WASP R from ZVI VSETIN

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

macarici

Re: WASP R from ZVI VSETIN

Post by macarici »

Acum cateva zile am avut ocazia sa vad si eu mult discutatul WASP!
Micut,dragut,nici nu stii ca il ai in buzunar! :lol: Poti sa-l si pierzi!
Dar am si eu niste idei preconcepute despre cum sa arate un pistol!
Cocos exterior!Adica sa fie si single,dar si double action.WASP-ul are,dar nu poate fi manevrat!(cocosul)
N-am reusit sa-l "agat"cu destele,nici de model! :?
Dupa ce-l armam,cu sau fara incarcator,cocosul venea in pozitia de repaos,astfel ca nu putea fi
folosit decat in double action.Exact ca un revolver cu cocos ascuns.
Fiind destinat autoapararii,la distanta de 2-3 metri,poate ca nu s-a considerat necesar un sistem
de tragere care sa presupuna mare precizie.Si cu ochii inchisi,la distanta asta n-ai cum sa ratezi!
Nu are nici un sistem de siguranta!Cel putin eu nu l-am vazut!
Astept sa vad ceva observatii de la cei care l-au cumparat,chiar de la Arrow, care il comercializeaza!
Nu ma indoiesc ca e destul de puternic pentru o arma cu bila de cauciuc! Si ca poate fi purtat zi de zi,
fara sa-ti labarteze buzunarele sau sa te aplece pe-o parte. :lol: Iar pentru o doamna/domnisoara,
e chiar potrivit!
Image
tevez

Post by tevez »

Să înţeleg că e "double-action only"? Nu merge armat prin tragerea înapoi a închizătorului?
Dacă n-are niciun sistem de siguranţă e clar că nu poate fi purtat cu cartuş pe ţeavă, ceea ce-l
face...revolver, parcă 6 "boabe" încap în încărcătorul obişnuit.
E cineva pe forum csar eşi l-a luat, aşteptăm impresii, eventual să-l vedem la poligon... :roll:
Guest

Post by Guest »

Este DAO, adica poate fi purtat cu 'glont' pe teava in siguranta, cocosul e dezarmat. Fiind DAO, nu are nevoie de o piedica de siguranta suplimentara, pistolul este mereu armat si asigurat,numai prin aceasta mecanica specifica revolverelor. Asa e moda acum la compacte! E in acceasi linie cu KelTec si Kahr
http://www.magnumresearch.com/Micro_Eagle.asp
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
violiv

Post by violiv »

Adica, se presupune ca daca forta necesara apasarii tragaciului, care trebe sa si armeze cocosul in aceeasi miscare, este de ~ 4 kg si cursa acestuia de 2 cm atunci nu prea exista vreun eveniment neprevazut care sa se intample fara voia posesorului cu pistolul incarcat...gen scapat pe podea, agatat tragaciul de chiloti sau alte asemenea si care sa poata declansa accidental arma......
eu prefer cocosul exterior, care sa se poata trage separat si sa ramana asa tras.
tevez

Post by tevez »

Merci de info. Cred că majoritatea suntem fani ai pistoalelor S.A./D.A. Am observat şi eu că la astea compacte
se foloseşte sistemul acesta. E bine că merge purtat cu a 7-a "bilă" pe ţeavă. Mă tot gândesc la pistolaşul ăsta
de când a apărut şi când mi se pare că merită aşteptat CZ, când mă gândesc la purtatul zilnic, capitol la care acest
WASP e excelent. Ştiu oameni care au Carpaţi şi nu-l poartă zilnic, Flavius are Schmeisserul, de asemenea micuţ
şi nu-l prea ia cu el...mă gândesc şi la acest aspect. Ar fi interesant un sondaj cu privire la cât de mult poartă
lumea armele.
Last edited by tevez on Wed Mar 03, 2010 2:42 pm, edited 1 time in total.
constantinpenciu

Post by constantinpenciu »

eu port zilnic rg88-le, uneori in geanta dar cel mai des in teaca la curea,nu este tocmai usor sa te strecori neobservat prin Timisoara cu rg-ul dupa tine dar la urma urmei cred ca nu sunt singurul si merg pe principiul ca nenorocirea vine totdeauna neanuntata...asa ca nu ma voi lasa surprins.
RG88,Timisoara
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

Si eu port Recordul zilnic la curea. Dar este mic. Cu un pistol mai mare cred ca este destul de dificil sa-l cari toata ziua cu tine.
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Gabriel tu stiu ca esti din Buc nu ai vrea sa iesi cu noi in poligon? Te rog da-mi un pm si vb mai multe
dcrist

Post by dcrist »

gabrielobabacu wrote:Si eu port Recordul zilnic la curea. Dar este mic. Cu un pistol mai mare cred ca este destul de dificil sa-l cari toata ziua cu tine.
Dupa un timp nici nu-l mai simti, face parte din tine
:wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
constantinpenciu

wasp-ul asta e muuuuuult prea mic,e ca o gluma buna, teava arata bine la capat dar jos in adancuri :D are ditamai protuberantele,bila tot se chinuie sa iasa...ma mai gandesc daca mi-l iau,oricum adio placere de a purta arma,e cat o bricheta...totusi nu ma indoiesc de faptul ca e mic dar talentat :D
RG88,Timisoara
radu.b

Post by radu.b »

constantinpenciu wrote:wasp-ul asta e muuuuuult prea mic,e ca o gluma buna, teava arata bine la capat dar jos in adancuri :D are ditamai protuberantele,bila tot se chinuie sa iasa...ma mai gandesc daca mi-l iau,oricum adio placere de a purta arma,e cat o bricheta...totusi nu ma indoiesc de faptul ca e mic dar talentat :D
Buna ziua.
Gabaritul mic ar putea fi unul dintre avantaje. Daca sunteti o persoana care nu face parte din structurile armatei sau politiei portul zilnic de armament poate deveni incomod si obositor(credeti-ma ca am trecut prin asta si mi-a trecut). In al doilea rand, daca sunteti in caz de forta majora(Doamne fereste), conform legislatiei in viguare, arma trebuie tinuta fara a fi la vedere si atunci reactia dumneavoastra fata de agresor este mult intarziata. WASP daca il purati in buzunar schimba radical situatia. WASP este suficient de precis, asa cum am mai scris, pentru a tine la distanta agresorul la 10m. Numarul de cartuse in incarcator cred ca este suficient pentru a pastra aceasta distanta. Inteleg cand persoana interesata este de peste 1,90m si in jurul a 100kg(aici nu inteleg de ce iar trebui arma :D ), iar pistolul ar fi in mana precum bricheta si daca nu este atent il pierde. Dar pentru cineva ca mine cred ca este arma perfecta.
Cu respect.
constantinpenciu

M-am gandit mult in ultimele zile si cred ca o sa renunt la rg-ul meu pentru un wasp,astept sa mai cumpere lumea ca sa vedem teste,etc ...ma tot gandesc ce fel de probleme ar putea sa aiba( nu ca ar trebui neaparat sa aiba probleme,domamne fereste :D ),clar avantajele sunt multe.Hedone, gasim pe cineva in TM sa ne lase sa probam wasp-ul? :D o fi cumparat careva?
RG88,Timisoara
bog1_7

Post by bog1_7 »

Domnule Radu.B va rog frumos in numele celor interesati de acest pistol sa faceti testul cu cartea de la 4-6m si sa postati rezultatele. Vad ca nici un posesor nu a incercat. CZ-ul nu cred ca mai pot sa-l astept si sunt pus in situatia de a alege ce e pe piata la acest moment. Daca ar fi destul de puternic l-as lua, imi place si dimensiunea lui , si renumele firmei dv. printre forumisti. Va multumesc aniticipat
eugend

Post by eugend »

autorizatia se poate prelungi fara alte costuri inca 3 luni.asa ca mai ai timp.
hedone

Post by hedone »

constantinpenciu wrote:M-am gandit mult in ultimele zile si cred ca o sa renunt la rg-ul meu pentru un wasp,astept sa mai cumpere lumea ca sa vedem teste,etc ...ma tot gandesc ce fel de probleme ar putea sa aiba( nu ca ar trebui neaparat sa aiba probleme,domamne fereste :D ),clar avantajele sunt multe.Hedone, gasim pe cineva in TM sa ne lase sa probam wasp-ul? :D o fi cumparat careva?
Astept raspuns la pm-ul ala
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
Post Reply