Alegere arma + autorizatie

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: Alegere arma + autorizatie

Post by tevez »

Cumpără acum o armă ilegal şi primeşti cazare gratuită + bonus un rând de haie cu dungi verticale! 8)
Acuma serios vorbind, cu modificările legislative ce se anunţă cred că vom avea o creştere a tranzacţiilor ilegale cu arme,
de obicei aşa se întâmplă, interzicerea şi restricţiile, accizele, taxele, nu aduc nimic bun. Taxarea excesivă face comerţul
fără acte atractiv, lipsa de acces la o armă deţinută legal incită practic la confecţionarea artizanală sau achiziţia de pe
"piaţa neagră". Eu unu' n-aş risca să comit o aşa ilegalitate şi cred că majoritatea de aici gândesc la fel, dar foarte mulţi
conaţionali au altă mentalitate.

@Dobre - a făcut un forumist de curând un mic test cu Stalkerul 917, dovedind că nu degeaba recomandăm majoritatea
în primul rând armă letală, cui are posibilitatea, şi apoi mărcile "consacrate" Fort-GP-AlfaProj etc.
sBogdan

Post by sBogdan »

Ce fel de test?
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
sBogdan

Post by sBogdan »

Multumesc !
knauf

Post by knauf »

tevez wrote: Acuma serios vorbind, cu modificările legislative ce se anunţă cred că vom avea o creştere a tranzacţiilor ilegale cu arme,
de obicei aşa se întâmplă, interzicerea şi restricţiile, accizele, taxele, nu aduc nimic bun. Taxarea excesivă face comerţul
fără acte atractiv, etc.
adica e greu sa-ti iel legal o pocnitoare din cauza restrictiilor impuse de legiuitori,apelam la piata neagra.....
pe bune ,te-ai gandit mult? ce rationament e asta?
infractorul care comite diverse cu o arma nu va apela never la modalitatea legala de a procura unealta de lucru,exceptia o fac braconierii,pardon,unii vanatori. :D
sa intelegem ca :oops: cand era acciza 100% era comertul ilegal in floare ,iar cand au scos-o au dat o mare lovitura pietei negre de arme.
cred ca asemuiesti piata de arme cu cea de masini :lol:
sa incerci sa-ti cumperi o arma cu gaz de la bulgari fara autorizatie de la polutia romana,sa vedem cum treci vama? sau sa-ti comanzi on-line un plici cu aer comprimat din UE si sa-l astepti frumusel la posta....oare cine te va mai astepta acolo? :D
tevez

Post by tevez »

Încă se comandă a.c.-uri de pe net, cu autorizaţie sau nu. Spun din postările (însoţite de poze) de pe net, eu nu agreez această
metodă de la început pentru că pe autorizaţie armurierul trebuie să pună ştampila (aşa e legea românească) şi pentru că armele
când intră în ţară trebuie înregistrate la Poliţia De Frontieră, lucru care nu se întâmplă în cazul pachetelor transportate de către
curier în ţările U.E.
Că restricţiile legale duc la creşterea numărului de tranzacţii ilegale n-am spus eu, "it's a fact". Crezi că gibonul care i-a scos
femeii ăleia ochiul pentru că n-a lăsat ţoapa să-i ia faţa la coadă la alimentară se împiedica de autorizaţie, permis şi alte din
astea?
MariusI

Post by MariusI »

Pe mine m-ar interesa sa achizitionez un pistol cu bile de cauciuc. Dupa o documentare mai amanuntita am ajuns la concluzia ca un Grand Power T12M 10x28 ar fi cea mai buna alegere.

Produsul l-am gasit aici:http://www.magazindearme.ro/magazin/arm ... -t12m.html

Voi ce parere aveti? Este o alegere buna sau imi recomandati altceva?
7Coline

Post by 7Coline »

MariusI wrote:Pe mine m-ar interesa sa achizitionez un pistol cu bile de cauciuc. Dupa o documentare mai amanuntita am ajuns la concluzia ca un Grand Power T12M 10x28 ar fi cea mai buna alegere.

Produsul l-am gasit aici:http://www.magazindearme.ro/magazin/arm ... -t12m.html

Voi ce parere aveti? Este o alegere buna sau imi recomandati altceva?
Atata timp cat intelegi ce capabilitati si limitari are si te antrenezi cu el este o alegere foarte buna.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
wugiland

Post by wugiland »

Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum si am cateva intrebari pentru dvs. In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea vrem sa depunem actele pentru permis de port arma neletala cu bila de cauciuc si dupa ce am citit legea 295/2004 versiunea actualizata si normele de aplicare am cateva nelamuriri:

1) putem pastra armele ( a mea si a sotiei ) in aceeasi cutie metalica? sau pentru fiecare permis trebuie cutie separata?
2) eu si sotia mea avem 2 apartamente in acelasi bloc, eu avand domiciliul la un apartament si sotia la celalalt. Cutia metalica trebuie sa fie in apartamentul unde ai domiciliul din buletin sau acolo unde locuiesti fizic?
3) unde pot gasi o lista cu toate clinicile si policlinicile autorizate sa emita aviz favorabil pentru avizul psihologic si certificatul medical in baza legi 295/2004?
4) unde platesc si care este cuanumul taxei pentru taxa de autorizare ( regim normal sau urgenta )

Astept cu interes raspunsurile dvs.

Cu stima,
sith

Post by sith »

Fiind o arma de autoaparare, o poti purta cu tine, totusi la un control, politistul va vrea sa vada cutia (seif, etc) la adresa din buletin, fixata in perete sau podea ...
http://forum.armecolectie.ro/viewtopic.php?f=5&t=50
Lista cu toate clinicile si policlinicile autorizate, nu cred ca gasesti. N-ai specificat localitatea, dar poti suna la policlinici, intreba prieteni, amici, etc., pt Bucuresti de ex. RomGerMed face toate analizele fisei medicale si psihologice in 1,5 ore.
Taxa se plateste la trezorerie, 50 lei
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
wugiland

Post by wugiland »

Sunt din Bucuresti, am gasit si eu pe internet clinica specificata de tine, am crezut ca este mult mai bine si sigur ( fara discutii ulterioare ) un spital universitar. Multumesc mult pentru raspunsuri. Voi merge luni la trezorerie sa platesc taxa pentru cazier si taxa de 50 RON.
wugiland

Post by wugiland »

Buna seara,

Ce facem cu noua propunere legislativa care a trecut de Senaul Romaniei in 17.12.2013 ( http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=17268 ) ?

Mai are rost ????..........

Stima,
sBogdan

Post by sBogdan »

Inca nu a trecut de camera decizionala,cea a parlamentului.Eu inca mai sper.
cris091

Post by cris091 »

Si nici nu va trece stati linistiti sunt interese prea mari
Post Reply