Remember 21.12.1989 Cugir

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

knauf

Re: Remember 21.12.1989 Cugir

Post by knauf »

cand se rastoarna un regim,totul este posibil de ambele parti.
acesta este un caz particular....sunt si destule in care cetatenii au fost matrasiti cu sange rece.
unii nu au mai fost gasiti niciodata.
este stiut ca printre manifestanti au fost si oameni pregatiti pentru acele evenimente,cine au fost,de unde,naiba stie...sau poate stie.
sBogdan

Post by sBogdan »

Asta am spus si eu. Nu aprop atrocitatile nci unei parti ! Nici pe cel care a tras rafala inspre manifestantii care se tineau de mana in piata si cantau,il consider criminal,clar indiferent de ce spun unii ,ca au primit ordi eetc. Dar nici aia de la Cugir nu sunt revolutionari. Doar nste ucigasi psihopati. Punct. (repet,vorbesc de cei care au savarsit faptele efectiv).
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Eroi sau criminali sunt din pacate "etichete" ce se stabilesc de catre cei din tabara victorioasa. Stiu ca e un truism afirmatia precedenta insa este din nefericire o concluzie pertinenta a catorva mii de ani de istorie presarati cu conflicte armate.
sBogdan

Post by sBogdan »

Eu am postat doar parerile mele personale bazate pe experientele,educatia si capacitatea mea psihica de a intelege lucrurile. Poate nu sunt corecte,poate vad lucrurile diferit,asta este,fiecare cu parerea lui. Nu am comentat parerea justitiei,a revolutionarilor,fostilor securisti,mai stiu eu. Nu incurajez pe nimeni sa gandeasca la fel,nu tin partea nimanui.Fiecare cu faptele si comentariile lui. Imi asum tot ce am spus,este strict parerea mea,sper doar ca n am suparat sau jignit pe nimeni. Daca am facut.o imi cer scuze,nu a fost cu intentie.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
vikkktor

Post by vikkktor »

ideea postarii evenimentelor de la Cugir, nu a fost pentru a cere forumistilor sa-si spuna punctul de vedere privind corectitudinea sau justetea actiunilor respective...am postat momentele respective, asa cum au avut loc, pentru ca lucratori si angajati ai statului, sa ia aminte si sa nu faca mai mult rau decat pot, avand in vedere ca istoria se poate repeta...asistam astazi la tot felul de excese si abuzuri, ai caror autori sunt politisti, jandarmi, politicieni..etc...acestora am vrut sa le atrag atentia ca daca semeni vant, culegi furtuna...nu este un avertisment, este doar o aducere aminte pentru cei ce stiu sau o aducere la cunostiinta pentru cei care nu stiu...
pufycino

Post by pufycino »

Militienii puteau sa se predea si incasau doar o bataie. Unii au facut asta . Ceilalti 2 boi au ales sa UCIDA cetatenii, impuscandu-i. S-au crezut d-zeu si l-au vazut pe dracu, mai apoi. Faptul ca i-au mutilat? Da, se mai intampla. Mai ales cand au fost atatia altii mutilati in bataie de seful militiei in special. Sper ca cu ai pretentia ca , in situatie de razboi, criza, ura , razbunare-oamenii sa se trateze "omeneste". Mutilarea e doar o mica bataie de joc dupa ce ti-ai casapit dusmanul. Este simplu parte al comportamentului uman in unele situatii. Daca oamenii au avut dreptate? Cui ii pasa de niste militieni dobitoci? Mie nu.
tevez

Post by tevez »

După părerea mea aceste topicuri sunt, în cel mai bun caz, inutile, dacă nu tendenţioase.
vikkktor

Post by vikkktor »

Cunoasterea istoriei este de multe ori ignorata, dovada ca aceasta necunoastere duce la repetabilitatea istoriei si in formele ei nedorite...dar, aceeasi cunoastere a istoriei, tendentioasa nu poate fi niciodata, pentru simplul motiv ca realitatea nu poate avea caracter tendentios...realitatea unor fapte petrecute, existența efectivă a lor, faptul concret, adevărul poate fi cel mult datator de invataminte, generator de concluzii, dar in nici un caz tendentios, pentru ca are caracter de adevar indiscutabil...
...cat despre utilitatea lor, aceste topicuri, au rolul de a raspandi cunoasterea adevarului petrecut, indiferent de modul in care sunt percepute de catre cititori...toata lumea vede si fiecare este liber sa priceapa ce doreste...
knauf

Post by knauf »

parca Iorga a spus ca ''cine uita nu merita''!
oare ce-o fi vrut sa spuna cu asta?????? era istoric,nu?
tevez

Post by tevez »

Nu mai ţin minte exact cum a murit marele istoric şi dezastruosul politician Iorga. :wink:
Cin seamănă vânt, culege furtună, asta e ştiut. Seamănă un pic cu atitudinea unor suporteri pe la meciuri:
se iau la bătaie cu jandarmii deşi e evident că ăia mai bine antrenaţi, echipaţi şi cu legea de partea lor îi
vor învinge într-o luptă cu final uşor de anticipat. Dar am văzut şi atitudini de genu' "eu oricum am dosar
penal şi amenzi neplătite, ce pot să-mi facă?" Cel mai neplăcut e că pică mulţi nevinovaţi, ăia când dau cu
gaze, mai pică şi copii, femei, oameni de treabă în mijlocul acţiunii şi suferă pentru că gazul lacrimogen,
ca şi modificarea legislativă, nu ştie să deosebească bunii de răi, trebuie cumva categorisit: "suporteri",
"pistolari", "posesori de armă".
dak

Post by dak »

Nu mai ţin minte exact cum a murit marele istoric şi dezastruosul politician Iorga.
Cin seamănă vânt, culege furtună, asta e ştiut.

va citesc chiar daca nu comentez...sunt doar un membru al comunitatii posesorilor de arme... acum insa ma tem ca nu inteleg...si poate e doar asta...chiar nu inteleg...nu intentionez sa inflamez in nici un fel...insa ...nu inteleg postarea dlui Tevez la adresa lui Nicolae Iorga.... ar fi trebuit sa stea cu "capul la cutie " ? poate e doar o ironie pe care nu o inteleg....

Va doresc Craciun Fericit si linistit alaturi e familie si de cei dragi! Cunoasteti-va istoria si pretuiti-va inaintasii!!! Fara istorie, fara valori, suntem praf si vom fi spulberati in directiile dorite de unii sau de altii...
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
mariand68

Post by mariand68 »

dak wrote:Nu mai ţin minte exact cum a murit marele istoric şi dezastruosul politician Iorga.
Cin seamănă vânt, culege furtună, asta e ştiut.
A fost împușcat de nouă ori, cu pistoale de 7,65 mm și 6,35 mm în după-amiaza zilei de 27 noiembrie 1940 de catre un grup de legionari.
dak

Post by dak »

Eu stiam.
Era un citat din dl tevez pe care nu am stiut sa l evidentiez ca atare.
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
vikkktor

Post by vikkktor »

eu cred ca istoricul Nicolae Iorga, nu a murit, traind in amintirea si in istoria noastra, in schimb politicianul Nicolae Iorga, a fost victima unui concurs nefericit de imprejurari si a fost impuscat, asa cum stim toti...si Paunescu, din punctul meu de vedere a fost un poet ramarcabil, dar, moralitatea sa, a lasat de dorit...in aceeasi categorie a intrat si Sadoveanu, chiar si Plesu, Liiceanu sunt discutabili din punctul de vedere al comportamentului social....a nu se confunda opera unui individ cu modul de a isi duce viata in societate...de la militieni si securitsti, care au abuzat de pozitiile lor pana le personalitati de talia lui Iorga, este o diferenta destul de mare...asa cum este si de la doctrina legionara, la anumite persoane ce au facut abuzuri sub umbrela acestei organizatii...noi cred ca ar trebui sa ne concentram pe lucruri mai simple si mai lumesti, cum ar fi apucaturile reprezentantilor statului de ieri si de azi, care au inceput sa semene din ce in ce mai mult cu cele de ieri...
tevez

Post by tevez »

E, am zis şi eu aşa...la cât spam şi off-topic se găseşe pe forumuri, am şi eu dreptul la un moment de rătăcire, nu? :P
Post Reply