Cum pot cumpara FORT 12R ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Cum pot cumpara FORT 12R ?
Mda ! Pe mine unul nu ma intereseaza daca a fost facuta cu un burghiu sau cu jumatate
Era interesant de aflat cati jouli pierde bila de caucuic prin prezenta acelei gauri in camera cartusului . Si ca sa nu mai fiu offtopic ca si voi
, o sa spun ca lamuriri ne poate da ''Nenea'' Nedumeritu , care inteleg ca a tras cu Fort 12 si 17 dar si cu CZ83 cu munitie Libra/Snake . Si daca tot am adus vorba de nenea Nedumeritul , il Rog Frumos sa-mi imprumute si mie bani sa-mi cumpar un Fort 12 . Promit sa-i innapoiez banii ( la fel cum a innapoiat si el ) . Astfel o sa fie un echilibru pe forum, unii vor spune ca i-au inselat , eu voi spune ca ma ajutat !! 
-m-ati omorat cu gaura respectiva ! Are rolul doar de a nu fi folosit cu munitie LETALA ! Forta in jouli este data de munitie,asa ca daca o sa folositi aceeasi munitie atat cu fort cat si cu 83-diferentele or sa fie foarte mici-eu unul pariez asta !!! Cei ce cunosc mai multe din punct de vedere balistic sa confirme sau sa infirme ! Fortul arata parka un pic mai bine,eu as alege 83-problema cz-urilor-Ruginesc usor ! Otelul nu este tratat corespunzator 
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
Eu zic ca se vorbeste aiurea-n tramvai,cu gaura asta!
Are cineva posibilitatea sa faca niste poze cu un cz?A tinut cineva un (faimos deja) cz
in mana si l-a studiat ca sa poata spuna unde,cum si cat are gaura?
Pana atunci nu facem sa ne dam cu presupusul!
Are cineva posibilitatea sa faca niste poze cu un cz?A tinut cineva un (faimos deja) cz

macarici wrote:Eu zic ca se vorbeste aiurea-n tramvai,cu gaura asta!
uite asta este gaura :

e pusa cum e mai bine.
M-am mai linishtit ! Merge un punct de sudura si gata !

Din cate vede ochiu' meu,e o gaura de aproximativ 5mm,plasata
in partea posterioara a camerei cartusului.Camera "inveleste" complet cartusul
si ii da o rezistenta in plus acestuia in momentul expulzarii proiectilului.
In momentul exploziei,singura cale de scapare a gazelor e sa impinga
bila pe teava.
De ce au dat gaura asta?Unii sustin ca sa nu bagi proiectil letal!
Si daca bagi proiectil letal,care sa treaca liber prin teava,se intampla ceva cu
pistolul?Eu zic ca nu!
Sa-l limiteze la o anumita putere?Ca daca are gaura in camera,nu dezvolta peste
nu stiu cati jouli?Si atuncim se sparge camasa in dreptul gaurii si lasa gazele
sa iasa pe acolo?!Ar fi de-a dreptul periculos!Adica un fel de supapa de siguranta,
de presostat!
Mai e de studiat!
in partea posterioara a camerei cartusului.Camera "inveleste" complet cartusul
si ii da o rezistenta in plus acestuia in momentul expulzarii proiectilului.
In momentul exploziei,singura cale de scapare a gazelor e sa impinga
bila pe teava.
De ce au dat gaura asta?Unii sustin ca sa nu bagi proiectil letal!
Si daca bagi proiectil letal,care sa treaca liber prin teava,se intampla ceva cu
pistolul?Eu zic ca nu!
Sa-l limiteze la o anumita putere?Ca daca are gaura in camera,nu dezvolta peste
nu stiu cati jouli?Si atuncim se sparge camasa in dreptul gaurii si lasa gazele
sa iasa pe acolo?!Ar fi de-a dreptul periculos!Adica un fel de supapa de siguranta,
de presostat!
Mai e de studiat!

Presupun ca asta e topic despre cum putem cumpara un Fort 12 . Mai presupun ca daca vorbim aici de gaura din camera cartusului de la CZ83 o sa ''fortam'' lumea sa cumpere Forturi 12 Nu ?
Si ca sa fie totul perfect , il rog pe nenea Nedumeritu sa ma duca si pe mine in Republica Moldova si sa-mi cumpere un Fort 12 ca sa am ce posta aici . Promit sa-i innapoiez banii domnului Nedumeritu , ''in cel mai scurt timp posibil'' . 
Principala proprietate a acestei arme, asa cum a fost proiectata si construita este ca REDUCE MASIV VITEZA PROIECTILULUI INTR-UN TIMP FOARTE SCURT, astfel ca la cca 5m elimina posibilitatea c a acesta sa penetreze o tinta umana.macarici wrote:...........De ce au dat gaura asta?Unii sustin ca sa nu bagi proiectil letal!
............
Mi-am luat inima in dinti si le-am scris celor de la CZ.
Unul de acolo mi-a dat un raspuns bilingv din cara inteleg cam tot ce vrea sa explice mai sus Barthy.
Redau textul primit in ambele limbi de la respectivul inginer de la departamentul proiectare:
That hole is placed in the pipe length in a position calculated
to prevent the use of munitions of war. Opening up any surplus
gas pressure would lead to overcome an maximal energy of 145 joules to gun muzzle.
Any surplus energy will be purged on that hole a few milliseconds before ejection
empty cartridge on the weapon side. That way the shooter in not endangered, nor is
deformation reaches the gun parts.
We chose this solution in place to place obstacles on the length of pipe that was found
statistical those obstacles that lead to deformation and break-even at gun parts
even using the correct ammunition from the same batch-lot.
Excuse my spoken/writen English please.
Že otvor je umísten v potrubí v délce pozice vypocítanou
aby se zabránilo používání munice z války. Otevrení prebytek
tlaku plynu by vedl k prekonání maximalna energii 145 joulu na zbran tlamy.
Prípadný prebytek energie, budou vymazány, že díru na nekolik milisekund pred vyhození
prázdnou kazetu do boku zbrane. Takový strelec ohrožuje není, ani není
deformace dosáhne zbran.
Jsme zvolili toto rešení na místa na místo, prekážky na délce potrubí, které bylo zjišteno
Statistická ty prekážky, které vedou k deformaci a zlomit-dokonce i na cásti pistole
používat správnou munici ze stejné šarže.
S pozdravem,
Hezký den
Acum cred si eu ca aici pe forum avem oameni ce stiu despre ce vorbesc cind intilnesc si probleme complicate cum este cea cu gaura din teava de la CZ.Mai mult nu este o chestie de speriat si pistolul merita sa asteptam dupa el sa apara pe piata.
Unul de acolo mi-a dat un raspuns bilingv din cara inteleg cam tot ce vrea sa explice mai sus Barthy.
Redau textul primit in ambele limbi de la respectivul inginer de la departamentul proiectare:
That hole is placed in the pipe length in a position calculated
to prevent the use of munitions of war. Opening up any surplus
gas pressure would lead to overcome an maximal energy of 145 joules to gun muzzle.
Any surplus energy will be purged on that hole a few milliseconds before ejection
empty cartridge on the weapon side. That way the shooter in not endangered, nor is
deformation reaches the gun parts.
We chose this solution in place to place obstacles on the length of pipe that was found
statistical those obstacles that lead to deformation and break-even at gun parts
even using the correct ammunition from the same batch-lot.
Excuse my spoken/writen English please.
Že otvor je umísten v potrubí v délce pozice vypocítanou
aby se zabránilo používání munice z války. Otevrení prebytek
tlaku plynu by vedl k prekonání maximalna energii 145 joulu na zbran tlamy.
Prípadný prebytek energie, budou vymazány, že díru na nekolik milisekund pred vyhození
prázdnou kazetu do boku zbrane. Takový strelec ohrožuje není, ani není
deformace dosáhne zbran.
Jsme zvolili toto rešení na místa na místo, prekážky na délce potrubí, které bylo zjišteno
Statistická ty prekážky, které vedou k deformaci a zlomit-dokonce i na cásti pistole
používat správnou munici ze stejné šarže.
S pozdravem,
Hezký den
Acum cred si eu ca aici pe forum avem oameni ce stiu despre ce vorbesc cind intilnesc si probleme complicate cum este cea cu gaura din teava de la CZ.Mai mult nu este o chestie de speriat si pistolul merita sa asteptam dupa el sa apara pe piata.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
- Touche !
Multumim !!
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
Cum introduceti voi Similies in text? ca innebunesc la mine nu vrea nici cum sa faca drag and drop.Probabil ca nu am inca drepturi din cauza vechimii sau asa ceva.Eu le trag dar apare un semn si imi zice ca nu se poate.sepuku wrote:- Touche !Multumim !!
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
...e interesant si ce se ''comunica'' in mail referitor la ''obstacolele'' de pe teava, care, dupa cum se arata , PROVOACA deformari si ''spargeri'' ale componentelor . Inca un motiv sa evitam pistoalele cu obturatii. O alta chestie interesanta e ca Fort 12 ( ca sa nu fiu off topic
) nu are gaura aia de la CZ83 si nici obturatii pe teava , si e un pistol ''traumatic'' , deci cu siguranta nu ar putea sa traga cu gloante de razboi . Nush daca ar crapa insa la incercarea de a trage cu munitie adevarata......E adevarat ca multa lume e multumit de el , firma C.Z. spune despre el ....citez ''Outstanding reliability '' , dar pe de alta parte , multi spun acelasi lucru si despre Rohm 88 nu? ....ca sa nu mai zic ca FOARTE multi armurieri vor spune despre acelasi Rohm.....Outstanding reliability
Pacat ca informatiile ''necosmetizate'' vin de la cei care au si folosesc respectivele arme , iar noi inca asteptam teste , pareri ale unor posesori de CZ83 . E oricum greu de crezut ca impreuna cu munitia de la Snail o sa fie sub un Walther P50 care, daca imi aduk eu bine aminte, innainte de ridicarea accizei , era pe raft la pretul de 2.100 Ron....iar CZ-ul se preconizeaza a costa undeva la 2.200 Ron . E un salt calitativ fara indoiala in oferta de neletale de pe piata noastra . Abia astept un ''all stell guns roundup'' Cz83 . Fort , Tanfoglio Inna si poate Schmeisser , despre care am aflat atat de putine pe acest forum !
...nu stiai?!tre'sa ai cel putin2ani pt a scrie emoticoane,plus ca emoticoanele-au si ele mandria lor/glumesc-ai pm !ukmmar wrote:Cum introduceti voi Similies in text? ca innebunesc la mine nu vrea nici cum sa faca drag and drop.Probabil ca nu am inca drepturi din cauza vechimii sau asa ceva.Eu le trag dar apare un semn si imi zice ca nu se poate.sepuku wrote:- Touche !Multumim !!
La magazinul din Oradea, preturi de pa site:
CZ83 Rubber -1700Lei
-CZ 2075 RAMI P Rubber -1770Lei
Asteptam preturile de la ARROW.
CZ83 Rubber -1700Lei
-CZ 2075 RAMI P Rubber -1770Lei
Asteptam preturile de la ARROW.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T