Altii mai avansati folosesc asa ceva: http://www.extremeshockusa.com/cgistore ... 99206.4104BARTHY 2 wrote:Exact la aia foloseste gaura. Reduce viteza bilei intr-un timp foarte scurt pentru a-si putea executa rolul de arma neletala. Aceasta arma cu munitia Snail este folosita de insotitorii antitero ai avioanelor cehesti de calatori.folhasek wrote:![]()
Deci topicul e Despre Fort 12 si aflam informatii pretioase despre CZ83
.Ceea ce e bine. Acuma, daca tot vorbim de Fort 12, poate ne lamureste cineva, sau altcineva, sau oricine, despre legenda aia cu gaura din camera cartusului de la CZ83 , la ce foloseshte si daca aceasta gaura diminuiaza puterea bilei de caucuic
Cum pot cumpara FORT 12R ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Cum pot cumpara FORT 12R ?
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
BARTHY 2 wrote : Exact la aia foloseste gaura. Reduce viteza bilei intr-un timp foarte scurt pentru a-si putea executa rolul de arma neletala. Aceasta arma cu munitia Snail este folosita de insotitorii antitero ai avioanelor cehesti de calatori.
Acuma mi-e greu sa cred ca fara o gaura in camera cartusului CZ-ul 83 e capabil sa faca gauri in fuzelajul unui avion, sau mai rau , sa devina arma mortala (nu neg ca tras de la 15 cm in tampla nu ar avea un efect mortal , sau in gat )

P.S. Cz83 cu bila de cauciuc , nu vorbesc de varianta pe glont
Acuma mi-e greu sa cred ca fara o gaura in camera cartusului CZ-ul 83 e capabil sa faca gauri in fuzelajul unui avion, sau mai rau , sa devina arma mortala (nu neg ca tras de la 15 cm in tampla nu ar avea un efect mortal , sau in gat )
Domnilor totusi vorbim aici despre autoaparare nu despre lectii de killing. Cine vrea sa faca cursuri de killing poate apela la Legiunea Straina sau la altii la fel de suparati.
Noi incercam sa ne construim fiecare un spatiu in care sa ne simtitm protejati si in siguranta.Si mai ales sa stim ca nu trebuie sa asteptam pe cineva sa ne apere si ca
o putem face si singuri daca avem cu ce dar in cadrul legii.Aici despre acest "cu ce" vorbim.Eu am descoperit recent aceasta libertate care nu e bine inteleasa de toata lumea.Nici macar de cei ce aplica legea.
Noi incercam sa ne construim fiecare un spatiu in care sa ne simtitm protejati si in siguranta.Si mai ales sa stim ca nu trebuie sa asteptam pe cineva sa ne apere si ca
o putem face si singuri daca avem cu ce dar in cadrul legii.Aici despre acest "cu ce" vorbim.Eu am descoperit recent aceasta libertate care nu e bine inteleasa de toata lumea.Nici macar de cei ce aplica legea.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
Cam ciudata e drept acea gaura!Poate cei care stiu mai multe sa ne dea detalii!Barthy vezi ca ai pm!
Fort 17R cal 9mm P.A
Ai inteles gresit,nu e vorba ca fara gaura aceea un glont neletal devine letal ci fara acea gaura arma poate trage si cu munitie letala.Are acelasi scop precum opritorul,impiedica folosirea armei cu munitie letala!folhasek wrote:Acuma mi-e greu sa cred ca fara o gaura in camera cartusului CZ-ul 83 e capabil sa faca gauri in fuzelajul unui avion, sau mai rau , sa devina arma mortala (nu neg ca tras de la 15 cm in tampla nu ar avea un efect mortal , sau in gat )![]()
![]()
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Indraznesc ca un incepator ce sunt sa spun ca acea gaura se prea poate sa fi fost "montata" acolo pentru ca in cazul ca vreun inconstient
introduce munitie de putere peste o anumita limita presiunea excedentara rezultata sa fie aruncata afara pe acolo in loc sa se deformeze
sau sa se sparga elemente ale pitolului cum spun alti producatori ca se intimpla la armele lor. Poate gresesc dar nu cred ca sunt mult in
afara adevarului. Mai ales ca zona unde este gaura nu este o zona unde stau prea multi cu ochiul sau cu timpanul cand se trage.
Asa ca rezultatele nu sunt ireparabile din punctul de vedere al tragatorului si nici al armei.
introduce munitie de putere peste o anumita limita presiunea excedentara rezultata sa fie aruncata afara pe acolo in loc sa se deformeze
sau sa se sparga elemente ale pitolului cum spun alti producatori ca se intimpla la armele lor. Poate gresesc dar nu cred ca sunt mult in
afara adevarului. Mai ales ca zona unde este gaura nu este o zona unde stau prea multi cu ochiul sau cu timpanul cand se trage.
Asa ca rezultatele nu sunt ireparabile din punctul de vedere al tragatorului si nici al armei.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Acea gaura,cum am mai spus,face diferenta intre o arma letala si una neletala!Fara ea se poate trage cu munitie letala!
Stii tu ce stii.
Asta inseamna ca CZ 83 chiar este o arma tare pentru una cu bila de cauciuc.
Nu am auzit de alta care sa faca asa ceva si sa supravietuiasca incercarii.
Asta inseamna ca CZ 83 chiar este o arma tare pentru una cu bila de cauciuc.
Nu am auzit de alta care sa faca asa ceva si sa supravietuiasca incercarii.
daca nu ar exista acea gaura, viteza proiectilului de 800 m/s inregistrata la gura tevii s-ar mentine pe o distanta apreciabila si in 5 m daca te-ar lovi cu 128 joujes nu stiu cum ar fi. asa la 5m viteza deja scade si ec-ul ajunge la 50 joules unde toata lumea e sigura ca nu penetraza pana la organele vitale.
Am studiat un pic problema gaurii de la cz!Este situata posterior in camera de ardere si mie mi se pare ca are rol mai ales in rearmare si nu in franare!Energia produsa de percutarea cartusului si explozia pulberii propulseaza bila si apoi reflexia acesteia de bila in miscare determina reculul armei si deci reincarcarea!Probabil ca fara gaura respectiva le facea recul prea mare si prindea cartusul pe jumatate extras si se bloca!E o posibilitate nu?Probabil ca daca era folosita la franare sau la a diminua energia proiectilului trebuia sa fie undeva pe teava ca la un anumit walther![ imi spuneti voi modelul probabil p22]!Iar diferenta dintre arma letala si neletala o da teava cu totul ,la cea pe glont fiind ghintuita si nu lisa ca la neletala!Oricum sa ne bucuram ca nu are sicane!
Fort 17R cal 9mm P.A
Ceea ce spui tu este asemanator cu principiul de functionare al PM-ului (Ak-47), nu stiu daca are acelasi rol si la CZ,nu bag mana in foc.Iar diferenta nu cred ca o da teava,pentru ca nu vad cu ce sa impiedice o teava lisa sa traga glont letal.Ghinturile sunt pentru precizie,datorita miscarii in jurul propriului ax glontul este mai putin vulnerabil vantului lateral,"strapunge" aerul cum s-ar spune.Asta nu inseamna ca intr-o teava lisa nu ar merge!Cu ce l-ar impiedica sa nu percuteze cartusul si sa nu iasa glontul pe teava daca ea e lisa?Nu are ghinturi pentru ca nu isi au rostul,bila fiind sferica nu este nevoie sa aibe o miscare de rotatie!Continui sa cred ca acea gaura este pentru a transforma arma in neletala.Apropo,varianta letala are gaura pe teava?Eu cred ca nu!
Mai ramane faptul ca teava nu are un diametru consacrat pentru un anume calibru, gen 7.65, 9mm etc. Din cate tin minte are cam 8 mm in diametru, in timp ce camera e de 9x22. In aceste conditii respectiva gaura nu ar preveni decat folosirea unei munitii letale "custom made".
Exact,gen bila de metal sau din alt material mai dur!Nu ar avea forta necesara la gura tevii din cauza acelei gauri!
Pai asta ar fi ilegal pentru ca munitie de genul acesta nu se comercializeaza si ar trebui sa fie facut in casa.Ori si asta este ilegal din cite am citit eu.aurorauno wrote:Exact,gen bila de metal sau din alt material mai dur!Nu ar avea forta necesara la gura tevii din cauza acelei gauri!
Şi dacă se fabrică dar n-ai autorizaţie pentru acea muniţie care e diferenţa?
Tot încălcarea legii se chiamă. Mie obstrucţiile alea obligatorii de la ruşi mi se par o prostie, se găsesc
arme ilegale destule pentru cine vrea să facă o "trabă serioasă", cine e tâmpit să cumpere legal o armă
şi după aia s-o modifice ca să tragă cu ceva letal, cu riscut de a-şi scoate şi-un ochi? Mă rog, discuţia a
mai fost. Gaura aia e clar făcută cu un scop acolo şi...cu un burghiu, evident.
Tot încălcarea legii se chiamă. Mie obstrucţiile alea obligatorii de la ruşi mi se par o prostie, se găsesc
arme ilegale destule pentru cine vrea să facă o "trabă serioasă", cine e tâmpit să cumpere legal o armă
şi după aia s-o modifice ca să tragă cu ceva letal, cu riscut de a-şi scoate şi-un ochi? Mă rog, discuţia a
mai fost. Gaura aia e clar făcută cu un scop acolo şi...cu un burghiu, evident.