Din nou despre CZ 83 cal. 9 Rubber

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

BARTHY 2

Re: Din nou despre CZ 83 cal. 9 Rubber

Post by BARTHY 2 »

Blow Tuareg daca-i demontezi patul si teava il transformi in Blow Crazzy. Nu-i o problema sa o duci la inregistrat fara tevusca din fata ( e demontabila ) dupa care i-o scurtezi cu 2,5 cm, ii refaci filetul la strung si o pui la loc. Si ai o arma scurta cu gaze de 596 mm. Perfect legal.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
violiv

Post by violiv »

@gunsmith
"In legatura cu vitezele mai sus mentionate sa ne aducem aminte despre armele cu aer comprimat care sunt la liber in aproape toata europa si asta nu impiedicat cu nimic autoritatile romanesti sa ceara autorizarea pentru aceste armesi sa limiteze viteza acestora la 220m/s, mai mult sa limiteze numarul de proiectile si sa le incadreze la munitie."

Armele cu aer comprimat sunt "la liber" in mai toata Europa numai daca raman sub limita de 7,5 J energie maxima dezvoltata, indiferent de proiectilul folosit. Peste aceasta valoare se vand pe permis de arma, ca si cele de foc. 7,5 J e mult mai putin decat pot unele de pe la noi cu "numai 220 m/s". Asta nu inseamna ca suntem mai breji in materie de legi, sunt multi care si-ar dori sa poata cumpara si arme "serioase" cu aer comprimat nu sa fie din start interzise.

@nedumeritu
De ce crezi tu ca "nea" Violiv ar fi fost de fata la tragerile din 20-21 Oct. 2010?
Si de ce ar face oricine altcineva supozitii asupra problemei fara sa fie in cauza.

N-am fost de fata la niciun fel de experimente cu arme cu bile de cauciuc. Nu am si nu cred ca voi avea vreodata o astfel de arma. Ma uit la ele doar pentru ca-mi place sa va citesc ... pe toti. Admir pasiunea in orice domeniu.
Parerea mea in privinta problematicei gaurici de la CZ? Intai ca CZ-ul mi s-a parut cel mai bine facut pistol cu bila pe care am avut prilejul sa pun mana si chiar a fost arma care m-a tentat sa ma "inarmez cu bile". Oricat de amator de "plastic" sunt (pe bune) prefer ca acesta sa fie prezent in alcatuirea armei numa la prasele :wink: E foarte probabil ca munitia recomandata de producator pentru el (aia de se gaseste mai greu ca munitia de 50 BMG, parca asa am inteles de la voi) sa aiba tubul de o anume rezistenta astfel incat sa nu se decupeze in dreptul respectivei gauri iar aceasta gaura sa fi fost adaugata la biata arma tocmai pentru ca altfel ar fi putut trage fara griji chestii mult mai "tari in muschi". Decuparile de acest gen sunt perfect reale, am vazut si la alte arme la care astfel de gaurici au aparut in camera cartusului prin buna-vointa unor armurieri prea isteti - dat gauri filetate in culata + teava pentru montat luneta.....prea adanc :oops: .
Minusurile acestei arme mi se par a fi pretul si faptul ca este legata de o anume munitie. Experientele neplacute m-au invatat ca o arma fara munitie e doar un bibelou - am si azi in dulap o arma pentru care mai am doar 6 cartuse si infime sanse sa mai fac rost de munitie pentru ea.

Cat despre discutiile nesfarsite "care e mai tare", banuiesc ca-n scurta vreme vor apare si la noi mici departajari legislative intre "neletal" si "traumatic" asa cum e mai peste tot pe unde exista bilute sau alte astfel de proiectile. Mi se pare complet neinspirat sa compari "neletale adevarate" cu "traumatice" atat la nivel de arme cat si la nivel de munitii....adica. mai "pe romaneste" sa pui alaturi cine stie ce zamac si munitii de alea de le prinzi bilele in palma cu Fort + celelalte noi si munitii de peste 500 m/s la gura.
Daca e sa continuam pe tema "cel mai cel" eu bag mana-n foc ca nu exista la ora asta in Ro o arma "scurta" mai tare ca cea pe care am avut-o candva in materie de non-letal/traumatic, daca o incarc cu munitie dedicata.

Image

avea calibrul 20/70, teava de 29,5 cm si-n specificatiile tehnice si-n realitate, doar 56 cm total, e "scurta" si-n realitate si-n acte dar e deja in gama de "letale" asa ca nu-si gaseste locul decat in colectie. La 2 kg mai greu cu purtatul dar de "protectie domestica" era perfecta...numa flacara de la gura tevii parlea cofura oricarui nefericit aflat de parte nepotrivita a tevii de la 6 m.
jordan_23

Post by jordan_23 »

Am intrat si am vazut din nou polemica iscata in jurul lui Cz 83. Ma simt Neica Nimeni si m-am dus la firma de care pomenste nenea Nedu sa intreb daca le-au sosit CZ-urile. In urma cu ceva vreme am inceput sa ma interesez ce pistol cu bile sa imi iau. Dupa sfaturile majoritatii am concluzionat la CZ 83. Am intrebat care e treaba cu cartusul "capsat"si am primit urmatoarea explicatie: cartusul folosit a fost unul cu foarte multa pulbere care dezvolta peste 700 m/s si s-a tras in rafala. Pentru a nu exista riscul ca la puterea extraordinara pe care o dezvolta CZ-ul sa iti pocneasca pistolul in mana constructorii au prevazut acea gaura pentru a elibera presiunea din camera cartusului in aceste cazuri exceptionale. Am intrebat daca s-au facut teste. Mi-au povestit ca au tras cu o munitie puternica adusa acolo de catre un domn care are franciza Grand Power in Romania si cu munitia turceasca de la Ozkursan. S-a tras cu Grand Power, Fort 12 si cu CZ 83. Ce concluzii mi-au spus domnii de acolo, respectiv armurierul dansilor care cred ca il stie toata lumea de la Acvila: munitia turceasca este foarte bine lucrata si extrem de precisa. Vitezele dezvoltate de aceasta munitie cu oricare din cele 3 pistoale a fost intr 500 - 520 m/s. Nu mai mult nici mai putin. Problema este ca CZ-ului si GrandPowerului deoarece au arcul recuperator foarte puternic nu ii este suficienta aceasta energie si nu facea reincarcare. Fortul insa a mers brici! Ei recomanda posesorilor de Fort si am inteles ca si distribuitorul in Romania al Fortului a testat si el in poligon aceasta munitie sa foloseasca Ozkursan deoarece este mai mult decat suficienta pentru Fort si este precisa si la 15m. Pretul ei este de 2 lei fara tva! Referitor la munitia adusa de cel de la Grand Power, viteza ei a variat intre 570 - 710 m/s indiferent cu ce pistol s-a tras. Punctul ei forte este ca merge si pe CZ! Eu oricum astept ca la inceputul lunii urmatoare sa cumpar Cz si munitie speciala de Cz de la firma care are si poligon in Bucuresti, unde s-au testat toate aceste arme. Pana la urma Cz are multi ani de existenta si este 100% otel. 8)
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
nedumeritu

Post by nedumeritu »

2 lei dai, doi lei face!
Daca cineva se multumeste cu 2-7 Jouli si nu isi pune problema de puterea de stopare
a agresorului atunci vorbeste despre paint-ball sau airsoft.
Ozkursan nu reuseste sa rearmeze nici macar CZ 83 rubber si daca are precizie la tinta,
atunci vine eu si il detronez cu un CZ airosoft de 2 Jouli si fac grupare la 10 metri sub 3".
Desigur, CZ 83 poate sa faca mai mult daca i se gaseste o munitie corespunzatoare.
Cartusul nu a avut pulbere in exces, s-a folosit munitie raw, la rand, din acelasi lot, din aceeasi serie.
De tras in mod "rafala" s-a tras numai cu GP T910 si numai cu muntie produsa de fabricanti autorizati.
Munitia de tip "home made" nu are loc intr-un poligon ca cel la care s-au executat tragerile.
Caut sa vad daca am foaia cu notele olografe luate la inregistrarea vitezelor chiar de unul din
domnii directori de acolo. Daca o am si am si autorizarea, o scanez si o postez aici spre
studiu si controverse grafologice.
Nu stiu cine si unde vede o polemica?
Se discuta un fapt, un experiment nefericit petrecut cu martori, nimic mai mult.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
jordan_23

Post by jordan_23 »

Nu ma intereseaza munitia aceasta de la Ozkursan deoarece nu o pot folosi la CZ pentru ca trebuie sa rearmez manual, dar nici sa dau 4,5 lei pe cartus nu imi vine - atat mi-au zis cei de la poligon ca va costa! Prefer sa iau 2 cartuse in loc de unul si sa trag in atacator fara sa ii perforez stomacul sau mai stiu eu ce. Sau sa trag si eu in sticle la mine in curte fara sa ma gandesc ca ma costa pentru 2 cartuse cat o ora de biliard....Si ca fapt divers m-am uitat la Oskursan pe site si vad ca are valori bune ale energiei cu viteze scrise de ei de 350 m/s... http://ozkursan.com.tr/en/3501.html . Avand in vedere ca cei de acolo mi-au zis ca au tras la valori constante de peste 500 m/s inseamna ca energia este chiar mai mare... :mrgreen: Dar nah, fiecare spune ca produsul lui e mai bun, asa ca naiba sa ii cante :evil:
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Deja unii o dati cu capu' de gard. Mai spalati voi multa varza pe aici ca o mai trageti cu cocoloase de hartie mestecate-n gura si suflate prin teava de pix.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

BARTHY 2 wrote:Deja unii o dati cu capu' de gard. Mai spalati voi multa varza pe aici ca o mai trageti cu cocoloase de hartie mestecate-n gura si suflate prin teava de pix.
Şi asta după notificarea prealabilă ştampilată şi vizată, psihologic, certificat medical, recomandare de la vecini,
unghiuţe tăiare, guler apretat, etc.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

BARTHY 2 wrote:Deja unii o dati cu capu' de gard. Mai spalati voi multa varza pe aici ca o mai trageti cu cocoloase de hartie mestecate-n gura si suflate prin teava de pix.
Iti dai seama Barthy ca toata lumea care vorbeste aici vorbeste pe masuratori quasi-empirice, facute prin metode
primitive si rezultatele sunt la fel de aproximetrice, ca sa nu le spun altfel.
Cei de prin fabrici se apuca si ei sa masoare dar unii mai au si un dispozitiv ce masoara prin efect Doppler,
mai tu un aparat cu senzor piezoelectric, cu un pendul balistic samd.
La noi se masoara la gura tevii viteza cu care ies particulele de pulbere nearsa si cum viteza lor este constant aproape peste 5-700 metri/secunda
pe toti ii apuca amocul si zic ca asta ar fi viteza proiectilului. Pai daca un asemnea "proiectil" are 1000 m/sec si el are undeva la 3-4 miligrame
va dati seama ce ravagii face un astfel de proiectil in mustatile unei râme proaspat barbierite.
Da, daca am vorbi de viteza gumei de sters ce iese din teava si ea ar fi undeva intre 9-15 grame, atunci si 320 m/sec ar fi dezastru.
Ori la noi, la pistoalele rubber avand proiectile de 0,4-0,7 grame proiectil si un real de 300-500 m/sec rezulta o energie care abia abia are putere de stop.
Mai mult conteaza factorul psihologic si usoara piscatura simtita prin haine mai groase.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

Nu de pişcătura uşoară prin haine groase e vorba dar s-a vorbit aici despre coaste rupte şi altele.
La asta se referă Barty mai sus. Are cineva un exemplu cu nişte pomi plantaţi la care recomandarea
a fost să fie udaţi zilnic. Un şef mai zelos a ordonat să fie "adăpaţi" de două ori pe zi, ca să se dea
băiat harnic la superiori şi un şef mai mic a spus că mai bine de 3 x! Şi de pomi s-a ales prafu'.
Aşa-i la noi! Excesul de zel duce la decizii aberante şi în loc de o relaxare firească a legii armelor
am putea primi exact opusul
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:Nu de pişcătura uşoară prin haine groase e vorba dar s-a vorbit aici despre coaste rupte şi altele.
La asta se referă Barty mai sus. Are cineva un exemplu cu nişte pomi plantaţi la care recomandarea
a fost să fie udaţi zilnic. Un şef mai zelos a ordonat să fie "adăpaţi" de două ori pe zi, ca să se dea
băiat harnic la superiori şi un şef mai mic a spus că mai bine de 3 x! Şi de pomi s-a ales prafu'.
Aşa-i la noi! Excesul de zel duce la decizii aberante şi în loc de o relaxare firească a legii armelor
am putea primi exact opusul
Dah, coaste de greiere, rupte :lol: :lol:
Cu ce, cu buretii de baie cu care tragem noi?
Poate se vorbeste despre ceva munitie home made, produsa acasa, pe genunchi, in baie sau in debara.
Atunci chiar ca este periculos.
Tineti minte indicatiile mamei Alinutzei?:
"- Aduna-ti degetele de pe masa draga si pune naibii cutitul ala in sertar!"

Asa si aici, iese cate un iepure si zice verzi si uscate iar cand vulpea il ia la rost :
- eh coana vulpe, ia, imi curatzam unghiile si spuneam prostii...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

...mda, cam tarziu! E foarte posibil ca raul sa fie deja facut. Probabil ca a fost privit piezis post-ul meu in care spuneam ca e bine sa fim rezervati atunci cand facem afirmatii cu privire la viteze si puteri. La vremea respectiva faceam chiar un apel la autorii acelor post-uri sa le stearga pentru ca acest forum este monitorizat si pentru ca informatiile de aici, desi empirice multe dintre ele sunt totusi sursa de inspiratie pentru cei ce pot amenda legea. La vremea respectiva nu stiam nimic, doar banuiam. Daca informatia ajunsa la gunsmith se va concretiza, atunci avem si confirmarea. Iata cum e posibil ca interese comerciale prost manageriate si afirmatii facute aiurea sa ne dauneze tuturora.

Acum mai putem doar sa speram ca informatia care a ajuns la urechile lui gunsmith e gresita si ca nu vom ajunge sa tragem cocoloase de hartie cu teava de la pix, asa cum spunea BARTHY 2
UTI

Post by UTI »

Stimate domn nedumeritu,

Am rugamintea sa nu mai emiteti supozitii si afirmatii in numele UTI si a reprezentatilor sai. Acest lucru denota lipsa de etica si profesionalism.

Produsul CZ 83 este comercializat de magazinul nostru, corespunde tuturor normelor europene si romanesti si daca energia de impact a acelei bucati din cartus ar fi reprezentat orice fel de pericol atunci produsul nu ar mai corespunde certificarilor si drept urmare nu ar fi fost comercializat in UE. UTI nu isi perimite sa comercializeze produse in stadiu de concept, macheta sau in teste.

Totodata nimic nu va da dreptul in a contesta munca a unei echipe cu existenta din 1936,cu o prezenta internationala si cu traditie in construirea armelor de auto-aparare.

Referitor la testarea munitiei Ozkursan ea face parte dintr-un proiect de dezvotare si adaptare pentru piata romaneasca a acestor cartuse si de asemenea avem rugamintea sa nu emiteti supozitii eronate pentru aceste produse.

Va multumim.
In cadrul poligonului de tir UTI se pot testa pistoale letale si neletale. Mai multe informatii puteti gasi pe siteul oficial.
www.poligondetir.ro
macarici

Post by macarici »

Sunt tare curios cum drege busuiocul acum,nedumeritu! :lol:
Cel putin, eu am inteles ca se batea pe burta cu toti sefii de la UTI!
Mucii si fasolea nu se amesteca,nici macar aruncati! :lol:

Iar pentru toti cutezatorii care au indraznit sa fie de alta parere cu a lui nedumeritului,
nu mai intrati in polemici.Asta si vrea!
Trebuie sa va fie clar: cea mai buna arma de pe pamant e GP-ul! :wink:
Si cea mai buna munitie,numai aia pe care o s-o aduca tot el!PUNCT!

Sa-mi fie iertat ca ma distrez pe seama unui om batran!
Mai posteaza,mosule! :lol: :lol:
Image
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Postez, mucos micutz.
Caci asta esti prin comparatie cu un mos ca mine.
Ori de cate ori am fost la UTI nu m-am dus pe gratis.
Acolo, cum este si normal, nu ploua cu carnati.
Platesti de iti sar capacele si mai duci si sticle imorale, neprofesionale, ne-etice de bauturi capitaliste
ca sa ai loc in respectivul poligon. Doar au investit ceva acolo, nu?
Calitatile locatiei sunt de necontestat, nu gasesti deocamdata asa ceva in tara.
Deocamdata. Ca vine din urma Ardealul.

Faptul ca sunt atacat pe linie personala de cineva cu care am avut numai relatii strict
pe profesie spune totul.
Nu mai sunt argumente?! Ataci orice, cu orice, din orice pozitie.

Probabil ca sunt suparati domnii cu care NU m-am batut pe burta [doar le-am dat bani si alte cele]
este de inteles.
Cand ne-au propus noua la GPI sa le dam exclusivitate la nivel de Bucuresti si i-am refuzat din cauza
chestionarelor de tip SS-Nazi-Guantanamo, desigur ca nu ne-au mai iubit deloc.
Va pun la dispozitie corespondenta cu domniile lor in care ne amenintau ca daca nu primesc ce doresc,
adica distributia GP pe Bucuresti si alte 2-3 zone vor aduce pana in iarna
- cea mai tare munitie vazuta vreodata in Ro. [adica cea de la Ozkursan]
- cel mai tare pistol de autoaparare, din otel, cu bila de cauciuc proiectat de ei si un fabricant renumit in armurerie din Turcia.
Ozkursan a venit, a facut plici si i s-a "iepuizat" energia si taria.
Pistolul turcesc din otel si cu rubber balls, ca sa zic asa, s-a impiedicat pe undeva in propriile ... balls
si in traditia turcilor in productia de arme si n-a mai ajuns la noi nici el.
Oare nu este normal sa te enervezi ca altul nu vrea sa iti dea din prajitura lui cand tu esti MAAARE
si promiti ca dai la toti peste oki?
Multa vreme nu am vrut sa dau crezare celor spuse de un coleg de forum, de aici si de pe romsdc.
Povestea experientele lui multiple si cel putin stranii cu "excursia lui de semnal" prin UTI.
Nu puteam crede.
Si acum, iata, realitatea ma sileste sa cred tot si mai mult de atat.

Cat despre supozitiile eronate, am fost cu toii acolo si am vazut cum produsul echipei cu istorie din 1936
a dat "masura calitatilor" cu munitia Ozkursan si sincer aici, CZ 83 rubber chiar nu avea nici o vina.
La fel si la momentul cand i s-a pus "in gura" MFS-ul. A dat gauri pe unde vrei si pe unde nu te astepti.
Asa in stadiu de ne-maketa si ne-testare, a dat rateurile si incidentele de mai sus.
Ce o fi eronat aici?
Chiar trebuie sa public eu toate cele filmate si fotografiate in legatura cu subiectul?
Eu zic ca nu.
Ne oprim aici si incercam sa facem fiecare ce a promis.
Cu cat reusim sa facem mai mult din cele promise, cu atat piata din Ro si end-user-ul se vor simti mai bine
si vor avea o paleta larga, echilibrata si bine structurata la toate nivelurile in domeniu armelor neletale si
a munitiei neletale.
Cat depre produsele din seria GP 910, in calibrul 10x22T si in clibrul 9 mm PA rubber [9x22T] va pot spune ca
fabricatul detine toate documentele de testare si omologare in conformitate cu normele impuse la nivel UE
si, mai mult Slovacia este membra a C.I.P. si armele lor respecta toate standardele de siguranta in productia
de munitie si arme, letale sau neletale. Tocmai de aceea armele lor neletale nu au in constructie componente din
antimoniu/zamak sau alte glume de acest gen. Asa cum nici CZ-ul nu are asa ceva.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply