UZUL DE ARMA NELETALA

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dcrist

Re: UZUL DE ARMA NELETALA

Post by dcrist »

Politistul este vinovat, ca nu a tras cu munitie adecvata sa-l linisteasca pe vecie pe idiot, si noi toti, ca traim in tara asta :lol:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
aurorauno

Post by aurorauno »

bozo wrote:tu "simti" cine este vinovat!
Chuck Norris e invidios la ora asta :lol: gasesc numai asemanari!
Sunt mai vulnerabil,ai dreptate,pentru ca sunt mai slab,cad pe "tare"nu pe moale!Cu totii am cazut,si tu ai cazut dar supravietuiesti,asa-i?Ai grija ce doresti si cui!Hai sa lasam prostiile si aiurelile,esti om la 42 de ani aproape,ce naiba,vorbestii atat de grav de incepi sa crezi si tu ce spui!
Sa discutam si serios!
dcrist wrote:Politistul este vinovat, ca nu a tras cu munitie adecvata sa-l linisteasca pe vecie pe idiot, si noi toti, ca traim in tara asta
Vina da,e a noastra,munitia,in cazul de fata nu e,mai bine ca n-a murit,poate sa intalneste cu Barthy si ii povesteste cum au stat lucrurile sa se lamureasca si el
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

aurorauno wrote:
bozo wrote:tu "simti" cine este vinovat!
Chuck Norris e invidios la ora asta :lol: gasesc numai asemanari!
Sunt mai vulnerabil,ai dreptate,pentru ca sunt mai slab,cad pe "tare"nu pe moale!Cu totii am cazut,si tu ai cazut dar supravietuiesti,asa-i?Ai grija ce doresti si cui!Hai sa lasam prostiile si aiurelile,esti om la 42 de ani aproape,ce naiba,vorbestii atat de grav de incepi sa crezi si tu ce spui!
Sa discutam si serios!
dcrist wrote:Politistul este vinovat, ca nu a tras cu munitie adecvata sa-l linisteasca pe vecie pe idiot, si noi toti, ca traim in tara asta
Vina da,e a noastra,munitia,in cazul de fata nu e,mai bine ca n-a murit,poate sa intalneste cu Barthy si ii povesteste cum au stat lucrurile sa se lamureasca si el
Odata si odata iti promit ca vom discuta si serios.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
sith

Post by sith »

Eu nu inteleg de ce atata inversunare ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

Nimeni nu intelege.....
'
Emanuel

Post by Emanuel »

Da' aveti capacitatea si facultatile intelectuale necesare ?!? :roll: :shock:
:twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
dandana

Post by dandana »

de obicei se aplica vorba...cel mai destept cedeaza.

asta se intimpla si in lumea noastra a "pistolarilor". Deoarece numele topic-ului este UZUL DE ARMA, trebuie sa o folosesti doar in ultima instanta cind chiar nu te mai ajuta nimic, vorba buna, fuga, pumnul, etc. Nu sa tragi in cineva ca doar tipa la tine sau flutura ceva prin fata ta. Si tu poti scoate "jucaria" dar nu trebuie sa apesi pe tragaci. Asta sa fie ultima solutie.

Din experienta proprie vorbesc. Trecem cu domnisoara printr-un parc seara pe la ora 20, ningea frumos, romantic, ... si deodata apar doi ciocoflenderi care agitau cutitele si strigau... scoate tot ce ai de valoare la tine...... si atunci scot "jucaria" si ii intreb ........asta va place? Nu am apucat sa mai spun nimic ca deja ieseau schintei din baschetii lor.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
sith

Post by sith »

dandana wrote:Din experienta proprie vorbesc. Trecem cu domnisoara printr-un parc seara pe la ora 20, ningea frumos, romantic, ... si deodata apar doi ciocoflenderi care agitau cutitele si strigau... scoate tot ce ai de valoare la tine...... si atunci scot "jucaria" si ii intreb ........asta va place? Nu am apucat sa mai spun nimic ca deja ieseau schintei din baschetii lor.
Ferice de tine ca nu erau aia prea hotarati. Altfel ce spuneai? Ca aveau limbrici si i-ai tratat cu praf de pusca...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
dandana

Post by dandana »

Ferice de tine ca nu erau aia prea hotarati. Altfel ce spuneai? Ca aveau limbrici si i-ai tratat cu praf de pusca...[/quote]

Mda.....trebuie sa recunosti ca exista sute de mii de interpretari. Un lucru este cert nu apesi pe tragaci decit atunci cind ai epuizat orice mujloc de aplanare pe cale "amiabila". Totusi nu traim in vestul salbatic sau in jungla, sau intr-un scenariu apocaliptic
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
aurorauno

Post by aurorauno »

Categoric arma este ultima solutie!
Sa va dau si eu un scenariu,am o nelamurire,cei care au cunostinte juridice poate ma ajuta:
http://www.crimetime.ro/politie/n-au-ve ... cablu.html
Stai la coada sa iti platesti cablul si vin astia cu cutite si ameninta casiera.Daca scoti arma se poate interpreta ca stare de necesitate?Nu pentru a opri furtul banilor,are RDS-ul destui,ci pentru a preveni atacul asupra casierei,fiind amenintata viata ei, este in pericol,corect?
"Este in stare de necesitate acela care savarseste fapta pentru a salva de la un pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau, ori al altuia, sau un interes public."
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Sunam la 112 ca asa ne-a sfatuit Ciocan ! :mrgreen:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

Pentru fapte bune ai un tratament mai bun de obicei. Nu cred că va zice nimeni că era coada la casierie "loc aglomerat" şi
nu aveai ce face cu arma acolo. Era un caz demult la Iaşi parcă, oricum eu din presa ieşeană îl ştiu, cu un tânăr care a
stopat un hoţ ce smulsese poşeta unei doamne şi fugea cu ea. Folosise un pistol neletal deţinut legal, numai că ...era
un a.c. A luat premiu în bani din ce am citit în articol. Acum dacă era pistol cu gaze (cele cu bile de cauciuc nu erau
atunci legale) şi a fost articolul greşit, nu ştiu, cert e că pe net nu găsesc nimic despre caz, nu erau la modă ziare on-line. :D
În cazuri din astea se recomandă să nu te bagi (nu doar de către Ciocanul condamnat la muţenie 6 luni) deoarece ai putea
declanşa un schimb de focuri de toată frumuseţea. Doar dacă ai certitudinea că arma...nu e armă, cum a sesizat un
patron de casă de amanet, tot din Iaşi:
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Jaf_ ... 80610.html
Dacă vezi "Tokio Marui" pe Glockul ăluia eu cred că poţi să te bagi, altfel...cercetarea de după incident va depinde mult
de cum se termină tărăşenia.
dandana

Post by dandana »

exact cum spune "tevez", depinde de cum se termina. Sunt sute de mii de scenarii si posibilitati. Trebuie sa decizi la fata locului si in functie de scenariu sa iei o decizie, nu se poate crea un tipar. Idea este una singura.....decit un schimb de focuri in care si tu poti cadea victima, mai bine stai cuminte. Exact cum zicea Badea........daca intervii atunci rezolvi situatia.......nu intervii sa o complici
aurorauno

Post by aurorauno »

Tocmai pentru ca in cazul pus in linkul de mine era vorba de un cutit,nu de o arma de foc am pus asa problema.Daca aia intra cu un pistol e clar ca nu intervii decat daca deja incep sa traga,dar daca au un cutit,credeti ca se poate considera stare de necesitate si se poate interveni?Stiu ca cel mai bine este sa nu te bagi,etc,vroiam sa discutam doar din punct de vedere al legii!
tevez wrote:Nu cred că va zice nimeni că era coada la casierie "loc aglomerat" şi
nu aveai ce face cu arma acolo
Asta in cazul neletalelor,la letale nu se precizeaza tampenia cu locuri aglomerate...
'
Post Reply