asta e efectul legii armelor din Romania

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dcrist

Post by dcrist »

misubagsisu wrote:azi dimineata la emisiunea "Neata cu Razvan si Dani"-Antena , a fost invitat nimeni altul decat Seful de la “Arme”, comisarul-sef Niculae Marinescu
Omul nostru s-a prezentat pe masa cu 1pistol cu aer comprimat (nu l-am recunoscut), 1pistol cu gaze carpati, 1pistol reck cobra si 1 pistol RG88 incercand sa explice in cateva cuvinte domeniul si functionalitatea fiecaruia.
Din interpelarile avute cu gazdele emisiunii (super baieti razvan si dani),baietii au tot pus intrebari legate de autoaparare si legitima aparare.

Din ce am retinut, si imi cer scuze daca sunt subiectiv Atentie:
La un moment dat Dani apuca un pistol de pe masa si intreaba (pistolul AC) - daca intra unu la mine in casa cu un cutit, ii zic sa iasa, el mai face doi pasi inauntru si il omor cu asta? Dl. Marinescu a replicat clar - arma cu aer comprimat NU SE POATE FOLOSI IN AUTO-APARARE, daca in caz de legitima aparare clara este utilizata, detinatorului poate scapa penal, dar de efectul legii 295 nu scapa, adica isi va pierde dreptul de detinere (adio permis arma)
2.Niculae Marinescu referitor de armele cu gaze a spus ca, in curand, si acestea se vor supune regimului autorizarii (permis arma)
3.A linistit populatia referitor la acele AKM-uri furate de la Ciorogarla pentru ca nu a fost furata si munitie, iar regimul armelor si munitiei in romania este sub control deci nu poate achizitiona munitie legal pentru ca nu au documentele necesare (sic)

Daca imi mai aduc aminte editez.
O zi buna.
Care vreti puteti sa vedeti inregistrarea aici de la minutul 16.30 in sus http://www.antena1.ro/index.php?page=we ... eoType=wmv
cyrus12

Post by cyrus12 »

mda,se pare ca se vrea un ban total asupara armelor detinute legal dar or sa vada pe propia lor piele ce inseamna asta ,(inmultirea evenimentelor de tip Brasov,hod-up-uri la banci poate,crime cu arme de foc ,etc)efectele crizei sunt nebanuit si un om disperat e instare sa faca ori ce pentru a baga in mat .Zicea Marinesc ca arme furate nu sunt periculoase ca nu au munitie si ca achizitia de munite e strict supravegheata ,da asta pentru oameni cinstiti care ar vrea sa cumpere asa ceva dar cine ia spus Dl Marinescu ca acei indivizi or sa sa se duca sa cumpere munitie pe cai legale ,daca sau dedat la furt probabil ca munitia or s-o obtina tot la fel sau poate mai pasnic dar tot ilicit(de pe piata neagra ).Pe infractori in fund ii doare de lege si politie .Pentru 10 cazuri de dili care au facut uz de arma aiurea trebuie sa suferim toti ,dar stau eu si ma intreb de ce domni politisti nu fac ceva si cu masinile ,caci mii de oameni mor pe soselele patriei si cred eu ca mai periculoase sunt masinile decat armele(cu o masina poti omora cati oameni vrei (un fel de Carmagedon)pe cand cu arma numai cat ai munitei asta daca nu ti-o iei de la politie intre timp ). .Armele au fost si vor fi un subiect tabu in Romania,hai sa recunoastem si nimeni nu va schimba asta .Degeaba incercam noi sa ne agitam pentru ca suntem putini si isignifiati .Parerea mea e ca fiecare e pe cont propiu si daca pasiunea este asa de mare fiecare se descurca cum poate .Eu am ales sa plec pentru ca mi se pare solutia cea mai viabila la momentul asta .Suma partilor bune si a celor rele din a sta aici si a pleca acolo atarna mult mai greu in favoarea celor de acolo .Sper ca copii mei cand vor fi sa nu imi poarte pica pentru alegerea facuta.V-om trai si v-om vedea .

Sa fiti iubiti
Ultimul care pleaca din Romania stinge lumina
http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/
Image
Rainman

Post by Rainman »

La stiri tocmai au spus ca este in proiect o modificare a legii prin care ni se va suspenda dreptul de port si folosire a armelor neletale si vom avea doar drept de detinere. :evil:
Sper sa fi inteles bine si sa nu vorbesc aiurea.
Cand o sa gasesk link-ul o sa-l postez.

L.E. Varianta video http://stirileprotv.ro/video/romanii-nu ... a/60236953
Last edited by Rainman on Tue Feb 03, 2009 8:49 pm, edited 1 time in total.
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Rainman wrote:La stiri tocmai au spus ca este in proiect o modificare a legii prin care ni se va suspenda dreptul de port si folosire a armelor neletale si vom avea doar drept de detinere. :evil:
Sper sa fi inteles bine si sa nu vorbesc aiurea.
Cand o sa gasesk link-ul o sa-l postez.
l-am pus eu intr-un topic mai la obiect
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
haiosu

Post by haiosu »

sassu wrote:Desi suna infantil sa ne contrazicem daca armele neletale ar fi avut sau nu vreun efect asupra atacatorului inarmat cu o arma cu glont , sunt sigur ca dupa un grupaj de de 2-3 bile de cauciuc in fata de la 3-4 m nici mama atacatorului cu ak 47 nu mai stia pe ce planeta este . Exemplele cu oameni impuscati cu glont care continua a ataca sunt relative pt ca daca respectiva munitie cu glont nu este conceputa pt a avea stoping power mare glontul penetreaza si daca nu atinge un organ vital omul isi poate continua atacul o perioada de timp. Asa ca sunt de parere ca o bila de cauciuc de marimea unei cirese luata in fata cu 400m/s te poate incapacita temporar mai eficient ca un 5,56 care penetreaza si mori a doua zi.

cum spunea si dcrist, nu e cireasa e sambure de cireasa, si 400 m/s pt marea majoritate (99 %) dintre armele neletale... e un vis :twisted:
plus ca la distanta de 3-4 m si adrenalina urland prin vene...slabe sperante pt un neprofesionist sa nimereasca capul.poate daca ocheste pieptul sa nimereasca capul :wink:
meri la poligon, masoara 4 metri, deseneaza cu aproximatie conturul unei fete pe o coala (tinta) si incearca sa tragi 3 focuri in stil "rapid". cate boabe au nimerit tinta?!? si asta in conditii de calm, nu de stres...
zic si eu... :roll:
haiosu

Post by haiosu »

foarte interesant si educativ interviul cu domnul comisar sef
daca stie cineva (mai priceput in calculatoare) cum se poate copia sau daca are cineva copia interviului, rog sa ma contacteze sau sa-mi trimita si mie fisierul. raman dator
in alta ordine de idei, din cate mi-am dat eu seama pistolul cu aer comprimat e ceva Walther :roll:
Rainman

Post by Rainman »

haiosu wrote: ....
in alta ordine de idei, din cate mi-am dat eu seama pistolul cu aer comprimat e ceva Walther :roll:
Da, era un Walther CP88.
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
haiosu

Post by haiosu »

Rainman wrote:
Da, era un Walther CP88.
deci misule... Walther cp88 :wink:
ti-a raspuns rainman...

mesaj for misubagsisu
hannibal2007lecter

Post by hannibal2007lecter »

danezu wrote:daca aveau pistoale cu gaze/bila macar incapacitau agresorul si era arestat acum....tot era ceva,nu?

incapacitau doar daca tragea bila in cap...dar cum legea e de kkt pe romaneste...(tragi la picior.etc_)ma tem k daca ii trageai in cap te bagau si pe tine si pe el la bulau k in rest daca tragi in picior iti tragea el una ......(cum a patit eroul )
sassu

Post by sassu »

Pt Haiosu , trag foarte des cu pistolul ( nu cu cauciuc ) :wink: , iar ce spuneam de puterea de stopare a munitiei nu am inventat ,la concluzia asta au ajuns americanii cand au inceput sa produca calibrele lor nesimtite. Un bun exemplu este coltul 1911 cal 45 care avea ca scop sa darame inamicul ca altfel in jungla apucau sa-si infiga baionetele in bravul soldat american.Iar o situatie de genul celei discutate nu o vad ca pe un duel in care stam fata in fata si tragem unul in altul, daca atacatorul tau are o arma de foc , nu ramai tinta de carton si tragi , reactia trebuie sa fie mult mai complexa si adaptata situatiei . Poti invata cateva miscari de a feri atacul alternand cu scoaterea propriei arme de foc , sunt sigur ca si pe net se gasesc filmulete de pregatire in CQB .
misubagsisu

Post by misubagsisu »

haiosu wrote:
Rainman wrote:
Da, era un Walther CP88.
deci misule... Walther cp88 :wink:
ti-a raspuns rainman...

mesaj for misubagsisu

Ok Ok ..vazusem sigla Walther..nu stiam modelul. ok? ma simt naspa ca nu l-am recunoscut.

Anyway, in curand, pistoale o sa vedem numai la infractori(care o sa le foloseasca) si sticleti (care nu o sa le foloseasca)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

haiosu wrote:foarte interesant si educativ interviul cu domnul comisar sef
daca stie cineva (mai priceput in calculatoare) cum se poate copia sau daca are cineva copia interviului, rog sa ma contacteze sau sa-mi trimita si mie fisierul. raman dator
Acum sari cu datoria.
Ai aici doua links.
Unul spre filmul editat selectata fiind doar interventia dlui. Comisar Sef
Nicolae Marinescu:
www.romsdc.ro/id
si poti face download la fisierul audio, daca vrei sa faci transcriptia in sine
www.romsdc.ro/id/id.mp3
Asa ca, astept sa curga berile! :D :shock:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
niko77

Post by niko77 »

Acum sari cu datoria.
Ai aici doua links.
Unul spre filmul editat selectata fiind doar interventia dlui. Comisar Sef
Nicolae Marinescu:
www.romsdc.ro/id
si poti face download la fisierul audio, daca vrei sa faci transcriptia in sine
www.romsdc.ro/id/id.mp3
Asa ca, astept sa curga berile! :D :shock:[/quote]

filmul nu ruleaza decat primele 4 secunde dupa care se opreste
dcrist

Post by dcrist »

sassu wrote:Pt Haiosu , trag foarte des cu pistolul ( nu cu cauciuc ) :wink: , iar ce spuneam de puterea de stopare a munitiei nu am inventat ,la concluzia asta au ajuns americanii cand au inceput sa produca calibrele lor nesimtite. Un bun exemplu este coltul 1911 cal 45 care avea ca scop sa darame inamicul ca altfel in jungla apucau sa-si infiga baionetele in bravul soldat american.Iar o situatie de genul celei discutate nu o vad ca pe un duel in care stam fata in fata si tragem unul in altul, daca atacatorul tau are o arma de foc , nu ramai tinta de carton si tragi , reactia trebuie sa fie mult mai complexa si adaptata situatiei . Poti invata cateva miscari de a feri atacul alternand cu scoaterea propriei arme de foc , sunt sigur ca si pe net se gasesc filmulete de pregatire in CQB .
Din pacate la noi e aproape inexistent conceptul de a folosi munitie cu mare putere de oprire(hollow point, etc), unele ,,cadre cu putere de decizie" habar nu au de asa ceva sau au vazut in filme, pentru ei FMJ e sfint ca vezi doamne e bun ca nu are efect omoritor asa mare, dar nu ii intereseaza ca poate trece prin infractor si ranii sau ucide un nevinovat aflat in spatele celui vizat, cind le-am adus un hollow point si le-am zis sa ne faca rost de asa ceva pentru serviciu si sa folosim FMJ in poligon sau uitat ciudat la mine si banuiesc ca m-au catalogat ca ciudat si obsedat de arme,tinind cont ca am fost printre primii care au avut un pistol personal dintre ei, pe urma am reusit sa-i conving si pe altii sa ma urmeze :twisted: Asa ca, mentalitatile la noi sunt invechite si daca ai ceva idei sa incerci sa imbunatatesti cite ceva, ai sanse f. mari sa se intoarca impotriva ta, si sa ai dif probleme. :(
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dcrist wrote:
sassu wrote:Pt Haiosu , trag foarte des cu pistolul ( nu cu cauciuc ) :wink: , iar ce spuneam de puterea de stopare a munitiei nu am inventat ,la concluzia asta au ajuns americanii cand au inceput sa produca calibrele lor nesimtite. Un bun exemplu este coltul 1911 cal 45 care avea ca scop sa darame inamicul ca altfel in jungla apucau sa-si infiga baionetele in bravul soldat american.Iar o situatie de genul celei discutate nu o vad ca pe un duel in care stam fata in fata si tragem unul in altul, daca atacatorul tau are o arma de foc , nu ramai tinta de carton si tragi , reactia trebuie sa fie mult mai complexa si adaptata situatiei . Poti invata cateva miscari de a feri atacul alternand cu scoaterea propriei arme de foc , sunt sigur ca si pe net se gasesc filmulete de pregatire in CQB .
Din pacate la noi e aproape inexistent conceptul de a folosi munitie cu mare putere de oprire(hollow point, etc), unele ,,cadre cu putere de decizie" habar nu au de asa ceva sau au vazut in filme, pentru ei FMJ e sfint ca vezi doamne e bun ca nu are efect omoritor asa mare, dar nu ii intereseaza ca poate trece prin infractor si ranii sau ucide un nevinovat aflat in spatele celui vizat, cind le-am adus un hollow point si le-am zis sa ne faca rost de asa ceva pentru serviciu si sa folosim FMJ in poligon sau uitat ciudat la mine si banuiesc ca m-au catalogat ca ciudat si obsedat de arme,tinind cont ca am fost printre primii care au avut un pistol personal dintre ei, pe urma am reusit sa-i conving si pe altii sa ma urmeze :twisted: Asa ca, mentalitatile la noi sunt invechite si daca ai ceva idei sa incerci sa imbunatatesti cite ceva, ai sanse f. mari sa se intoarca impotriva ta, si sa ai dif probleme. :(
sa ma ierti Cristi, dar pe la voi, ca si in alte aprozare, majoritatea personalului este instruit despre cum sa gandeasca, vorbeasca si sa actioneze inca dinainte de angajare. ca sa mentina standardul sistemului.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply