Incidente cu letale

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

unde

Re: Incidente cu letale

Post by unde »

dcrist wrote:Problema de a raspunde eficace unui atac cu arma de foc nu e asa simpla cum pare, am o arma o scot si trag, trebuie sa fi foarte pregatit, sa ai un noroc chior sa nu fi tu printre primi si sa fi mancat rahat cu polonicul in ziua respectiva, urmariti un filmulet interesant despre cum raspunde un civil inarmat unui agresor in spatiu inchis: http://www.youtube.com/watch?v=8QjZY3Wi ... r_embedded si partea a 2 http://www.youtube.com/watch?v=rLN6_s66 ... re=channel
Propaganda :wink:
Uite aici doar cele mai recente 2 comentarii:
Im an 8 year army vet with hunreds of hour of weapons and combat training. I have a chl in texas where i live. Would you want me armed and around you when someone attempts to carjack you? rape, rob, or try to kill you? i put my life on the line to ensure the rights of all americans. Now allow me to use those rights i fought for to protect my family, myself, and my fellow americans now that i no longer wear my uniform.

Nice propaganda. Whether its true or not it doesnt change my right to keep and bear arms as guaranteed by the constitution. I could be the most scary, nervous person in the world and I STILL have that right. I wonder how many people who think they are great drivers would get nervous just before a car crash and be unable to avoid or manuever out of it? The answer using the logic in this video? No one should be allowed to own/drive a car.
Sublinierile din text imi apartin.
Daca nu am mai spus pe forum, o spun acum: tatal meu este azi in viata pentru ca a avut un pistol (cu glont) in momentul in care 10 (zece) minoritari de culoare i-au invadat proprietatea. Cel putin o parte din ei aveau cutite si probabil si alte goodies prin portbagaj (aici speculez). Din cauza ca stia ca are o posibilitate reala de riposta, tatal meu si-a pastrat calmul si a putut sa o controleze si pe mama mea care a facut atac de panica si isi inchipuia ca daca ii plateste pe aia rezolva problma (wrong tought). Politia a venit la o ora dupa apelul la 112, datorita distantei ("reforma" in politie, pe vremea lui Ceausescu era post de militie in sat). Initial politia nu a vrut sa intervina, motivind ca de fapt este vorba de un litigiu comercial, insa s-au razgindit cind au aflat ca exista o arma letala si un martor (da, stiu, am avut noroc).
Pentru ca aici sint pe un forum de arme, nu am sa mai argumentez nimic.
Fort 12RM cal .45
dcrist

Post by dcrist »

Nu sunt impotriva armelor, am 2 letale scurte, doar am vrut sa aduc in atentie faptul ca nu este suficient sa ai arma sa poti riposta eficace, mai ai nevoie de ceva pregatire si noroc.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
unde

Post by unde »

Asa este... numai ca daca nu ai arme, atunci ramii doar cu... norocul.
Fort 12RM cal .45
tiger

Post by tiger »

unde wrote:Asa este... numai ca daca nu ai arme, atunci ramii doar cu... norocul.

Tare... :lol: :lol:
7Coline

Post by 7Coline »

unde wrote:Asa este... numai ca daca nu ai arme, atunci ramii doar cu... norocul.
Mai bine te bazezi pe picioare decat pe noroc ^^.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Rainman

Post by Rainman »

editat
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
cris091

Post by cris091 »

ati cam luat-o pe aratura cu norocu baieti :lol:
mariand68

Post by mariand68 »

tevez wrote:Pfff...de unde-aţi plecat şi unde aţi ajuns...
Cum bine zicea un forumist: şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate...
Cel mai tare este ca se reediteaza posturile si chiar nu se mai intelege nimic dupa aceea.
cris091 wrote:ati cam luat-o pe aratura cu norocu baieti :lol:
Norocul si-l mai face si omul cu mana lui :D
Guest

Post by Guest »

Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
unde

Post by unde »

Am dat eu pe pagina anterioara link-ul. Topicul initial e aici:
http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... 72#p102072
Fort 12RM cal .45
aurorauno

Post by aurorauno »

Un incident din America: http://usnews.msnbc.msn.com/_news/2012/ ... courthouse
Interesant ca politistii au deschis focul chiar daca era o zona aglomerata,din ce se intelege din film o persoana a fost ranita de un glont tras de politie,important a fost ca l-au neutralizat pe tembel.La noi aseara l-au alergat cu focuri de avertisment pe marele Bebe Carabina,ala tragea dupa ei(bine ca nu a avut o arma serioasa) iar ei au tras cica 7 focuri in plan vertical :|
Un alt aspect interesant la americani este un termen strain tarii noastre: "Suicide by cop",adica unul care vrea sa se sinucida sta si se gandeste:sa ma arunc in fata trenului sau sa ma prefac ca scot o arma in fata unui politist?La ei ambele variante au acelasi sfarsit....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
bozo

Post by bozo »

Eu unul prefer sa imi risc viata decat sa am pe constiinta un om nevinovat.
Guest

Post by Guest »

bozo wrote:Eu unul prefer sa imi risc viata decat sa am pe constiinta un om nevinovat.
Ma intreb daca pe nevinovatul ala il mustra constiinta ca ti-ai riscat tu viata.. Sa stii ca nimeni nu te plateste sa-ti risti viata, care este bunul tau natural care nu ti-l poate inapoia nimeni, ci te plateste numai ca sa le dai peste bot un kil de plumb celor gen Carabina (chiar si din GP :D ),in numele celor care nu pot(sau nu au dreptul) sa se apere.

http://www.youtube.com/watch?v=o77oqTuG ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8xM_PiWZ ... ure=fvwrel
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
barthy

Post by barthy »

Parerea mea e ca un individ ca Bebe Carabina n-ar fi trebuit abordat intr-o zona aglomerata. A fost lipsa de orientare. Stiut fiind ca activitatea infractionala si-a inceput-o cu furt de arme in '85 :!: , ca in 2000 folosea pistoale cu gaze si pusti cu AC, putea foarte bine ca la 10 ani distanta sa detina o arma letala ( lucru extrem de simplu pt un interlop obsedat de arme ).
Ideal era sa fie urmarit discret pana ajungea intr-un loc nepopulat sau la domiciliul sau si acolo incoltit. Cum s-a asteptat 7 luni se mai putea astepta cateva ore. Norocul politistului e c-a avut tot pistol neletal.
Iar alea SAPTE focuri de avertisment au fost trase mai mult din entuziasm, sa fim seriosi. Se bucurau baietii ca au parte de ceva actiune. Cine stie peste cate sedinte de tragere sarisera ?! N-au toti bani sa mearga la UTI. Au facut si ei precum pilotii de elicopter la revolutie cand au arat cimitirul Ghencea cu rachete.

La ce-ai scris mai devreme, Bozo, meriti o tigaie in cap de la nevasta !
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
bozo

Post by bozo »

Voi vorbiti in necunostinta de cauza, eu am tras in teren cat nu au tras altii in poligon.
Cand ai timp poti sa te pui intr-o situatie tactica in asa fel incat sa il ciuruiesti pe infractor dintr-un unghi favorabil. Spre exemplu abordarea in cazul in care se afla in masina e potrivita, se blocheaza masina, politistul tine pistolul mai sus decat se afla infractorul, iar traiectoria e perfecta, daca riposteaza cumva. Se trece apoi la imobilizarea acestuia, unde exista alt set de reguli tactice, cum sa blochezi lovitura cu usa, extragerea, supravegherea ocupantilor, etc.
Totul e simplu cand nu esti acolo, si e usor sa comentam pe baza unor informatii viciate de presa. Poate politistii stiau ce fel de pistol are Carabina si de-aia au actionat asa, din imagini e clar un pistol cu gaze. Incerc sa aflu cum a fost, ca sunt chiar curios.

Guest am mult timp de cand ignor constiinta "nevinovatilor", oamenii au tendinta sa se considere cunoscatori ai orcarui domeniu si sa judece generalizand o categorie de oameni.
Post Reply