Despre autoaparare...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

catalin_suzeanu

Re: Despre autoaparare...

Post by catalin_suzeanu »

KaiserKlaus wrote:
Dabija wrote:
rednights wrote:Ca si dv . sunt un pasionat al armelor ...
Titlul este "despre autoaparare" ... dar multi ne dorim arme doar din pasiune pentru ele, pentru mecanisme, pentru ce au reprezentat armele de-a lungul timpului ... nu neaparat pentru autoaparare. Si daca armele sunt bune si pentru autoaparare - cu atat mai bine.
cata dreptate ai, d-le Dabija!!!!!!

citind postarile de pe forum de sus in jos si de la stg la dr nu am gasit pe nimeni care sa nareze cum a folosit el arma pentru autoaparare si cum a dat declaratii pe la politie; inventand diverse situatii ipotetice in care am putea fi atacati ne-am creeat motivul pt. care am cheltuit o caruta de bani ca sa ne cumparam jucaria mult visata si alta poala de bani am proiectat-o in diverse tinte prin padure sau in gradina din spatele casei; din fericire nu traim intr-o societate in care sa fim nevoiti sa scoatem arma ca sa ne aparam iar gradul de periculozitate al unui posibil atac in ziua de azi ( un aurolac tentat de lantul de la gat sau un sofer coleric deranjat in trafic) ne permite sa ne aparam ( inca ) cu un simplu spray lacrimogen sau un castet purtat in buzunarul interior al hainei.
Hai sa-mi incerc eu primul calitatea de "narator"...

"in 2005 eram cu fiica mea (pe atunci avea 15 ani) si cu sotia in parcul din satul de vacanta Mamaia, cel pe unde merge trenuletul.Si cum de plimbam noi, incantati de racoarea ce ne mangaia obrajii dupa o zi in care temperatura ajunsese la 40 grade, se apropie de noi un grup zgomotos de tineri (cred ca nu aveau mai mult de 18 ani) si exact cand mai aveau 2/3 m pana sa ne intersectam se face brus liniste si unul dintre ei (probabil seful gastii) pe o voce foarte hotarata:
-Doamnele gentutele si dumneavoastra borseta...
Eu (trecut fiind printr-o experienta asemanatoare in Dr.Taberei, pe bucla) raspund:
-Ai grija ca pe langa talharie te poti alege cu dosar penal pentru port ilegal de arma...
La care tot el...
-prietene, vezi vreo arma la mine?
Eu raspund, deschizand borseta...
-Nu, dar vei avea daca iti dau borseta...si scot pistolul in mometul imediat urmator, fara insa al indrepta spre ei ci doar ca o justificare a ceea ce spusesem mai devreme...
In clipa urmatoare tot respectivul, cu un zambet in coltul gurii spune:
-gata sefu, de ce nu spui asa de la inceput? Hai baieti ca e parcul mare...
Si au plecat fara sa apuc macar sa zic altceva
Adevarul e ca eram transpirat tot pe sira spinarii pentru ca nu stiam cum se va termina...
Nu doresc nimanui sa "guste" din "placerea" amenintarii sau utilizarii unei arme (fie ea si de aparare) intr-un moment fara de iesire..."

Iar a doua intamplare s-a petrecut in coltul blocului, in cartierul Dr.Taberei, cand am fost "invaluit" de doi indivizi...primul mi s-a adresat direct cu o intrebare a carei sfarsit nu l-am mai operceput pentru ca al doilea m-a lovit pe la spate cu pumnul direct in barbie, in locul unde se cam face renumitul KO...
Din relatarile vecinilor ce priveau precum la un cinema in aer liber, am cazut precum un bolovan, fara sa ma sprijin, insa cred ca lovitura caderii m-a trezit pentru ca imediat, cand am deschis ochii, deasupra mea era ditamai umbra (asa o percepeam eu, el in final fiind un biet piticot)...in acel moment am bagat mana sub haina, am scos pistolul si am strigat (ca o santinela imbecila : Stai ca trag!!! Ale draq ore de pregatire militara...cum si-au spus cuvantul...In acea clipa, naluca a sarit ca arsa si a rupt-o la fuga...eu m-am ridicat si am inceput sa alerg ca un inconstient dupa respectivul, urland cat ma tinea gura...stai ca trag...si trageam in aer de mama focului...Precizez ca era ora 9 seara, in plina luna iulie, a anului de gratie ( :roll: ) 1999...Lumea care statea in statia troleibuzului 71 se uita la mine...si probabil si la agresor, de parca priveau cu totii un film cu proiectie virtuala, a'la STAR TREK...Oricum, evident ca nu a intervenit nimeni, evident ca eu am picat pe locul doi...dar am ramas cu ceea ce aveam in buzunare, am ramas cu mandria doar foarte putin sifonata insa cu vestea ca...nu e bine sa te pui cu vecinu Suzeanu ca are pistol (reamintesc ca am permis port-arma din 1996)...
Nu are rost sa continui asa cum am inceput, adica detaliat, ci doar pe scurt:
- a venit patrula care m-a legitimat si a consemnat inclusiv depozitiile acelo gura-casca care nu schitasera nici un gest in apararea mea;
- am stat pana pe la 2 dimineata la sectia 22 pentru declaratii (batute de mine la masina lor de scris mecanica, ca nu aveau calculator atunci);
- m-am ales cu un semn in partea dreapta a barbiei (pentru ca nu v-am spus ca in timp ce alegam am sesizat ca-mi curge ceva cald pe barba si care se prelinge pe gat...era sangele meu ce-mi facuse ca draq camasa...si uitandu-ma dupa aceea in oglinda, respectivul imi facuse un "link" direct catre dinti, nemaifiind necesara deschiderea gurii...);
- am reusit identificarea unui singur agresor (celui ce m-a abordat cu intrebarea pe care o voi tine minte cat voi trai..."stiti cumva unde vine strada.......");
- la interogatoriu a recunoscut ca m-a atacat cu scopul de a ma buzunari dar ca a tras o spaima sora cu moartea cand a vazut ca am scos pistolul...La intrebarea politistului, de ce nu a oprit la somatiile mele, a raspuns...: Sefu' eu vroiam dar ale draq picioare nu vroiau sa se opreasca...ma c...sem pe mine sefu cand am auzit ca trage dupa mine...al draq sa fiu daca mai ma iau de unu care are haina pe el in mijlocu' verii...(am uitat sa precizez ca eram in costum, venit de la o activitate cu "tinuta obligatorie"...

Cam asta e "naratiunea mea"...
Nu stiu cat te multumeste, nu stiu daca crezi ca e o "gaselnita" sa fi posesor al unui astfel de "accesoriu" insa te asigur ca este un sentiment de siguranta (deloc falsa) sentiment intarit de cele doua intamplari relatate mai sus...

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Bill

Post by Bill »

Cimitirul este plin de eroi si de oameni curajosi.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
catalin_suzeanu

Bill wrote:Cimitirul este plin de eroi si de oameni curajosi.
Doar se-apropie 22, nu?...
Nu o iau ca pe o ironie pentru ca...nu cred ca mi-ai luat-o ca pe o lauda...nu am facut decat sa relatez (dupa atata timp) o intamplare (doua, poate) in care arma de autoaparare a "facut ceva"...

Cu stima,

Cata
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
bond008

Post by bond008 »

esti tare suzeanu sincer, macar ai stiut ce sa faci cu pistolul, multi dintre cei care au asa ceva(pistol) nu stiu ce sa faca in momente ca acestea, si ajung cu pitolul la ei sa ramana si batuti si cu banii si arma luate. asa ca, felicitari.
catalin_suzeanu

bond008 wrote:esti tare suzeanu sincer, macar ai stiut ce sa faci cu pistolul, multi dintre cei care au asa ceva(pistol) nu stiu ce sa faca in momente ca acestea, si ajung cu pitolul la ei sa ramana si batuti si cu banii si arma luate. asa ca, felicitari.
Iti multumesc pentru aprecieri insa chiar nu doresc nimanui sa ajunga in situatia limita de a folosi arma...

Pe de alta parte ma bucur sincer ca Iovan a fost disculpat pentru ca asa am scapat de teama ca orice "springar" isi va spune in sinea lui..: "aaa...Suzeanu?...are arma dar nu va trage in mine ca intra in puscarie...deci imi poate fi coleg de celula..."
Ori in acest fel, poate sa existe o oare care teama..."are arma...nu are arma...are arma...nu are arma..." ceea ce-l va determina sa gandeasca de zece ori inainte sa-ti intre in casa sau...sa te atece pe strada "daca te vede cu haina pe tine in iezul verii...."...vorba nemernicului ce m-a insemnat pe viata (ma rog, nu el...colegul lui...)

Cu stima,

Cata
catalin_suzeanu

Scuze pentru greseli dar acum am ajuns si-s foarte obosit..Inca o data scuze...dar...nu ma pot culca pana nu ma loghez pe forumul nostru... :wink:

Cu stima,

Cata
bond008

Post by bond008 »

ai dreptate
sincer eu de atuncea am spus ca iovan a avut dreptate, dupa primele anchete si atunci cand s-a auzit ca iovan este vinovat hoti incepusera sa isi faca de cap din nou chiar daca dupa incident nu mai aveau tupeu, nu stiu daca ai vazut au aparut si la TV, cica se retrasesera din activitate de parca furtul din locuinte este o meserie. au prins glas si tupeu apoi. acuma nu stiu cum mai este cu ei dupa ce s-a dat verdictul de nevinovat, dar sper ca bine sa nu le fie. eu incerc acuma sa fac un site cu arme neletale si rog ca cei ce au arme neletale sa imi trimita poze cu armele lor si cu datele tehnice sa le postez pe site, nu vreau sa copiez pozele, vreau sa fie cat mai autentic, plus poze cu munitie si metode de a folosi armele in situatii limita.
Va multumesc tuturor
Guest

Post by Guest »

bond008 wrote:. eu incerc acuma sa fac un site cu arme neletale si rog ca cei ce au arme neletale sa imi trimita poze cu armele lor si cu datele tehnice sa le postez pe siteVa multumesc tuturor
Un revolver fabricat inainte de 1877, care intra la categoria neletale
Image
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
bond008

Post by bond008 »

superb, dar vreau si detalii tehnice, cu ce fel de munitie trage, din ce este facut, anul, modelul, eficienta, etc, multumesc pentru ajutor si astept si alti forumisti cu astfel de poze in care propriile arme sunt subiectul principal
Guest

Post by Guest »

Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
ATuM Ra

Post by ATuM Ra »

ma tem ca la carciuma chiar nu prea merge cu trancanu la brau; ca si volanul, arma nu se impaca bine cu tulburelul...

Ai perfecta dreptate eu unul daca ma imbat nu mai constientizez asa bine ce fac si ma enervez extraordinar de repede (de aceea am fost beat doar de 2 ori in viata mea - pana acum :twisted: ) asa ca nu cred ca ar fi o idee prea buna sa beau cu pistolul la brau atunci cand e foarte posibil ca alt cetatean si el cu mintea tulbere sa caute scandal cu mine pt ca as putea reactiona foarte urat si cred ca nu mi ar ajunge un incarcator sa mi descarc nervii pe el.
AmUn
radu.b

Post by radu.b »

Guest wrote:
bond008 wrote:. eu incerc acuma sa fac un site cu arme neletale si rog ca cei ce au arme neletale sa imi trimita poze cu armele lor si cu datele tehnice sa le postez pe siteVa multumesc tuturor
Image
Buna ziua.
Este cumva un Leopold Gosser? Daca da este o arma extraordinara. Cal. 11,3 mm(nu stiu sa va spun echivalentul) dar munitia folosita era de carabina (va dati seama ce brat avea cel care il folosea). A fost in dotarea cavaleriei austro-ungare, apoi in dotarea garzii nationale sarbe. A fost fabricat intre 1870 si 1874(?). Am avut asa ceva sub in fata si pot spune ca am fost impresionat total.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
radu.b

Post by radu.b »

Guest wrote:
Image
Sper sa mai fac odata rost de el sa-i fac poza sa o pot posta.
O zi buna.
Radu
Guest

Post by Guest »

radu.b wrote:
Guest wrote:
Image
Buna ziua.
Este cumva un Leopold Gosser? Daca da este o arma extraordinara. Cal. 11,3 mm(nu stiu sa va spun echivalentul) dar munitia folosita era de carabina (va dati seama ce brat avea cel care il folosea). A fost in dotarea cavaleriei austro-ungare, apoi in dotarea garzii nationale sarbe. A fost fabricat intre 1870 si 1874(?). Am avut asa ceva sub in fata si pot spune ca am fost impresionat total.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Nu, este revolverul romanesc model 1876 (Buescu), un pic mai rar decat Gasserul austriac md 74,care tragea cartusul de carabina Werndl model 1867
Image
radu.b

Post by radu.b »

Guest wrote:
radu.b wrote:
Guest wrote: Un revolver fabricat inainte de 1877, care intra la categoria neletale
Image
Buna ziua.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Nu, este revolverul romanesc model 1876 (Buescu), un pic mai rar decat Gasserul austriac md 74,care tragea cartusul de carabina Werndl model 1867
Image
Buna ziua.
Pozele revolverului austriac sunt excelente. Modelul care l-am avut eu sub ochi era fara incrustatii, probabil un model de serie... :lol: Si era un pic mai obosit :cry: . Am mai vazut unul scos la licitatie on-line, care avea prasele cu incrusatii de argint (deja era prea incarcat si nu mai avea valoare de colectie-parerea mea) vanzatorul fiind un sarb. Revolverul romanesc este al dumneavoastra? Il aveti in colectie?
Daca mai aveti si alte arme de colectie as fi bucuros sa le puteti posta pozele.
Ar fi interesant sa deschideti chiar un nou topic cu arme de colectie, unde sa posteze toti colectionarii pozele armelor. Sincer aceleasi discutii despre arme neletale de autoaparare, legislatie, puterea cartuselor, fara o noutate concreta nu mai este de folos nimanui. Ce spuneti?
O zi buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
Post Reply