Hai sa-mi incerc eu primul calitatea de "narator"...KaiserKlaus wrote:cata dreptate ai, d-le Dabija!!!!!!Dabija wrote:Titlul este "despre autoaparare" ... dar multi ne dorim arme doar din pasiune pentru ele, pentru mecanisme, pentru ce au reprezentat armele de-a lungul timpului ... nu neaparat pentru autoaparare. Si daca armele sunt bune si pentru autoaparare - cu atat mai bine.rednights wrote:Ca si dv . sunt un pasionat al armelor ...
citind postarile de pe forum de sus in jos si de la stg la dr nu am gasit pe nimeni care sa nareze cum a folosit el arma pentru autoaparare si cum a dat declaratii pe la politie; inventand diverse situatii ipotetice in care am putea fi atacati ne-am creeat motivul pt. care am cheltuit o caruta de bani ca sa ne cumparam jucaria mult visata si alta poala de bani am proiectat-o in diverse tinte prin padure sau in gradina din spatele casei; din fericire nu traim intr-o societate in care sa fim nevoiti sa scoatem arma ca sa ne aparam iar gradul de periculozitate al unui posibil atac in ziua de azi ( un aurolac tentat de lantul de la gat sau un sofer coleric deranjat in trafic) ne permite sa ne aparam ( inca ) cu un simplu spray lacrimogen sau un castet purtat in buzunarul interior al hainei.
"in 2005 eram cu fiica mea (pe atunci avea 15 ani) si cu sotia in parcul din satul de vacanta Mamaia, cel pe unde merge trenuletul.Si cum de plimbam noi, incantati de racoarea ce ne mangaia obrajii dupa o zi in care temperatura ajunsese la 40 grade, se apropie de noi un grup zgomotos de tineri (cred ca nu aveau mai mult de 18 ani) si exact cand mai aveau 2/3 m pana sa ne intersectam se face brus liniste si unul dintre ei (probabil seful gastii) pe o voce foarte hotarata:
-Doamnele gentutele si dumneavoastra borseta...
Eu (trecut fiind printr-o experienta asemanatoare in Dr.Taberei, pe bucla) raspund:
-Ai grija ca pe langa talharie te poti alege cu dosar penal pentru port ilegal de arma...
La care tot el...
-prietene, vezi vreo arma la mine?
Eu raspund, deschizand borseta...
-Nu, dar vei avea daca iti dau borseta...si scot pistolul in mometul imediat urmator, fara insa al indrepta spre ei ci doar ca o justificare a ceea ce spusesem mai devreme...
In clipa urmatoare tot respectivul, cu un zambet in coltul gurii spune:
-gata sefu, de ce nu spui asa de la inceput? Hai baieti ca e parcul mare...
Si au plecat fara sa apuc macar sa zic altceva
Adevarul e ca eram transpirat tot pe sira spinarii pentru ca nu stiam cum se va termina...
Nu doresc nimanui sa "guste" din "placerea" amenintarii sau utilizarii unei arme (fie ea si de aparare) intr-un moment fara de iesire..."
Iar a doua intamplare s-a petrecut in coltul blocului, in cartierul Dr.Taberei, cand am fost "invaluit" de doi indivizi...primul mi s-a adresat direct cu o intrebare a carei sfarsit nu l-am mai operceput pentru ca al doilea m-a lovit pe la spate cu pumnul direct in barbie, in locul unde se cam face renumitul KO...
Din relatarile vecinilor ce priveau precum la un cinema in aer liber, am cazut precum un bolovan, fara sa ma sprijin, insa cred ca lovitura caderii m-a trezit pentru ca imediat, cand am deschis ochii, deasupra mea era ditamai umbra (asa o percepeam eu, el in final fiind un biet piticot)...in acel moment am bagat mana sub haina, am scos pistolul si am strigat (ca o santinela imbecila : Stai ca trag!!! Ale draq ore de pregatire militara...cum si-au spus cuvantul...In acea clipa, naluca a sarit ca arsa si a rupt-o la fuga...eu m-am ridicat si am inceput sa alerg ca un inconstient dupa respectivul, urland cat ma tinea gura...stai ca trag...si trageam in aer de mama focului...Precizez ca era ora 9 seara, in plina luna iulie, a anului de gratie (
Nu are rost sa continui asa cum am inceput, adica detaliat, ci doar pe scurt:
- a venit patrula care m-a legitimat si a consemnat inclusiv depozitiile acelo gura-casca care nu schitasera nici un gest in apararea mea;
- am stat pana pe la 2 dimineata la sectia 22 pentru declaratii (batute de mine la masina lor de scris mecanica, ca nu aveau calculator atunci);
- m-am ales cu un semn in partea dreapta a barbiei (pentru ca nu v-am spus ca in timp ce alegam am sesizat ca-mi curge ceva cald pe barba si care se prelinge pe gat...era sangele meu ce-mi facuse ca draq camasa...si uitandu-ma dupa aceea in oglinda, respectivul imi facuse un "link" direct catre dinti, nemaifiind necesara deschiderea gurii...);
- am reusit identificarea unui singur agresor (celui ce m-a abordat cu intrebarea pe care o voi tine minte cat voi trai..."stiti cumva unde vine strada.......");
- la interogatoriu a recunoscut ca m-a atacat cu scopul de a ma buzunari dar ca a tras o spaima sora cu moartea cand a vazut ca am scos pistolul...La intrebarea politistului, de ce nu a oprit la somatiile mele, a raspuns...: Sefu' eu vroiam dar ale draq picioare nu vroiau sa se opreasca...ma c...sem pe mine sefu cand am auzit ca trage dupa mine...al draq sa fiu daca mai ma iau de unu care are haina pe el in mijlocu' verii...(am uitat sa precizez ca eram in costum, venit de la o activitate cu "tinuta obligatorie"...
Cam asta e "naratiunea mea"...
Nu stiu cat te multumeste, nu stiu daca crezi ca e o "gaselnita" sa fi posesor al unui astfel de "accesoriu" insa te asigur ca este un sentiment de siguranta (deloc falsa) sentiment intarit de cele doua intamplari relatate mai sus...
Cu stima,
Cata