Adrian Iovan

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sBogdan

Re: Adrian Iovan

Post by sBogdan »

Lasa ca a venit intermediar initiatorul propunerilor de restrictie ...Beton !
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
7Coline

Post by 7Coline »

Scapi de dracu si dai de ta-su' !
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
samantha

Post by samantha »

Bineinteles ca descentralizarea ar fi solutia, insa, situatia in care se afla tara acum, marsaviile care sunt comise de cei de la guvernare, nu cred ca ar aduce a bine pentru ei. Li s-ar ridica regiunile impotriva lor, nu ar mai detine controlul pe care il exercita acum, etc. au ei alte interese, nu sa modernizeze tara! e foarte multi ani se vorbeste de descentralizare, deconcentrare si autonomie a unor institutii de stat etc. insa, normal, nu se face nimic. Totul se taraganeaza, se strege cu buretele si obosesc populatia psihic cu minciunile lor, asta e si ideea. In alta ordine, dl. Iovan nu este cel mai brav sau cel mai cunoscut pilot roman! Poate o fi, al timpurilor noastre, insa in istoria aviatiei exista oameni si mai demni de laude si respect, incepand cu prima femeie pilot si continuand cu toti acei piloti viteji care au luptat excelent in Al doilea Razboi Mondial. Sunt multi si ar trebui sa fie si ei considerati populari, viteji, curajosi si etc. Eu asa consider... E doar o parere personala.
vikkktor

Post by vikkktor »

Iovan a devenit faimos, nu neaparat din punctul de vedere al profesiei ci din punctul de vedere al modului in care a reactionat impotriva celui care i-a intrat in casa, presupusul hot...in urma actiunii lui, legiuitorul a schimbat art 44 CP, legitima aparare intr-o forma normala si corecta...asta este motivul pt care cel putin eu personal port recunostinta respectivului...de morti numai de bine...cat despre descentralizare, inclusiv cea a politiei, este normal ca unii din MAI sa se opuna, pt ca daca s-ar realiza, multe posturi calde de sefi, chestori, secretari de stat ar disparea si odata cu ele si ocupantii...IGPR-ul nu si-ar mai avea rostul in cazul unei descentralizari si multi de acolo ar fi varsati la structuri teritoriale, unde ar trebui efectiv sa faca munca de politie pt care sunt platiti...asta-i sperie, pt ca ei stiu foarte bine ce calificare au pt asta...pe cand acuma, stau la adapostul acoperisului din St cel Mare, dau ordine in teren de unde primesc si atentii ca semn de recunostiinta, dupa obiceiul peschesului, fac niste statistici proaste si inutile si explica cu emfaza ce importanti sunt ei si ce indispensabili sunt in sistemul, care observam de mult ca a capatat accente de organizatie de tip mafiot, in care nu in ultimul rand importante sunt relatiile, nepotismul, rudeniile si nu pregatirea profesionala...toate astea, in conditiile in care primesc de la bugetul statului salarii de zeci de mii, stat care a devenit coplesit si in mare parte controlat de acesti indivizi...de ce sa platesti un invatator, un medic sau sa dai niste bani la spitale cand poti sa platesti un chestor si o liota de comisari sefi???...de ce sa cresti in gospodarie vaci, gaini , cand poti sa cresti o turma de caini de paza...intrebarea este ce se va intampla cand turma asta de cainii se va inmultii, asa cum se intampla astazi cand avem cei mai multi lucratori de genul asta in UE, dar, acestia nu mai au ce pazi, pt ca vacile si gainile ori au plecat, ori au murit de inanitie, pt ca a trebuit sa fie hraniti cainii...

PS chiar daca avem cainii cei mai multi din UE, hotii tot isi fac de cap in curte, pt ca dulaii s-au lenevit cu burta plina si dorm, uitand sa ma latre...
tevez

Post by tevez »

Descentralizarea e o tâmpenie menită să-i facă şi mai puternici pe tot felul de "baroni locali" care actualmente mai au uneori un pic
de opoziţie din partea unor structuri neatinse de mult-discutata "descentralizare" şi de vrăjeala penibilă cu "mai aproape de cetăţean"
şi alte texte pe care nici copiii de grădiniţă nu le-ar crede. Un exemplu mic: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... o+localita
Dar dacă aşa vrea lumea asta întoarsă pe dos în care poponarii, sectanţii, imigranţii au numai drepturi şi oamenii normali numai
obligaţii, se va face şi descentralizare. Aştept cu interes o Poliţie, de exemplu, condusă de Vanghelie, de exemplu. Va fi distractiv.

Revenind la topic, despre Adrian Iovan s-au spus multe. Opinia unanimă e că e un erou. Dar s-au găsit şi mulţi şi multe să-l înjure,
aşa mort cum era. Unii pentru cioara lichidată, alţii pentru maidanezi: http://www.cutu-cutu.ro/content/sa-nu-ucizi
Eu de faza cu maidanezu' eutanasiat la Otopeni nu ştiam că nu urmăresc tabloidele, dar acum că am aflat de pe blogul vacii, Iovan
a mai crescut în ochii mei. :lol:
knauf

Post by knauf »

tevez wrote: Aştept cu interes o Poliţie, de exemplu, condusă de Vanghelie, de exemplu. Va fi distractiv.
Asa cum e el,agramat sau mai stiu eu cum,cand isi propune sa faca ceva,sa stii ca face...asta-i marea lui calitate. E ambitios!
Rudy

Post by Rudy »

tevez wrote:Eu de faza cu maidanezu' eutanasiat la Otopeni nu ştiam că nu urmăresc tabloidele, dar acum că am aflat de pe blogul vacii, Iovan
a mai crescut în ochii mei. :lol:
Hmmm.
Adica pe ala de-a intrat in casa peste Romanita, a apucat sa-l lichideze cu pusca, iar pe catzel cu pistolul ?
Cum se face, ca atunci cand a aflat ca are un "musafir" a apucat sa-si scoata pusca din rastel, sa-l descuie si pe el si cutia in care tine munitia, a avut timp sa-si fugareasca musafirul, iar musafirul sa nu fi auzit zgomote, de fiare, zurgalai si alte alea ? Adica iovan sub impedimentul fricii, trezit noaptea, confuz, ametit, buimac, zapacit, cu ochii lipiti de somn, a procedat ca la carte, timp in care musafiru nu a auzit, vazut, mirosit, absolut nimic? iovan, nu a aprins si el un bec, sa vada gaura la pusca sau curu cartusului, pentru al introduce corect pe teava? Ciudat. Alta ciudatenie, demna de luat in considerare, ne aduce aminte de faptul ca arma de vanatoare nu se foloseste pentru legitima aparare, sau cel putin asa zice legea. Deci, iovan nu a respectat regimul armelor. Parerea mea, ca statea la panda cu pocnitoarea sub pat, asteptand amantul sa-si faca aparitia. Un alt aspect care poate da de gandit, este acela in care in cazul legitimei aparari se foloseste o arma letala, numai daca se considera ca potentialul atacator, are o conditie fizica net superioara. Dar amaratul ala nu cred ca avea mai mult de 65 de kile, in comparatie cu 120-130 ale pilotului erou. Si-ar mai fi: musafirul fugea iar iovan tragea, etc etc. etc...nonsens. Imi mentin ideea: musafirul a fost pandit, iar actiunea clar premeditata.

Despre amaratul ala de catzel, stiam, dar nu mi-am inchipuit ca, urmare a dosarului penal, el a scapat din nou basma curata ... :shock:
Deducem de aici, ca oricare dintre noi, putem trage in stanga si-n dreapta, in toate patrupedele, ca apoi sa fim absolviti de absolut orice vina. Invocam legitima aparare, chiar daca bietul catzel e stirb, chior sau schiop si asteptam nup-ul. :shock:

Pentru iovan toate au fost "legitime aparari". Ciudat, pentru mine cel putin este ciudat. iovan umbla cu arma in mana prin casa, cum umbla sotiile cu tigaile si cutitele de bucatarie?

Eu nu-l consider deloc un erou, ba chiar opusul. si este un exemplu de ne-urmat.

Singurul lucru bun din toate acestea este cel mentionat anterior de @Vikkktor.

p.s. imi asum cele scrise, chiar daca in mod cert o sa supar multi colegi forumisti. Aceasta este opinia mea, alta decat cea a jurnalistilor sau a posturilor tv, care au confectionat un erou din mucava, gata pentru a fi servit pe tava, gloatei de gura casca, fara capacitati filtrare si analiza.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
knauf

Post by knauf »

Adica iovan sub impedimentul fricii, trezit noaptea, confuz, ametit, buimac, zapacit, cu ochii lipiti de somn, a procedat ca la carte, timp in care musafiru nu a auzit, vazut, mirosit, absolut nimic? iovan, nu a aprins si el un bec, sa vada gaura la pusca sau curu cartusului, pentru al introduce corect pe teava? Ciudat. Alta ciudatenie, demna de luat in considerare, ne aduce aminte de faptul ca arma de vanatoare nu se foloseste pentru legitima aparare, sau cel putin asa zice legea.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De unde stii ca era speriat, buimacit? De ce sa aprinda becul? Unde ar mai fi fost elemntul surpriza pentru infractor? Trebuie cumva sa-l protejam?
Eu ,unul,iti incarc orice arma care-mi apartine, la orice ora din zi sau din noapte. Cartusul ''pe teava'' intra doar intr-o singura pozitie,aia corecta!
Arma de vanatoare se poate folosi la autoaparare. Asa zice legea....
Scuza-ma ,dar debitezi niste afirmatii de tot rasul,si esti si detinator de ceva arme,chiar daca-s neletale.
Mai gandeste-te putin la cele afirmate...poate ai scris grabit si sub imboldul unei impresii generale.
PS. cand m-am mutat la tara,terenul fiind foarte mare,am instalat cativa stalpi metalici cu corpuri de iluminat.
Cand auzeam cainii latrand a om,cum se zice,primul lucru pe care-l faceam era sa sting luminile si ieseam usurel din casa fara sa ma simta nimeni si ascultam ...... si zbang cu lanterna catre individ. Il vedeam in toata splendoarea lui. Ba odata unul si-a aprins o bricheta de aia cu led :lol: :lol: ca nu mai diclea in bezna,sa sara gardul indarat.
Am patit chestii de astea la inceput,pana am inceput sa trag cu arma prin curte de fiecare data cand auzeam ceva suspect. Acum pot dormi cu usile deschise,mai putin iarna.
tevez

Post by tevez »

Libertatea de opinie e garantată de Constituţie. Pe mine partea de telenovelă-ştire-de-la-ora-cinci-can-can-Măruţă-căcat-etc. nu mă interesează.
Simplificat: s-a tras într-un tresspasser în condiţiile legii, iar după "precedentul Iovan" s-a menţionat în lege că arma de vânătoare se poate
folosi la autoapărare
. Trăgătoru' a mai şi eutanasiat un animal periculos după nişte ani. Perfect! Între cei care-s de acord cu ce-a făcut Iovan şi
tantile nefutute de la Cuţu-Cuţu, 4 lăbuţe triste, vier proten şi alte asociaţii, eu în prefer pe susţinătorii aviatorului chiar dacă nici unii, nici
alţii n-au dreptate 100%. Cert e că după numitul Iovan Adrian le pare rău multor oameni, inclusiv persoane care nu-l cunoşteau personal, în
timp ce după dăunătorii pe care i-a răpus, fie câini hoinari, fie ciori, dacă-i pare rău cuiva...cam are o problemă. :twisted:
Oricum, topicul se dorea a fi elogios şi nu pentru a face concurenţă televiziunilor cu subiecte "controversate" gen eutanasierea maidanejilor
sau "crima" din Primăverii.
Dumnezeu să-l ierte pe Iovan!
sith

Post by sith »

Rudy, o arma poti s-o ai cu 10 cartuse pentru aparare.
Datorita lui Iovan (Dumnezeu sa-l ierte ) avem in lege trecut
ART. 23
.............
(3) Dreptul de a purtaşi folosi arme se poate acorda numai pentru armele de apărare şi pază, de vânătoare şi de tir şi conferă titularului posibilitatea de a purta asupra sa arma şi de a o folosi în scopul pentru care a fost autorizată procurarea acesteia, precum şi în caz de legitimă apărare sau stare de necesitate, în condiţiile prezentei legi.
ART. 27
..........
(4)
Titularii dreptului de deţinere pot folosi o armă dintre cele deţinute, menţionată în mod expres în permisul de armă, numai în locul unde se află arma deţinută sau colecţia, în caz de legitimă aparare
"
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
vikkktor

Post by vikkktor »

dati Cezarului ce e al Cezarului...discutiile daca a actionat cf legii impotriva amantului sau hotului, daca s-a aparat de cainii pe care unii ii iubesc si altii ii urasc, nu cred ca isi au locul aici...trebuie retinut rezultatul obtinut in urma actiuniilor sale, rezultat benefic societatii si nu discutate actiunile in esenta lor juridica sau sub aspectul informatiilor de can-can ce nu se pot verifica...am avut o lege justa a legitimei aparari, art 44 CP, din pacate asta au schimbat-o iar in noul cod si o mica modificare justa in Lg 295...asta datorita evenimentului creat de Iovan...sper ca acuma nu incepeti sa-l criticati ca nu a intors avionul...important este ca si daca a gresit zburand in continuare, a reusit sa salveze pasagerii, care din cauza incompetentei autoritatilor, erau la un pas de a muri inghetati...ganditi-va doar o clipa ce sfarsit tragic si ingrozitor a putut avea acest om, incarcerat ore intregi in carlinga...macar pt asta, merita compasiune si vinovatii trebuie sa plateasca penal, nu numai cu niste schimbari din functie...in alte parti, acestia poate isi faceau seppuku, la noi nici din scaunele calde nu vroiau sa plece...Onoarea este pur şi simplu moralitatea oamenilor superiori...
sBogdan

Post by sBogdan »

Am mai spus si sustin in continuare ca supravietuitorii au avut noroc cu Iovan si cu iarna blanda. Nimeni nu cred ca poate pune la indoiala calitatile de pilot a lui Iovan,fiind primul pilot din istoria aviatiei romane care a aterizat intro zona muntoasa impadurita si au existat supravietuitori. Daca a impuscat caini...poate exista karma pana la urma,cine stie.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
tevez

Post by tevez »

vikkktor wrote:...sper ca acuma nu incepeti sa-l criticati ca nu a intors avionul...
Am înţeles că sunt unii prin presă care au mers şi pe...pista asta, ca să folosesc un termen din aviaţie. Băgarea-n seamă şi
priceperea la toate-s caracteristici ale formatorilor de opinie români. S-au găsit şi lui Arafat să-i bage de vină deşi omu' e
un exemplu de profesionalism şi a salvat în mod direct şi indirect mii de viaţi în România. Probabil e greu să nu arunci c-un
pic de noroi. Per total cred că Iovan are parte de respect şi de regrete sincere din partea majorităţii românilor şi asta ar fi
nota generală, iar criticii post-mortem...ce să le zici, era o vorbă cu oala cu sarmale şi linguriţa de căcat.
Rudy

Post by Rudy »

Fiecare epoca isi are eroii ei.
La timpul lor: Alexandru cel Mare, Napoleon Bonaparte, Lenin, Stalin si nu in ultimul rand ceausescu, au fost catalogati drept eroii de catre propagantistii neamului. Numai ca dupa schimbarea epocii se schimba si eroii, Cei vechi sunt denigrati, iar cei noi sunt incununati cu lauri. Toti cei care nu vor sa-si recunoasca eroii, la momentul respectiv, sunt etichetati ca proscrisi. S'auzim de bine.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
tevez

Post by tevez »

Just.
Post Reply