violiv wrote:N-am zis nimic de poligon. Nu-i treaba mea si cred ca au absolut toate hartiile in regula.
Partea mai proasta este ca eu n-am voie sa ma duc pe la ei si sa "probez" adevaratele arme pentru ca n-am in permisul de port si folosire asa ceva si nici nu sunt inscris la cursul de arme pentru obtinerea unuia, indiferent de cat de * e asistenta medicala si de priceput e instructorul de tir.
Legea noastra cea mareata imi interzice asta clar, negru pe alb ... la asta se referea "nedumerirea" mea si nu la calitatile reale ale oamenilor sau scriptice ale poligonului. Sincer, daca in imediata mea apropiere s-ar deschide un poligon, as lucra gratis ca medic la trageri si la fel de gratis juma de norma ca "ajutor de bagator de sama" pe langa instructorul de tir...toata consideratia mea reala pentru oricine a deschis sau intretine un poligon de trageri privat in zilele noastre.
Ba mai mult, daca prin intamplare as fi pe acolo si as lua la cunostinta ca unul ce n-are drept trage cu o arma, tot legile noastre m-ar strange un pic de oute c-am stiut si n-am zis mai departe.
Sa o luam de la celalalt capat.
La Joita se poate trage.
La talere sau in poligonul de jos, cu pistolul. Cu glont.
Sunt cateva conditii impuse acolo.
Este necesar sa fii inscris la un club de tir.
Este necesar sa ai cursul de arme letale absolvit.
Daca vrei sa vii cu arma ta pe glont, trebuie sa o ai pe permis. Daca nu, ... atunci va sa zica... nu o ai
Trebuie sa urmaresti si sa respecti intocmai regulamentul intern al poligonului.
Intra pe site-ul lor sau la UTI si afli conditiile.
La noi de exemplu, GPI organizeaza cursuri de arme neletale, adica le are in pregatire, licentele si aprobarile exista deja.
Mai multe detalii pe PM.