Material si constructia Fort si GP
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
nedumeritu
Re: Material si constructia Fort si GP
@Vasea
In niciun caz nu face nimeni nici o impartire. Este evident ca nu.
Iar Emanuel in nici un caz nu face asta. Nu-si mai poate exprima nemarginita dragoste
si asa se manifesta el.
Dar nu poti sa nu faci diferenta, oricat de "obosit" ai fi atunci
cand treci de pe autostrada fix in aratura.
Suntem o populatie, asa cum suntem, ca neam nu mai suntem de mult.
Iar in interiorul acestei populatii gasim de toate, cu rele si cu bune.
Suparator aici este faptul ca nu vrem sa recunoastem asta.
Am facut/produs si bune, am produs/facut si rele, atunci cand inca eram POPOR, NATIE.
Acum este mai usor.
Putem face la nivel de stat absolut orice magarie pentru ca este permisa de cei
ce ne trateaza drept debuseu.
Cata vreme le platim comisioanele de succes, dobanzile inrobitoare, noi aici ne putem da in petec.
Deisgur, nu tre' sa ne omoram ca imputinam massa de contribuabil pe metru square si nu ie bine.
Iar Emanuel in nici un caz nu face asta. Nu-si mai poate exprima nemarginita dragoste
si asa se manifesta el.
Am facut/produs si bune, am produs/facut si rele, atunci cand inca eram POPOR, NATIE.
Acum este mai usor.
Cata vreme le platim comisioanele de succes, dobanzile inrobitoare, noi aici ne putem da in petec.
Deisgur, nu tre' sa ne omoram ca imputinam massa de contribuabil pe metru square si nu ie bine.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Corect, trebuie, sa recunosc ca aveti mare dreptate se profita de pozitii a ajuns bietul om sa isi doreasca doar moartea, uitati-va la rata sinuciderilor in ultimele 6 luni.nedumeritu wrote:@Vasea
si asa se manifesta el.
Acum este mai usor.
Pe de alta parte nu face bine pesimismul generalizat toate ziarele, toate posturile de tv ne bombardeaza cu stiri demoralizatoare, suntem cei mai prosti din lume, o sa murim de foame, copii care-si omoara parintii, parinti care isi omoara copii, violuri, crime, accidente, etc. Nu cred ca face bine nimanui sa hranim complexul acesta de inferioritate generalizat, detestam prezentul, detestam trecutul si detestam si negam propria istorie.
-
nedumeritu
Meeeeei!BARTHY 2 wrote:Bucura-te ca ai voie sa scrii hitler, horthy , pétain......Emanuel wrote:Vedeti - pana si un nume propriu provoaca frisoane: * de mai sus era Maresalul. Ion.
Mdea, romania, deh !![]()
![]()
![]()
Pai aia nu erau in zona noastra de actiune/activitate, asa ca nu au a se teme astia de la cenzura lokala de alde Mobutu Seseseko sau alti iluminatzi celebri.
Asa ca liber la program!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Nu tre' sa alegem nik ! Minoritatea buna, daca exista (!), tinde spre zero, ceilati, inclusiv io, sintem ... restul.Vasea wrote:Foarte interesant sa inteleg ca impartiti Romanii in doua : majoritatea imputita si minoritatea buna, nu uitati ca si noi suntem cetatenii acestei tari . Daca e asa de rea tara asta poate ar trebui sa ne mutam, insa oriunde ne-am muta va trebui sa alegem ina din parti.
Iar de mutat in alta parte - p'asta a sesizat-o cel mai bine BARTHY: NU MAI BINE SA SE MUTE EI ???
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Corect, asa da, sa se mute ei !Emanuel wrote:Nu tre' sa alegem nik ! Minoritatea buna, daca exista (!), tinde spre zero, ceilati, inclusiv io, sintem ... restul.Vasea wrote:Foarte interesant sa inteleg ca impartiti Romanii in doua : majoritatea imputita si minoritatea buna, nu uitati ca si noi suntem cetatenii acestei tari . Daca e asa de rea tara asta poate ar trebui sa ne mutam, insa oriunde ne-am muta va trebui sa alegem ina din parti.![]()
Iar de mutat in alta parte - p'asta a sesizat-o cel mai bine BARTHY: NU MAI BINE SA SE MUTE EI ???![]()
![]()
![]()
Raman insa la ideea ca cu e bine sa traim cu comlexe de inferioritate.
Niciun complex....doar tristetea si regretul ca nu se mai poate face desi odata, pentru o bucatica mica de timp, s-a putut.
Cu mana pe inima, armele romanesti ce le am facute in anii "50 pot fi puse alaturi de orice arma comparabila a epocii (sunt arme cu destinatie initiala militara asa ca nu trebe sa ne asteptam la cine stie ce "Ferlach") ca nivel de prelucrare si finisaje, calitate a materialelor si precizie, mult deasupra celor de azi si chiar peste unele realizari straine de azi. Sincer-sincer, una din dorintele mele mari ar fi sa pot cumpara din magazin arme facute azi in Ro cu care sa trag in liniste si bine. Durerea mea e ca nu pot
Cu mana pe inima, armele romanesti ce le am facute in anii "50 pot fi puse alaturi de orice arma comparabila a epocii (sunt arme cu destinatie initiala militara asa ca nu trebe sa ne asteptam la cine stie ce "Ferlach") ca nivel de prelucrare si finisaje, calitate a materialelor si precizie, mult deasupra celor de azi si chiar peste unele realizari straine de azi. Sincer-sincer, una din dorintele mele mari ar fi sa pot cumpara din magazin arme facute azi in Ro cu care sa trag in liniste si bine. Durerea mea e ca nu pot
-
nedumeritu
De data asta m-ai dat gata.violiv wrote:Niciun complex....doar tristetea si regretul ca nu se mai poate face desi odata, pentru o bucatica mica de timp, s-a putut.
Ai reusit sa ma inveselesti dupa ce mi-ai turnat in suflet toata amaraciunea ce o poate aduna un cunoscator ca tine in suflet.
Cu ce m-ai inveselit?
Auzi, cică:
"sa trag in liniste..."
A naibii si limba asta Romana. Joaca feste cand te astepti mai putin.
De fapt o astfel de asa zisa inadvertenta exista si in celebrul dicton: Si Vis Pacem, Para Bellum.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Dar nu este o festă a limbii române ci o figură de stil. Orice pasionat ştie de fapt că să tragi cu arma "în linişte" se poate,
dar pe la noi (cel puţin cu astea de autoapărare) nu prea se poate. Şi da, se poate trage în linişte şi la propriu, nu doar la
figurat, dar pe la noi supresoarele şi amortizoarele sunt cam interzise. Poate cu a.c.
dar pe la noi (cel puţin cu astea de autoapărare) nu prea se poate. Şi da, se poate trage în linişte şi la propriu, nu doar la
figurat, dar pe la noi supresoarele şi amortizoarele sunt cam interzise. Poate cu a.c.
Bre, Tevezule, iar ai ramas singur prin casa ?
Auzi la el - figura de stil !!!
Mai stii si alte licente d'astea, asa, poetice ?

Auzi la el - figura de stil !!!
Mai stii si alte licente d'astea, asa, poetice ?
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
" Sa trag linistit" va multumeste? 
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
La "liniste" mentala ma refeream...adica sa nu stau cu grija ca apasarea tragaciului imi va trimite un nor de pulbere arzand spre mutra (pentru ca un proiectant foarte mandru a uitat sa prevada o gaurica speciala pentru astfel de situatii), ca teava va ramane la locul ei nu va pleca odata cu incarcatura (pentru ca argintul din pentru sudura a fost inlocuit cu un cositor ordinar si asta lipit la rece), ca glontul ce ajunge in tinta un pic mai aiurea mi se datoreaza si nu se datoreaza monturii lunetei ce pleaca la plimbare (opera aceluiasi proiectant, mare inginer in arme si tare madru de productia lui), ca dupa un foc tras arma se va deschide si voi putea reincarca si alte asemenea mici "picanterii" care fac sarea si piperul vietii de tragator
Pana la urma nu-mi doresc nimic anormal, dupa asta alergati si voi in cautarea aruncatorului perfect de bilute
Pana la urma nu-mi doresc nimic anormal, dupa asta alergati si voi in cautarea aruncatorului perfect de bilute
De ce oare de fiecare data cand caut pe acest forum unele raspunsuri care ar trebui sa fie legate de arme, pescuit sau vanatoare se intampla sa gasesc termeni medicali, manifestari ale unor boli sau diferite contradictii care fac subiectul sa degenereze in orice altceva decat topicul postat?
Raspunsul e simplu, pentru ca astia suntem si de aceea avem ceea ce meritam 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Asta asa ca sa privim partea buna a lucrurilor