Pistol cu gaz !

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Alegzandru

Post by Alegzandru »

Dabija wrote:ca doar nu sunt doar 381 de AC-uri vandute in Romania ... da pe multi nu-i intereseaza internetul
Aoleu!! Doar nu avem inca oameni ai grotelor in Romania!! :lol: :lol:
Dabija wrote:Si daca tot vrem sa ne comparam cu altii ... hai sa ne comparam cu polonezii
Pai daca tot suntem la sectiunea "comparatii in cifre" sa zicem ca ultima oara cand m-am uitat pe un mare forum polonez de AC, aveau vreo 180.000 mesaje postate :!: :!: Cam greu sa nu iti ofere cineva vreo informatie si sa iti zica "cata si tu pe forum" :lol:
Oricum, polonezii ca piata de desfacere sunt inaintea multor altor tari mai dezvoltate decat ei, tocmai fiindca sunt un popor foarte numeros, cu o mentalitate occidentala si cu un nivel de trai semi-occidental (fata de nivelul nostru semi-barbar) :lol: :cry:
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Guest

Post by Guest »

Revolver Nagant cu gaz (e un revolver real transformat prin obturarea partiala, in 2 zone, a tevii reale , fara a o astupa complet)
http://www.orugye.perm.ru/viev.php?a=naganich.htm
Se gaseste, normal, in Rusia
sorin mok

Post by sorin mok »

Eh, pana vor posta posesorii din Romania impresii, imagini, filme cu armele lor cu gaz sa pana importatorul va avea un material de prezentare, am sa pun ce am gasit pe net:

Deocamdata, Waltherr P88 PAK:
http://video.google.de/videoplay?docid= ... &q=walther

http://video.google.de/videoplay?docid= ... &q=walther
clau382

Post by clau382 »

SAL. I-MI POATE SPUNE CINEVA CUM POT SA FAC SA MA DUC SA CUMPAR UN PISTOL CU GLOANTE PE BILA DIN AFARA.AM NOTIFICARE DE LA POLITIE.I-MI MAI TREBUIE CEVA CA SA O POT BAGA IN TARA [ ADICA LA VAMA ] SA NU AM PROBLEME CU ARMA

SI DACA DIN INTIMPLARE ARE CINEVA DE VINZARE UN PISTOL WALTER P22 CU BILE?

SAU DACA DORESTE CINEVA SA NE CUPLAM SA MERGEM LA BULGARI SAU LA POLONEZI SA CUMPARAM DE ACOL-O
sorin mok

Post by sorin mok »

Film scurt cu efectele unui revolver cu gaz asupra unui atacator inarmat cu un cutit:
http://rapidshare.com/files/332562/teszt.mpeg.html
Guest

Post by Guest »

Inca un pistol cu gaze rusesc
http://shop.izharsenal.ru/Products/76007.html
alexm212121

Post by alexm212121 »

Eu am Revolver cu gaz si bila de cauciuc marka Reck, si dupa ce am facut teste cu el pot spune ca armele astea cu gaz si bile de cauciuc sunt doar o gluma.

Sincer, daca m-ar ataca unul cu un cutit sau cu un par, mi-ar fi frica sa stau doar cu pistolul in fata lui.

Daca as avea de ales intre a scoate pistolul sau a pune mana pe un par sau o teava, as alege a doua optiune.

Motivul? Simplu. Am tras cu pistolul prima data intr-un prieten in abdomen ( care mi-a cerut insistent asta, afirmand ca pistolul meu cu bila de cauciuc e o jucarie, si ca el are experienta si nu doare ) si apoi in mine insumi ( in picior ) si pot spune ca nu doare aproape deloc. ( prin blugi, nu piciorul gol ).

Am tras de asemenea si cartuse cu gaz, si s-a facut doar un norisor cam la un metru jumatate in fata pistolului, nu mai mult, prin care te puteai plimba fara sa-ti lacrimeze ochii prea tare ( testul a fost facut in camera ).

Deci, daca va ataca cineva, niciodata sa nu trageti in plin, ca o sa-si dea seama ca-i o jucarie si o sa va rupa cu bataia ( sau whatever avea de gand sa va faca ).

Cand va ataca, scoateti arma si daca-i pistol si nu revolver, armati tragand de culata in jos, si executati foc in aer in asa fel incat sa vada ejectia cartusului gol in urma focului, si zbierati ceva de genul "jos ma ca te omor" si eventual injuratori.

Daca nu face asta, si continua atacul, sugerez calduros sa fugiti sau sa puneti mana pe un par, ca in afara de efectul de sperietura, armele neletale nu fac mare lucru.

Oricum, chestia cu focul in aer merge la atacatorii de ocazie, amarati, ceilalti, cei experimentati in batai, furturi, puscarie si alte cele s-ar putea sa se priceapa si la arme, sa-si dea seama ca-i cu gaz si sa continue atacul.

Cine zice ca trage la gat sau la ochi, zice degeaba, armele cu bila de cauciuc n-au precizie, iar gazul din cartusele cu gaz nu face mare lucru.

Deci, concluzia, in afara de efectul psihologic asupra neavizatilor, armele neletale nu-s mare lucru, nu va bazati pe ele daca transportati valori, sau mergeti prin zone rau famate.
Nikki

Post by Nikki »

Baniuam eu ca Reck-ul e o mare porcarie...
alexm212121

Post by alexm212121 »

Nici celelalte nu-s mai breze.... ;-)

Asa ca, in caz de autoaparare trebuie mizat pe efectul psihologic al focului demonstrativ cu arma...

Nu trageti spre atacator, ca dupa ce vede ca n-are nimic, o sa continue atacul.

Filmuletul de la http://rapidshare.com/files/332562/teszt.mpeg.html e o gluma, daca atacatorul era serios baga cutitul de 5 ori in tipul cu pistolul, nu se intorcea sa dea cu cutitul de pamant ca o femeie...
sorin mok

Post by sorin mok »

alexm212121 wrote:Nici celelalte nu-s mai breze.... ;-)

Asa ca, in caz de autoaparare trebuie mizat pe efectul psihologic al focului demonstrativ cu arma...

Nu trageti spre atacator, ca dupa ce vede ca n-are nimic, o sa continue atacul.

Filmuletul de la http://rapidshare.com/files/332562/teszt.mpeg.html e o gluma, daca atacatorul era serios baga cutitul de 5 ori in tipul cu pistolul, nu se intorcea sa dea cu cutitul de pamant ca o femeie...
Filmul nu e gluma ci o testare in conditii cat mai aproape de realitate. E luat de pe o forum nemtesc iar cei filmati sunt niste maghairi care au vrut sa se convinga empiric asupra efectelor gazului.
alexm212121

Post by alexm212121 »

Ok, e o testare, si bineinteles regizata, ( spoturi, caci era noapte, etc ). Eu stiu din propriile teste ca gazul de la pistolul cu gaz nu are mare efect, ( este mult inferior celui din spray de exemplu ).

Armele de autoaparare de foc neletale pot fi folosite atat in aparare ( cum le este destinatia ) cat si in atac ( in mod abuziv si nelegal ).

Imi pun deci problema daca as fi atacat cu o astfel de arma, cum as riposta.

Daca un atacator ar scoate o arma de foc, primul meu gand ar fi daca este sau nu cu glont. Pana in momentul in care nu stiu sigur, probabil ca m-as lasa talharit, sau n-as riposta.

Daca as constata intr-un fel sau altul ca e cu gaz sau bila de cauciuc, nu mi-ar fi frica deloc. Sincer, si daca as fi superior fizic celui ce o detine, as riposta imediat.

Acum sincer, Sorin, daca unul te-ar confrunta cu un pistol cu gaz, si tu ai sti sigur ca-i cu gaz sau bila de cauciuc, ti-ar fi frica? Sincer? N-ai ridica repede garda si tine mana in dreptul ochilor si contiuna confruntarea? Intreb asta ca banuiesc ca ai si ai facut teste cu el ( ele )

Singura chestie la armele cu gaz si bila de cauciuc este ca sunt foarte asemanatoare cu cele reale; si functioneaza ca cele reale.

Deci, daca esti imbracat bine, a om serios, si cand esti atacat scoti o arma, atacatorul se va intreba daca e cu glont ( adica daca ai ceva functii, ex. deputat, parlamentar, primar, sau poate pur si simplu o detii ilegal ) sau e cu gaz.

Daca executi foc in aer, si vede culata culisand in spate si tubul gol care sare, va stii sigur ca nu-i jucarie de plastic si nici AC. Va fi ori cu glont, ori cu bila de cauciuc si gaz, si, atat timp cat nu e sigur cu ce e, probabil se va opri din atac, sau va fugii.

De obicei hotii sau infractorii cand sunt confruntati cu o arma de foc, daca pot, vor incerca sa fuga; datorita faptului ca stiu ca uzul de arme de foc presupune multe documente si investigatii inclusiv pentru politie si paznici; acestia din urma ezitand sa o foloseasca pe hoti sau infractori marunti care n-au savarsit nimic grav si incearca sa fuga.

Pentru necunoscatori, trebuie specificat ca un politist se gandeste foarte bine inainte sa traga cu arma din dotare, si trage doar daca ii este pusa viata in pericol, sau are de a face cu un infractor foarte periculos care trebuie retinut neaparat.

In cazuri de infractiuni minore, sau tentative de infractiuni, politistul va incerca sa retina suspectul prin mijloace alternative, eg. urmarire, chemat ajutoare, baston, etc...

Este foarte probabil ca un atacator sa fi avut de a face cu politia si sa stie cum e cu armele de foc. Deci daca scoti una care functioneaza ca un pistol cu glont, si nu-i e clar daca are sau nu glont sau gaz, probabil va fugii, mizand pe chestia ca nu vei trage dupe el de frica documentelor si investigatiilor prin care vei trece tu, mai tarziu.

Daca stie sigur ca-i cu bila de cauciuc si gaz, te va bate ( daca poate ) si ti-o va lua.

Sa nu fiu inteles gresit... nu zic ca armele de foc neletale nu-s folositoare. Sunt foarte folositoare intr-un eventual atac, dar doar ca efect psihologic, nu ca efect fizic.

Parerea mea... cand folositi o arma de autoaparare pretinde-ti ca-i cu glont, si nu trage spre atacator.
crys78

Post by crys78 »

Salut!Referitor la faza cu impuscatul in picior si abdomen testat mai sus eu nu prea o cred!Cumparati un pistol de jucarie din plastic cu bile,din acela de 10-20 ron si faceti ce s-a scris mai sus si o sa vedeti ca e dureros asa ca o fi Reckul panarama,o fi mic dar chiar asa de handicapat nu cred sa fie pt ca totusi e cat de cat o arma de foc!Si macar arsuri la gutra tevii tot trebuie sa ai!Pe de alta parte in general pistoalele astea cu teava scurta si glont de pb au dificultati de penetrare a imbracamintii groase de iarna !Dar daca tot armele astea neletale sunt varza si nu dor si nu fac nimik atunci cum va explicati ca la incidentul de la depou au ajuns hotii la spital cu bile de cauciuc in fund adica au penetrat imbracaminte de toamna!Cred ca ar trebui sa ne sytrangem odata si sa le testam corespunzator ca sa stie lumea ce e cu ele!
alexm212121

Post by alexm212121 »

Daca tragi cu pistolul ala cu bila de plastic din piata in picior prin blugi, te ustura si ramane un mic semn rosu. Dar asta nu o sa opreasca un atacator.

Daca tragi cu pistolul cu AC ( este ilegal ) in picior, prin blugi, de asemenea te ustura si ramane un mic semn rosu. Dar nici asta nu opreste un atacator.

Daca tragi cu pistolul cu bila de cauciuc in picior prin blugi, te ustura mult mai tare, si se face un semn mai mare, rosu, care se face o vanataie. Te va ustura timp de cateva ore dupa ce ai tras, dar este o usturime neplacuta ( ca si cum ai avea o basica sparta ), si nu doare destul de tare sa opreasca un atacator.

Depinzand de grozimea pantalonilor, poate chiar sa se ia pielea si sa curca un pic de sange, ceea ce se intampla in mod sigur daca se trage pe pielea goala ( asta este chiar dureros :) ) dar nici asta, repet, nu este suficient de dureros cat sa opreasca un atacator.

Daca ai izmene pe sub pantaloni grosi ( cum am avut eu prima data ), aproape nu simti nimic.

Daca se trage prin geaca de fas, sau haine de iarna, nu se simte nimic, absolut nimic.

Astazi am facut niste teste filmate, am tras in blugi ( fara izmene ) si adevarul e ca a cam usturat, si in geaca de fas peste plover ( n-am simtit absolut nimic ).

O sa pun imediat filmele sus, sa le vada toata lumea.

Ps. si eu sunt de acord sa ne strangem sa facem mai multe teste.

Cat despre faza cu incidentul de la depou, n-am auzit de ea, dar ma indoiesc ca bilele de cauciuc pot penetra imbracamintea de iarna.
Last edited by alexm212121 on Tue Nov 21, 2006 5:52 pm, edited 1 time in total.
Nikki

Post by Nikki »

crys78 wrote:Salut!Referitor la faza cu impuscatul in picior si abdomen testat mai sus eu nu prea o cred!Cumparati un pistol de jucarie din plastic cu bile,din acela de 10-20 ron si faceti ce s-a scris mai sus si o sa vedeti ca e dureros asa ca o fi Reckul panarama,o fi mic dar chiar asa de handicapat nu cred sa fie pt ca totusi e cat de cat o arma de foc!Si macar arsuri la gutra tevii tot trebuie sa ai!Pe de alta parte in general pistoalele astea cu teava scurta si glont de pb au dificultati de penetrare a imbracamintii groase de iarna !Dar daca tot armele astea neletale sunt varza si nu dor si nu fac nimik atunci cum va explicati ca la incidentul de la depou au ajuns hotii la spital cu bile de cauciuc in fund adica au penetrat imbracaminte de toamna!Cred ca ar trebui sa ne sytrangem odata si sa le testam corespunzator ca sa stie lumea ce e cu ele!

Sunt de acord! Trebuie lamurit odata pentru totdeauna cat de eficienta e fiecare din armele cu glont de cauciuc! Oricum,trebuie sa precizez ca dupa c am tras in pepene asta vara(a se vedea la sectiunea produse comercializate,articolul "Walther P22;munitie;pistoale de autoaparare rusesti") eu nu as avea curaj sa il incerc pe mine... :D
Oricum,cel mai bun mod de a le testa este sa avem un "cobai"... :lol:
alexm212121

Post by alexm212121 »

Eu sunt din Deva, voi de unde sunteti?

Cum facem sa ne intalnim?
Post Reply