FORT 12RM .45 sau GP T12

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Self Defense

Re: FORT 12RM .45 sau GP T12

Post by Self Defense »

bozo wrote:Daca s-ar fi intamplat asta pistolul nu mai functiona cum trebuie, sau deloc in special reincarcarea.
Ai ceva date tehnice ale munitiei de inainte si ale actualei?
O spui de parca pistolul ar fi functionat cum trebuie vreodata:)

E foarte simplu de adaptat un pistol pentru a face rearmarea cu munitie mai slaba - ii pui un arc recuperator mai moale. E elementar.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
bozo

Post by bozo »

Da, am vazut pistolul functionand, si am fost impresionat de puterea lui.
Schimband numai munitia cu una de 2 ori mai slaba rezulta ca pistolul nu mai rearmeaza, si nu cred ca s-au schimbat arcurile la toate pistoalele odata cu asa zisa schimbare a munitiei, ceea ce ma face sa cred ca bati campii.
dcrist

Post by dcrist »

T12M vine cu acelasi arcuri cu care a fost dotat de la inceput. Are 2 arcuri si nu unul singur cum banuiesc unii care au vazut un T12M desfacut numai pe net. Si despre vesnica diferenta intre puterile munitiilor se poate rezolva definitiv prin organizarea unui poligon unde sa fie prezente ambele ,,tabere" si toti cei interesati pot vedea ,,live" performantele munitiilor.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Self Defense

Post by Self Defense »

bozo wrote:Da, am vazut pistolul functionand, si am fost impresionat de puterea lui.
Schimband numai munitia cu una de 2 ori mai slaba rezulta ca pistolul nu mai rearmeaza, si nu cred ca s-au schimbat arcurile la toate pistoalele odata cu asa zisa schimbare a munitiei, ceea ce ma face sa cred ca bati campii.
Vad ca ti-e greu sa mentii discutia la un nivel civilizat. N-o sa mai continui. Ti s-a dat si raspunsul la problema cu arcurile. Acum nu mai depinde decat de capacitatea ta de a intelege.

Salut.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
bozo

Post by bozo »

De obicei nu intru in astfel de discutii, si imi cer scuze ca te-am deranjat, dar vad ca aici jumatate din timp se discuta ceva de genul: "arma mea cea mai buna, iar celelalte sunt atat de slabe incat nu trebuie sa le luam in considerare."

Cred ca daca analizezi bine iti dai seama ca e cel putin exagerata ideea cu munitia la jumatate din putere. De ce ar face cineva asa ceva?
easykick

Post by easykick »

Referitor la acest subiect o sa lamuresc eu problema si cred ca as fi cel mai in masura si obiectiv, deoarece am avut si Fort, acum am Grand Power.De Fortul 12 in cal. 45 pe care l-am avut am fost foarte multumit, l-am dat deoarece m-a rugat un prieten bun sa i-l vand.Initial am vrut sa-mi iau tot Fort, dar dupa aceea m-am hotarat sa iau Grand Power T12M din curiozitate, pentru a vedea cum se comporta, pentru ca au fost multe pareri pro si contra.
Cat se poate de obiectiv va spun urmatoarele:
Nu s-a schimbat nici un arc, arcurile recuperatoare sunt aceleasi, mai exact doua.
Am tras peste 200 de cartuse, nu mi-a dat nici un fel de blocaj, chiar am tras doua incarcatoare de 15 cartuse unul dupa altul la foc automat pentru a testa acest aspect.
Am tras si cu munitia veche si cu cea noua, mi se par la fel de puternice, cu conditia sa fie cumparata de la Grand Power, nu stiu ce sa spun de cea de la Arrow.
Ca si putere, aceasta este impresionanta.
Garda tragaciului nu prezinta urme de uzura, desi nu l-am luat nou, iar fostul proprietar trasese si el vre-o 500 de boabe.
Daca vor aparea probleme ulterioare fiti siguri ca o sa va tin la curent.
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
tevez

Post by tevez »

Excelent review, easykick. 8)
easykick

Post by easykick »

Multumesc.
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
paul

Post by paul »

lamuriti.ma si pe mine,ce putere are (in jouli) grand pover cu munitia de la ei versus fort .45 ?
aici scrie in explicatia videoclipului ca are 160jouli la 3,5m :lol: :lol: :lol: :lol: http://ro-ro.facebook.com/video/video.p ... 9140366517
gunny0ne

Post by gunny0ne »

paul wrote:lamuriti.ma si pe mine,ce putere are (in jouli) grand pover cu munitia de la ei versus fort .45 ?
aici scrie in explicatia videoclipului ca are 160jouli la 3,5m :lol: :lol: :lol: :lol: http://ro-ro.facebook.com/video/video.p ... 9140366517
Citesc de mai bine de doi ani forumuri si m-am inregistrat doar acum. Acum cred ca pot uneori sa am opinii si sa emit pareri stiind cate ceva despre unele probleme. Una despre ele ar fi si nebunia asta cu <<juli la gura tevii>>. Este total deplasat sa vorbim comparand niste presiuni sau energii la gura tevii intre munitii care nu au acelasi calibru aceeasi forma geometrica a proiectilului aruncat aceea si desnitate de material in proiectil. Dupa mine probele practice spun totul mai ales daca sunt facute in paralel cu mai multe tipuri de arma si de calibre si de munitii si pe multe sorturi de materiale. Notate cu grija si fotografiate si masurate pot duce cumva cumva la o concluzie si o aranjare in o scara cumva. Tot restul sunt vorbe si cifre si jumatati de calcule care nu conteaza prea tare in poligon sau in situatii reale.
paul

Post by paul »

gunny0ne wrote:
paul wrote:lamuriti.ma si pe mine,ce putere are (in jouli) grand pover cu munitia de la ei versus fort .45 ?
Citesc de mai bine de doi ani forumuri si m-am inregistrat doar acum. Acum cred ca pot uneori sa am opinii si sa emit pareri stiind cate ceva despre unele probleme. Una despre ele ar fi si nebunia asta cu <<juli la gura tevii>>. Este total deplasat sa vorbim comparand niste presiuni sau energii la gura tevii intre munitii care nu au acelasi calibru aceeasi forma geometrica a proiectilului aruncat aceea si desnitate de material in proiectil. Dupa mine probele practice spun totul mai ales daca sunt facute in paralel cu mai multe tipuri de arma si de calibre si de munitii si pe multe sorturi de materiale. Notate cu grija si fotografiate si masurate pot duce cumva cumva la o concluzie si o aranjare in o scara cumva. Tot restul sunt vorbe si cifre si jumatati de calcule care nu conteaza prea tare in poligon sau in situatii reale.[/quote]
_______________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________
ce treaba are diferenta de calibru in calculul puterii?
forma geometrica a proiectilului nu este si nu constituie un element de luat in calcul in cazul stabilirii puterii (jouli) la gura tevii sau la N metri fata de aceasta
densitatea proiectilului...nici asta nu are legatura cu stabilirea energiei,o densitate mai mare sau mai mica poate determina patrunderea in tinta mai mult sau mai putin....ori poate te-ai referit la greutatea proiectilului?
gunny0ne

Post by gunny0ne »

ce treaba are diferenta de calibru in calculul puterii?
forma geometrica a proiectilului nu este si nu constituie un element de luat in calcul in cazul stabilirii puterii (jouli) la gura tevii sau la N metri fata de aceasta
densitatea proiectilului...nici asta nu are legatura cu stabilirea energiei,o densitate mai mare sau mai mica poate determina patrunderea in tinta mai mult sau mai putin....ori poate te-ai referit la greutatea proiectilului?
Pai sa o luam pe rand. nu poti face calculul de putere si sa si compari intre ele calculele la munitii de calibre diferite. Asa comparam tunul bertha cu "munitia" de aer comprimat. Nu ai cum face operatiuni matematice cu clase diferite de unitati. Oi cu magari nu este egal cu pere sau mere. Pe urma forma geometrica a proiectilului este foarte determinanta la calculul energiei daca nu la gura tevii mai ales la N metri de teava acolo unde actioneaza pentru ca va conta foarte mult rezistenta opusa de aer la inaintarea proiectilului si daca suprafata expusa la inaintarea prin aer este mai mare energia se pierde mai mult. Densitatea proiectilului da relatie directa cu greutatea proiectilului si deci daca greutatea este mai mare lucrurile se schimba. Nu se confunda efectul la tinta cu energia proiectilului pentru ca la doua proiectile de aceeasi greutate si aceeasi viteza deci energie egala efectul la tinta este total diferit daca un proiectil are suprafata de contact cu tinta mai mare sau mai mica. Cumva toate se leaga deci daca am un proiectil mai mare voi avea nevoie de mai multa energie pentru ca el sa faca aceleasi efecte pe tinta.
paul

Post by paul »

serios? :shock:
eu am pus o intrebare simpla,cati jouli dezvolta munitia de fort .45? 10x22t pe care l-am avut in trecut scotea cca35jouli la 1m de gura tevii,masuratoare facuta de mine cu un cronograf si un cantar digital.
paul

Post by paul »

esti prea erudit pt forumul asta,marsh in pana mea cu poliloghia ta :twisted:
gunny0ne

Post by gunny0ne »

Bine paul, in speranta ca ai cultura dialogului si dincolo de "marsh" eu vin si iti spun fara poliloghie: o munitie are 1. atata energie cata doreste si declara fabricantul, 2. atata energie cata masoara si doreste sa declare cel ce o testeaza pe un cronograf de 99USD, 3. fix atata energie cata i se comunica de la furnizor/vanzator pentru a continua sa isi primeasca tainul. Deci totul este perfect relativ si nefolositor. Proba practica ramane cea decisiva.
Post Reply