teava crapata

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

MISHU_92

Re: teava crapata

Post by MISHU_92 »

BUNA ZIUA DOMNILOR IUBITORI DE ARME :D .

O INTREBARE INTREBATOARE : Cam cat costa sa imi pun o teava de de mauser sau macar una de otel pe un rg88 . Asta a mea s-a crapat si stau cu ea asa de vre-o 4 luni am fost de 2 ori pe la magazin si a spus k este ok arma ca nu are nimic (sunt din Bacau) a sarit putin nikelul de pe teava interioara , abureli de astea, i-am aratat pistolul unui prieten de-al tatalui mei (omul a lucrat in armata vre-o 25 de ani a fost maior),
si a inceput sa rada cand a vazut teava :lol: cel de la magazin nu vrea sa vada mi-a spus , dar mai in gluma mai in serios mi-a atras atentia sa iau masurile necesare pentru efectuarea operatiunii de schimbare a tevii . Pistolul este inca in garantie , daca il repar pe garantie o sa imi puna tot teava de unica folosinta?

VA MULTUMESC ANTICIPAT
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Am tratat problema asta tot in cadrul acestui topic:
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?u ... t=0#p24463
Parerea mea este ca oricata bunavointa ar avea vanzatorul, el ramane doar un vanzator
atata vreme cat nu este intr-o relatie contractuala serioasa si cu obligativitate reciproca
cu producatorul. Ori cum nici naiba nu stie exact pe unde se fac si se injgheaba RG88
cu cine vrei sa discuti.
Desigur, exista importatori cu aplicatie care aduc si piese de schimb, de exemplu cei
de la Novarm, acolo mi s-a aratat cu se prezinta o "teava interna" de RG88, si una de Mauser.
Au si un armurier ce poate face operatiunile. Cel putin le facea candva. Si este om serios.
Nu stiu ce sa zic.
Personal as renunta la garantie si as opta pentru o teava noua cum este cea de la Mauser.
Pe vremuri costurile erau de vreo 70Euro, 35 teava si 35 manopera. Nu mi se parea o
mare problema pentru a recupera un pistol pe care il detineai deja.
Teava originala pusa la loc ar insemna aceeasi problema si ai intra in bucla.
Ce te sfatuiesc eu este sa te imprietenesti pe bune cu Barthy2 de pe forumul acesta.
Pot spune cu mana pe inima ca este doctor in RG88 si stie ce face si ce spune,
si practic si legal.
Bafta si nu mai cauta solutii aiurea.
Daca erai din Bucuresti sau de mai aproape, probabil ca foloseai serviciile Arrow si acestea au
un suport excelent in domeniul "service & Garantie".
De altfel nici la noi La Grandpower.ro nu o ducem mai rau.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

MISHU_92 wrote:BUNA ZIUA DOMNILOR IUBITORI DE ARME :D .

O INTREBARE INTREBATOARE : Cam cat costa sa imi pun o teava de de mauser sau macar una de otel pe un rg88 . Asta a mea s-a crapat si stau cu ea asa de vre-o 4 luni am fost de 2 ori pe la magazin si a spus k este ok arma ca nu are nimic (sunt din Bacau) a sarit putin nikelul de pe teava interioara , abureli de astea, i-am aratat pistolul unui prieten de-al tatalui mei (omul a lucrat in armata vre-o 25 de ani a fost maior),
si a inceput sa rada cand a vazut teava :lol: cel de la magazin nu vrea sa vada mi-a spus , dar mai in gluma mai in serios mi-a atras atentia sa iau masurile necesare pentru efectuarea operatiunii de schimbare a tevii . Pistolul este inca in garantie , daca il repar pe garantie o sa imi puna tot teava de unica folosinta?

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Este o arma fabricata dintr-un aliaj despre care se stie ca poate ceda usor, motiv pentru care cred ca e mai bine sa repari arma "pe garantie" pentru ca nu stii ce se va mai intampla pana la expirarea garantiei. E foarte posibil sa iti inlocuiasca teava cu una la fel ca cea cu care a fost echipat pistolul initial sau daca insisti cu una mai buna de la Mauser.
Dupa expirarea garantiei poti sa modifici RG-ul legal unde ai chef si chiar e recomandat sa faci asta. RG88 se poate modifica legal prin inlocuirea tevii interioare cu una fara obstacole fabricata din otel iar ca rezultat, din spusele celor care s-au facut modificarea, vei avea se pare cea mai buna arma din zamak in cal 10x22
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

tin sa precizez ca arma este cumparata de la arrow international ... pe site m-am uitat initial inainte de a o cumpara
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Safe&Sound wrote:
MISHU_92 wrote:BUNA ZIUA DOMNILOR IUBITORI DE ARME :D .

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Este o arma fabricata dintr-un aliaj despre care se stie ca poate ceda usor, motiv pentru care cred ca e mai bine sa repari arma "pe garantie" pentru ca nu stii ce se va mai intampla pana la expirarea garantiei. E foarte posibil sa iti inlocuiasca teava cu una la fel ca cea cu care a fost echipat pistolul initial sau daca insisti cu una mai buna de la Mauser.
Dupa expirarea garantiei poti sa modifici RG-ul legal unde ai chef si chiar e recomandat sa faci asta. RG88 se poate modifica legal prin inlocuirea tevii interioare cu una fara obstacole fabricata din otel iar ca rezultat, din spusele celor care s-au facut modificarea, vei avea se pare cea mai buna arma din zamak in cal 10x22
La experienta pe care o ai in spart "zamakuri" sau zamace, este normal sa indemni omul sa o refaca in modelul original.
Cate ai spart tu?
Eu cand am vorbit am vorbit din experiente personale. Doua, nu una. Si am folosit si teava de Mauser ca sa stiu acum despre ce vorbesc.
Lasa omul sa isi faca o arma ca lumea ca nu au toti bani de Fort sau alte alea.
Iar in domeniu, se pare ca aici pe forum, Barthy este si mai autorizat sa vorbeasca si sa dea sfaturi pentru ca el chiar are unul "pe curte".
Si al lui merge al nabii de bine.
Rivalizeaza cu Fort-ul lui Babanu, as indrazni sa spun... :lol:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

Buna ziua colegi de arme. Azi m-am dus la magazin sa imi ridic pistolul dupa efectuarea operatiunii de schimbare a tevii. Acum am o teava lisa (se vede cuiul percutor prin teava cred ca au facut o treaba buna cei de la service. ) Intrebarea mea este daca trebuie sa ma duc pana la Biroul de arme si munitii sa le spun de operatiunea efectuata? Va multumesc anticipat.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

MISHU_92 wrote:Buna ziua colegi de arme. Azi m-am dus la magazin sa imi ridic pistolul dupa efectuarea operatiunii de schimbare a tevii. Acum am o teava lisa (se vede cuiul percutor prin teava cred ca au facut o treaba buna cei de la service. ) Intrebarea mea este daca trebuie sa ma duc pana la Biroul de arme si munitii sa le spun de operatiunea efectuata? Va multumesc anticipat.
Nu e cazul. Stai linistit. Acum indoapa-l cu Waddie si spune-ne cum se comporta. :wink:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
onyboy

Post by onyboy »

salut la toata lumea, eu am un rg 88 cumparat de o saptamana..dupa toate discutiile si intamplarile auzite pe aici..ma gandeam sai schimb teava direct cu una lisa, sau de mauser credeti ca cei de la mld fac asa ceva? va multumesc anticipat
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
gunsmith

Post by gunsmith »

onyboy wrote:salut la toata lumea, eu am un rg 88 cumparat de o saptamana..dupa toate discutiile si intamplarile auzite pe aici..ma gandeam sai schimb teava direct cu una lisa, sau de mauser credeti ca cei de la mld fac asa ceva? va multumesc anticipat
Nu ,cei de la mld guns nu fac schimbarea de cat prin intermediul ARROW.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
onyboy

Post by onyboy »

am inteles. multumesc pentru promtitudine
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
onyboy

Post by onyboy »

Salut! Am facut niste cercetari, am deschis chiar un topic, avand in vedere teava rohmului meu pentru ca nu parea la fel ca a celorlalti, am cerut parerea domnilor in conostinta de cauza.. :D si ce sa vezi? am teava de mauser hsc 90 din fabrica :o deci numai e nevoie de nici o modificare decat poate peste un timp una lisa..dar mai vedem toate bune
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
tevez

Post by tevez »

Trage liniştit cu el aşa cum e. Dacă vei vrea să faci "up-grade" e bine să vezi înainte dacă merită dpdv financiar
sau te orientezi spre ceva dintr-o clasă superioară cum se zice pe forum.
onyboy

Post by onyboy »

Dace ce sa zic vedem..dar loc de upgrade mai bn strrang sami iau un Fort in ceva, tanfoglio 9 mm .dar asta in viitor:D decaomdata e un inceput rohmul fiind prima cu bila.. 3 ani am avt 2 arme pe gaz
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
radu.b

Post by radu.b »

onyboy wrote:Salut! Am facut niste cercetari, am deschis chiar un topic, avand in vedere teava rohmului meu pentru ca nu parea la fel ca a celorlalti, am cerut parerea domnilor in conostinta de cauza.. :D si ce sa vezi? am teava de mauser hsc 90 din fabrica :o deci numai e nevoie de nici o modificare decat poate peste un timp una lisa..dar mai vedem toate bune
Buna ziua.
Raspunsul este simplu. Cei de la Rohm, pentru-ca fabrica amandoua modelele si datorita problemelor tehnice aparute la RG88 au hotarat sa adapteze teava de la Mauser.
Cu respect
krudu

Post by krudu »

Descopar aici ceva foarte interesant. Mauser-ul, o marca celebra si cunoscuta ca atare este produs de fapt in fabrica Rohm. Dar astia cine sunt ca nu am gasit site-ul fabricantului Rohm. Are ceva subsidiara Umarex dar aceia nu au rubber pe pagina lor de productie in schimb lucru ciudat, produc si alte marci de rasunet. O lume stranie asta a producatorilor de neletale. Si pe urma de ce pe forumul acesta dar si pe altele fuge lumea dupa produse de gen din otel si cum faci diferenta? De unde stii ca sunt otel daca marcile lor sunt produse asa pe furis sub tot felul de facilitati cu nume stranii?
GP T12M 10*28
Post Reply