MODIFICARI LEGISLATIVE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: MODIFICARI LEGISLATIVE

Post by nedumeritu »

Se poate dar se intampla rar si cu urmari serioase, asupra omului legii.
Adica tocmai pe dos.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
geony

Post by geony »

Recomand sa purtati arma fara glont pe teava:
http://www.libertatea.ro/stire/a-fost-i ... 47228.html
nedumeritu

Post by nedumeritu »

geony wrote:Recomand sa purtati arma fara glont pe teava:
http://www.libertatea.ro/stire/a-fost-i ... 47228.html
Cand eu ma refeream in indemnul meu de la purtarea armei cu glontul pe teava
nu aveam in vedere sub-clasa "TAMPITZI-IDIOTZI-HANDICAPATZI". :mrgreen:
Pe asta ar trebui sa o dea la Animal Planet, la emisiunea aia cu clipuri hazlii.
Si in acelasi timp nu ma refeream decat la cei ce poarta arma in conditiile normativelor.
Adica in ham, holster sau orice alt gun-concealing-device.
Daca o porti in chilotzi, arma, nu e bine :lol: , precum se vede.

Acum redevenind seriosi, in cazul autoapararii avem de a face cu un lant de segmente logica a actiunii:
- iei arma cu tine pentru ca sa te aperi
- cand porti arma o porti pentru a te apara
- cand scoti arma, NU O SCOTI DECAT DACA ESTI HOTARAT SA O FOLOSESTI!, nu ca sa te dai mare
- in clipa imediat de dupa scoaterea armei ar trebui sa o folosesti
- logica primara cere sa ai cartus pe teava
Altfel suni secretara sa caute in sertarul din dreapta cheile de la seiful de acasa si sa dea o fuga pana acolo
sa iti aduca un cartus sa poti sa faci si tu plici, pe colcaurii unde esti asediat.
Nasol moment.
Iar sfaturi ar trebui sa dea cei care au trecut prin asta, al meno una volta...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

tocmai pentru aceste cazuri, cand este nevoie de tragere rapida, pentru purtarea armei cu "glont pe teava" s-au inventat urmatoarele: siguranta pe maner si pe tragaci si arma ta nu trage decat cand e tinuta ferm in mana. partea tragica este ca daca esti incapacitat (ranit la maini) nu ai cum sa tragi folosindu-te de 1 deget si sprijin pe corp (o tehnica prinsa si deprinsa doar de cei din sistem,posibil si de altii...membrii romsdc o cunosc :twisted: ).
Nasol moment, cum zice un clasic in viata :lol: Recomandarea mea...evitati tipul acesta de arma!
mai exista si tocurile de arma, special concepute pt a nu permite declansarea accidentala (atingere tragaci,scapare pe jos,alte "manutze si degetzele" binevoitoare sau nu). si cand ai scos arma din toc...pai atunci tragi nenica!in cunostinta de cauza si cu asumarea responsabilitatii, caci decat sa planga mama mai bine plange mama lui.ultima solutie este scoaterea armei!
marea smecherie consta in depasirea starii conflictuale si aplanarea oricaror "discutii" fara scoaterea armei.
parerea mea :mrgreen:
geony

Post by geony »

Altul care foloseste pistolul cu bile fara pemis.
Afara de cel care a incercat sa jefuiasca o banca din Brasov acum citeva zile.
Mi-e frica ca aceste fapte intens mediatizate sa nu se rasfranga negativ asupra noastra-posesorii legali si responsabili
ai armelor de autoaparare.
Sens in care sa ne fie noua ingradit dreptul de port si folosire in afara proprietatii !

http://www.libertatea.ro/stire/arestat- ... 48339.html
dcrist

Post by dcrist »

Si idiotii de la Libertatea arata in poza teva unui PM 7,62 pt a face senzatie :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
emy

Post by emy »

au fost impuscati si in turul frantei....cu arme ac.
cred ca o sa fie interzise in europa armele ac.
tevez

Post by tevez »

dcrist wrote:Si idiotii de la Libertatea arata in poza teva unui PM 7,62 pt a face senzatie :twisted:
Asta am exclamat şi eu când am citit articolul!
Le prind foarte bine întâmplările astea nefericite celor care vor să interzică armele.
Şi au al nabii de mulţi susţinători plini de elan patriotic, majoritatea incapabili să facă diferenţa
între a.c. şi gaz lacrimogen de exemplu, dar super-îndoctrinaţi de ştiri alarmiste şi de moderatori
TV care la finalul unei emisiuni despre jaful de la Braşov întreabă: "când are guvernul de gând să
înăsprească condiţiile de acordare a permiselor de armă?"
geony

Post by geony »

Altul care foloseste pistolul cu bile da cauciuc in loc de bulan , avand si permis sifoneaza imaginea
posesorilor care-l pastreaza strict pentru autoaparare.
http://www.libertatea.ro/stire/barmanul ... 50374.html
tevez

Post by tevez »

Întâmplarea face că m-am aflat în Braşov în dimineaţa "crimei" şi am trecut chiar pe lângă Foxy Lady la scurt timp
după conflict. Sunt vinovaţi amândoi. În general în localurile de genul ăla nici clienţii, nici barmanii nu-s tocmai
uşi de biserică, moscheie sau sinagogă. Mi-a plăcut ce-a spus Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov
la un post local, e o prostie ce face presa punând egal între crima de la casa de schimb şi ieşierea necontrolată
a barmanului nervos. Aduce raiting un bilanţ senzaţional cu "faptele de arme" din Braşovul comparat, evident, cu
vestul sălbatic dar dezinformează cetăţenii, le sporeşte starea de confuzie şi mai dă şi un sentiment de nesiguranţă
într-un oraş turistic. :evil:
geony

Post by geony »

La Caracal alt incident unde bila de cauciuc a lasat unele semne(sub bandaj)
Se observa ca adevaratele semne sunt cele de sabie si cutit de pe mana dreapta a victimei.
Problema este ca poate aceste "cauciucuri" i-au salvat viata lui " Codita"- deci se justifica
utilitatea unui pistol pe bila in autoaparare.
http://www.libertatea.ro/stire/codita-s ... 53254.html
nedumeritu

Post by nedumeritu »

In mod cert si evident acele "cauciucuri" i-au cam pus pe ganduri
pe cei din haita de urmaritori.
Altfel, la ora asta "codita" era pasta de mici pe la Kaufland :lol:
Asa, fiecare din urmaritori s-a gandit: "daca eu sunt urmatorul?"
"daca ala chiar pe mine ma ocheste acum?", "daca mi-o trimite drept in oki?"...]
Si uite asa se face ca s-a castigat timp si urmaritorii, conform declaratiilor la fata locului,
au avut timp sa sune la 112 sa ceara protectie :lol: :lol: , fata de... agresatul initial.
Strada naste cele mai ciudate actiuni si dezvoltari de situatii.
Umpic de autoaparare la vremea ei face cat..., ehehe...!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

Chiar iniţiator de legi de "gun control" să fii, e greu să crezi o şleahtă de cetăţeni, cu copiii după ei, cu săbii dar şi cu
omniprezentele tanti cu fuste creţe au fost atacaţi de un singur individ, fie el şi cu codiţă. Problema care ne doare
cel mai rău e că presa a sărit ca de obicei ca arsă, se fac din nou bilanţuri alarmante, se numără cartuşele trase de
poliţişti, talk-show-uri, etc.
Un deontolog întreba aseară imitându-l pe ministrul Nica: "da' cum a avut ăla pistol?" Ca de obicei, cel care are armă,
eventual o şi foloseşte, e blamat şi înfierat cu mânie proletară chiar daca el e personajul pozitiv.
Guest

Post by Guest »

tevez wrote:Un deontolog întreba aseară imitându-l pe ministrul Nica: "da' cum a avut ăla pistol?" Ca de obicei, cel care are armă,
eventual o şi foloseşte, e blamat şi înfierat cu mânie proletară chiar daca el e personajul pozitiv.

我们的原则是党指挥枪,而决不容许枪指挥党。
Our principle is that the Party commands the gun, and the gun must never be allowed to command the Party.
( Principiul nostru este ca Partidul (comunist-nt) trebuie sa controleze armele, iar armele nu trebue lasate niciodata sa controleze Partidul)
Mao Tze Dun

Every Communist must grasp the truth, "Political power grows out of the barrel of a gun."

"Problems of War and Strategy" (November 6, 1938), Selected Works, Vol. II, p. 224.
Mao Tze Dun

Image
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
gerula

Post by gerula »

Mao Txe Dun sau Marinesco Tze Dun?
Ca de studiat, probabil ca au studiat ambii la Moscova.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Post Reply