Material si constructia Fort si GP
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Material si constructia Fort si GP
Iata si parerea unui posesor de GP de serie 10x22T http://autoaparare.forum-gratuit.ro/ care a Testat Arma in poligonul Uti in acelasi poligon unde a fost testat si Prototipul personalizat DZ teste diferite si pareri diferite la aceeasi arma. La Fort 17R nu am vazut nici un test desi s-au facut o multime de discutii privind calitatile sale.
-
nedumeritu
Sa nu disperam tovarashi.Vasea wrote:Iata si parerea unui posesor de GP de serie 10x22T http://autoaparare.forum-gratuit.ro/ care a Testat Arma in poligonul Uti in acelasi poligon unde a fost testat si Prototipul personalizat DZ teste diferite si pareri diferite la aceeasi arma. La Fort 17R nu am vazut nici un test desi s-au facut o multime de discutii privind calitatile sale.
Cum se zice acolo, la testare s-a folosit o anume munitie si s-au obtinut anume rezultate.
Adica nu se trece de 450 m/s la gura... canalului.
Coorect! Cum ar zice Haiosu...
Intamplarea face ca cel care a postat acolo a avut proasta inspiratie sa posteze si
fotografia "prospectului", care numai prospect nu poate fi numit, deh, criza si ieconomia.
Si ce invatam noi de acolo?
Cica rezultatele alea, care ar fi cica numai pe hartie, au fost, si anume, obtinute
folosind cu totul alt draq de munitie, una din alea rele de le crapa tuburile cartuselor
cand o folosesti in zamakuri cu camera cartusului mai labartzata.
Nasol, nu?
Personal am tras, e drept cu 9 mm dar si cu 10x22, cu prototipul, cu peste 6 tipuri de munitie.
Si am obtinut intre 180 m/s si 1321 m/s. Si aveau bile cu greutati cuprinse intre
0,39 grame si 1,1 grame [cele cu cauciucul impregnat cu praf de FeO2] si cu camera cartusului din otel.
Oricum, multumim mult celui ce a postat acolo, acum stim ce avem in mana cand cumparam acea arma de serie
si o folosim cu respectivul tip de munitie. Tin minte ca onorabilul Barthy2 era foarte incantat de munitia Wadie 10x22
cand i-am dat-o pentru testari pe vechiul si sanataosul [pe bune sanatos!] lui zamak.
Si mai invatam noi de aici ca pe piata neletalelor problema este una atipica.
Va castiga suprematia pe piata neletalelor cel ce va produce un pistol de genul GP T910 sau Fort xx
cu conditia sa vina si cu munitia dedicata pentru el, produsa si distribuita in mod constant. Punct.
PS
Daca doreste cineva reabilitarea armei, ca rezultate afisate, poate apela la un cronograf de genul celor de 100 Euro ce se vehiculeaza
pe aici si va fi foarte multumit ca obtine exact in aceleasi conditii viteze si cam de 2-3 ori mai mari. Asa se mai spala din naduful
celor ce nu au trecut inca la glontz sau de la zamak la otel cu munitie dedicata. Daca se doresc cifre mai mari, pentru poze cu elefantul,
se seteaza aparatul pe "feets" si gata treaba. Desigur, exista inconveniente, rezultatele se publica in cerc inchis, existand riscul ca
fiind prea multi cu acces la ele sa fie unii care se mai prind de speculatia duala folosita.
Desigur, si eu am avut un cronograf de acest gen si am constatat ca era foarte util pentru a obtine rezultate comparative dar nu
rezultate in cifre absolute reale. Altfel spus puteam fi aproape sigur ca bila a iesit si nu a ramas pe teava si ca pot trage si al doilea foc
fara sa imi sara culata in cap.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Acum stim din cel putin doua surse cu teste cu tot si putem sa ne facem o idee despre ce este vorba privind GP 910T, multumesc celor care au postat informatiile si testele facute.
In ce priveste arma Fort 17R avem doar pareri nici un test de poligon, desi sunt destui care sustin ca o au dar nimeni dispus sa ne arate si noua ceva teste in poligon UTI, stie cineva de vreun test pe aceasta arma? Nu prea avem cum sa le comparam.
In ce priveste arma Fort 17R avem doar pareri nici un test de poligon, desi sunt destui care sustin ca o au dar nimeni dispus sa ne arate si noua ceva teste in poligon UTI, stie cineva de vreun test pe aceasta arma? Nu prea avem cum sa le comparam.
-
nedumeritu
Din nou, cu scuzele de rigoare, dar prin grija lui Dr G. s-au facut testele de rigoare fix in poligonul de la UTI.Vasea wrote:Acum stim din cel putin doua surse cu teste cu tot si putem sa ne facem o idee despre ce este vorba privind GP 910T, multumesc celor care au postat informatiile si testele facute.
Va pot pune la dispozitie, cu acordul lui si fisierele video pe care apare arma in timpul testelor si se
aude vocea posesorului citind valorile de pe cronograf.
Arma s-a comportat excelent, mai putin la un capitol, la 15 metri gruparea nu straluceste, ca sa zic asa,
dar tot se invarte in jurul unui A4.
Este vorba despre una din sesiunile la care a fost testat si T910 si Tanfoglio.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
gabrielobabacu
Salut. Am vazut toata gama de Fort la vanzare pe site -ul unei alte firme , aveti idee care este cel mai bun?
Am pus eu teste de tragere facute cu 17R in conditii de poligon, cu doua tipuri de munitie, fara cronograf insa.Vasea wrote: In ce priveste arma Fort 17R avem doar pareri nici un test de poligon, desi sunt destui care sustin ca o au dar nimeni dispus sa ne arate si noua ceva teste in poligon UTI, stie cineva de vreun test pe aceasta arma? Nu prea avem cum sa le comparam.
Форт 17 Р

Ar fi trebuit facut acelasi test pe ambele tipuri de arma sa se poata face o comparatie, oricum decat de loc sunt bune si testele astea, ne puem face o idee cat de cat dar nu sunt concludente.
Vasea wrote:Ar fi trebuit facut acelasi test pe ambele tipuri de arma sa se poata face o comparatie, oricum decat de loc sunt bune si testele astea, ne puem face o idee cat de cat dar nu sunt concludente.
Ar fi trebuit facut.........asa este...aveti dreptate, dar daca nesimtitul ala de Becali a bagat banii in fotbal si imobiliare..?? Pentru teste n-au mai ajuns ! Acum trebuie sa le facem pe banii nostri.
Aveti perfecta dreptate cu banii pentru teste. Sincer eu cred ca importatorii nu prea stiu sa-si vanda marfa. Mai cred ca la noi in tara se puteau produce arme ff bune pentru ca aceste arme chiar nu cred ca sunt foarte greu de facut si la noi exista otel sunt si oameni care ar putea sa le faca. Lipseste initiativa si atunci trebuie sa le cumparam de la altii ba mai trebuie sale si testam pe banii nostrii, probabil multi au testat armele inchiriate apoi au cumparat, problema este ca nu gasesti sa inchiriezi ce arma vrei pentru test.BARTHY 2 wrote:Vasea wrote:Ar fi trebuit facut acelasi test pe ambele tipuri de arma sa se poata face o comparatie, oricum decat de loc sunt bune si testele astea, ne puem face o idee cat de cat dar nu sunt concludente.
Ar fi trebuit facut.........asa este...aveti dreptate, dar daca nesimtitul ala de Becali a bagat banii in fotbal si imobiliare..?? Pentru teste n-au mai ajuns ! Acum trebuie sa le facem pe banii nostri.
Eu inca o data multumesc celor care ne-au pus la dispozitie testele facute astfel se restrange aria de cautare a unei arme bune.
Personal as inchiria mai multe arme din cele considerate bune le-as testa apoi as cumpara ce mi se potriveste. Chiar nu ma intereseaza prea mult daca costa 2500 sau 1500, sau ca dau la poligon o anumita suma, atata vreme cat reusesc sa gasesc ce-mi place, dar trebuie sa si am de unde sa le inchiriez.
Apoi sincer chiar nu ma deranjeaza daca vad si altii testele daca le gaseam faceam deja testele dar nu le-am gasit la uti probabil prin octombrie.
Vasea wrote:Aveti perfecta dreptate cu banii pentru teste. Sincer eu cred ca importatorii nu prea stiu sa-si vanda marfa. Mai cred ca la noi in tara se puteau produce arme ff bune pentru ca aceste arme chiar nu cred ca sunt foarte greu de facut si la noi exista otel sunt si oameni care ar putea sa le faca. Lipseste initiativa si atunci trebuie sa le cumparam de la altii ba mai trebuie sale si testam pe banii nostrii, probabil multi au testat armele inchiriate apoi au cumparat, problema este ca nu gasesti sa inchiriezi ce arma vrei pentru test.BARTHY 2 wrote:Vasea wrote:Ar fi trebuit facut acelasi test pe ambele tipuri de arma sa se poata face o comparatie, oricum decat de loc sunt bune si testele astea, ne puem face o idee cat de cat dar nu sunt concludente.
Eu inca o data multumesc celor care ne-au pus la dispozitie testele facute astfel se restrange aria de cautare a unei arme bune.
Personal as inchiria mai multe arme din cele considerate bune le-as testa apoi as cumpara ce mi se potriveste. Chiar nu ma intereseaza prea mult daca costa 2500 sau 1500, sau ca dau la poligon o anumita suma, atata vreme cat reusesc sa gasesc ce-mi place, dar trebuie sa si am de unde sa le inchiriez.
Apoi sincer chiar nu ma deranjeaza daca vad si altii testele daca le gaseam faceam deja testele dar nu le-am gasit la uti probabil prin octombrie.
Ooo, ce dreptate aveti !!! Pai ia cumparati cateva cutii de cartuse si veniti pe 25 la poligon cu ROMSDC-ul. Arme sunt din belsug...O sa va saturati de teste !!!
La care poligon gasesc si arme si munitie?
-
Safe&Sound
Vasea, fii bun te rog si spune clar si raspicat de ce informatii ai nevoie si mai ales in ce scop.
Cu prietenie si fara urma de rautate am sa imi permit sa iti spun ca sunt multe informatii despre aceste subiecte si se afla pe acest forum, trebuie insa doar rabdare si le vei gasi. Imi mai permit sa te sfatuiesc ca atunci cand vei folosi acele informatii sa tii cont de faptul ca, in marea lor majoritate, rezultatele acelor teste publicate aici sunt obtinute oarecum empiric, cu aparate ne-profesioniste si de catre amatori plini de pasiune dar totusi amatori, asadar e posibil ca aceste rezultate sa fie departe de realitate.
Imi mai permit cu acesta ocazie sa semnalez, chiar si membrilor cu indelungata experienta pe acest forum si in acest domeniu, faptul ca din dorinta de a evidentia calitatile unei arme putem fi uneori tentati sa exageram alteori sa publicam cifre si date obtinute mai mult sau mai putin profesionist, informatii ce ne pot dauna chiar grav. Cred ca este evident ca in absenta functionarii ANCEX ca si autoritate in domeniu, anumite medii culeg date de pe unde se gasesc, acest forum este poate cel mai activ forum la capitolul arme de autoaparare, cu siguranta deci, este bine "monitorizat" iar daca acele date sunt eronate, rezultatele acelor colectari de informatii eronate se vor reflecta in mod grav asupra posesorilor de arme de autoaparare prin viitoarele modificari ale legii.
Prin urmare eu chiar mi-as permite sa le propun autorilor acelor postari sa le stearga intrucat acestea nu profita nimanui sau mai bine zis, in nici un caz noua nu ne fac bine.
Cu prietenie si fara urma de rautate am sa imi permit sa iti spun ca sunt multe informatii despre aceste subiecte si se afla pe acest forum, trebuie insa doar rabdare si le vei gasi. Imi mai permit sa te sfatuiesc ca atunci cand vei folosi acele informatii sa tii cont de faptul ca, in marea lor majoritate, rezultatele acelor teste publicate aici sunt obtinute oarecum empiric, cu aparate ne-profesioniste si de catre amatori plini de pasiune dar totusi amatori, asadar e posibil ca aceste rezultate sa fie departe de realitate.
Imi mai permit cu acesta ocazie sa semnalez, chiar si membrilor cu indelungata experienta pe acest forum si in acest domeniu, faptul ca din dorinta de a evidentia calitatile unei arme putem fi uneori tentati sa exageram alteori sa publicam cifre si date obtinute mai mult sau mai putin profesionist, informatii ce ne pot dauna chiar grav. Cred ca este evident ca in absenta functionarii ANCEX ca si autoritate in domeniu, anumite medii culeg date de pe unde se gasesc, acest forum este poate cel mai activ forum la capitolul arme de autoaparare, cu siguranta deci, este bine "monitorizat" iar daca acele date sunt eronate, rezultatele acelor colectari de informatii eronate se vor reflecta in mod grav asupra posesorilor de arme de autoaparare prin viitoarele modificari ale legii.
Prin urmare eu chiar mi-as permite sa le propun autorilor acelor postari sa le stearga intrucat acestea nu profita nimanui sau mai bine zis, in nici un caz noua nu ne fac bine.
Cred ca am spus de multe ori (scrie si in titlu) mi se pare logic si normal sa stii ce cumperi habar nu am ce vreti sa spuneti ce vi se pare atat de suspect ca ne interesam de calitatea unor produse, vreau sa cumpar ceva care sa nu fie doar o jucarie scumpa sa-si indeplineasca menirea de autoaparare, nu sa te trezesti ca-ti sar piesele cand esti atacat, Ce monitorizare? ce prostie mai e si asta cu testele oricum sunt facute teste chiar de producatori, cine are ceva de ascuns eu unul nu am. Pe mine ma interesau si parerile cumparatorilor ca sa-mi pot face si eu o idee. Cum se discuta de telefoanele mobile exista forumuri la multe produse si se fac prezentari mi se pare normal sa se faca si la arme nu stiu ce inseamna discutiile astea? nu mai avem dreptul la opinie? nu avem dreptul de a vorbi? pana la urma ce rost mai are forumul, hai sa spunem bancuri.
Mie mi se parea normal ca legea sa fie ca in America, pocnitorile care se comercializeaza s-ar putea sa-i infurie si mai rau pe infractori cunosc cazuri. Ce arma de autoaparere nici nu sunt daca-ti pui o pufoaica pe tine si mai ai ceva pe dedesupt guma cu care se trage la 6m face doar zgomot si atat se pot vedea tot pe forumuri.
Armele de autoaparare sunt doar in America , la noi sunt doar sperietori ca nu ne permite legea, legea la noi e buna doar pentru infractori, noi ne amagim cu pocnitorile ca poate se vor speria infractorii, dar asta e alt subiect.
Mie mi se parea normal ca legea sa fie ca in America, pocnitorile care se comercializeaza s-ar putea sa-i infurie si mai rau pe infractori cunosc cazuri. Ce arma de autoaparere nici nu sunt daca-ti pui o pufoaica pe tine si mai ai ceva pe dedesupt guma cu care se trage la 6m face doar zgomot si atat se pot vedea tot pe forumuri.
Armele de autoaparare sunt doar in America , la noi sunt doar sperietori ca nu ne permite legea, legea la noi e buna doar pentru infractori, noi ne amagim cu pocnitorile ca poate se vor speria infractorii, dar asta e alt subiect.
Subiectul discutat ramane care din cele doua marci Fort sau GP au constructia mai rezistenta si care este mai eficace ca arma de autoaparare?
Pana acum constatam ca GP contine material plastic si casant la siguranta si la dornul de recuperare. La fort 17 R remarcam magazia mica 12 focuri si aprecieri de genul ca dupa dist de 7 metrii trage dupa colt (precizie redusa),dar de fapt o arma de autoaparare o folosim pana in 10 m, ce depaseste aceasta lungime practic nu ne mai intereseaza.
Pana acum constatam ca GP contine material plastic si casant la siguranta si la dornul de recuperare. La fort 17 R remarcam magazia mica 12 focuri si aprecieri de genul ca dupa dist de 7 metrii trage dupa colt (precizie redusa),dar de fapt o arma de autoaparare o folosim pana in 10 m, ce depaseste aceasta lungime practic nu ne mai intereseaza.
Acestea fiind spuse +Vasea wrote:...
te intreb atunci: ce si de ce iti trebuie?!?Vasea wrote:...
Nu cumva te-ar coafa mai bine un pistol cu gaze ?
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro