Material si constructia Fort si GP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

MirceaCr

Re: Material si constructia Fort si GP

Post by MirceaCr »

Am tras in aceleasi conditii si cu fort si cu libra si n-am sesizat diferente de precizie intre ele, ci doar de putere si forta (sunt si foto puse pe forum cu rezultatele)
Форт 17 Р
Image
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Babanu are perfecta dreptate cand face diferentele intre libra si fort. Acelasi fenomen l-am constatat si eu; libra prezinta deficiente la capitolul precizie. Mai bine s-a comportat snail-ul.
Si pana la urma este de preferat o munitie mai blanda cu care sa lovesti tinta decat una care se duce ca gandul insa in alta parte decat ti-ai dori.

p.s. oare de cand are fort-ul piston recuperator de gaze ? sau era vorba de vreun assault rifle ? :roll:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

Face Fort şi semiautomate: http://www.fort.vn.ua/products/weapon_f ... e_akms-mf/ :P
Mircea, care e diferenţa între putere şi forţă?
MirceaCr wrote:MirceaCr » Mon Oct 18, 2010 2:30 pm
Am tras in aceleasi conditii si cu fort si cu libra si n-am sesizat diferente de precizie intre ele, ci doar de putere si forta (sunt si foto puse pe forum cu rezultatele
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tevez wrote:Face Fort şi semiautomate: http://www.fort.vn.ua/products/weapon_f ... e_akms-mf/ :P
poate ca despre asta era vorba. :roll: asa da.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Vasea

Post by Vasea »

Nu stiu daca putem sa facem o delimitare clara spunand ca una s-au cealalta marca este mai buna pentru ca GP a prezentat doar o arma, Fortul deja este prezent cu mai multe modele, dar trebuie sa recunoastem ca desi Fort se comercializeaza de multa vreme, nu are o prezentare in limba romana asa cum vad ca incepe sa aiba Grond Power. Din acest punct de vedere nu pot decat sa felicit reprezentantii Grond Power Investment, din alte puncte de vedere nu as vrea sa ma pronunt pentru ca vad ca discutiile devin pasionale si personale (mai putin profesionale), probabil ca adevarul este undeva pe la mijloc pentru ca nici una din marci nu se poate numi arma cu bila perfecta, de fiabilitate nu stiu daca putem inca discuta decat dupa cel putin un an de poligoane si mai multi posesori.
O alta remarca pe care ma simt dator sa o fac este ca indiferent de forumul la care vrem sa aderam nu mi se pare normal si legal ca datele personale fie fotografii personale s-au date de identificare sa fie postate pe forumuri fara acordul personal si nici a se cere acest lucru de catre adm acestor forumuri ca si conditie de aderare, din mai multe motive inclusiv mult discutatele furturi de identitate, si din acest motiv consider ca acest forum si nu numai vor ramane la moda multa vreme, pentru ca respecta dreptul fiecaruia de a opta in privinta publicarii datelor personale vezi (A.N.S.P.D.C.P.)
Probabil ca vor mai fii multe discutii privind calitatile armelor, noi cei care avem interesul sa detinem arme doar cu scop de autoaparare de buna calitate ar trebui sa sustinem prezentarea caracteristicilor si detaliilor tehnice pentru ca orice cumparator sa poata sa aleaga arma in cunostinta de cauza. Spun asta pentru ca observ ca unele magazine nu dau aproape deloc detalii despre armele comercializate, mai mult apar multe informatii special eronate doar in scop comercial am un singur sfat: cautati informatii din mai multe surse daca doriti achizitionarea unei arme de autoaparare.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Tevez, diferenta dintre putere si forta nu este, sau poate fi considerata strict ca si unitati de masurare, m-am exprimat eu gresit.
Barthy, am folosit impropriu denumirea de "piston de gaze" pentru piesa pe care culiseaza culata si care tine arcul recuperator pe ea. Reminiscente de la AK47 :)
Форт 17 Р
Image
tevez

Post by tevez »

La Fort s-a verificat fiabilitatea în timp, sunt câţiva useri care au tras intensiv şi au sărbătorit cu tort şi
şampanie anii de folosinţă fără probleme a fortului.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Vasea wrote:.....................................
O alta remarca pe care ma simt dator sa o fac este ca indiferent de forumul la care vrem sa aderam nu mi se pare normal si legal ca datele personale fie fotografii personale s-au date de identificare sa fie postate pe forumuri fara acordul personal si nici a se cere acest lucru de catre adm acestor forumuri ca si conditie de aderare, din mai multe motive inclusiv mult discutatele furturi de identitate, si din acest motiv consider ca acest forum si nu numai vor ramane la moda multa vreme, pentru ca respecta dreptul fiecaruia de a opta in privinta publicarii datelor personale vezi (A.N.S.P.D.C.P.)....................................................................................................
Stimate Vasea,
Ma bucur sa va scriu si sper ca randurile mele sa va gaseasca bine sanatos.
Eu fac bine si sper sa faceti si dvs. la fel multi ani de acum inainte.

ANSPDCP - QERRV;NIO[NJUBOGUV in mod normal isi vede de treaba ei ceea ce urez la toata lumea.

Grand Power are o politica aparte pe care dvs nu o intelegeti dar o sa o explic mereu pana o voi intelege si eu.
Pe forum nu avem nevoie de nici un draq de poze, ID, nume si telefoanele soacrelor!
Sunt insa acceptati si raman pe forum NUMAI SI NUMAI cei ce doresc sa beneficieze de discount-urile anuntate.
Aici se schimba problema.
POVIESTE.
Vine dl. membru la magazin la GPI si zice:
- io mi-s asterix-cu mina-pix239 dă pă fuorum si muschiu meu vrea discountu' lu peshtishor prajit!
da iute ca ma cam grabesc, limpude?
Si aici io-te cum devine cestiunea:
- fraieru' de la magazin ca sa ii dea lui ala pixu-asterixu de pe forum produsele cu discount are nerusinarea si toata
perversitatea si ii cera lu' ala actili, ca la melitie. Dă fun ID, dă fo' autorizatie de cumparare, oarece, de fo' ciorba.
De, asa e legea la mioritici, nu?
Si atunci nu este normal ca personalul GPI sa isi cunoasca membrii clubului, cu sau fara invoiala de la ANSPDCP-QJEBUVEJEFBV?!
Pai ieste, ba mai ieste si legal. SI obligatoire
.

Iar pe forum, asterixu-lu-pixu ramane ascuns, mascat la teren, ANONIMUS ERECTUS cat vrea mushiul lui personal si pentru cine vrea el.
Daca sub anonimitatea lui isi permite disturbances si off-topic evident, pliaka răpidi si de pe forum si de pe listele de la magazin.
Asta pentru ca GPI nu intelege ca pe banii proprii sa isi tina la usa denigratori sau alte alea.
Nu avem nevoie de laude, orice feedback decent este binevenit.

Nu vrei sa ti se fure identitatea, stai mama draga cu ea in casa sa nu o loveasca filoxera.
Daca vrei arme sau munitie, legea dzice ca tre' sa-ti ridici nitzel kilotzeii de pe ID.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Vasea

Post by Vasea »

Domnule nedumeritu multumesc pentru urari asemenea va doresc si eu, insa vad ca tot acid sunteti, eu nu vad unde am facut referire la GPI sau la promotiile sale, este opinia mea la modul general in privinta publicarii identitatii (a datelor personale din CI sau foto) si punct, limbajul folosit nu va face cinste:

(Nu vrei sa ti se fure identitatea, stai mama draga cu ea in casa sa nu o loveasca filoxera.
Daca vrei arme sau munitie, legea dzice ca tre' sa-ti ridici nitzel kilotzeii de pe ID).

Cine vrea arme si munitie le cumpara de la magazin punct, daca magazinul are promotii sau alte alea le vinde la promotie daca nu nu.
In privinta publicarii datelor personale dupa cumparare fara acordul personal, am un singur sfat adesati-va ANSPDCP (Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal).
In privinta politicii GP sau mai stiu eu cui, poate sa aibe ce politica vrea, nu discut politica nimanui, doar nu ma consultat pe mine cand a facut-o, asa si eu am politica mea, politica clientului daca e vorba de magazin, alta politica are firma mea, angajatii mei respecta politica firmei, asta e.
Daca vreau insa sa cumpar o arma sau munitie, merg la magazin, daca vreau sa trag, merg in poligon si trag cat vreau, fac ce vreau eu pe banii mei, cine vrea pomana nu are decat sa accepte sa-si dea si nevasta nu ma intereseaza si nu iau in discutie astfel de trocuri.

In concluzie am o intrebare :
Ce legatura au discutiile astea cu Subiectul de mai sus respectiv material si modul de constructie a armelor produse de Fort si GP ????????????????????????
Last edited by Vasea on Wed Oct 20, 2010 1:45 am, edited 2 times in total.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:Corect. :D
Corect.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
cris091

Post by cris091 »

vazut model gp 10*22 ,studiat, placut ,cumparat ,multumit este beton dar indiferent de munitia in calibrul 10*22 este slabut fata de fort ,in schimb cu arcul recuperator intarit si cu munitie home made este mortal ,intradevar ceva beton :D
Vasea

Post by Vasea »

Felicitari, si mie imi place arma e impunatoare, pretul e bun chiar mai bun ca la fort, avand in vedere ca primesti 2 incarcatoare, doua arcuri, nu unul ca la fort 17, asta in afara faptului ca merg 17 in loc de 12-13 la fort.
Aproape 4 luni mi-au trebuit sa ma conving care sa apropie cel mai mult de aceasta definitie (cea de arma de autoaparare). Cineva pe forum spunea ca o arma tre sa fie mare urata si din otel, avea foarte multa dreptate mai multa decat multi altii am sa spun si de ce: pentru ca otelul prin definitie tre sa aibe si o anumita elesticitate asta in afara faptului ca este un material foarte dur, asta presupune ca dupa inpact ar trebui sa-si revina la forma initiala, cel mult sa intre in zona plastica si sa capete o mica deformatie reparabila.
Eu am sa ma limitez sa spun sa aibe teava lisa, sa fie purtabila ca marime si integral din otel, asa sa nu mai existe posibilitatea sa crape sa se sparga etc., ce sa se mai strice? se stramba ii dai 2 ciocane si-o indrepti. Daca nu ai munitie o folosesti pe post de box, deci ramane arma.
Vasea

Post by Vasea »

Eu as cupara vreo trei arme asa dupa sezon una mica vara, gen wasp sau fort 10 sa o pot purta in buzunar, una toamna fort 12, 17, etc sa o port sub camasa si haina si alta iarna GP T910, sau mai bine GP T 12 10x28, pe care sa o port sub palton sa nu bata la ochi, nu cred insa ca imi da voie legea, asa ca va trebui sa mai renunt la una.
cris091

Post by cris091 »

pai forturile sunt in 9 mm si gp in10*22,care este problema? :roll:
Post Reply