permis port arma neletala :(

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

jon

Re: permis port arma neletala :(

Post by jon »

sith wrote:
barthy wrote:Nu se prevede nici o amenda pentru cei ce detin pistoale pe gaze si nu le-au trecut in permis. Toata treaba e sa nu deti munitie pentru ele si sa nu le scoti din casa. Cand te hotarasti sa il porti, constitui dosarul pentru permis si il depui la politie fara probleme.
Erau sanctionati cei ce detineau arme cu aer comprimat cumparate la liber si nu si-au solicitat certificat de detinator intr-un anumit termen.
AC -urile au trecut direct in permis, nu in certificat ...
Gresit !
AC-urile era cumparare initial pe baza de buletin/permis de conducere, apoi Certificat si mai tarziu pe baza de Permis.
Situatia in care aveai un AC pe Certificat si puteai sa-l lasi acolo doar cu drept de detinere(cum este acum la armele cu gaz) nu a existat....probabil din dorinta de a atrage mai multi bani la buget a fost introdusa obigativitatea de a trece AC-ul in Permis(daca nu aveai Permis iti faceai) sau se casa si apoi se radia arma din Certificat.

...chiar cu ocazia asta ridic o intrebare/problema: daca cineva are un AC in permis si vrea sa renunte la permis(din deiverse motive ex.: expira permisul si nu mai vrea sa-si faca viza) si doreste sa-l treaca in Certificatul de detinator(pe care are deja un gaz-doar cu drept de detinere desigur) poate sa-si treaca AC-ul in Certificat?
Este doar o situatie ipotetica....dar daca cineva poate detine o arma in Certificat nu vad de ce nu ar putea scoate din Permis un AC de exemplu si sa-l treaca pe Certificat....urmand sa aiba la el doar drept de detinere.
Practic aceasta prevedere nu este trecuta nicaieri, nici in Lege nici in Norme, dar LOGIC socotind ar trebui sa se poata face, nu ? :idea: Daca la gaz poti avea doar drept de detinere, de ce nu ai putea avea drept de detinere(doar detinere) si la o arma cu alta destinatie (ex.AC). :?: :?: :?:
Image
mariand68

Post by mariand68 »

La noi ca la nimeni :lol: . Am un prieten din provincie care are trecute in permisul de detinere 12 AC si vre-o 6 cu gaz.
tevez

Post by tevez »

A.C.-urile se luau pe bază de buletin, mai apoi se cerea psiho sau copie după permis, pe principiul că examenul era cam acelaşi.
E chestie foarte demult ce zic aici. Apoi au fost trecute în certificat de deţinător ca şi gazul şi bila de cauciuc, care mai apoi au
ajuns în permis, întâi a.c.-urile şi bila de cauciuc, apoi şi gazul. Cine a dorit să păstreze orice armă în certificat de deţinător a
putut-o face şi poate în continuare fără drept de port şi de deţinere muniţie. Sunt multe a.c.-uri "pe deţinere" din cauză că la un
moment dat era limitată numeric încrierea în permis a mai mult de două arme neletale, fie că erau cu aer comprimat sau de
autoapărare. Ultimele modificări au scos această limitare aberantă pentru a.c.-uri, cum au eliminat şi limitarea la 2 arme într-un
calibru la vânători.
@Babanu - faci o confuzie de termeni, ataşez aici o imagine elocventă cu deosebirile şi asemănările dintre poliţist şi gabor cu
pălărie. :mrgreen:
GaborVSPolitist.jpg
GaborVSPolitist.jpg (45.71 KiB) Viewed 14528 times
Guest

Post by Guest »

Lansez si eu o intrebare: Unde scrie ca cei cu armele care nu mai au drept de port( ci numai de detinere, trecute in certificat de detinator) , nu mai au dreptul de a DETINE munitie? Li s-a schimbat destinatia din autoaparare sau tir in panoplie sau colectie?
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Babanu

Post by Babanu »

Super tare poza Tevez :lol:
trei mari elemente definitorii Romaniei
- gaborul, gaborul cu palarie, BMW-ul alb :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
oroles

Post by oroles »

Babanu wrote:trei mari elemente definitorii Romaniei
cu riscul de a parea agasant, aceste 3 elemente nu sunt definitorii pentru Romania. da, avem gabori, unii mai inteligenti, altii mai putin, avem tigani (gabori, caldarari etc) si avem, culmea, si bmw-uri albe in circulatie. ca roman eu ma simt jignit de asemenea afirmatii. cum sa ii mai acuzam pe francezi ca fac bascalie de romani, asociindu-ne cu cersetorii cand noi singuri sustinem ca ne reprezinta "elemente" de genul acesta.

PS: hai sa revenim totusi on topic
PS1: da, acesta e tot un post off topic, dar considerati-l un drept la replica.
cobra

Post by cobra »

jon wrote:
sith wrote:
barthy wrote:Nu se prevede nici o amenda pentru cei ce detin pistoale pe gaze si nu le-au trecut in permis. Toata treaba e sa nu deti munitie pentru ele si sa nu le scoti din casa. Cand te hotarasti sa il porti, constitui dosarul pentru permis si il depui la politie fara probleme.
Erau sanctionati cei ce detineau arme cu aer comprimat cumparate la liber si nu si-au solicitat certificat de detinator intr-un anumit termen.
AC -urile au trecut direct in permis, nu in certificat ...
Gresit !
AC-urile era cumparare initial pe baza de buletin/permis de conducere, apoi Certificat si mai tarziu pe baza de Permis.
Situatia in care aveai un AC pe Certificat si puteai sa-l lasi acolo doar cu drept de detinere(cum este acum la armele cu gaz) nu a existat....probabil din dorinta de a atrage mai multi bani la buget a fost introdusa obigativitatea de a trece AC-ul in Permis(daca nu aveai Permis iti faceai) sau se casa si apoi se radia arma din Certificat.

...chiar cu ocazia asta ridic o intrebare/problema: daca cineva are un AC in permis si vrea sa renunte la permis(din deiverse motive ex.: expira permisul si nu mai vrea sa-si faca viza) si doreste sa-l treaca in Certificatul de detinator(pe care are deja un gaz-doar cu drept de detinere desigur) poate sa-si treaca AC-ul in Certificat?
Este doar o situatie ipotetica....dar daca cineva poate detine o arma in Certificat nu vad de ce nu ar putea scoate din Permis un AC de exemplu si sa-l treaca pe Certificat....urmand sa aiba la el doar drept de detinere.
Practic aceasta prevedere nu este trecuta nicaieri, nici in Lege nici in Norme, dar LOGIC socotind ar trebui sa se poata face, nu ? :idea: Daca la gaz poti avea doar drept de detinere, de ce nu ai putea avea drept de detinere(doar detinere) si la o arma cu alta destinatie (ex.AC). :?: :?: :?:
Ba e si mai gresit,pt ca eu am cumparat AC-ul la liber in '99 cu un milion o suta nouazeci,[nu stiu sa scriu altfel de cind cu banii astia noi]si apoi ce sa schimbat nu mai conteaza,si daca unii se simt lezati aflati ca natia romana a fost inventata la 1859,si de atunci ne-am nenorocit,si da suntem ceea ce suntem,pt ca romanul nu are coloana vertebrala,dovada?o vedeti zilnic si cu ochiul liber,poate sa doara mult si bine,dar asta e adevarul!
mariand68

Post by mariand68 »

Babanu wrote:Super tare poza Tevez :lol:
trei mari elemente definitorii Romaniei
Parca se vede mai in spate si un cocalar cu un lant galben la gat :lol:
PS: nu stiam ca se numeste gabor acel tip de tigan cu palarie :D
alexdoc

Post by alexdoc »

Totusi hai sa nu ii bagam pe toti polotistii in oala.Eu unul am cunoscut destui ofiteri cu Academia facuta si care erau baieti super destepti.Se va schimba ceva si in Romania noastra(sper). :D
cri_x_tina

Post by cri_x_tina »

alexdoc wrote:Totusi hai sa nu ii bagam pe toti polotistii in oala.Eu unul am cunoscut destui ofiteri cu Academia facuta si care erau baieti super destepti.Se va schimba ceva si in Romania noastra(sper). :D
Erau colegii, nu? :lol:
tevez

Post by tevez »

Sunt de acord cu Oroles ref. la etnomasochismul unora dintre concetăţenii noştri. Da, avem multe de rezolvat în Ro.
Sistem medical, educaţie, infrastructură, dar trebuie să lucrăm şi la mentalitate. Dacă plecăm la drum cu idei din
astea preconcepute că totul e nasol, nimic nu e bine, normal că nu ajungem la un rezultat bun. Ştiu destui care nu
mai vor nimic românesc, deşi sunt lucruri de la noi pe care străinii le apreciază, da' dacă le dai un căcat şi zici că
e făcut în "occident" în halesc şi li se pare că ce bun a fost. Adevărul e undeva la mijloc, evident, dar dacă o luăm
pe calea exagerării în oricare dintre sens (atât mândrie patriotardă nejustificată cât şi etnomasochism) nu am
făcut nimic. Graniţele-s deschise, cine vrea occident are cale liberă până-n Portugalia sau Marea Britanie, cei mai
nostalgici pot merge-n Coreea De Nord să vadă ce bine-a-m fi dus-o dacă la mai trăia idolu' şi plătea el cu mânuţa
aia a lui datoria iecsternă şi raţionaliza tenişii de Drăgăşani, o pereche la trei ani. Supriza ar putea consta în faptul
că imaginea plaiurilor Carpato-Danibuiano-Pontice să nu mai fic chiar aşa de rea. :D
Supărat pe starea naţiunii poate fi unu' care pierde o rudă-ntr-un spital fără dotări sau cineva pe care sistemul de
justiţie îl aruncă-n penitenciar câţiva ani "din greşeală", da' pentru-n pistol cu biluţe nu e chiar aşa mare drama.
Scuze de off-topic.
alexdoc

Post by alexdoc »

cri_x_tina wrote:
alexdoc wrote:Totusi hai sa nu ii bagam pe toti polotistii in oala.Eu unul am cunoscut destui ofiteri cu Academia facuta si care erau baieti super destepti.Se va schimba ceva si in Romania noastra(sper). :D

Nici pe departe :)Eu ma ocup cu totul si cu totul altceva(daca esti atenta putin la nick-ul meu) :)
DanielT

Post by DanielT »

alexdoc wrote:
cri_x_tina wrote:

Nici pe departe :)Eu ma ocup cu totul si cu totul altceva(daca esti atenta putin la nick-ul meu) :)
acum nishte zile "iereai" student...ai terminat la serl sau "freun" doctrirat copy-paste dottore? :lol: :lol: :lol:
alexdoc

Post by alexdoc »

Cu riscul de a-ti continua off topic-ul, sunt student. LA MEDICINA. Doar nu vrei sa iti dau acum si toate detaliile legate de mine :))
paul_vxi

Post by paul_vxi »

am permisul din 2010 luna 09......acum nu stiu cat am valabil permisul tip B...3 ani(in acest caz peste 2 luni tre' sa il reinoiesc) sau 5 ani cum stiam eu??? MS
Post Reply