Rohm RG 88

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

mikutzu

Post by mikutzu »

Mad Max wrote:
chiar asa sa fie?
nu de alta, dar ne cam strica planurile, nu? :)
Nu inteleg ce planuri? :?: :?
barthy

Post by barthy »

sorin mok wrote:Lasand la o parte cele spuse mai sus, as zice ca problema e alta:
daca cel care a folosit arma pentru a se apara a tras 2 bile de aproape in agresor - care lovea cu pumnii - una dintre bile nimerind zona inghinala (durere mare, cred), cum se face ca agresorul a avut suficienta forta sa apuce mana cu pistol si sa-i schimbe directia astfel incat cel cu pistolul sa-si traga o bila in propriul picior?
Si agresorul era un om de vreo 50 de ani, nu un "smecher" cu muschi de 25/30!
Dupa 2 bile de aproape - cred ca sub 1 m - n-ar trebui sa fii "lat pe jos"? Sau oricum, incapacitat.

Cred ca daca agresorul avea un cutit sau o bata, cel cu pistolul in mana era mort acum.
sorine, daca ai 50 de ani nu inseamna ca esti leguma; sunt o groaza de barbati la varsta asta care-ti usuca in bataie cate 2 de douazeci; mai ales printre cei de la tara care se antreneaza sistematic la cosit si taiat de lemne;
daca a mai avut forta dupa 2 bile incasate pot sa-ti zic ca da; la cat de rapid s-a petrecut treaba si la cat de inghesuiti erau se putea intampla orice; depinde si de psihicul omului; ex. cazul " fane spoitorul" : cu 8 gloante de 9mm in el a avut timp si putere sa reteze mana politistului cu sabia; nu ne putem astepta la 15j sa scoata agresorul din lupta definitiv dar daca apuci sa tragi 2-3 bile de la 4-5 metri si nu are pufoaica pe el sigur ai timp sa-i dai un croseu in barba sau sa te urci in masina si sa o tai daca are cutite sau alte topoare; cam asta este scopul unei arme neletale; ca la noi in UE sunt foarte slabe, asta e, asa au vrut legiuitorii sa fie siguri ca nu se produc omoruri; cand am zis ca rg88 "a inceput sa-si faca treaba" m-am referit ca provoaca rani ceva mai serioase decat me38-ul ala din in filmuletul vizionat cu ceva vreme in urma; despre cutit nu mai vorbim ca daca ai cutit si mai dai si primul, sigur castigi - cutitul este un pic cam letal ;
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
barthy

Post by barthy »

macarici wrote:
barthy wrote:[ concluzia e ca EU NU VOI FI NICIODATA APLAUDAC SAU PUPINCURIST

Cu stima,
Barthy
M-ai inteles gresit,cum ca mie imi place sa ma iau in bete cu politia.Daca am ceva,am cu o anumita lege care e tampita sau e aplicata in mod tampit.Se pare ca e mai usor si convenabil sa ne ascundem dupa litera legii ca sa nu avem bataie de cap.N-ai voie sa faci asta sau aia pt.ca asa scrie la lege.Sunt pt. respectarea legii,de toata lumea,fara deosebire(nu asa cum e de fapt in viata de zi cu zi),dar sa fie o lege corecta,care sa tina cont de oamenii cinstiti.
Intr-o situatie de criza reala,se pare ca nu te poti baza pe armele cu bila.De ce?Pentru ca sunt slabe!Daca ar avea in realitate 30 jouli,poate ca si-ar face datoria.Ar fii interesant pana unde poate fii impinsa puterea unui pistol(revolver),fara sa devina letal.Un 9x19 para are aproximativ 590 j.Tras asupra cuiva cu camasa de protectie,nu e letal,dar nici bine nu-i este respectivului.Nu zic 500 j,dar 70-100 cu bila de cauciuc,parca mai vii de acasa.Altminteri,cu ce avem noi,in cel mai fericit caz iti iei bataie,daca agresorul nu vrea cumva sa-ti ia glanda.Esti tras la raspundere la fel cu cel care are o arma adevarata,cand in realitate tu n-ai decat o pocnitoare.
sa-mi fie cu iertare dar a a avea opinii contrare cu politia e una si a te lua cu ei in bete e alta; eu cand am zis ca sunt vis-a-vis de politie asa cum iti place tie aveam in minte inversunarea ta veche de a modifica o arma; faptul ca te-am convins cu greutate sa renunti la ideea asta ( sau nu ?:wink: ) ma dus un pic cu gandul ca ai, in general, ceva cu autoritatile, cu notiunea de ordine; daca m-am inselat te rog sa ma ierti; chestiunea cu modificarea armei chiar era o problema serioasa dar alte prevederi aberante din lege si interpretarea lor abuziva de catre unii politisti ma indigneaza si pe mine; de ex. retinerea armei neletale dupa folosire ( in caz de autoaparare ) mi se pare o prostie; consider ca ei fac treaba asta numai ca sa te umileasca, sa te pedepseasca pt. ca "ai avut tupeu" sa-ti iei arma; adica de ce sa mai aiba domniile lor o grija in plus ca civilii care umbla pe strada ar putea avea un pistol sub haina si sa atenteze la viata lor sau a stabilor? cam asta e oful; si atunci se gandesc cum sa ingradeasca acest drept - sa interpreteze orice folosire a armei ca abuz si sa ti-o confiste; dar nu-i nimic, poate vin vremuri mai bune;
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Prieteni, orice numai sa nu va certati! Din cate imi aduc aminte, parca sunteti de aceeasi parte a baricadei. :wink:

Marius
arrow
Site Admin

Post by arrow »

mikutzu wrote:Adica mai pe scurt: Rohm RG 88 is sucks !
:oops: :oops: Nu-i frumos.

Pistolul cu bila este o arma neletala!!!! Prin urmare, nu este neaparat de asteptat sa bage omul in spital. Trebuie tinut cont de efectul fizic asupra agresorului, care in cazul de fata a fost se pare hotarator, dar si de efectul psihologic. Chiar si un tip cu cutit sau bata, daca simte "atingerea" bilei poate fi speriat, afectat si poate bate in retragere. In acelasi timp, exista in viata reala (acolo unde pistoalele cu glont sunt permise) cazuri in care desi atins de glont, agresorul si-a continuat atacul.
Cea mai buna varianta este sa nu avem nevoie sa ne aparam, indiferent ce mijloc de aparare am avea, iar pentru asta, merita folosite toate caile posibile.

Marius
Adrian_is

Post by Adrian_is »

barthy...vis-a-vis de cearta si dusmanie nu poate fi vorba pe aici pe forum, ca deh...ne pretindem oameni educati si cu cei 7 ani de-acasa,nu?? ..referitor la afirmatia ta, precum ca politistii ar urmari sa ne umileasca prin retinerea armei neletale pentru cercetari, sub banuiala ipotetica cred( ca altfel nu pot sa cred ca ai gandit asa ceva!) ca am putea atenta la integritatea lor sau a stabilor( stiu ca un om isi i-a o arma sa se apere de infractori=criminali,golani, raufacatori periculosi,oameni certati cu legea) nu de stabi sau politisti, cred ca ai scris-o in pana de idei,nu??
acum departe de a ne certa, vreau sa stii ca sunt de partea ta si a celorlalti prieteni care condamna actuala forma legislativa privind regimul armelor si munitiilor in romania. :)
barthy

Post by barthy »

Adrian_is wrote:barthy...vis-a-vis de cearta si dusmanie nu poate fi vorba pe aici pe forum, ca deh...ne pretindem oameni educati si cu cei 7 ani de-acasa,nu?? ..referitor la afirmatia ta, precum ca politistii ar urmari sa ne umileasca prin retinerea armei neletale pentru cercetari, sub banuiala ipotetica cred( ca altfel nu pot sa cred ca ai gandit asa ceva!) ca am putea atenta la integritatea lor sau a stabilor( stiu ca un om isi i-a o arma sa se apere de infractori=criminali,golani, raufacatori periculosi,oameni certati cu legea) nu de stabi sau politisti, cred ca ai scris-o in pana de idei,nu??
acum departe de a ne certa, vreau sa stii ca sunt de partea ta si a celorlalti prieteni care condamna actuala forma legislativa privind regimul armelor si munitiilor in romania. :)
ai dreptate adrian, nu e bine sa vorbim stapanirea de rau; nici macar cand avem dreptate; poate vreodata gresim si noi si ne-o ierta ca pe iovan.
sorin mok

Post by sorin mok »

arrow wrote:
mikutzu wrote:Adica mai pe scurt: Rohm RG 88 is sucks !
:oops: :oops: Nu-i frumos.

Pistolul cu bila este o arma neletala!!!! Prin urmare, nu este neaparat de asteptat sa bage omul in spital. Trebuie tinut cont de efectul fizic asupra agresorului, care in cazul de fata a fost se pare hotarator, dar si de efectul psihologic. Chiar si un tip cu cutit sau bata, daca simte "atingerea" bilei poate fi speriat, afectat si poate bate in retragere. In acelasi timp, exista in viata reala (acolo unde pistoalele cu glont sunt permise) cazuri in care desi atins de glont, agresorul si-a continuat atacul.
Cea mai buna varianta este sa nu avem nevoie sa ne aparam, indiferent ce mijloc de aparare am avea, iar pentru asta, merita folosite toate caile posibile.

Marius
Sigur ca nu ma astept sa bage agresorul in spital, dar macar sa-l puna in imposibilitatea de a continua agresiunea, sa-l incapaciteze-asa scrie in brosurile ce insotesc aceste arme.
Or, daca de la mai putin de 1m doua cartuse nu au putut opri/descumpani/speria un agresor de 50 de ani - l-am vazut la Tv, era un om perfect obisnuit nu un veteran din Afganistan - ce rost are sa tragi de la 3-5 m - cum scrie in brosura - asupra unui agresor (sau mai multora) mai tanar, mai bine imbracat si cu un bat in mana? Mai bine fugi cu tot cu pistolul tau de 1200 Ron incarcat cu munitie de 35Ron!
Sa dai atatita bani doar ca sa sperii un agresor - eventual - mi se pare absurd. De ce sa cumperi o arma traumatica care te paote baga la puscarie daca o folosesti incorect (conform noilor legi) sau la spital daca o folosesti corect?

Aveau dreptate rusii cand spuneau ca nici armele de 55J nu pot oferi siguranta, daramite cele de 15 sau 30J.

Concluzia mea definitiva: nu merita si sunt mai periculoase pentru posesor decat pentru agresor. Raman la sprayurile mele - sunt la a 4 a generatie - si poate la un pistol cu gaz. Turcesc sau rusesc. Ieftin si bun.
barthy

Post by barthy »

sorin mok wrote:De ce sa cumperi o arma traumatica care te paote baga la puscarie daca o folosesti incorect (conform noilor legi) sau la spital daca o folosesti corect
sorine, spune, mai frate care sunt legile alea noi ca am inebunit cautandu-le
cristib

Post by cristib »

[quote][/quote] :?:
Last edited by cristib on Sun May 27, 2007 8:52 pm, edited 2 times in total.
sorin mok

Post by sorin mok »

barthy wrote:
sorin mok wrote:De ce sa cumperi o arma traumatica care te paote baga la puscarie daca o folosesti incorect (conform noilor legi) sau la spital daca o folosesti corect
Scuze!
ma refeream la faptul ca folosirea in afara conditiei legii a armei de autoaparare, scoaterea ei fara motiv etc, nu se mai pedepseste cu amenda, ci cu inchisoare.
barthy

Post by barthy »

sorin mok wrote:
barthy wrote:
Scuze!
ma refeream la faptul ca folosirea in afara conditiei legii a armei de autoaparare, scoaterea ei fara motiv etc, nu se mai pedepseste cu amenda, ci cu inchisoare.
IN BAZA CAREI LEGI SAU ALT ACT NORMATIV S-A SCHIMBAT SANCTIUNEA CU AMENDA SI CONFISCAREA PISTOLULUI IN PEDEAPSA CU INCHISOAREA ? daca raspunzi corect dau un carton de bere
barthy

Post by barthy »

cristib wrote: .........pot folosi si pusca la autoaparare legal.
cristib wrote: CFX Royal a devenit arma de autoaparare??

pana la urma cum e ....?
cristib

Post by cristib »

[/u][/quote][/code][/list][/list]
Last edited by cristib on Wed Apr 04, 2007 12:36 pm, edited 1 time in total.
barthy

Post by barthy »

cristib wrote:... pot folosi legal o pusca in scop de autoaparare daca sunt atacat in casa mea......

doar daca esti colectionar atestat, arma este de colectie si este cea pt. care s-a stabilit ( in permis )ca o poti folosi pt. autoaparare la domiciliu; in cazul in care folosesti alta arma la autoaparare s-ar putea sa nu se stie; nu toti au socru precum iovan :wink:
Post Reply