Stai putin,de cand tipul de arma stabileste gradul de responsabilitate ? Tocmai de aceea spun ca un curs de arme ar fi binevenit pentru orice tip de posesor de arma. Si sa nu mai povestesc de cei care au facut armata acum J-de ani si ptr ei doar pistolul mitraliera model 1986 este arma,restul sunt "jucarii". Oamenii trebuie educati despre felul in care se foloseste cu adevarat arma ptr aparare,scenarii in masina,spatii inchise sau deschise,unde ti arma cand tragi de aproape,metode de lupta corp la corp cu arma de foc(poate suna ciudat dar chiar exista ) cum rezolvi incidentele,notiuni de balistica interioara si exterioara plus ore teoretice de legislatie si mai ales constientizarea faptului ca scoatera armei din toc si apasarea pe tragaci este cel mai "usor "lucru ,greul de abia atunci incepe.sith wrote:Incidentele cu neletale sunt si vor fi mai prezente pentru simplu fapt ca nu responsabilizeaza posesorul.
"Nu-l omor, deci ii trag doua in cur sa-l invat minte".
Pe de alta parte posesorii de neletale nu fac nici un fel de curs de arme, cei care au facut armata stiu cam ce inseamna o arma, au avut parte de instructie, etc., unii dintre cei de acum habar n-au sa demonteze si sa curete o arma, ce sa mai spui de un minim de educatie, lucru vizibil din posturile de pe forumuri.
In massmedia nu exista nici o emisiune care sa educe in vreun fel populatia fiind doar un subiect de senzational, iar legal posesorii de arme nu-s obligati sa faca un minim de trageri in poligon ...
Fereasca Dumnezeu de vreun razboi, sa vedem atunci pe cine se bazeaza guvernantii sa apere aceasta tara.
http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investi ... -ore-16535
INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
Asa se poate responsabiliza cetateanul,nu vanzarea la tarabe a armelor neletale ca impusca unul doi,vede ca nu.i ce trebuie si renunta din proprie initiativa. Asa poate se va mai indulci si legea la letale,dar pana atunci este cale lunga si anevoioasa. O mica paranteza,m.am adus aminte de un cocalar intr.un anume magazin care tocmai cumpara o letala si vanzatorul ii explica modul de functionare a armei . Am dat di umeri atunci,dar acum ma gandesc ca daca incepea cu reguli de siguranta si spete de legitima aparare,cred ca ar fi fost mai bine. Dar cand ma gandesc ca acelasi scenariu s.ar putea intampla si cu o letala ,ma cam ia cu friguri si chiar nu vreau sa ajungem acolo ,chiar daca vikkktor nu este de acord cu mine,sunt convins.
putin dupa '89, cursul de arme il reprezenta efectuarea statigiului militar obligatoriu. Ca atare restul cursurilor practicate de anumite firme = fix-pix. Cursurile platite se fac doar pentru ..incasari, restul e poveste.sBogdan wrote: Tocmai de aceea spun ca un curs de arme ar fi binevenit pentru orice tip de posesor de arma. Si sa nu mai povestesc de cei care au facut armata acum J-de ani si ptr ei doar pistolul mitraliera model 1986 este arma,restul sunt "jucarii"
Iar la categoria arme "veritabile" (evit termenul: arme de razboi), se incadreaza doar cele de foc cu proiectile metalice. Nu....cauciuc, sare, gaz, piper, paprika, boia de ardei iute sau dulce, usturoi pt.Dracula, etc. Acestea ar trebui vandute adultilor, la raionul jucarii. Dar isteria gazetarilor cumulata cu tremurul turului pantalonilor lu'Garcea, o sa interzica cat de curand si bb-urile si bomboanele cu vopsea.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
eu imi mentin opinia ca se da prea multa importanta, nejustificata unor prostii, asa cum sunt pistoalele astea cu bile, in fond o prastie cu bile metalice este cred mai periculoasa sau la fel, tocmai pentru a tine romanul departe de armele reale...aveti pistoale cu bile? bravo, e suficient...aveti grija sa nu-l folositi sub 2m ca are efect omorator...am auzit prostia asta de mult prea multe ori in magazine cand cumpara unu asa ceva...hai totusi sa fim seriosi...nu suntem nici mai prosti nici mai destepti decat alte natii iar la aia se poate sa aiba arme, la noi sunt suficiente astea cu bile si aici fac circul pe care il fac...exceptand ochiul scos tinerei de acum cateva zile, desi ma indoiesc si de asta, ca nu a vazut-o nimeni pana acum, nu s-a verificat informatia, nu am auzit pe altul sa necesite ingrijiri mai mult de 5 minute...leucoplast si rivanol...asa ca unde e pericolul periculos, mortal si fatal???...Ceausescu ca sa uitam ca ne e foame ne spunea ca vor ungurii sa ia Ardealul...asa si astia, sa uitam de pretentii de a avea arme , ne prezinta incidente cu ,,periculoasele arme cu bile,,....dar, uita sa faca isterii in a prezenta cate omoruri sunt facute cu cutite, ciomege si topoare, mai ales in mediul rural...pe alea le privesc ca pe un fapt cotidian, in schimb pocnelile astea cu bile le ridica in slavi si le exacerbeaza cu titluri de o schioapa...dupa cum ati vazut marele, puternicul si periculosul proiectil de cauciuc nu a fost capabil sa perforeze globul ocular sa treaca mai departe...cred ca o bila de rulment trasa dintr-o prastie, facea mai mari pagube...
Last edited by vikkktor on Mon Nov 25, 2013 1:57 pm, edited 1 time in total.
Eu vorbesc de responsabilizarea cetateanului si nu de evitarea psihologicului sau a cursului de arme,sper ca m.am facut inteles. Sincer nu cred ca as vrea sa vad letalele obtinute ca neletalele acum.Chiar nu cred ca romanii sunt pregatiti pentru acest drept,deoarece vor exista cu siguranta abuzuri si accidente cu consecinte ireversibile ptr unii. Dar incet si cu pasi mici se poate ajunge acolo unde ne dorim,insa repet,suntem inca foarte departe si drumul este foarte greu. Nu mai pot cu armata aia obligatorie ! Domnilor ,ce am invatat in armat erau doua amarate de pozitii de tragere si alinierea aparatelor de ochire pe o tinta la o distanta/e standard, pe un CAMP ,fara obstacole si cu altii in spate. Eu vorbesc de folosirea unei arme scurte in mediu urban,in anumite conditii si mijloace de deplasare,nu doar de cum se incarca si cum se ia o linie de ochire ! Mama ei de evolutie ! Ne trebuie arme la liber si noi habar nu avem cum sa ne protejam de propria persoana ! Si inca ceva : aceste arme neletale cu proiectil de cauciuc pot provoca accidente cu urmari foarte grave sau chiar decesul unei persoane. Si sa nu spuna cineva ca si cutitul sau bata sunt letale in anumite conditii ca este cu totul altceva.
pai pasii astia mici de care vorbesti, vad ca sunt in realitate pasi mari inapoi...cel putin din propunerile astea de schimbare a legii facute de DAESP-IGPR cu sprijinul deputatului liberal ? Scutaru, vad ca vor sa afecteze inclusiv categoria pasnica a colectionarilor si celor de la aparare si paza, precum si a instructorilor de tir...deci unde sunt pasii si incotro se indreapta???...din propria experienta de trai pe aceste meleaguri, VA GARANTEZ ca daca prostiile astea pe care vor sa le legifereze acum, trec, NU VETI/VOM MAI PUPA O LEGE MAI PERMISIVA DECAT A FOST ACUM, DECAT PESTE 100 DE ANI...din 2004 de cand a iesit legea, nu am asistat decat la noi si noi schimbari restrictive...deci pasii se duc spre inapoi, nu spre inainte...
Adevarat ca se exagereaza in presa cu titluri care mai de care mai spectaculos,dar factorul de periculozitate ramane. Nu pot sa.l uit pe unul dintr.un filmulet pe youtube care joaca ruleta ruseasca cu un pistol semi.automat cu proiectil de cauciuc de si.a tras o boaba in cap care a avut ca urmare damblageala si paralizia ireversibila a prostului. Sau prostul care trage in aer la o nunta dupa care ii da pistolul unui copil de vreo 4-5 ani care binenteles il impusca accidental in abdomen. No,astfel de accidente trebuie evitate pe cat posibil ptr ca o persoana nevinovata sa nu se trezeasca cu un ochi lipsa sau o fractura de craniu accidental. Nici nu vreau sa ma gandesc la efectul unei bile in corpul unui copil
Attack on the Bahraini citizen by rubber bullets in the head in bahrain
cautati asta pe youtube sa vedeti cam ce poate face o "jucarie" neletala.
cautati asta pe youtube sa vedeti cam ce poate face o "jucarie" neletala.
Pai normal cine face spritane cu interlopii? De unde se iau spagile? Dc nu sunt plătiți bine politistii ca sa nu mai aiba prietenii cu infractorii? Dc, dc, oare dc ????
Apropo m am lamuri si de domnul STROE
Ceva putere astea mai scumpe gen FORT si GP in mod sigur au, in comparatie cu vechiul 10x22 care avea si munitie destul de slaba iar pistoalele erau din zamac.
http://www.youtube.com/watch?v=bbPxU-mYZ2U
Marea si singura problema dupa parerea mea este ca lumea habar nu are sa le foloseasca. Poate si asa pocnitori cum sunt, daca ar fi folosite doar cand esti intr-un real pericol sau un apropiat al tau este, gen a fi in pericol de a fi talharit, prietena/sotie violata, atac cu arma alba si ma rog... probabil ca toti sunteti constienti despre ce inseamna real pericol si a-ti fi pusa viata in pericol.
Daca folosesti o astfel de arma cum trebuie nu vei risca niciodata sa fi impuscat cu una reala, de un detinator de arma letala legal.
http://www.youtube.com/watch?v=bbPxU-mYZ2U
Marea si singura problema dupa parerea mea este ca lumea habar nu are sa le foloseasca. Poate si asa pocnitori cum sunt, daca ar fi folosite doar cand esti intr-un real pericol sau un apropiat al tau este, gen a fi in pericol de a fi talharit, prietena/sotie violata, atac cu arma alba si ma rog... probabil ca toti sunteti constienti despre ce inseamna real pericol si a-ti fi pusa viata in pericol.
Daca folosesti o astfel de arma cum trebuie nu vei risca niciodata sa fi impuscat cu una reala, de un detinator de arma letala legal.
Eu ma indoiesc ca aluia ia fost pusa in pericol viata.
A scos trancanul sa impresioneze, ca de e neletal, sau are probleme mari la mansarda.
sBogdan, cu o arma care sti ca nu produce moartea sau ranirea grava iti permiti sa te joci, cu una cu glont nu prea iti vine.
Nu poti sa sti cand arma poate avea o defectiune, sau datorita unei manevrari proaste percuteza. Daca nu respecti regulile de siguranta si ai glont pe teava ...
Cati dintre posesorii de arme trec pe la un poligon sa exerseze?
Eu sincer nu-mi permit sa bag glont pe teava decat in poligon, pe linia de tragere.
A scos trancanul sa impresioneze, ca de e neletal, sau are probleme mari la mansarda.
sBogdan, cu o arma care sti ca nu produce moartea sau ranirea grava iti permiti sa te joci, cu una cu glont nu prea iti vine.
Nu poti sa sti cand arma poate avea o defectiune, sau datorita unei manevrari proaste percuteza. Daca nu respecti regulile de siguranta si ai glont pe teava ...
Cati dintre posesorii de arme trec pe la un poligon sa exerseze?
Eu sincer nu-mi permit sa bag glont pe teava decat in poligon, pe linia de tragere.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
@Sith...tocmai ca atunci cand subestimezi adversarul,obiectul,situatia de pericol in care te afli,atunci esti in mai mare pericol decat oricand. Tocmai pentru ca ti se pare un joc,de aceea iti pierzi viata.Exact ca si aia care fac cate o liniuta cu masinile,asa de plictiseala.Ce dracu" sa se intample de la o liniuta ?! Mai apoi ii desfileteaza SMURD.ul din stalpi ! De aceea trebuie acordata o atentie poate putin mai mare cand manipulezi jucarii de genul asta,care numai jucarii nu sunt. Exact cum ai spus : nu imi permit sa bag glont pe teava decat in poligon. Foarte bine. Dar de ce? Ce se poate intampla? Arma are sigurante,atata timp cat nu te musca sarpele sa bagi creanga in garda tragaciului,teoretic esti in siguranta ,nu? Pai vezi,tu ai un pic mai multa grija decat spun cei care fabrica arma si te asigura ca este ok. Ei,exact asa trebuie tratata si ''jucaria'' care din cate vedem poate schimba destinul unui prost intro fractiune de secunda. Dar lumea trebuie responsabilizata,avertizata in acest sens si tocmai de aia spun ca ar fi foarte bine sa se faca un curs inainte sa se produca accidente.