ALL GUNS ROUNDUP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Ce arma cu glont de cauciuc detineti?

Rohm RG88
23
25%
Mauser HSC90
4
4%
Walther PP
7
8%
Walther P22
3
3%
Walther P99
4
4%
Reck Mod.60
3
3%
Me 38
0
No votes
Detin o arma fabricata in Rusia/Turcia si sunt pe acest forum doar sa va fac in ciuda :)
6
7%
Doresc sa-mi cumpar in viitorul apropiat
41
45%

Total votes: 91

Babanu

Post by Babanu »

nu cred ca este o idee buna sa-ti scoti permis de vanatoare doar in ideea de autoaparare... legal vorbind intri pe un taram foarte sensibil iar daca nu te cheama Iovan mai bine te lasi de idee. Arma de vanatoare este pentru vanat (nu oameni :lol: ), pistolul cu glont de cauciuc este pentru autoaparare. Plus ca arma de vanatoare are si niste costuri de intretinere anuale care daca nu esti intradevar fanatic al "sportului" nu se renteaza "economic" (ma refer aici la taxa anuala de apartenenta la o asociatie de vanatori). Sa presupunem ca totusi te vei duce la vanatoare... iti convine sa dai 50 de euro sa omori o vulpe de exemplu? Sau e chiar atat de distractiv sa omori din placere? :evil: (de aici rezulta faptul ca sunt impotriva vanatorii ca si distractie) Nu mai vorbesc de faptul ca omorand o vlupe nu are nici o logica umana... odata ca nu ti-a facut nimic rau si apoi nici nu o mananci de foame, nici nu te imbraci cu blana ei... ma gandesc ca pentru mancare s-a inventat Mega Image iar pentru haine Unirea Shopping :lol:
Dar sa revenim putin :wink: Te-ai gandit la ce pistol ti-ar placea sa ai? Ca optinui nu sunt multe, daca vrei fiabilitate un Walther PP sau un Rohm RG88 8) sau in ultima instanta daca vrei design un Walther P50

PS: Sa nu te indoiesti de capacitatile unui glont 10x22t... incasat in fata de la sub 3m calmeaza categoric pe oricine si se lasa si cu o vizita la urgenta.
Chiar, mai este cineva pe forumul acesta care sustine ca un 10x22t nu are nici un efect la "o adica"? Sa ridice mana sus :lol:

PS2: Noi am vrea sa organizam un poligon prin luna mai... esti invitatul nostru chiar daca nu apuci sa-ti cumperi ceva pana atunci, macar vii si le vezi in actinue si iti poti forma o parere care va duce la o decizie de cumparare mai informata intr-un final :wink:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
corbu_stf

Post by corbu_stf »

Am trecut peste momentele tensionate, dar raman la parerea ca trebuie sa imi achizitionez o arma de autoaparare. Am tras cu un Walter PP si la prima vedere pare ok. Te incanta cand bila trece prin pefeleu si alte "tinte", dar intr-o altercatie nu se stie niciodata ce se va intampla( am vazut niste atrocitati in fata unei discoteci din ploiesti - un individ continua sa se bata cu toate ca avea infipt in mana stanga un cutit, asa ca nu subestimati puterea omului). In legatura cu o bila luata in plina figura de la 3m - daca ala inca mai e in stare sa continue atacul inseamna ca ai o problema mare , dar astea sunt SF-uri- Cred ca un pistol cu bila de cauciuc combinat cu un spray cu piper este alegerea perfecta( daca ai si niste adidasi in picioare e beton, nu de alta, dar fuga e sanatoasa si nu mi-e rusine sa fug ca scot bine pe 100m, mai nasol este daca esti insotit). Cu permisul de vanatoare inca ma gandesc - taxa anuala este imensa - si au mai aparut si alte chestii "contra permisului" , asa ca, chestia asta trece pe plan secund. Cu faza Iovan, aia au insistat atat de mult pentru ca dupa parerea achetatorilor Iovan l-a executat, nu s-a aparat :P, dar nu vreau sa nasc o polemica pe tema asta, nu aceasta este intentia mea.
Observ totusi ca lumea din ziua de azi este foarte nervoasa(batai la semafoare, intrebarile puse cu bun simt despre o strada, o cladire etc. primesc raspunsuri demne de stadioanele noastre de fotbal, certuri la metrou, la magazin, in baruri etc.. Educatia lasa de dorit in cele mai multe cazuri plus ca lumea ramane indiferenta la anumite fapte ale unora care sunt certati cu legea. Discutia poate continua la infinit. Romania este o tara in care banul conduce. O sa ajungem sa avem fiecare filiala noastra de banca daca mai apar asa multe. Pe unde mergi vezi banci, iarasi banci,altex, flanco si cazinouri si binenteles indivizi in salopete " care cica sunt bodyguarzi", dar nu fac decat act de prezenta in caz de ceva. As putea vorbi o gramada, dar cred ca am deviat de la subiect. Ca pistol imi place mai mult Rg88 decat Walter PP( forma incarcatorului la Walter PP nu imi place) asa ca m-am decis sa imi iau un RG88 nichelat. Sper sa reusesc sa il iau cat mai repede ; acum ca vine si Pastele poate mi-l aduce iepurele ca sa am cu ce sa-l "vanez" :lol: .Bafta multa si amintiti-va o vorba din batrani: bataia si .........nu se mai intorc " si Doamne cat este de adevarat.
Atacat in CASA MEA. Pistol Domne nu jucarie...
imircea

Post by imircea »

Trebuie sa fii atent, sa te antrenezi... sa ai pistol nu e totul.
Poti sa mananci bataie cu pistolul in mana sau, mai rau, sa iti ia pistolul si s ate impuste cu el; s-au mai vazut cazuri.
ishmael

Re: ALL GUNS ROUNDUP

Post by ishmael »

salutare.
nu vreau sa redeschid polemici vechi :), dar m-au fascinat aceste 20 de pagini.
din ce am mai citit de pe acest forum, am restrans cercul posibilitatilor pentru achizitionarea unei arme cu bila de cauciuc, dar dupa acest topic s-a restrans la 2 RG88 sau PP.
As vrea sa stiu totusi, mai e de actualitate "impinsul bilei" la PG sau ca toate lucrurile bune, au modernizat si imbutatatit ceva procese :) ?
Totusi as vrea sa stiu diferenta dintre RG si Mauser HSC 90 ? din tot ce am putut urmari, am ajuns la concluzia ca sunt tot acolo constructiv. (nu prea ma intereseaza mostenirea de DESIGN).

O buna seara placuta ...
radu.b

Post by radu.b »

ishmael wrote:salutare.
nu vreau sa redeschid polemici vechi :), dar m-au fascinat aceste 20 de pagini.
din ce am mai citit de pe acest forum, am restrans cercul posibilitatilor pentru achizitionarea unei arme cu bila de cauciuc, dar dupa acest topic s-a restrans la 2 RG88 sau PP.
As vrea sa stiu totusi, mai e de actualitate "impinsul bilei" la PG sau ca toate lucrurile bune, au modernizat si imbutatatit ceva procese :) ?
Totusi as vrea sa stiu diferenta dintre RG si Mauser HSC 90 ? din tot ce am putut urmari, am ajuns la concluzia ca sunt tot acolo constructiv. (nu prea ma intereseaza mostenirea de DESIGN).

O buna seara placuta ...
Buna ziua.
Este simplu. Prima intrebare: daca se impinge bila in tubul cartusului au loc doua procese- de faramitare a pulberii ceea ce o transforma in pulbere rapida si se obtine un plus de energie (ar fi partea relativ pozitiva-pentru ca procesul este incontrolabil si multe incidente din aceasta cauza s-au produs) si de arderea incompleta ce implica o atentie mult mai mare si curatarea armei mult mai des decat este normal.
Diferenta intre cele doua zamakuri, cum spune domnul @nedumeritu este teava prin care trece proiectilul. La RG sunt doua jumatati din duraluminiu turnate, care se imbina pe lungime, sicanele sunt obtinute prin turnare iar la Mauser exista teava la care sicanele sunt obtinute prin deformare mecanica. In rest mecanismul s.a. sunt relativ asemanatoare.
Cu respect.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Excelenta explicatia si sinteza in sine.
O mica adaugire:
la Mauser teava este construita din otel si este prevazuta cu sistem de reglare a tirului.
Un pic primitiv dar se pot face reglaje.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
vladpc

Post by vladpc »

La arw ploiesti am facut un mic test cu vanzatorul de acolo...si anume am pus un magnet pe teava de Rohm, PP si Mauser. S-a lipit de ea la toate modelele.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

vladpc wrote:La arw ploiesti am facut un mic test cu vanzatorul de acolo...si anume am pus un magnet pe teava de Rohm, PP si Mauser. S-a lipit de ea la toate modelele.
Intrebarea mea este simpla:
de ce nu te duci la Kkaufland, sa vezi cum se lipeste magnetul pe toate cutiile de conserve?
La RG88 [ca sa vorbesc in cunostinta de cauza ca fost detinator si cu accidente la RG88]
iti pot spune ca "Teava" la RG88 este compusa dintr-un tub de tabla de cutie de conserva [0,01mm]
in care sunt indesate doua jumatati casante din duraluminiu sau zamak care unite formeaza
un fel de râmă prin care se strecoara bila in vreme ce gazele ies intr-o veselie printre fantele
dintre cele doua jumatati de "teava" si ajung relativ repede sa cocoseze in exterior teava de conserva...
Deci stim noi ce inseamna lipirea magnetului... :mrgreen:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
ishmael

Post by ishmael »

Multumesc frumos. deci datul cu banul s-a mutat la Walther PP sau Mauser HSC 90. :)
vladpc

Post by vladpc »

nedumeritu wrote:
vladpc wrote:La arw ploiesti am facut un mic test cu vanzatorul de acolo...si anume am pus un magnet pe teava de Rohm, PP si Mauser. S-a lipit de ea la toate modelele.
Intrebarea mea este simpla:
de ce nu te duci la Kkaufland, sa vezi cum se lipeste magnetul pe toate cutiile de conserve?
La RG88 [ca sa vorbesc in cunostinta de cauza ca fost detinator si cu accidente la RG88]
iti pot spune ca "Teava" la RG88 este compusa dintr-un tub de tabla de cutie de conserva [0,01mm]
in care sunt indesate doua jumatati casante din duraluminiu sau zamak care unite formeaza
un fel de râmă prin care se strecoara bila in vreme ce gazele ies intr-o veselie printre fantele
dintre cele doua jumatati de "teava" si ajung relativ repede sa cocoseze in exterior teava de conserva...
Deci stim noi ce inseamna lipirea magnetului... :mrgreen:
Nu am zis ca daca se lipeste magnetul ar fi si bune. Comentariul era facut ca raspuns pentru cei care tot dau sfaturi ca: citez "daca vrei sa vezi daca e teava din otel pune magnetul pe ea". As fi testat mai multe modele dar nu aveau in stoc la data respectiva.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

@vladpc, Nici daca ar fi fost stocul mai larg, tot ce vine pe linia Elitex, Umarex, Taurus, Alfa, Voltran, Atack Silah, samd, trebuie bine controlat, in general
sunt cu tevi din cele mai ciudate si au mai mult sau mai putin zamak fix unde ar trebui sa nu fie.
Tot atentie trebuie si la chestia aia: cica... Walther, marca buna, masina germana... bla bla bla...
Prostii, Walther nu face clone din zamak. Esgte productie externalizata si de calitate indoielnica.
Am probat pe propria piele. Cum zicea si dl. radu.b, simple "glume" ca infundatul bilei
sau curatarea improprie sau gradientele de temperatura aduc arma brusc in situatia de a-ti exploda in fata.
Daca nu ai un armurier ca lumea, care sa iti dea informatii, daca nu ai desfacut bucatzele fiecare tip de arma,
precum CristiV sau macarici, daca nu ai experienta lui Haiosu, Barhy sau Babanu [sa ma ierte cei ce nu i-am nominalizat],
atunci risti sa patesti ca mine si sa schimbi 4 arme pana ajungi sa te stabilizezi.
Acum am cunostintele necesare alegerii dar nu mai am de ce sa aleg.
Stii vorba lui Murphy: Cand cauti un lucru, intodeauna il gasesti fix in ultimul loc unde ai cautat.
Normal, pentru ca pe urma nu mai cauti. :mrgreen:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Ca sa nu vorbim ... vorbe...
Iata cum arata un RG88 accidentat, RG-ul meu.
Iata cum arata o teava de RG88, mai exact "pastaile" din materialul ala ciudat,
jumatati care reunite ar face o... teava. Zic ei.
Si care una peste alta, imbracatre intr-o foitza de tabla de cutie de conserva
:shock: o teava solida :lol: :lol:
Incercati aici:
http://www.aquina.us/zz/rg88
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
radu.b

Post by radu.b »

ishmael wrote:Multumesc frumos. deci datul cu banul s-a mutat la Walther PP sau Mauser HSC 90. :)
Se poate merge fara grija si pe RG88. Singura observatie este sa nu aveti "inspiratia " sa faceti vre-o "inginerie" cu modificari la arma sau munitie modificata. Si ar mai fi curatarea periodica dupa folosinta.
Cu respect.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Dl. radu.b are pozitia ingrata de a fi provider-ul marcii respective.
Il puteti crede sau nu.
Eu insa, pot confirma, din pozitia utilizatorului/posesorului de RG88,
faptul ca un RG88 intretinut cum se cuvine si FARA FOLOSIRE INTENSIVA,
de poligon, va functiona mult si bine.
Din proiectare el nu este construit pentru un regim de poligon.
Iar problema munitiei "preparate" iese din discutie in orice caz.
Oricum, nu este legal sub nici o forma sa "modifici" munitia.

Pe de alta parte, o modificare absolut legala la pistolul RG88 este
aceea prin care un armurier autorizat ii inlocuieste "ansamblul teava" [ala cu pastaile]
cu o teava de Mauser HSC 90, teava dintr-o bucata, din otel si lisa, prezentand doar
trei protuberante obtinute prin presare.
Este un upgrade legal, si care aduce un mare plus unui RG88 adaugandu-i si
posibilitatea de reglaj al tirului.
Am vazut executat, functioneaza excelent.
O teava de Mauser costa 11 Euro la un magazin din Bucuresti, manopera la armurier cam 57 Euro.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply