Incidente cu letale

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Safe&Sound

Re: Incidente cu letale

Post by Safe&Sound »

paul_vxi wrote:Imi pare rau ca s-a impuscat hotul de bombobel,si am un singur regret ca nu a reusit sa duca totul pana la final :cry: !
Eu ma bucur ca nu a reusit pentru ca asa cum vad eu lucrurile ar fi fost un fel de easy way out si zic eu ca n-ar fi fost corect cel putin fata de cei care nu au sansa sa detina o arma de foc pe care sa o poata folosi in astfel de cazuri pentru a "spala rusinea".
Cel mai tare si mai tare ma bucur de faptul ca nu a ranit sau ucis vreunul dintre politistii care incercau sa aduca la indeplinire mandatul. Pentru ca eu cred ca aceasta actiune a izvorat din deznadejde, rusine, spaima ori alte sentimente si trairi ce nu au nici o legatura cu onoarea, cum se incearca sa se avanseze ideea, iar oamenii aflati in astfel de stari sunt capabili si dispusi sa faca lucruri inimaginabile in altfel de conditii.

Sper sincer sa isi revina cat mai curand si sa mearga si sa isi ispaseasca pedepsa primita de la mai multe instante si asa cum in final au hotarat cei cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (fostul Tribunal Suprem). Sunt adeptul ideii ca fiecare dintre noi, indiferent de "pedigree", indiferent de istoricul personal si indiferent de orice alte considerente din aceasta sfera ce sunt subiective pana la urma, atunci cand incalcam regulile societatii in care traim trebuie sa platim dupa regulile aceleiasi societati, in mod egal si dupa tratatament ne-diferentiat si daca se poate, barbateste, fara vaicareli, fara lamentari, fara poezii, fara impuscaturi si fara circ mediatic.
Last edited by Safe&Sound on Fri Jun 22, 2012 10:39 am, edited 1 time in total.
sepuku

Post by sepuku »

...hmmm,iar ma apuca rau... :evil: politistii aia care au devenit eroi pt ca i-au salvat''viata lu'bombonel,de fapt sunt vinovati direct pt simplul fapt ca din primul moment cand au luat contact vizual cu el nu aveau voie o secunda sa-l scape din ochi !!! Mai mult armele nu trebuiau atata timp cat era anchetat si nu primea N.U.P sa le mai detina asa ca si cei de la arme si munitii orice s-ar spune au aportul lor la cele intamplate.Prea putin probabil sa fi gandit bombomel sa raneasca politistii stiind ca sunt simpli executanti ai unor dispozitii nu rareori aberante. Bombo''nu mi-e simpatic insa hai sa incercam sa stam stramb si sa privim lucrurile atat cat se poate de drept in conditiile si conjunctura actuala in aceasta perioada ciudata pe care o traim cand dezimformarea,diversiunea si inducerea starii de insecuritate sunt principalele instrumente' preferate de hai sa le zicem elegant''forte oculte''ce conduc din umbra umilele noastre vieti,destine :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
paul

Post by paul »

observ o oarecare aversiune fata de bombonel, de parca el ar reprezenta intreaga clasa politica,impotriva careia fiecare avem un minim argument. in ce priveste calitatea actului de justitie eu am rezerve serioase....spun asta din propria experienta. in caz de legitima aparare,cu martori,dovezi precum si doua rani cauzate de un .380 cu bila de cauciuc si o taietura la cap cu o baioneta lunga,respectivul agresor a scapat basma curata datorita faptului ca a fost spitalizat si procurorul a considerat ca ar trebui sa fiu amendat cu 5000ron,ca doar am ramas pe picioarele mele din intreaga tarasenie,eu avand asupra mea doar un spray pt caini. uneori actul de justitie este pur subiectiv....
ce sa mai zic...sa fie la ei,acolo si sa nu trecem prin asta vreodata
nimic nu se schimba,totul merge mai departe iar noi privim obositi si scarbiti la tv..
paul_vxi

Post by paul_vxi »

Nu e singurul vinovat dar , unul cate unul trebuie sa se sinucida,este chiar necesar doar asa tara asta o sa ia o gura de aer CURAT...si DA INSTIG LA CRIMA! cat despre individul care m-a intrebat daca am sau nu arma,:)) no coment (ai rude in PSD cumva?) . Nimeni nu plange copii care au murit in 89,acum cu bulangiul asta de bombonel toata presa manipulatoare ai sare in ajutor si chiar vor gratierea lui....apropo cum vi se pare asta http://www.timesnewroman.ro/politic/744 ... -extradare :))))))
Rudy

Post by Rudy »

Bombonel s-a dovedit a fi un prost vanator. Chiar daca detinea zeci de arme acasa, nu a fost in stare sa se faca... util, cu niciuna dintre ele.
Sa nu uitam, ca a fost prodecesorul, mentorul dar si profesorul elenei udrea in ceea ce priveste impertinenta, tupeismul, sfidarea, sictirul, nesimtirea + multe alte comportamente total lipsite de cel mai elementar bun simt.
Faptul ca unul dintre marii delapidatori ai tarii, a ajuns ca in decurs de cateva ore sa fie ridicat la rang de martir este destul de grav. Denota ca poporul nostru are o minte ingusta, putin neuroni si este limitat intelectual. De ce este asa? Exact din cauza unora ca infractorul nastase (nastase n+1 case, era o vorba mai acum 6-7 ani)... :twisted:

Ceva totusi este curios:
-De ce nastase si-a mai facut bagajele, in contextul in care avea de gand sa se "retraga" ?
-De ce nu si-a facut sepucu fara martori ?
-De ce a asteptat pana i-a sunat ceasul, pardon soneria ?
-De ce, daca se considera nevinovat, a vrut sa-si dea o gaura in cap ? Aici orice psiholog ne poate da un raspuns simplu, "Numai faptuitorii de lucruri grave, care nu mai vad alta iesire preocedeaza ca atare..."

Mie imi miroase a autoflagelare in prezenta martorilor...un gest gay, destul de rusinos, lipsit de barbatie, dar si de oo ...

P.S
Este parerea mea si nu rog pe nimeni sa si-o insuseasca, dar nici sa ma injure...
Imi cer scuze daca am suparat vreun coleg forumist, scopul meu nu a fost acesta.
Respect Rudolf
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
jackas

Post by jackas »

Rudy wrote:Bombonel s-a dovedit a fi un prost vanator. Chiar daca detinea zeci de arme acasa, nu a fost in stare sa se faca... util, cu niciuna dintre ele.
Sa nu uitam, ca a fost prodecesorul, mentorul dar si profesorul elenei udrea in ceea ce priveste impertinenta, tupeismul, sfidarea, sictirul, nesimtirea + multe alte comportamente total lipsite de cel mai elementar bun simt.
Faptul ca unul dintre marii delapidatori ai tarii, a ajuns ca in decurs de cateva ore sa fie ridicat la rang de martir este destul de grav. Denota ca poporul nostru are o minte ingusta, putin neuroni si este limitat intelectual.
Asta este una din calitatile poporului roman :x .
Oare cand o vedem si pe madam Udrea cu pistolul la tampla? :lol:.Asta la cat este de nesatula s-ar putea sa-l foloseasca in alt scop..... :roll:.Si mai cred ca ar cam fi timpul mai multi sa-l copieze pe Nastase dar sa nu mai greseasca tinta.... :mrgreen:
Babanu

Post by Babanu »

Rudy wrote: -De ce, daca se considera nevinovat, a vrut sa-si dea o gaura in cap ? Aici orice psiholog ne poate da un raspuns simplu, "Numai faptuitorii de lucruri grave, care nu mai vad alta iesire preocedeaza ca atare..."
Te-ai gandit ca poate a facut gestul din onoare?
Psihologia este o stiinta cumva? :lol: sa fim seriosi...
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Rudy

Post by Rudy »

Babanu wrote:Te-ai gandit ca poate a facut gestul din onoare?

Onoarea nu a fost si nu va fi niciodata punctul forte al niciunui om politic, cu atat mai putin a lui bombonel sau elenei udrea.
Un om cu onoare si cu o reala valoarea nu fura de la gura a 20 de milioane de supusi si nici nu-i sfideaza.

nastase trebuia sa aibe ouo si sa se supuna legilor scrise el si de acolitii care privesc tara de sus ca pe bunul personal.
Dar a trait cu impresia ca legile sunt facute numai pentru patura de jos. Din patura aia fac multi parte, multi care fura de foame cate un ou, baton de salam, sau o paine si ajung sa stea in puscarie pentru,,atentie,,TALHARIE, cate 10-15 ani.

Din cauza 'soricariilor" liderilor, nastase, udrea, tritzi si inca multi altii, in romania s-a ajuns ca un nou nascut de 1 ora, sa fie deja dator statului o suma de 4000 de euro, in contextul in care bietul copil nu a gresit cu nimic. Aceasta se numeste datoria publica, datorie facuta de ei si platita de noi. Ei se imbuiba si traiesc in lux, iar noi avem doar dreptul sa-i "votam".
Ti se pare corect acest lucru ? Mie unul nu, si cred ca sunt in asentimentul multora.
Pe mine ma preocupa mai mult starea oamenilor simplii, saraci, a copiilor malnutriti, muritori de foame din tarile africane, nicidecum, soarta unui imbuibat in detrimentul celor mentionati anterior. Si ei au dreptul la o viata, o viata normala, nu una de huzur inconjurat se supusi, servitori, bone, menajere, pupatori in cur, si periatori.
Ar trebui sa avem toti pe masa macar un numar de bucate cat sa ne fie asigurat necesarul zilnic de calorii, nicidecum sa ne scaldam in caviare, sa bem vinuri de 40 de ani, sau sa indesam in burdihane numai bunatati exotice. La final toti ragaim si bashim la fel...Crezi cumva ca nastase ragaie ca un fost prim-ministru, elevat, cu reverb si rezonanta VIP ? Nu, nicidecum, ragaie la fle ca omul de rand, ca un bou, ba chiar mai tare. (sa ma scuze cei sensibili pentru limbajul putin colorat)

---------------------
Replica ta cu psihologia nu am inteles-o, dar daca vreodata o sa ai de-a face cu un psiholog o sa-ti dea mai multe detalii. Si DA psihologia este o stiinta, care analizeaza functionarea creierului, a deciziilor luate, comportamente, etc,.... asa precum botanica studiaza cresterea si dezvoltarea plantelor, amplasarea lor in anumite zone,+altele.
tevez

Post by tevez »

Prea mult can-can, prea multă teoria conspiraţiei, dar oricum adepţii acesteia, atraşi în general de chestii din asta paranoice ar
fi găsit alt eveniment în spatele căruia să "descopere" tot felul de conspiraţii secrete. Ideea e că pedeapsa trebuie executată,
chiar dacă vine după 8 ani de hărţuieli mai mult sau mai puţin politice. Probabil se va întoarce roata şi vom avea şi din alte
tabere politicieni la puşcărie, tot pentru motive ce stârnesc zâmbete, gen "trofeu' calităţii" sau cardurile de benzină ale lui
Apostu. Avantaj pentru noi, cei care suferim din cauza politicienilor corupţi, cu ocazia asta-i mai vedem şi pe ei că suferă.
Singura chestie care mă atrage la subiect este, desigur, arma. :twisted: S-a aberat foarte mult în media pe partea asta de
"regimul armelor şi muniţiilor". Cel mai mult mi-a plăcut de doamna avocat Alice Drăghici, care spunea, în necunoştinţă de
cauză că în momentul în care a început cercetarea, lui Năstase ar fi trebuit să i se ridice toate armele, "inclusiv cele deţinute
legal". :lol: Tare, nu?
Se pare că a fost calibrul .38 special până la urmă. Acum să nu-i vină ideea vreunui prost din Parlament să se facă simpatic
mulţimii înăsprind legea armelor şi muniţiilor, cea mai mare dorinţă a prostimii din presa de scandal românească.
DanielT

Post by DanielT »

Babanu wrote:
Rudy wrote: -De ce, daca se considera nevinovat, a vrut sa-si dea o gaura in cap ? Aici orice psiholog ne poate da un raspuns simplu, "Numai faptuitorii de lucruri grave, care nu mai vad alta iesire preocedeaza ca atare..."
Te-ai gandit ca poate a facut gestul din onoare?
Adrian Nastase n-a vrut sa se sinucida. De fafpt, el a tras in Traian Basescu, pentru ca-i statea in gat!
Rudy

Post by Rudy »

Tot ce-i posibil @tevez, ca sa se mai inaspresca ceva la lege. Cat despre relatarile reporterilor, acum o luna de zile a fost una si mai frumoasa, cand un oarecine a fost gasit de reporteritza cu revolverul incarcat si glont pe teava. :shock:. Urmatoarea lege, la regimul armelor, o sa impuna incarcare pistolului cu cartusele puse pe invers, cu plumbul spre tragator. Om trai si om vedea.

In ceea ce priveste cei 8 ani de hartuire, nu pot fi de acord. Putea sa-si recunoasca fapta din capul locului, ca orice om simplu si sa n-o mai tergiverseze atata prin tribunale, cu avocati gras platiti, care se leaga de cel mai mic viciu de procedura, asa incat la final se uita incadrarea initiala, cea pt, care nastase a fost chemat la raport. Daca "ei" necer sa fim corecti si onesti, atunci sa se apuce "ei" sa dea exemple.

Anyway, intre faptele lui nastase, cu efect la nivel national si efectele actibvitatii unui clan de interlopi care actioneaza local la un nivel infinit mai mic, faptele grave comise de el, sunt net superioare. De ce pentru clanuri nu acordam clementza ? de ce numai de nastase trebuie sa ne fie mila, si de ce se afiram ca suntem un neam care calca pe cadavre ? Si clanurile si nastase sunt tot "cadavre" (metaforic vorbind) dar peste bombo, nu trebuie sa calcam, ca deh, el este rasa pura , ariana, cu sange albastru. :twisted:
Rudy

Post by Rudy »

Legatura intre turnurile gemene si nastase incepe sa se infiripe. Ambele au fost frumos regizate si puse in scena.
Nu sunt inca ferm convins ca bombonel a avut oarece gauri suplimentare... Simt ca hotii, incearca sa se apere intre ei si s-au apucat de concertat. Cred ca si televizunile au fost platite, pentru a ne naclai creierii.
tevez

Post by tevez »

Rudy wrote: Anyway, intre faptele lui nastase, cu efect la nivel national si efectele actibvitatii unui clan de interlopi care actioneaza local la un nivel infinit mai mic, faptele grave comise de el, sunt net superioare. De ce pentru clanuri nu acordam clementza ? de ce numai de nastase trebuie sa ne fie mila, si de ce se afiram ca suntem un neam care calca pe cadavre ? Si clanurile si nastase sunt tot "cadavre" (metaforic vorbind) dar peste bombo, nu trebuie sa calcam, ca deh, el este rasa pura , ariana, cu sange albastru. :twisted:
Pentru că aceste "clanuri" ţigăneşti ne afectează în mod direct, nemijlocit. Scârba, repulsia faţă de ei este un instinct primar
şi este urmare a unor acţiuni concrete şi evidente, gen îţi dă în cap, fură, ascultă manele, sunt împuţiţi la propriu, etc. Un
infractor (de acum nu mai suspect) cum este Năstase Adrian, spălat, citit, decent, are altfel de imagine în ochii mulţimii,
provoacă oareşce milă, induce un anume grad de respect, chiar reacţii exagerate ca ălea de la Antene, unde spuneau unii
că "a fost un gest de onoare". În realitate nu trebuie clemenţă nici faţă de infractorii cu papion şi cămaşă curată, ei trebuie
să plătească pentru faptele lor, la fel ca ăia cu tricou mulat şi manele date la maxim din maşini jegoase şi pline de kitsch.
Dar aşa e lumea...subiectivă. Oricum, multe dintre opiniile exprimate faţă de acest caz sunt, conştient sau nu, influenţate
de afinităţi şi interese politice. Pe aici pe forum suntem mai obiectivi, spun eu, de pildă eu nu fac discriminări, îi urăsc
în mod egal pe toţi. :lol:
Nici Apostu Sorin cu cardurile lui de benzină, nici tipul de la Galaţi, am uitat numele, nu-s tocmai plevuşcă, dar Năstase e
fost premier şi şi-a mai şi tras un glonţ, ca să fie show-ul maxim. Arme, droguri, *, ce viaţă palpitantă, vorba ciobanului.
Eu din ecuaţia asta, cel mai revoltat îs pe ziarişti, cu dezinformările lor faţă de arme, cu argumentele DE INTERZICERE
(altceva nu ştiu să spună) pe care le scuipă la tot pasul şi, de ce nu, pe indecenţă. Se chinuia ăla să iasă din parcare printre
ei cu maşina şi nu se dădeau, deşi era urgenţă. Ştiu că e goană după senzaţional şi raiting, dar nici chiar aşa, ca nişte
harpii sau, cum zice o vorbă, "ca ciorile pe căcat".
Sigur, nu sunt toţi la fel, iezâstă şî iecsciepţii, etc. bla bla bla. (disclaimer cum ar veni).
Rudy

Post by Rudy »

Hihihi,
La antena 3 acum 10 minute, se vehicula ideea ca oamenii de soi ca bombo, sa nu fie inchisi laolalta cu plebea. :shock:
Din auzite, in puscarie cei de drept comun si politicii, parca nu erau stocati, laolalta cu debilii, criminalii si dezacxatii. Dar vad ca acum vor sa mai adauge inca o clasa sociala superioara , nu cu straie de zeche , ci cu papilon, batista la buzunarul de la piept si butoni de aur la maneci :shock:
Nu-i mai simplu daca ridicam 3 mari garduri : in pipera, izvorani si snagov, pentru a izola excrocii de soi, de noi, plebea ?

astia de la psd (ex: fsn, pcr, pdsr) vad ca-l blameaza pe base pentru toate acestea. (sa nu credeti cumva ca-l agreez pe base, d-ne fereste) .
Va cer voie sa-l blamez si eu pe base pentru faptul ca azi dimineatza mi s-a bulit combina frigorifica (electrolux, identica/geamana cu aia din serialul Trazniti in Nato) ? Normal ca da, Huo base, sa-mi dai bani de combina, (care oricum nu-mi prea trebuie, intrucat imi platesc imi primul rand impozitele, si cu ce mai ramane imi iau o punga de seminte, care nu necesita criogenare).
mariand68

Post by mariand68 »

Rudy wrote:Hihihi,
La antena 3 acum 10 minute, se vehicula ideea ca oamenii de soi ca bombo, sa nu fie inchisi laolalta cu plebea. :shock:
Din auzite, in puscarie cei de drept comun si politicii, parca nu erau stocati, laolalta cu debilii, criminalii si dezacxatii. Dar vad ca acum vor sa mai adauge inca o clasa sociala superioara , nu cu straie de zeche , ci cu papilon, batista la buzunarul de la piept si butoni de aur la maneci :shock:
Nu-i mai simplu daca ridicam 3 mari garduri : in pipera, izvorani si snagov, pentru a izola excrocii de soi, de noi, plebea
Ba asta ar merita,sa fie inchis la gramada cu plebea si sa fie pe post de fetita macar cele cateva luni pe care le va executa :twisted:
Post Reply