asta e efectul legii armelor din Romania

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

Re: asta e efectul legii armelor din Romania

Post by geony »

Este foarte discutabila pozitia in care se afla pistolara.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

geony wrote:Este foarte discutabila pozitia in care se afla pistolara.
Cu tot respectul, ce naiba este de discutat?
In trei metri, pe proprietatea ta esti injurat si amenintat cu o mama de bataie,
ce naiba ai sa faci. Te duci sa cauti tirbusonul sa ii desfaci aluia un vin vechi?!
Hai sa fim seriosi.
E drept ca respectiva a fost mai barbata decat multi din noi in situatie de "live action"
si asta rascoleste misoginul din noi. Dar trebuie sa recunoastem ca a rezolvat problema
absolut legal, ce naiba este asa de greu de citit in alea cateva randuri din Codul Penal?
Trebuie sa il silabisim?
Felicitari Cristinei!
cvv.jpg
cvv.jpg (107.76 KiB) Viewed 4486 times
Last edited by nedumeritu on Mon Sep 28, 2009 12:16 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
vladpc

Post by vladpc »

Super tare fata!
Bv ei.
Felicitari si din partea mea.
tevez

Post by tevez »

Sunt curios cum se va termina toată tărăşenia, tare-aş vrea să-i dea arma înapoi femeii şi "meseriaşului" vreo câţiva ani
cu executare. După cum aţi văzut, reacţiile pe site-ul Libertăţii sunt cum sunt, poate şi din cauză că e un tabloid.
Dacă mai apar 2-3 "Cristine" cred că imaginea posesorilor de arme de autoapărare s-ar mai "spăla" şi n-ar mai fi asociată
cu "grupările interlope" şi cu violenţa în trafic.
Nikki

Post by Nikki »

Nu vreau sa fiu carcotas (dar nu ma pot abtine :mrgreen: )...oare pe cine o avea fatuca in spate de a aparut si in ziare si la antena 1 si culmea, nu ipostaza de incriminata cum e obiceiul in astfel de cazuri?
In rest, bravo ei si (in cazul in care reportajele nu au fost urmarea unor pile bine simtite in scopul de a sensibiliza "organele") bravo televiziunilor si ziarelor pentru modul in care a fost prezentat cazul!
Poate a dat Domnul si le-a venit mintea la cap :D !
tevez

Post by tevez »

Şi eu m-am mirat de prezentarea corectă a cazului, m-a mirat inclusiv absenţa unei poze cu un AKM sau un Uzzi, specifică
articolelor din presa noastră pentru a ilustra o armă cu bile de cauciuc. Totuşi era greu să-i găsească o latură malefică, o
legătură cu "interlopii" sau mai ştiu eu ce. Poate contează şi faptul că e reprezentantă a * frumos, că "slab" nu prea
merge în cazul de faţă, a fost mai "bărbată" decât mulţi masculi în situaţii aemănătoare.
Să mai tot vedem şi alte articole decente ca acesta.

http://www.realitatea.net/barbatul-care ... 25437.html
Ce-mi place, la o altă teelviziune au "uitat" să precizeze că respectivul era un infractor cu ştete vechi şi că n-a oprit
la semnalul poliţiştilor dar n-au uitat să dea conotaţie politică respectivului caz. :evil:
Nikki

Post by Nikki »

Sa nu uitam si faptul ca de aceasta data arma cu bile de cauciuc a tras chiar cu...bile de cauciuc, nu cu gaz/alice/proiectil incendiar etc. cum eram "incantati" sa aflam de la "organele specializate". Sa nu le fie de deochi :mrgreen: !
Ca au reactionat stiristii asa pentru ca era vorba de o fata...sa sti ca m-am gandit si eu la asta, dar sper din tot sufletul sa ne inselam :lol: !
geony

Post by geony »

A ţinut-o pe Maricica Olariu, femeia de 45 de ani, în magazin până când s-a liniştit, apoi a condus- o acasă. “Nici nu am intrat bine, că fostul soţ al femeii a izbit poarta cu piciorul, a început să înjure şi s-a repezit la fosta lui soţie. N-am putut să-l las să se apropie de ea. Sunt sigură că ar fi bătut-o din nou. Mai mult, a fost pe punctul de a mă ataca şi pe mine. Aşa că am folosit pistolul cu bile de cauciuc, pe care îl port cu mine de la 18 ani. L-am împuşcat în cap şi în braţ”, a povestit tânăra, care doar astfel a reuşit să scape de agresor.
Sper sa iasa pistolara cistigatoare insa dupa silabisirea articolului reiese ca pistolara se afla pe proprietatea calui impuscat.

In felul acesta fapta poate fi incadrata ca atac.
Pe victima o putea apara doar Politia.
E greu sa dovedeasca legitima aparare daca n-are semne ori martori.
Vom vedea. Am retineri pt. ca stiu cum au fost pina acum privite astfel de situatii.
Amintiti-va de conflictul din IOR cind un cuplu a fost atacat cu pietre iar acestia au chemat in ajutor un pistolar-care a fost retinul=Pt. ca a tras
catre golani tot cu bile.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

cu siguranta e o poveste "cu cantec".
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Fata de stirea "text" stirea prezentata la Observator este fix la 180 grade, adica fix pe dos.
Asta este presa noastra.
Se prezenta magazinul unde cica se refugiase respectiva si cica unde ar fi venit tovarashul agresionar.
Cumva se vor hotara ei dar este clar ca tot in autoaparare a fost folosita arma, si nu poate crede cineva
ca resepectiva s-a dus acolo unde zsice articolul in "misiune de pedepsire".
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Nikki

Post by Nikki »

Intre timp Nica a fost destituit de la interne pe motiv ca "siguranta cetatenilor s-a deteriorat grav in ultima perioada de timp. Oamenii se simt amenintati pe strada si nu numai, rata infractionalitatii a crescut cu cel putin 13% anul acesta in comparatie cu anul trecut, strada a fost scapata de sub control, s-au inmultit infractiunile de violenta si mai ales infractiunile pe care ni le-am mai avut pana in momentul de fata:jaf, jaf armat, infractiuni de acest fel. De aceea avem nevoie de un nou impuls in ceea ce priveste recastigarea increderii cetateanului in ce inseamna administrarea statului si protectia acestuia, avem nevoie de a castiga batalia cu strada si de a reda siguranta cetateanului" (sursa - Primul Ministru)
Drept urmare PSD are o zi la dispozitie sa propuna un nou ministru pentru a evita propunerea lui Blaga.
Acum vine vechea intrebare...ce o sa ne mai pregateasca tantalaii astia...? In momente ca acestea, cand se readuce in discutie "scaparea situatiei din mana", necesitatea unui "nou impuls", "cresterea increderii cetatenilor" e clar ca noi picam cu fundu' in balta :( . Daca imi mai aduc aminte si de iminenta noua lege a armelor parca imi vine sa plec intr-o excursie de 30-40 de ani prin Finlanda/Suedia.
Nu ar fi o idee sa ii trimitem SI lui Boc legea armelor (atasata la toate statisticile cu privire la scaderea fenomenului infractional) din RM? Cine stie?...poate are o revelatie...poate se lumineaza si el intr-un tarziu... :lol:
bond008

Post by bond008 »

Din pacate cel mai grav este ca ORGANELE iau luat arma pana la finalizarea anchetei, pai si lasi omul fara aparare, unde mai este prezumtia de nevinovatie??La infractori??? Se pare ca la noi legea impreuna cu organul fac doar porcarii, la noi omul cinstit este considerat infractor in primul rand,asta pana organul face ancheta, deci esti infractor, apoi daca esti interlop, talhar etc esti considerat ca persoana care nu poate face rau si esti leber, deci cine castiga??? Normal ca infractorul si il mai da jos si pe Nica, vai ca s-au inmultit infractiunile, pai s-au inmultit pentru ca avem o lege de rahat in frunte cu procurorii si judecatorii de rahat care sunt corupti pana in maduva oaselor si care tin mereu cu infractorii in plus nu exista legitima aparare sau autoaparare si esti considerat infractor, sincer imi vine scarba de rahatii astia care isi bat jos de noi. :twisted:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
tevez

Post by tevez »

bond008 wrote:...si il mai da jos si pe Nica, vai ca s-au inmultit infractiunile...
Nu intru în discuţie politică, certurile lor nu mă prea interesează, dar ideea e că putea fi oricine în locul lui Nica şi violenţele
respective ar fi existat, putea să-l pună şi pe Napoleon Bonaparte, "valul de infracţiuni" are cauze sociale. Aseară la tv zicea
chiar Nica ceva despre scăderea totală a infracţionalităţii ăn mandatul lui, deci oricine poate s-o întoarcă cum îi convine, noi
suntem ăia care suferă ăn final.

Cred că voi candida la preşedenţie, ca să am şi eu sepepist la uşa. :roll:
Guest

Post by Guest »

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... b-control/

Cu parere de rau tin sa va informez , ca in urma discutiilor dintre reprezentantii asociatiilor societatii civile ale detinatorilor de arme si reprezentantii IGP, acestia din urma au considerat, intr-un dispret total, sa nu tina cont de niciuna din cerintele legitime ale detinatorilor de arme. Proiectul de modificare al legii 295 a fost inaintat doar cu modificarile restrictive si nejustificate practic ale politiei.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Post Reply