Oops ! Asta n-o stiam ! Merci ! E buna !!!sorin mok wrote:SA nu uitam si de posibilitatea, tot via UE, de a returna in 10 zile produsul in ambalajul original fara a da vreo explicatie.
Ce acte imi trebuie pt.un pistol cu bila?de unde le iau,cum?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
Buna seara si tot respectul, dar nu va infierbantati chiar asa...
.
Conform faptului ca apartinem UE ar trebui sa aplicam legislatia UE. Nu?
Fals. Legislatia romana in ceea ce priveste garantia produselor este absurda in majoritatea cazurilor. Incepand cu definitia produselor pana la instructiuni de folosinta si traduceri. Si pentru ca legea este ambigua lasa loc la interpretari, ca in toate celelalte cazuri si normal aplicarea ei genereaza de cele mai multe ori discutii. Cele 24 luni de garantie pe care le acordam produselor comercializate de noi, in foarte multe cazuri depaseste cea pe care o acorda producatorul, care in parte din cazuri apartine UE.
. Dar inca odata, noi nu am fost in stare sa facem incadrarile produselor a.i. sa corespunda cu cele facute de UE, dar sa si corespunda perioadele de garantie. Iar aia cu returnarea produsului fara vre-o explicatie nu tine. Asta este doar de politica de marketing nu de legislatie.
Cu respect.
Conform faptului ca apartinem UE ar trebui sa aplicam legislatia UE. Nu?
Fals. Legislatia romana in ceea ce priveste garantia produselor este absurda in majoritatea cazurilor. Incepand cu definitia produselor pana la instructiuni de folosinta si traduceri. Si pentru ca legea este ambigua lasa loc la interpretari, ca in toate celelalte cazuri si normal aplicarea ei genereaza de cele mai multe ori discutii. Cele 24 luni de garantie pe care le acordam produselor comercializate de noi, in foarte multe cazuri depaseste cea pe care o acorda producatorul, care in parte din cazuri apartine UE.
Cu respect.
..legea exista cu precizari clare in acest sens (10 zile) ..dar asa cum am spus anterior se aplica doar comenzilor online...
(considerate contracte la distanta)...
..domnul Radu...nu inducetii clientii in eroare..informati-i..ca altfel termenul de 10 zile se poate transforma (tot conform legii) in 90 zile
Ordonanta Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
Capitolul II al legii privind contractele la distanta si anume - Dreptul de denuntare unilaterala a contractului. Legea prevede in articolul 7 alineatul 1: "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor".
(art 7 alin2): "in cazul in care comerciantul a omis sa transmita consumatorului informatiile prevazute la art. 4, termenul pentru denuntarea unilaterala a contractului este de 90 de zile".
Art. 4. (1) Comerciantul trebuie sa transmita consumatorului, in scris sau pe un alt suport de informatii durabil, la dispozitia sau accesibil acestuia, in timp util, in perioada executarii contractului, urmatoarele:
... b) conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de renuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului", redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14.
Art. 14.
Este interzisa livrarea de produse sau prestarea de servicii fara o comanda prealabila din partea consumatorului, daca aceasta livrare implica solicitarea efectuarii unei plati. In cazul livrarilor pentru care nu exista o comanda prealabila, consumatorul este exonerat de orice contraprestatie, lipsa raspunsului neavand valoare de consimtamant.
(considerate contracte la distanta)...
..domnul Radu...nu inducetii clientii in eroare..informati-i..ca altfel termenul de 10 zile se poate transforma (tot conform legii) in 90 zile
Ordonanta Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
Capitolul II al legii privind contractele la distanta si anume - Dreptul de denuntare unilaterala a contractului. Legea prevede in articolul 7 alineatul 1: "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor".
(art 7 alin2): "in cazul in care comerciantul a omis sa transmita consumatorului informatiile prevazute la art. 4, termenul pentru denuntarea unilaterala a contractului este de 90 de zile".
Art. 4. (1) Comerciantul trebuie sa transmita consumatorului, in scris sau pe un alt suport de informatii durabil, la dispozitia sau accesibil acestuia, in timp util, in perioada executarii contractului, urmatoarele:
... b) conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de renuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului", redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14.
Art. 14.
Este interzisa livrarea de produse sau prestarea de servicii fara o comanda prealabila din partea consumatorului, daca aceasta livrare implica solicitarea efectuarii unei plati. In cazul livrarilor pentru care nu exista o comanda prealabila, consumatorul este exonerat de orice contraprestatie, lipsa raspunsului neavand valoare de consimtamant.
Walther PP Nickel

Pai ce vorbeam noi si ce spuneti dumneavoastra. Pomeniti de un act comercial care se desfasoara in urma unei conventii acceptate de ambele parti si in anumite conditii, care include si comertul on-line si se aplica in momentul in care beneficiarul achizitioneaza marfa pe "ne-ve" fara sa aibe cele mai sumare informatii despre produs. Asa ceva exista in UE . Dar nu cum ati spus initial.
Cu respect.
-
nedumeritu
Cu tot respectul,
Este evident ca ceva nu este in ordine aici.
Nu stiu ca ARRW sa vanda online si pe Ne-Ve.
Nici nu cred ca face comert online.
Inseamna ca toata discutia asta aduce, acum in perioada asta a crizei
gazului metan, cu urmatoarea situatie:
- unul vorbeste la un capat, pe South Stream
- ceilalti asculta, la capatul celalalt, pe Nabucco.
Ideal ar fi sa vorbim si sa ascultam la capetele aceleiasi "macaroane".
Focus ar fi, cum spunea dl. radu.b pe ambiguitatile din legislatie.
Este evident ca ceva nu este in ordine aici.
Nu stiu ca ARRW sa vanda online si pe Ne-Ve.
Nici nu cred ca face comert online.
Inseamna ca toata discutia asta aduce, acum in perioada asta a crizei
gazului metan, cu urmatoarea situatie:
- unul vorbeste la un capat, pe South Stream
- ceilalti asculta, la capatul celalalt, pe Nabucco.
Ideal ar fi sa vorbim si sa ascultam la capetele aceleiasi "macaroane".
Focus ar fi, cum spunea dl. radu.b pe ambiguitatile din legislatie.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
radu.b wrote:... domnu' yanq zapaciti lumea.
Pai ce vorbeam noi si ce spuneti dumneavoastra. Pomeniti de un act comercial care se desfasoara in urma unei conventii acceptate de ambele parti si in anumite conditii, care include si comertul on-line si se aplica in momentul in care beneficiarul achizitioneaza marfa pe "ne-ve" fara sa aibe cele mai sumare informatii despre produs. Asa ceva exista in UE . Dar nu cum ati spus initial.
... va inchipuiti ca firma Arrow ar returna produse catre Daiwa, ca asa vrea, fara o explicatie solida?
Cam ce reactie or avea furnizorii ?...
ar fi interesant...
![]()
Cu respect.
radu.b wrote::Iar aia cu returnarea produsului fara vre-o explicatie nu tine. Asta este doar de politica de marketing nu de legislatie.
.
..raspusul meu era la aceasta ultima afirmatie...pentru cel care isi cunoaste drepturile tine....pentru ceilalti...cum se spune?..Dumnezeu cu mila!
..legile mentionate de mine sunt aplicabile tuturor site-urilor cu vanzare online din Romania...in afara de produsele ce presupun modalitati speciale de vanzare(in speta..armele)....celelalte produse Arrow pot fi comercializate si online...deci...legea are aplicabilitate in Romania si poate avea si la dvs daca in viitor veti dori sa apelati si la un astfel de comert.
..trebuie sa faceti diferenta intre relatiile contractuale dintre furnizori si magazinul ce desfasoara comertul online....si relatiile contractuale stabilite in mod electronic intre magazinul online si client...
...sa stiti ca degeaba in acordurile pe care le bifeaza clientul sunt stabilite alte clauze cum ca n-ar avea posibilitatea sa returneze produsul....
...chiar daca conventiile au fost insusite , prevederile respective sunt lovite de nulitate absoluta daca contravin legii....este un principiu general de drept universal valabil..
Walther PP Nickel

Buna ziua.
Am o singura rugaminte la dumneavoastra.
Cititi toate paragrafele integral, nu doar cele care va convin, pentru-ca nu toate regelementarile sunt in favoarea cumparatorului. Mai mult, tot ca sa se acopere ei se precizeaza clar ca acceptarea returnarii produselor se lasa la latitudinea vanzatorului. Cititi legea cu atentie va rog.
Cu respect.
Cititi toate paragrafele integral, nu doar cele care va convin, pentru-ca nu toate regelementarile sunt in favoarea cumparatorului. Mai mult, tot ca sa se acopere ei se precizeaza clar ca acceptarea returnarii produselor se lasa la latitudinea vanzatorului. Cititi legea cu atentie va rog.
Cu respect.
-
nedumeritu
When you're in Rome, act like a Roman.
Asa se exprimau... vechii greci de pe teritoriul Persiei antice...
sau dreaq' mai stie pe unde.
Ce naiba este greu de inteles.
Exista legislatie EU, dar ARMONIZATA.
Altfel spus, de altfel si in conformitate cu normele internationale de drept,
au prioritate legile din tara unde se desfasoara comertul despre care
dezbatem in van.
Ori fi in legea noastra niste preluari "soft" ale normelor europene, dar,
pentru a nu supara prea tare contribuabilul major [contribuabil la comision
nu la buget, sa fie clar!], se lasa portite in lege astfel ca onor comerciantii
nostri sa poata respira.
De altfel nici nu este rau atata vreme cart in faza actuala mentalitatea
consumatorului inca nu este adusa la nivelul mediei europene.
Si atunci, in mod normal, legea vine si ajuta in egala masura atat
cumpartorul cat si vanzatorul. Ca nu o face mereu total dezinteresat,
asta este, va rog adresati-va Bizanţului care a invins prin mentalitati
remanente "toata floarea cea vestita a intregului Apus".
Mai tineti minte conflictul:
peşcheş, bacşis, sictir versus brânză, mânz, varză ?
Ei bine, ca sa citam, Academia Romana a Sectorului 5 care ieste:
noi suntem varza si nu mai facem nici o branza.
Importam totul.
Asa se exprimau... vechii greci de pe teritoriul Persiei antice...
sau dreaq' mai stie pe unde.
Ce naiba este greu de inteles.
Exista legislatie EU, dar ARMONIZATA.
Altfel spus, de altfel si in conformitate cu normele internationale de drept,
au prioritate legile din tara unde se desfasoara comertul despre care
dezbatem in van.
Ori fi in legea noastra niste preluari "soft" ale normelor europene, dar,
pentru a nu supara prea tare contribuabilul major [contribuabil la comision
nu la buget, sa fie clar!], se lasa portite in lege astfel ca onor comerciantii
nostri sa poata respira.
De altfel nici nu este rau atata vreme cart in faza actuala mentalitatea
consumatorului inca nu este adusa la nivelul mediei europene.
Si atunci, in mod normal, legea vine si ajuta in egala masura atat
cumpartorul cat si vanzatorul. Ca nu o face mereu total dezinteresat,
asta este, va rog adresati-va Bizanţului care a invins prin mentalitati
remanente "toata floarea cea vestita a intregului Apus".
Mai tineti minte conflictul:
peşcheş, bacşis, sictir versus brânză, mânz, varză ?
Ei bine, ca sa citam, Academia Romana a Sectorului 5 care ieste:
noi suntem varza si nu mai facem nici o branza.
Importam totul.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Dl Radu...daca vreti sa discutam pe textul de lege o facem ...daca nu...nu!radu.b wrote:Buna ziua.
Cu respect.
Eu va indic articolul cu pricina si dvs veniti ca raspuns cu text de genul "returnarea produselor se lasa la latitudinea vanzatorului"....legea se respecta/aplica asa cum a fost formulata de legiuitor..nu cum doreste comerciantul...sa stiti ca si cele mai mici detalii/aspecte legale pot da o turnura favorabila/defavorabila unui act de comert...cu conditia sa le cunosti/stapanesti...
...sa va povestesc mici fapte diverse...
....am fost primul "contravenient" din judetul meu care a anulat un pv de contraventie la regimul circulatiei pentru ca agentul a folosit un model standard de proces-verbal...a folosit 1A in loc de 1D......stiti care era diferenta intre cele 2?...o singura fraza in continut “Înregistrarea se păstrează la sediul unităţii 6 luni de la data constatării contravenţiei”, ...agentii din judet pana atunci nici macar nu stiau de existenta modelului 1D....dar e prevazut in lege ..si legea e lege pentru toata lumea! ...in felul asta am creat un precedent.
..am fost primul "contravenient" din judetul meu care a anulat un pv de contraventie la regimul circulatiei invocand alte prevederi legale decat cele referitoare la regimul circulatiei pe drumurile publice...
Procesul-verbal fusese întocmit cu încălcarea prevederilor art. 16. alin (1) din Ordonanţa nr. 2/2001 (actualizată) privind regimul juridic al contravenţiilor; astfel, agentul constatator nu a arătat în procesul-verbal împrejurările ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei, nefăcând nicio menţiune în acest sens. De asemenea, procesul-verbal nu a conţinut nici date referitoare la ocupaţia şi locul de muncă al contravenientului. Ori, în art. 16. alin (1) precizează că “Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu” toate aceste date.....si ..ghiciti ce.....am creat un precedent.
(ca fapt divers...nici nu exista rubricile respective in procesul-verbal)..dar legea trebuie respectata.
...am fost primul "contravenient" din judetul meu care a anulat un pv de contraventie la regimul circulatiei invocand Normele de metrologie legală NML 021-05, privind "Aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor" si facand dovada nerespectarii acestor norme cu diagnoza meteorologică obtinuta de la Staţia Meteorologică si emisă de Serviciul Meteorologic si de Asigurarea Calităţii ...si..ghiciti ce...am creat un precedent.
....legea exista trebuie doar...aplicata. Nu subestimati pe nimeni.Niciodata nu stiti cine va e client.
Walther PP Nickel

Buna ziua.
Pentru domnul yanq.
Cand v-am spus despre lege nu mi-am permis sa vorbesc in zeflemea .
A fost postata o intrebare referitor la returnarea produselor, cu referire directa la modul de functionare al magazinelor Arrow sau altele iar dumneavoastra postati extras din Ordonanta 130/2000.
Puteti sa ma verificati citind legea 449/2003 cap.III despre drepturile consumatorului, legea 240/2004 cap.II privind conditiile raspunderii producatorilor, legea 476/2006 cu modificarile legilor existente anterior... sunt cam 5-6 legi cu modificarile lor catre trateaza subiectul conformitatea produselor si dreptul consumatorului si nici una nu precizeaza ca se pot returna produse fara un motiv temeinic. De fapt nici nu se precizeaza returul ci este specificat ca in cazul lipsei conformitatii produsului, cosumatorul are dreptul sa i se aduca produsul la conformitate fara plata, prin reparare sau inlocuire sau sa beneficieze de o reducere s.a..
Cu respect.
Pentru domnul yanq.
A fost postata o intrebare referitor la returnarea produselor, cu referire directa la modul de functionare al magazinelor Arrow sau altele iar dumneavoastra postati extras din Ordonanta 130/2000.
Puteti sa ma verificati citind legea 449/2003 cap.III despre drepturile consumatorului, legea 240/2004 cap.II privind conditiile raspunderii producatorilor, legea 476/2006 cu modificarile legilor existente anterior... sunt cam 5-6 legi cu modificarile lor catre trateaza subiectul conformitatea produselor si dreptul consumatorului si nici una nu precizeaza ca se pot returna produse fara un motiv temeinic. De fapt nici nu se precizeaza returul ci este specificat ca in cazul lipsei conformitatii produsului, cosumatorul are dreptul sa i se aduca produsul la conformitate fara plata, prin reparare sau inlocuire sau sa beneficieze de o reducere s.a..
Cu respect.
..corect...la modalitatea actuala de desfasurare a activitatii Arrow nu se aplica prevederile respectivei ordoante.Dar daca veti hotari sa comercializati si in regim online produsele atunci respectiva prevedere va este impusa de lege. Returnarea produsului se poate face in 10 zile fara a fi invocat niciun motiv. Ceea ce spuneti dvs ca nu exista...de fapt exista.Dupa cum vedeti versiunea e consolidata in urma cu aprox 15 zile...deci e in vigoare. Mai cititi o data art. 7...radu.b wrote:Buna ziua.
Pentru domnul yanq.
A fost postata o intrebare referitor la returnarea produselor, cu referire directa la modul de functionare al magazinelor Arrow sau altele
Ordonanţă nr. 130/2000 din 31/08/2000
privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţa
Publicat in MOF nr. 431 - 02/09/2000
Republicare 1 MOF nr. 177 - 07/03/2008
Versiune consolidata la data de 27/12/2008
CAPITOLUL II
Dreptul de denunţare unilaterală a contractului
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator, dacă au fost îndeplinite prevederile art. 4;
b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului sau după încheierea contractului, din ziua în care obligaţiile prevăzute la art. 4 au fost îndeplinite, cu condiţia ca întârzierea să nu depăşească 90 de zile.
(2) În cazul în care comerciantul a omis să transmită consumatorului informaţiile prevăzute la art. 4, termenul pentru denunţarea unilaterală a contractului este de 90 de zile şi începe să curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;
b) pentru servicii, de la data încheierii contractului.
(3) Dacă în perioada celor 90 de zile informaţiile prevăzute la art. 4 sunt furnizate consumatorului, termenul de 10 zile lucrătoare pentru denunţarea unilaterală a contractului începe să curgă din acel moment.
Ati facut referire la http://www.magazinpescuit.ro/daiwa-m-13.html magazin ce desfasoara comert online. In cazul acestuia e aplicabila ordonata anterior mentionata. Adica comand un produs, il achit, il primesc, il desfac, ma uit timp de 10 zile la el si daca nu-mi e pe plac il returnez in ambalajul orginal si in 30 zile imi primesc banii inapoi....
Daca aveti dubii in acest sens consultati-va consilierul juridic sau avocatul dar va va spune acelasi lucru pentru ca textul de lege e clar, concis, nesusceptibil de interpretare.
Walther PP Nickel

-
Safe&Sound
completare
In completarea celor ce scriam in postul meu anterior mai trebuie sa stii ca in perioada de timp de cand depui dosarul si pana la obtinerea autorizatiei pentru achizitie, cei de la SAEST cer o informare despre tine sectiei de politie in raza careia ai declarat domiciliul. Politistii de la sectia respectiva, vin, iti chestioneaza vecinii cerand relatii despre tine, te cauta acasa, iau datele celor care locuiesc la aceeasi adresa, si vor sa vada neaparat ca ai un safe (seif) sau ceva similar in care pastrezi "arma". Asta e partea cea mai neplacuta(si nelegala zic eu negasind reglementari legale in acest sens) parte in care e foarte posibil sa ai de a face cu militieni veritabili, daca nu stii ce sunt aia ca poate nu i-ai prins cand erau peste tot, vei afla acum.
La final, in urma atator analize, verificari, interogari, cercetari si anchete vei fi in indreptatit sa te intrebi daca nu cumva "astia" au de gand sa iti dea in grija servieta care contine comenzile pentru arsenalul nuclear american...
Dar nu iti face griji, vei avea doar dreptul sa cumperi un fel de "prastie"(numita pompos arma de foc) facuta dintr-un material similar cu cel din care e facut tuciul de mamaliga(sau mai slab), de care va trebui sa ai grija ca de o piesa de portelan, pe care daca vei fi nevoit sa o folosesti chiar si in limitele legii vei avea automat "un milion de probleme" si ale carei efecte atunci cand o folosesti sunt dezamagitoare.
Imi permit acum un sfat: Citeste foarte foarte bine legea, citeste bine si postarile de aici-vei gasi multe pertinente si informative, stai un pic de vorba si cu baietii din magazinele arrow ( eu am gasit vreo doi foarte amabili si plini de informatii) apoi inainte sa demarezi sa te gandesti bine daca "se merita deranju'" pentru ca trebuie sa stii ca pana vei reusi sa iti cumperi mult dorita "arma de foc" vei cheltui multi bani, mult timp si multi nervi.
Succese!
Razvan.
La final, in urma atator analize, verificari, interogari, cercetari si anchete vei fi in indreptatit sa te intrebi daca nu cumva "astia" au de gand sa iti dea in grija servieta care contine comenzile pentru arsenalul nuclear american...
Dar nu iti face griji, vei avea doar dreptul sa cumperi un fel de "prastie"(numita pompos arma de foc) facuta dintr-un material similar cu cel din care e facut tuciul de mamaliga(sau mai slab), de care va trebui sa ai grija ca de o piesa de portelan, pe care daca vei fi nevoit sa o folosesti chiar si in limitele legii vei avea automat "un milion de probleme" si ale carei efecte atunci cand o folosesti sunt dezamagitoare.
Imi permit acum un sfat: Citeste foarte foarte bine legea, citeste bine si postarile de aici-vei gasi multe pertinente si informative, stai un pic de vorba si cu baietii din magazinele arrow ( eu am gasit vreo doi foarte amabili si plini de informatii) apoi inainte sa demarezi sa te gandesti bine daca "se merita deranju'" pentru ca trebuie sa stii ca pana vei reusi sa iti cumperi mult dorita "arma de foc" vei cheltui multi bani, mult timp si multi nervi.
Succese!
Razvan.
Mie imi place foarte mult ca atunci cand cineva doreste sa achizitioneze o arma de foc, sa fac tot ce pot ca sa-l descurajez. Tocmai pentru a-i da de gandit daca intr-adevar si-o doreste, daca merita investitia si daca stie la ce se inhama din toate punctele de vedere.
Dar aici fiind un forum public, unde informatiile trebuie sa ajunga corect, dezmint tot ce a scris colegul nostru mai sus. Toate documentele se obtin intr-o zi, muuuult prea usor (din pacate), nu te verifica nici naiba, autorizatia o obtii penibil de simplu. Despre dovada notificarii nu are rost sa vorbim. Joaca de copil. Asa se justifica numarul enorm de pistoale cu bila si gaze care se afla peste tot si la toti.
Cat despre efectele lor, te rog nu vorbi prostii. Asta e ca si cum ai spune, trage ma ca n-are efect, e jucarie. Eronat. Un jet de piper tras dintr-un pistol la distanta mica e cumplit. Poate provoca chiar si moartea, e suficient sa te documentezi putin. O bila care loveste in cap sau gat de la distanta mica, asemenea. Deci nu mai spuneti ca sunt jucarii sau prastii, e o ineptie.
Ah, comparandu-le cu cele pe glont, da... sunt nedemne de vreo discutie. Precizia la cativa metri lasa de dorit, asa e... dar discutam despre autoaparare, ori la peste 5 metri mie imi suna a atac. Si discutia poate continua, dar consumam cerneala
Dar aici fiind un forum public, unde informatiile trebuie sa ajunga corect, dezmint tot ce a scris colegul nostru mai sus. Toate documentele se obtin intr-o zi, muuuult prea usor (din pacate), nu te verifica nici naiba, autorizatia o obtii penibil de simplu. Despre dovada notificarii nu are rost sa vorbim. Joaca de copil. Asa se justifica numarul enorm de pistoale cu bila si gaze care se afla peste tot si la toti.
Cat despre efectele lor, te rog nu vorbi prostii. Asta e ca si cum ai spune, trage ma ca n-are efect, e jucarie. Eronat. Un jet de piper tras dintr-un pistol la distanta mica e cumplit. Poate provoca chiar si moartea, e suficient sa te documentezi putin. O bila care loveste in cap sau gat de la distanta mica, asemenea. Deci nu mai spuneti ca sunt jucarii sau prastii, e o ineptie.
Ah, comparandu-le cu cele pe glont, da... sunt nedemne de vreo discutie. Precizia la cativa metri lasa de dorit, asa e... dar discutam despre autoaparare, ori la peste 5 metri mie imi suna a atac. Si discutia poate continua, dar consumam cerneala
-
Safe&Sound
"Dezmintirea" de mai sus presupune ca afirmatiile mele sunt mincinoase. Nu am in intentie sa fac greseala de a intra in polemica cu dumneata, doresc insa sa iti spun ca daca ai fi citit cu atentie inainte sa "dezminti" ai fi observat ca eu ii impartaseam experienta personala celui ce a formulat intrebarile initiale. Nu stiu cum se obtine autorizatia de cumparare si permisul pentru un pistol cu bile de cauciuc la Timisoara, dar la Bucuresti lucrurile se petrec exact asa cum am spus eu in cele doua post-uri pe acest thread.hedone wrote: Dar aici fiind un forum public, unde informatiile trebuie sa ajunga corect, dezmint tot ce a scris colegul nostru mai sus. Toate documentele se obtin intr-o zi, muuuult prea usor (din pacate), nu te verifica nici naiba, autorizatia o obtii penibil de simplu. Despre dovada notificarii nu are rost sa vorbim. Joaca de copil. Asa se justifica numarul enorm de pistoale cu bila si gaze care se afla peste tot si la toti.
Cat priveste efectul unui foc tras cu o incarcatura cu piper, nu m-am pronuntat si nu ma pronunt pentru ca nu il cunosc, si nici nu cred ca are rost sa facem vorbire despre asta, pentru mine este evident ca efectul unui jet pulverizat dintr-un spray e cel putin similar. Pentru a nu lasa loc la interpretari precizez ca ma refer la efectul fizic si nu la cel psihic, emotional.
Revenind la pistolul cu bila de cauciuc, cred in continuare ca atacul unui agresor imbracat gros si foarte determinat nu il opreste sau respinge decat in cazul in care ai norocul sa il nimeresti in cap sau gat. In plus daca agresorul este inarmat (legal sau ilegal) cu o arma cu glont, la vederea armei tale cu siguranta o va folosi pe a sa.
Pe final as dori sa te invit la moderatie atunci cand dezminti si etichetezi ca prostii sau ineptii afirmatiile colegilor de forum. Asa cum spuneai si dumneata este un forum public unde fiecare are dreptul la opinii personale ce pot fi combatute argumentativ dar in nici un caz nepoliticos si agresiv.
Succese!
Razvan.