sa inteleg ca la momentul de fata, eu, detinator de pistol cu gaz, trecut pe certificat de detinator, trebuie sa-mi fac permis pentru el ?

Cata.
Bill

Post by Bill »

Nu. Toata treaba asta se refera la armele neletale supuse autorizarii, adica E24 si E 25. Pistolul cu gaz este F26, supuse notificarii. Cel putin deocamdata.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
bond008

Post by bond008 »

Este totul ok pana la chestia aia cu autorizarea armelor cu gaz, daca si la alea trebuie permis pai sincer atunci inseamna ca la bata si la cutit sau topor ce iti trebuie??? Deja se incearca ca romanul sa nu mai poata avea acces la nici o arma indiferent de ce tip este.
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
cyrus12

Post by cyrus12 »

Minunata si fascinanta Romanie ,din ce in ce mai bine .Daca am ajuns sa ne milogim de neveste si vecini sa putem detine o arma e totul bine .Pregatitiva sa va predati armele daca sunteti in sucar cu nevasta sau vecini sau pregatiti sa va dati buzele cu strugurel atunci cant o sa pupati fundurile vecinilor ca sa puna "vorbe bune "pe langa sectorist .TARA DE KKT :evil: :evil: :evil: :evil:
De ce dracu nu le interzic mai bine pe toate ca sa scape de o grija .Ah Domamne cand o sa scapam de "inteligenti "astia ,cand o sa ne civilizam si noi.Noi in loc sa ne civilizam regresam ,o sa ajungem in curand in epoca sclaviei (ROMANIA prima tara europeana in care sclavia e legala)

Nici nu stiti ce nervi mi-a putut crea stirea asta .Ardeiar focu pe toti "destepti" astia. :evil: :evil: :evil:
Ultimul care pleaca din Romania stinge lumina
http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/
Image
Emanuel

Post by Emanuel »

... arme cu aer comprimat pentru autoaparare ...

... armele cu gaz care se pot modifica foarte usor astfel incat sa devina periculoase ...

...

Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea - America, America !

:evil:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
cris091

Post by cris091 »

lasa ca scot canadieni vizele sa vedeti atunci cum ramane romanica in pielea goala :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
bond008

Post by bond008 »

Ai dreptate Emanuel America America, pacat ca suntem in Romania noastra mioritica in care prostul conduce iar orbii aplauda si il voteaza, din pacate suntem cam singura tara europeana unde nu ne putem proteja unde nu exista autoaparare si protectie personala unde infractorul poate orice iar omul cinstit nu poate nimic, infractorii pot detine arme letale iar omul cinstit nu va putea nici cutit sa taie painea ca ii va trebui permis de portarma, deci concluzia este ca...infractorii pot da in cap, talharii, omora etc ca legea este de partea lor iar oamenii cinstiti nu vor putea sa se apere este cam acela-si lucru cu cota de amenzi ale politistilor si cu noile radare care au costat cat tot bugetul de la mi si cica nu au bani :twisted: halal romanie halal conducere :mrgreen:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
tevez

Post by tevez »

Dacă tot e foame şi insecuritate, de ce să nu dai impresia prostului că faci legi pentru protecţia lui?
Propun să nu se mai dea arme decât membrilor de partid, inclusiv dacă au cazier, dar numai după o
autoritică riguroasă.
Cele cu gaze în permis=imbecilitate şi restricţionarea dreptului la autoapărare. Exemplu: un cetăţean
este discromat, are acel defect de vedere care nu-l împiedică de fapt să folosească o armă la fel ca
alţii. Pe bune el nu trece de controlul medical. Mai avea o şansă cu un pistol cu gaze. La fel unul are nu
vede bine, că doar nu trebuie să ai ohi de vultur a să tragi cu gaze, nu? Ei bine, după această lege, dacă
va exista, ei nu mai au dreptul la autoapărarea şi aşa schiloadă în România.
La muncă tovarăşi!
Guest

Post by Guest »

Se revine incet, dar sigur, la legea comunista de inainte de 1989. Aici nu mai e vorba de nostalgie, ci de mentalitate! Adica , la vremuri noi, tot noi! :oops: :cry:
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Rudy

Post by Rudy »

Din 4 in 4 ani, se mai "naste" cate un dobitoc , fricos crescut sub fusta masii. Plebea il voteaza, iar rezultatele mintii lui de 2 lei se vad...
Ma duc sa-mi notific evacuarea de la masina cu 2 tevi juxtapuse.

firai a dracu de barza, de ce nu ai putut sa zbori,,mai mult :?:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
tdalin

Post by tdalin »

Rudy wrote:Din 4 in 4 ani, se mai "naste" cate un dobitoc , fricos crescut sub fusta masii. Plebea il voteaza, iar rezultatele mintii lui de 2 lei se vad...
Ma duc sa-mi notific evacuarea de la masina cu 2 tevi juxtapuse.

firai a dracu de barza, de ce nu ai putut sa zbori,,mai mult :?:

Deja cred că eşti în ilegalitate :lol: :lol: :lol: :lol:
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
Post Reply