macarici wrote:Intrebare de nedumerit,de la macarici:
Pai daca eu am avut permis de arma pt prastia mea cu bila de cauciuc si mi-a fost schimbat cu "certefecat" de detinator,imi da inapoi vechiul permis,sau o iau de la cap cu toate hartogariile si taxele aferente?
Ca parca nu mi se pare corecta treaba!
Stiu ca nu e corect insa si eu am platit aceleasi taxe cand mi-au facut permis pentru pistolul cu glont, in conditiile in care in vechiul permis era capitol separat pentru arma militara cu glont (cum spuneau ei la vremea respectiva).
Reamintesc tarasenia pe scurt:
-am ajuns sa vizez permisul vechi;
-mi-au spus ca e expirat si ca acum pentru pistol cu gaz se da "certeficat";
-am acceptat "distrugerea" acestuia (taierea coltului) si intocmirea "certeficatului";
-brusc s-a "trezit" orgoliul in mine si am facut cerere de pistol cu glont;
-au facut fete-fete si (dupa indelungi incercari de a ma convinge ca pistolul cu gaz e suficient) mi-au acceptat cererea;
-sefu' serviciului AEST l-a "certat" initial pe ofiterul responsabil cu sectorul meu, ca s-a pripit sa-mi "distruga" permisul, ca se putea trece in acela, insa cel "mic" s-a aparat (pertinent) spunand ca permisul nou nu mai e la fel cu cel vechi, ca urmare tot trebuia sa-mi faca unul nou;
-am platit taxa de 100 lei si...gata: permis nou
-cu Glock a fost mai simplu ca nu a mai trebuit altul nou (ar fi fost culmea idioteniei sa-mi elibereze unul si pentru proiectil nonletal de teflon, in conditiile in care il aveam pe acesta pentru categorie superioara);
Cam asta e pe scurt...
Cu stima,
Cata