Poate ai observat ca am spus ca Trosca este "militian".
Cunsc multi politisti si militieni. Printre politisti sunt multi pe care ii simpatizez sau pot spune ca suntem amici. Am relatii f bune si cu unii care nu-mi impartasesc ideile, dar stiu la fel de multi care sunt de acord cu mine si au o gandire deschisa (eu consider asa, binenteles subiectiv). Problema este ca nu se manifesta decat in cadru restrans. Intr-un fel le dau dreptate. Sefii lor sunt militieni.
Crede-ma nu generalizez si nu ii acuz nici pe cei care nu imi impartasesc ideile. Da fapt si de drept, daca am face un sondaj de opinie prin populatie vom observa ca sustinatorii nostrii sunt destul de putini si in mod categoric nu avem majoritate, dar ne place sa credem ca avem dreptate.
De fapt totul este subiectiv si parerile (noastre) personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele. Parerea mea!
Si apropoz de interpretarea legilor. Afirmatia asta (Sorine) nu le face bine. Nici macar asta nu-i spala de pacate. Nici macar asa nu-si pot demonstra competenta. Si iti pot da foarte multe exemple si argumente. Dar incep numai cu unul.
Dupa aparitia legii 295 am facut cateva modificari in statutul asociatiei cu scopul de a ne alinia la noua legislatie. Ei bine, am avut cateva divergente de opinie cu domnul Isac, care in primul rand ne-a reprosat ca in denumitrea asociatiei nu apare cuvantul colectionar si ne-a spus chiar sa-i schimbam numele. Am refuzat argumentand ca nu este obligatoriu ca numele unei asociatii sa reflecte si domeniul de activitate. Asociatia noastra de proprietari de la bloc se numeste "Stejarul", asta nu inseamna ca se ocupa cu plantatul sau taiatul stejarilor. Odata clarificat acest aspect, s-a legat de o alta prevedere din statut dand o interpretare gresita sau personala unui text formulat foarte clar si corect. Am acceptat ca este posibil sa nu ma pricep chiar bine la limba romana si am fost la universitate la facultatea de filologie unde am consultat pe altii mai destepti ca mine, trei doctori in filologie. Practic le-am prezentat textul si i-am rugat sa-mi explice ce inteleg ei din el, fara sa le sugerez in nici un fel ce vreau de fapt. Toti trei, consultati separat mi-au dat dreptate. Din pacate, nu erau abilitati sa faca o expertiza oficiala asa ca argumentele mele nu au contat in fata tov organu si ca sa rezolv problema in mod amiabil am facut modificarea, de altfel inutila pentru ca nu schimba absolut in nici un fel fondul problemei. As fi putut foarte bine sa ma prevalez de faptul ca pe textul meu aveam o sentinta judecatoreasca investita cu formula executorie si ca IGP ul nu avea dreptul sa fie sau sa nu fie de acord. Trebuia pur si simplu sa ia la cunostinta si sa puna in aplicare.
Daca dnul Isac ar citi acest text (poate chiar il citeste) iti dai seama ca ma mai pricopsesc cu un dusman, pentru ca toti de acolo (cei pe care ii cunosc) sunt niste ranchiunosi si daca au ocazia sa te prinda la cotitura iti dau la gioale fara nici un fel de remuscari. Nu pot admite ca si altii pot avea dreptate chiar daca nu lucreaza in sistem. Lumea incepe si se sfarseste cu ei. Sunt alfa si omega, adica astia sunt adevaratii semizei la care sa referea cineva mai jos (sau mai sus). De fapt chestia cu lucratul in sistem nu reprezinta o garantie ca esti protejat. Stiu ce bate au luat cei de la Bihor pentru faptul ca au indraznit sa ceara in scris punctul de vedere oficial al IGPului in legatura cu asociatia. Le-a frecat ridichea de i-a indoit dar sa nu va imaginati ca le-a si raspuns sau ca si-au exprimat punctul de vedere in mod clar. Pentru asta a trebuit sa recurg la alte chestii curvesti via Arad. Asta ma doare tare. Cu dreptatea in mana esti total neputincios si argumente clare, legale si de bun simt nu valoreaza pentru ei nici cat un rahat. Ba mai mult, daca este si rau intentionat esti aranjat. Stiu unii care isi fac un titlu de glorie sa le-o traga altora, cu s-au fara motiv. Nu am fost direct implicat (slava Domnului) dar cunosc bine foarte multe cazuri. Daca le atragi atentia prieteneste (ca si tert) ca nu e nici bine nici corect ce fac, o interpreteaza ca pe un afront personal si ai sansa sa fi trecut urmatorul pe lista. Stiu sa scoata castanele din foc cu mana altuia, se feresc sa ia o decizie si sa o puna pe hartie. Daca mai trebuie si semnata sunt morti. Ordinele se dau telefonic, verbal. Daca nu stiati un arici poate fi strivit cu kuru ... dar cu kuru altuia.
Gata