ALL GUNS ROUNDUP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Ce arma cu glont de cauciuc detineti?

Rohm RG88
23
25%
Mauser HSC90
4
4%
Walther PP
7
8%
Walther P22
3
3%
Walther P99
4
4%
Reck Mod.60
3
3%
Me 38
0
No votes
Detin o arma fabricata in Rusia/Turcia si sunt pe acest forum doar sa va fac in ciuda :)
6
7%
Doresc sa-mi cumpar in viitorul apropiat
41
45%

Total votes: 91

macarici

Post by macarici »

babnule,ai un pm.
Image
radu.b

Post by radu.b »

Babanu wrote:polul a fost ideea mea dar in nici un caz sa iau la misto detinatorii de arme rusesti/turcesti :) Are o aluzie ironica pentru ca astfel de arme sunt greu de obtinut iar cei care le au sunt de invidiat. Sunt ca detinatorii de Porsche-uri, te oftici cand ii vezi pe strada ca nu ai si tu ce au ei, nu? :evil:
Daca astepti testele la Mauser nu se stie exact cand se vor face, depinde mult de Reactor si de domnul Radu daca o sa mai fie deacord sa-mi imprumute cronograful a doua oara dupa ce am scris ce am scris pe aici :)
Buna ziua.
Da sunt de acord sa mai las cronograful spre folosinta doar sa-mi specificati pe ce perioada sa stiu cum vorbesc pentru el in firma. Rugamintea mea este totusi aceasta perioada sa fie o saptamana sau doua maxim.
De suparat nu am de ce pentru ca nu ati scris nimic care sa deranjeze,chiar daca v-am asigurat ca si remarcile critice sunt binevenite.
O zi buna si astept un semn.
Cu respect.
Radu
macarici

Post by macarici »

Domnule Radu,urmatoarea sedinta la care vom avea nevoie de cronograf va fi aproape de jumatatea lunii august.
Aparatul a fost mai mult decat folositor la testul anterior.Practic,ne-a deschis capul in privinta multor semne de intrebare vis a vis de armele cu bila.Acum stim cu ce "se mananca".Cel putin cei care am fost in poligon,ne-am lamurit.Nu stiu cat de lamuriti sunt ceilalti colegi din postarile cu rezultatele trageri.Sper ca s-a facut lumina cat de cat!
Inca o data vreau sa multumesc pt ajutorul acordat si pt solicitudinea de care dati dovada.Dar pt ca v-am laudat destul,vin acum cu o intrebare care nu-mi da pace:-cum se face domnule Radu,ca un cartus de 9x19 parabellum e 1,02-1,04 lei , unul de .38special(ditamai glontul) 1,4 lei,iar o prapadenie de 10x22T e 4,5 lei?Sa nu mai spun de 5 lei cartusul pt .380 gum.Unde e costul mai mare de productie,la un cartus adevarat,cu glont de cupru si mai multa pulbere,sau la cel cu bila de cauciuc si nici macar jumatate din cantitatea de pulbere a celui adevarat?Nu credeti ca s-ar vinde mai bine si cartusele si armele ,daca preturile ar fi mai"umane"?
Dati-mi voie sa-mi pledez cauza,caci sunt unul care se mai uita si in punga,indiferent de pasiunea care ma impinge de la spate.Cum se face ca tot boierii sunt avantajati!Eu de 50 de lei trag 10 cartuse,iar ala cu mai multe drepturi trage 50.Dreptu-i?
Cand ma intorc din concediu o sa vin impreuna cu Babanu la sediul din Constructorilor pt a ne cunoaste personal si pt a mai lua odata cronograful in vederea unor noi teste,care sper eu,sa fie si mai de folos.Pana atunci , va doresc multa sanatate si astept un raspuns.
Numai de bine!
Image
radu.b

Post by radu.b »

macarici wrote:Domnule Radu,urmatoarea sedinta la care vom avea nevoie de cronograf va fi aproape de jumatatea lunii august.
Aparatul a fost mai mult decat folositor la testul anterior.Practic,ne-a deschis capul in privinta multor semne de intrebare vis a vis de armele cu bila.Acum stim cu ce "se mananca".Cel putin cei care am fost in poligon,ne-am lamurit.Nu stiu cat de lamuriti sunt ceilalti colegi din postarile cu rezultatele trageri.Sper ca s-a facut lumina cat de cat!
Inca o data vreau sa multumesc pt ajutorul acordat si pt solicitudinea de care dati dovada.Dar pt ca v-am laudat destul,vin acum cu o intrebare care nu-mi da pace:-cum se face domnule Radu,ca un cartus de 9x19 parabellum e 1,02-1,04 lei , unul de .38special(ditamai glontul) 1,4 lei,iar o prapadenie de 10x22T e 4,5 lei?Sa nu mai spun de 5 lei cartusul pt .380 gum.Unde e costul mai mare de productie,la un cartus adevarat,cu glont de cupru si mai multa pulbere,sau la cel cu bila de cauciuc si nici macar jumatate din cantitatea de pulbere a celui adevarat?Nu credeti ca s-ar vinde mai bine si cartusele si armele ,daca preturile ar fi mai"umane"?
Dati-mi voie sa-mi pledez cauza,caci sunt unul care se mai uita si in punga,indiferent de pasiunea care ma impinge de la spate.Cum se face ca tot boierii sunt avantajati!Eu de 50 de lei trag 10 cartuse,iar ala cu mai multe drepturi trage 50.Dreptu-i?
Cand ma intorc din concediu o sa vin impreuna cu Babanu la sediul din Constructorilor pt a ne cunoaste personal si pt a mai lua odata cronograful in vederea unor noi teste,care sper eu,sa fie si mai de folos.Pana atunci , va doresc multa sanatate si astept un raspuns.
Numai de bine!
Buna ziua.
Aveti dreptate in privinta preturilor, dar ce pot sa va asigur este faptul ca anomalia nu pleaca de la noi. Stiti si dumneavoastra ca importatori de pistoale cu bila si munitie aferenta au inceput sa fie din ce in ce mai multi deci logic ar fi ca preturile sa fie din ce in ce mai mici.Din pacate "de vina" este pretul producatorului de la care fireste fiecare comerciant isi pune adaosul care il considera potrivit. Va dati seama ca mai multe detalii nu pot sa va dau despre preturi de achizitie sau adaosuri, dar va asigur ca la aceste cartuse cu bila nu s-a aplicat un adaos umflat "pentru-ca oricum se vand".Ba mai mult pot spune ca daca am aplica acest principiu atunci cartusele cu glont pentru pistol ar trebui sa fie ceva mai scumpe, pentru-ca cantitatea vanduta este mai mare decat a celor cu bila.
Daca aveti nevoie de cronograf la jumatatea lui august va rog sa-mi spuneti cum vreti sa faceti cu el, il pastrati pana atunci(cu rugamintea-mare grija de el) sau il aduceti si il luati la data respectiva? Oricum Babanu mi-a spus ca are nevoie de el pana martea trecuta, dar probabil ca nu a reusit sa ajunga cu el din cauza insolatiei facute (si sincer imi pare rau).
Ce pot sa spun in incheiere, felicitari pentru test si bravo voua ca ati reusit sa adunati un grup de oameni pasionati de tehnica (in primul rand) si de arme(in al doilea rand). As dori sa cred ca acest grup a devenit apropiat noua sau de ce nu, chiar prieten (cu rugamintea sa va pastrati atitudinea-chiar critica cand este cazul).
Cu respect si va asigur de intregul sprijin in tot ce doriti sa intreprindeti.
Tinem legatura.
O zi buna.
Radu
macarici

Post by macarici »

Intr-adevar,intarzierea e datorata insolatiei.Nici o grija,il aduce Babanu in buna regula si ne cerem scuze pt intarziere.
Ne vedem in august cand ma intorc si o sa facem alte teste.Si poate vine cineva si de la Arrow,cine stie!
Oricand,un sfat sau o parere sunt de folos.
Sa ne vedem sanatosi!(ca vedeti ce a patit Babanu).

P.S. Oameni pasionati de arme (in sensul bun) am gasit si in poligon,iar daca vom avea si sprijinul Arrow,nu poate decat sa fie benefic pt toti si sa iasa ceva frumos.Am mare incredere dupa ultima intalnire.
Image
alex_m

Post by alex_m »

Felicitari tuturor care au fost in poligon si au contribuit la aceste teste!

In august la urmatoarea tura vreau sa vin si eu! :)

O sa aduc Me 38-ul ( chiar daca nu e cine stie ce pistol :) ) , macar vedem efectiv ce putere are si poate reusesc sa fac rost de bani sa-mi cumpar un Rohm 88 pana atunci!
Babanu

Post by Babanu »

Alex_m sa stii ca participarea ta este mai mult decat binevenita, sa speram ca o sa vina si P99-ul si Mauser-ul HSC
:)
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
radu.b

Post by radu.b »

macarici wrote:Intr-adevar,intarzierea e datorata insolatiei.Nici o grija,il aduce Babanu in buna regula si ne cerem scuze pt intarziere.
Ne vedem in august cand ma intorc si o sa facem alte teste.Si poate vine cineva si de la Arrow,cine stie!
Oricand,un sfat sau o parere sunt de folos.
Sa ne vedem sanatosi!(ca vedeti ce a patit Babanu).

P.S. Oameni pasionati de arme (in sensul bun) am gasit si in poligon,iar daca vom avea si sprijinul Arrow,nu poate decat sa fie benefic pt toti si sa iasa ceva frumos.Am mare incredere dupa ultima intalnire.
Buna ziua.
Imi cer scuze pentru cronograf, Babanu s-a tinut de cuvant, din pacate cand a venit la noi eu eram plecat din firma si colegii nu m-au anuntat. Oricum ramane valabil pentru luna august cum am stabilit.
Pana atunci concediu placut si tinem legatura. Sunati-ma inainte sa fiu prezent in firma.
Cu respect.
Radu
haiosu

Post by haiosu »

cum lipsesc putin cum se intampla lucruri interesante. :(
multumesc lui cristib ca m-a tinut la curent.
pt testele din august va rog sa ma anuntati si pe mine, caci imi ruginesc degeaba 50 cartuse in seif. in vederea unui test de anduranta, am mai cumparat un incarcator pt rg-ul meu, dar pana acum din lipsa timpului nu am tras nici mascar un cartus - si nu ca nu am fost curios, dar conditiile de siguranta primeaza :D nu poti trage oriunde si oricum fara sa se nasca intrebari.
iar cand am fost la joita cu colegii din asociatie din motive obiective nu am putut trage.
aveti si felicitarile mele domnilor pt realizare, si va rog sa contati si pe mine pt august, doar sa ma anuntati din timp ca sa pot sa ma invoiesc in cazul in care in data respectiva lucrez
inca odata felicitarile mele lui babanu si baietilor, dar si firmei arrow si domnului radu.
idmisto

Post by idmisto »

Babanu wrote:Alex_m sa stii ca participarea ta este mai mult decat binevenita, sa speram ca o sa vina si P99-ul si Mauser-ul HSC
:)
eu vin cu P99 :)

sa nu va mai zic, folosesc numai pojeda (ceva mai sanatoase, ca dauna si zgomot)

Robert Grosu 0723.118.780 / 0722.765.885

ma sunati, si vin fara probleme:) (dar din pacate numai dupa ora 18, 19 sau in weekend)
NU mai vand Evanix Hunting Master AR6 5.5mm + Tasco 6-24x50
Walther P99 T 10x22
Crossman Phantom 4.5 mm + Bushnell 3-9X40
Ekol Jackal Dual 9mm(gaz)
haiosu

Post by haiosu »

sa nu va mai zic, folosesc numai pojeda (ceva mai sanatoase, ca dauna si zgomot)

Robert Grosu 0723.118.780 / 0722.765.885

in cazul in care vii si tu si vin si eu, te-as ruga sa aduci ceva munitie in plus pt ca as vrea sa fac si niste teste cu rg-ul meu (daca se potriveste munitia). cred ca vre-o 20 cartuse mi-ar fi suficiente la testari. tinem legatura si in cazul in care reusim intalnirea sa-mi spui si cati bani tre sa-ti dau.
multzam, vlad
Babanu

Post by Babanu »

Haiosu, normal ca se potriveste munitia PG la RG88 :)
inainte sa organizam intanlirea va trebui si eu sa ma aprovizionez cu munitie noua, poate o sa mergem impreuna sa cumparam niste PG, am aflat de unde :wink:
eu ma intorc in Bucuresti cam pe data de 16 aug si as propune sa organizam intanlirea pe 18 sau 19 aug (sambata sau duminica)
Fac o lista temporara cu intentiile primite pana acum de participare:
Macarici - Reck 60, Alex_m - ME38, Nikki - P22, Idmisto - P99, Barthy - RG88, Haiosu - RG88, Iacubov - RG88, Babanu - PP (mai trebuie convins Reactor sa vina cu HSC-ul si o sa le avem pe toate) :twisted:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
alex_m

Post by alex_m »

E cineva care sta singur ( fara parinti ) sau cu parinti ( de treaba ) la care as putea ramane si eu o noapte?

Fiind din Deva, n-as vrea sa fac drumul spre Bucuresti si apoi seara inapoi spre Deva, in aceeasi zi.
Ar fi bine daca as putea ramane o noapte; in cel mai rau caz la hotel dar as fi bine daca as gasii totusi la cineva.

Hmm... sa ma gandesc pe cine stiu prin Buc din fostii colegi si cunostinte... :)
haiosu

Post by haiosu »

sigur ca da babanu, mergem. si cred ca ideal ar fi sambata sa facem intalnirea
Nikki

Post by Nikki »

haiosu wrote:sa nu va mai zic, folosesc numai pojeda (ceva mai sanatoase, ca dauna si zgomot)
E cam cu dus si intors, cred eu... Imi aduc aminte de ciocnirile plastice si elastice de la fizica, si acolo se spunea ceva de genu: "cu cat corpul este mai elastic, cu atat isi conserva energia mai mult"... cu alte cuvinte degeaba scoate pobjeda mai multi J, datorita faptului ca este atat de moale cauciucul impactul este mai slab...bila se turteste lejer si ricoseaza. Tot UAG zic eu ca e alegerea cea mai fericita...bila mult mai tare si e mai solida.
Post Reply