ÎNTREBARE PRACTICĂ

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

Re: ÎNTREBARE PRACTICĂ

Post by geony »

De un timp observ cu plăcere că „au cam dispărut polemicile” și discuțiile contradictorii fără rost.
Locul lor au fost luate de multe topicuri documentate unele ințiate chiar de dvs. Felicitări.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

geony wrote:De un timp observ cu plăcere că „au cam dispărut polemicile” și discuțiile contradictorii fără rost.
Locul lor au fost luate de multe topicuri documentate unele ințiate chiar de dvs. Felicitări.
Multumesc.
Eh, mai sunt atacuri la persoana, mai mult sau mai putin justificate.
Dar dl. radu.b a spus o vorba inteleapta, trebuie lasati in pace, sa isi vada de treaba in propria otrava.
Am inca foarte multe "piese grele" pregatite, prezentari de colectii serioase si inca multe altele.
In masura in care voi avea linistea sa le prelucrez/postez am sa le ofer spre bucuria ochiului vizitatorului de forum.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
radu.b

Post by radu.b »

nedumeritu wrote:
geony wrote:De un timp observ cu plăcere că „au cam dispărut polemicile” și discuțiile contradictorii fără rost.
Multumesc.
Eh, mai sunt atacuri la persoana, mai mult sau mai putin justificate.
Dar dl. radu.b a spus o vorba inteleapta, trebuie lasati in pace, sa isi vada de treaba in propria otrava.
Am inca foarte multe "piese grele" pregatite, prezentari de colectii serioase si inca multe altele.
In masura in care voi avea linistea sa le prelucrez/postez am sa le ofer spre bucuria ochiului vizitatorului de forum.
Buna ziua.
Incerc impreuna cu d-ul @nedumeritu sa facem "ceva mai cunoscuta" munitia si armamentul, poate nu doar comercializat de noi, pentru ca este vorba "daca cunosti ajungi sa apreciezi" si sa continuam campania de educare a celor care sunt interesati de armament, ca generic.
Cu respect.
ice

Post by ice »

nedumeritu wrote:
haiosu wrote:munitia pt cz este asteptata cu FOARTE mare interes! caci daca nu e ce se spune atunci cz83 e de mare k.k.
daca insa munitia face ce trebuie sa faca (adica ce nu a reusit cea de 9 mm a detinatorilor de fort) atunci cz83 va ramane o varianta fiabila pt romania. si in fond chiar nu m-ar deranja daca munitia de 9 cauciuc si cz-urile aferente ar fi aduse de o firma serioasa (arrow) si nu niste tzepari gen uti. caci se stie si ce "stima" au ei pt proprii oameni, dar pt amaratii ce vor imitatii ce trag cu cauciuc! :evil:
sa vedem si noutatile de la expomil... sa vedem ce va mai fi de aici incolo...
nu va faceti iluzii insa! traim in romania...
Ca sa clarificam putin ceata iscata de randurile de mai sus am sa incerc sa trec boii de o parte a gardului si vacile de cealalta parte.
Vorbind despre arme, sunt puse in balanta doua: CZ 83 si Fort.
Am tras cu amandoua, stiu despre ce e vorba. Au potential ambele, doar ca CZ 83, cum am mai spus, avand teava mai scurta are
mai putina vreme "ocazia" sa imprumute bilei energie de propulsie decat la un Fort. Normal si logic. Desigur, ar mai fi orificiul
acela de la CZ 83 care lasa "teava sa respire", adica mai trage un pic de aer fals pentru a reduce probabil inghesuiala de pe teava.
Vorbind despre munitie, aici avem de facut precizari mult mai serioase.
Exista munitie de 9 mm rubber de mai multe tipuri.
Iata-le pe cele ce le cunosc:
  • 9 mm rubber FORT, munitie relativ buna dar cu pulbere neagra, produsa de cei de la Fort, asigura 35J
  • 9 mm rubber CZ, munitie buna, cu pulbere smokless, cu ardere rapida, asigurand 35J
  • 9 mm rubber ME, munitie buna, cu pulbere smokless, cu ardere lenta, asigura 7,5J
  • 9 mm rubber AE, munitie buna, cu fulgi de semtex, ardere rapida, asigura 50J
  • 9 mm rubber Snail - munitie buna, cu fulgi de semtex, ardere rapida, asigura intre 50J si 70J [tipuri la comanda]
  • 9 mm rubber TEXKRIM, munitie buna, pulbere smokless, ardere rapida, putere variabila dezvoltand intre 35J la 125J, produsa de
    rusi pentru otelurile lor, clone de baikal sau TT.
  • 9 mm rubber NO NAME, provenienta BG., atentie la ea, este marcata Y. A. S. sau Y. A. F., este in fapt blank turcesc cu bila de cauciuc
    suprapusa ulterior manual peste capacul verde intial. MARE ATENTIE!!! Produce accidente si nu poate fi garantata in vreun fel.
Cam aceasta este gama de modele de 9 mm rubber PA ce mi-a trecut prin mana si pe care am testat-o suficient de intens.

Penteu posesorii de revolvere recomand TEREN 3 rubber sau in disperare de cauza ME .380 GUM, germane.
Se pare ca cei de la Pobjeda au dezvoltat linii si pentru .380 R si pentru 9 mm rubber. O sa fie o nebunie...

Ca explicatie practica, de la Snail se poate cumpara fara probleme, am stabilit cu ei o procedura si asigura transport si
tot ce tine de parte legala. In conditiile acestea nu se trece de 280 Euro pentru fiecare 1000 [una mie] unitati munitie
la prezentarea in vama de la Bucuresti. Desigur, exista si solutia legala pentru divizarea cantitatii in cotele de 100 prevazute
de legea noastra.
Pfuai... Cum ar veni ca mi-am cam luat-o. M-am uitat pe net am gasit ceva de genu la bulgari 10 leva cutia cred are veni vreo 20-30 ron (eu am dat 150). Au fost foarte convingatori cei de la MLD Guns, poate asa o fi. Ca e jmek munitia, ca nu mai aduc originala si ca asta e cea mai buna. Cat despre pistol eram deja documentat, am ales unul din vreo 3 cat de cat. Dar munitie nu aveau decat "fasole" de Y.A.S. Ehh... nu am luat decat o cutie dar deja mi-e frica s-o trag. Dupa cum zice baietasu poti suferi accidente. Lasa frate ca Fort-u e rezistent, nu crapa el la mine. De unde as putea sa iau o munitie mai "de firma" . Noroc. Si apropo, nu cred ca sunt blank-uri de la turci, cu bila aplicata manual. Vezi aici: http://www.yavascalar.com.tr/ing/ing/yasbrass.html
Last edited by ice on Tue Nov 16, 2010 6:37 pm, edited 1 time in total.
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
tevez

Post by tevez »

ice wrote:Dar munitie nu aveau decat "fasole" de Y.A.S. Ehh... nu am luat decat o cutie dar deja mi-e frica s-o trag. Dupa cum zice baietasu poti suferi accidente. Lasa frate ca Fort-u e rezistent, nu crapa el la mine. De unde as putea sa iau o munitie mai "de firma" . Noroc. Si apropo, nu cred ca sunt blank-uri de la turci, cu bila aplicata manual. Vezi aici: http://www.yavascalar.com.tr/ing/ing/yasbrass.html
Trage fără frică. Desigur, la blocaje sau dacă ţi se pare ceva suspect te opreşti. Dar nu va fi cazul. Muniţia Fort e cea mai indicată
pentru tras la ţintă după părerea mea. Pentru autoapărare...Libra, Snail...
Last edited by tevez on Mon Nov 15, 2010 8:28 pm, edited 1 time in total.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Fasole, nefasole, ii cam place centru tintei YAS-ului. Frigiderul meu asa a zis. :P
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
ice

Post by ice »

BARTHY 2 wrote:Fasole, nefasole, ii cam place centru tintei YAS-ului. Frigiderul meu asa a zis. :P
Adica? e de bine? :)) sunt bune de ceva?
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
tevez

Post by tevez »

Da, au precizie bună spre foarte bună. :D
ice

Post by ice »

tevez wrote:
ice wrote:Dar munitie nu aveau decat "fasole" de Y.A.S. Ehh... nu am luat decat o cutie dar deja mi-e frica s-o trag. Dupa cum zice baietasu poti suferi accidente. Lasa frate ca Fort-u e rezistent, nu crapa el la mine. De unde as putea sa iau o munitie mai "de firma" . Noroc. Si apropo, nu cred ca sunt blank-uri de la turci, cu bila aplicata manual. Vezi aici: http://www.yavascalar.com.tr/ing/ing/yasbrass.html
Trage fără frică. Desigur, la blocaje sau dacă ţi se pare ceva suspect te opreşti. Dar nu va fi cazul. Muniţia Fort e cea mai indicată
pentru tras la ţintă după părerea mea. Pentru autoapărare...Libra, Snail...
Nu stiu unde as putea gasi Libra sau Snail. Am gasit in apropiere Waddie? Are cineva alta parere despre munitia prezentata? Thanks tevez
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
tevez

Post by tevez »

Cu plăcere. Wadie în 9 mm nu am auzit. Nu face experienţe cu muniţie de 10x22.
ice

Post by ice »

Nu stiu daca exista dar respectivul vinde pistoale Frot si munitie Umarex, Wadie si ceva din doua cuvinte :). Nu cred ca ar incapea oricum 10x22T
ФОРТ 17P 9mm P.A.
Image
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

ice wrote:Nu stiu daca exista dar respectivul vinde pistoale Frot si munitie Umarex, Wadie si ceva din doua cuvinte :). Nu cred ca ar incapea oricum 10x22T
Vezi ca ai un PM. Daca vrei sa raspunzi o faci tot acolo, da ?!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply