Material si constructia Fort si GP
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Material si constructia Fort si GP
nu mai zic nimik decat PAS,PUTETI SA VA DATI SI CU TESLA IN C****E ,adevarul este ca domnul DAN ZAHARIA are talent,problema este alta ,eu daca am o nevasta si divortez de ea nu ma apuc so vorbesc de rau (DUPA) 
-
nedumeritu
@Flavius de mai sus
Inca imi place FORT 17... dar mai mult imi place Grand Power T910!
Asta ca sa te citez, sa vada lumea ca... lumea evolueaza.
Ce, tu nu erai mort dupa Schmeisser? Ai uitat? Si acum ai trecut la coarde.
Cat despre pacate, eu zic sa o lasam balta.
DUpa oameni ca tine, Flavius, unii dintre noi ar trebui sa respiram pe baza de program:
- in fiecare zi primim un print pe care scrie:
{inspira,
expira,
inspira,
expira,
inspira,
expira,
}
si apoi, cand justitiarul din tine se scoala
ultimele stringuri vor fi:
.....
inspira
expira
inspira
AI EXPIRAT!
Si iata cum se nasc Dumnezeii, aia mai mici, dar Dumnezei la ei, acolo, pe gunoiul lor cald si
care le pute familiar.
Inca imi place FORT 17... dar mai mult imi place Grand Power T910!
Asta ca sa te citez, sa vada lumea ca... lumea evolueaza.
Ce, tu nu erai mort dupa Schmeisser? Ai uitat? Si acum ai trecut la coarde.
Cat despre pacate, eu zic sa o lasam balta.
DUpa oameni ca tine, Flavius, unii dintre noi ar trebui sa respiram pe baza de program:
- in fiecare zi primim un print pe care scrie:
{inspira,
expira,
inspira,
expira,
inspira,
expira,
}
si apoi, cand justitiarul din tine se scoala
ultimele stringuri vor fi:
.....
inspira
expira
inspira
AI EXPIRAT!
Si iata cum se nasc Dumnezeii, aia mai mici, dar Dumnezei la ei, acolo, pe gunoiul lor cald si
care le pute familiar.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
VAD CA FORUMUL ASTA INCEPE SA SE CAM DEGRADEZE,IN CURAND O SA FIE RAZBOI ASA CA DATI FUGA SI PREGATITI ARM OK?

-
Angel_Of_Light
Iar au uitat sa-ti iei pastilele?
Una e reclama, alta e anti-reclama si .... mai e si cand i faci pe toti prosti ca nu te asculta, deci sa nu ne ascundem dupa deget...
Eu am trecul la...
altceva, fac sport, nu are nici o legatura cu armele, armele sunt arme... asa ca... ce legatura are? Eu spun ca degeaba incerci sa pari mai destept, nimeni nu-ti contesta inteligenta, ci corectitudinea, toti te cunoasc acum, iar firma asta care cica ar aduce armele nu are decat de suferit, caci daca venea un necunoscut cu GP-ul, avea sanse sa il vanda, tu nu prea ai...
Eu am trecul la...
-
nedumeritu
Nu vorbesc de rau omule. Chiar imi place in continuare arma.cris091 wrote:nu mai zic nimik decat PAS,PUTETI SA VA DATI SI CU TESLA IN C****E ,adevarul este ca domnul DAN ZAHARIA are talent,problema este alta ,eu daca am o nevasta si divortez de ea nu ma apuc so vorbesc de rau (DUPA)
Am avut una si am tras cu ea mai mult decat au tras toata viata multi de pe aici.
Precizia intre 7 si 10 metri m-a uluit, pe mine si pe multi altii.
Numai ca dupa ce in Banska Bistrica s-au adus in fabrica cateva modele de Fort, noi noutze
si s-au facut teste paralele si masuratori si puneri pe PC in program dedicat, am reusit pana la urma
sa inteleg si eu cam care sunt diferentele intre un mod de proiectare si altul.
Atunci s-a luat decizia ca GP sa omologheze, sa produca si sa asigure munitia proprie. Pentru ca poate.
Poate si firma, poate si arma. Si va veni curand si Grand Power T12 cal. 10x28T rubber si multa lume va face liniste.
Mai trebuie sa va spun cumva ca Ukraina nu este printre tarile agreate unde se trimite tehnologie, programe
si know-how din certe domenii? Sunt fortati sa lucreze acolo la Vinitza asa cum lucrau inginerii nostri cu materiale
asimilate pe vremea apusa.
Da, m-as teme de ei ca si competitori daca ar evolua pe piata libera de proiectare, cu acces la toate gadgeturile japoneze sau americane
in domeniul proiectarii si executiei de arme. Daca mai viziteaza cineva cate o farbica de armament, altele decat cele gen Cugir, ma poate intelege.
Pentru cei de la Grand Power Ltd. SK a fost o gluma sa scoata ceva cu o clasa deasupra.
Si mai sunt si alte aspecte ale problemei, cele ce tin de piata de desfacere si de regulile ce se impun din tarile de unde se declara end-userii.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
Mai domnule draga, tu ai cumva suficienta capacitate ca aici lumea incearca sa discute un subiect si OTV-ul este undeva la naiba'n praznic, in alta parte?Angel_Of_Light wrote:Iar au uitat sa-ti iei pastilele?Una e reclama, alta e anti-reclama si .... mai e si cand i faci pe toti prosti ca nu te asculta, deci sa nu ne ascundem dupa deget...
Eu am trecul la...altceva, fac sport, nu are nici o legatura cu armele, armele sunt arme... asa ca... ce legatura are? Eu spun ca degeaba incerci sa pari mai destept, nimeni nu-ti contesta inteligenta, ci corectitudinea, toti te cunoasc acum, iar firma asta care cica ar aduce armele nu are decat de suferit, caci daca venea un necunoscut cu GP-ul, avea sanse sa il vanda, tu nu prea ai...
Putem intelege ca nu cuprinzi intelectual problema si atunci te sufoca oricine poate emite o idee cat de cat logica si bazata pe argumente.
Adica vrei sa zici ca daca te mai lasam o luna doua, proiectai tu un GP si veneai cu el sa ni-l fluturi pe sub nas?
Corectitudine in cazul de fata este ca
- am promis ca aduc pe piata un "otel" genuine si care va surclasa incropelile ce nu au baze moderne de proiectare si productie?
- detto e fatto!
- pot acum reprezenta o firma ce si-a facut sucursala legala in Ro si sa se bazeze totul pe prototipul la care am colaborat?
- detto e fatto!
In rest totul este poveste si piata decide.
Desigur, un posesor de zamak fara resurse pentru un astfel de upgrade, poate ramane incremenit in proiect din motive
obiective dar pana si el va recunoaste ca se vorbeste despre alta clasa cand corbesti de Fort si mai ales cand vorbesti despre Grand Power.
Eu vin cu argumente tehnice.
Daca din motive umorale la unii 2x2=4,1, cu siguranta nu este vina mea si nici nu am gasit pe Goagal medicamente care sa ajute.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
Angel_Of_Light
Activitatea lui Flavius aka Angel_Of_Light în domeniul tirului cu arcul este de apreciat, a evoluat enorm
de când se ocupă cu aşa ceva. Asta nu înseamnă că Schmeisserul nu e prima lui "dragoste", sunt chestii
care nu se contrazic, mai degrabă se completează.
Dealtfel mai toţi pasionaţii de arme de autoapărare
sunt/au fost şi a.c.-işti, vânători, etc.
de când se ocupă cu aşa ceva. Asta nu înseamnă că Schmeisserul nu e prima lui "dragoste", sunt chestii
care nu se contrazic, mai degrabă se completează.
sunt/au fost şi a.c.-işti, vânători, etc.
da ,numai unii mai in varsta au fost (altceva) 
Intr-un raport descoperit intr-o pivnita la NASA, care dateaza din 1989, s-a aratat ca armatele americane s-au axat pe dezvoltarea unor arme psihotronice, care sa tina in frau masele prin controlarea mintii, impulsuri telepatice si bombardarea cu radiatii, arme care dupa ’90 au fost aduse intr-un mod misterios si in Romania, la sediul central al armatei.
Raportul, intitulat “Bioefectele armelor neletale asupra populatiei Romaniei” prezinta 1256 de tipuri de arme psihotronice cu care romanii sunt tinuti in frau din 1990 incoace, aceasta fiind de altfel si explicatia pentru lipsa revoltelor, rascoalelor, revolutiilor, in randul romanilor dupa ’90.
Pavel Corut, implicat in dezvoltarea armelor psihotronice
Un oficial al armatei a dezvaluit ca in Romania armele psihotronice aduse de americani au fost adaptate pietei prin dezvoltarea lor pe baza conceptului de bubul psihotronic elaborat de Pavel Corut. Statisticile au aratat ca un roman din trei este atacat zilnic de un bubul psihotronic care se poate manifesta in modurii diverse: dureri de cap in fata televizorului, intepaturi in degetul mic de la mana, senzatia de gura inclestata dimineata, albeata pe unghii, moleseala in corp, nervi amestecati cu scarba la vederea emisiunilor de divertisment de la tv, senzatia ca iti intra cuvinte in urechi.
Surorile Porumbita, victime nebagate in seama de autoritati
Singurele persoane care au sesizat pericolul armelor psihotronice sunt surorile Porumbita, care au incercat in zadar in mijloacele de transport in comun sa traga un semnal de alarma asupra pericolului care pluteste in fiecare moment asupra cetatenilor Romaniei.
“Oameni buni, sunteti iradiati la cap cu armele psihotronice cand dormiti. Fugiti cat puteti de bubuli, nimeni nu scapa” – ne-a adresat una din surorile Porumbita inainte de a cobori din autobuzul 311 si de a lovi cativa calatori cu umbrela pe spinare.
Traian Basescu cere populatiei sa se linisteasca
Panicat de impactul pe care il are aceasta veste asupra populatiei, Traian Basescu a marturisit intr-o declaratie oficiala televizata ca nu suntem singuri in univers, iar bubulii psihotronici sunt impulsuri extraterestre, care nu au efect letal decat in cazuri extrem de rare, ei ramanand activati in corp maxim 10 ani. “Cer romanilor sa nu intre in panica. Le multumesc pe aceasta cale surorilor Porumbita ca au mobilizat in cele din urma populatia. Le declar eroine nationale” – si-a incheiat seful statului discursul.
Raportul, intitulat “Bioefectele armelor neletale asupra populatiei Romaniei” prezinta 1256 de tipuri de arme psihotronice cu care romanii sunt tinuti in frau din 1990 incoace, aceasta fiind de altfel si explicatia pentru lipsa revoltelor, rascoalelor, revolutiilor, in randul romanilor dupa ’90.
Pavel Corut, implicat in dezvoltarea armelor psihotronice
Un oficial al armatei a dezvaluit ca in Romania armele psihotronice aduse de americani au fost adaptate pietei prin dezvoltarea lor pe baza conceptului de bubul psihotronic elaborat de Pavel Corut. Statisticile au aratat ca un roman din trei este atacat zilnic de un bubul psihotronic care se poate manifesta in modurii diverse: dureri de cap in fata televizorului, intepaturi in degetul mic de la mana, senzatia de gura inclestata dimineata, albeata pe unghii, moleseala in corp, nervi amestecati cu scarba la vederea emisiunilor de divertisment de la tv, senzatia ca iti intra cuvinte in urechi.
Surorile Porumbita, victime nebagate in seama de autoritati
Singurele persoane care au sesizat pericolul armelor psihotronice sunt surorile Porumbita, care au incercat in zadar in mijloacele de transport in comun sa traga un semnal de alarma asupra pericolului care pluteste in fiecare moment asupra cetatenilor Romaniei.
“Oameni buni, sunteti iradiati la cap cu armele psihotronice cand dormiti. Fugiti cat puteti de bubuli, nimeni nu scapa” – ne-a adresat una din surorile Porumbita inainte de a cobori din autobuzul 311 si de a lovi cativa calatori cu umbrela pe spinare.
Traian Basescu cere populatiei sa se linisteasca
Panicat de impactul pe care il are aceasta veste asupra populatiei, Traian Basescu a marturisit intr-o declaratie oficiala televizata ca nu suntem singuri in univers, iar bubulii psihotronici sunt impulsuri extraterestre, care nu au efect letal decat in cazuri extrem de rare, ei ramanand activati in corp maxim 10 ani. “Cer romanilor sa nu intre in panica. Le multumesc pe aceasta cale surorilor Porumbita ca au mobilizat in cele din urma populatia. Le declar eroine nationale” – si-a incheiat seful statului discursul.
Să-şi facă cineva milă de ăia de la trombon punct ro şi să le spună că nu sunt amuzanţi.
Şi nici legătură cu GP-ul n-au.

Şi nici legătură cu GP-ul n-au.
Stai nitel, ca nu m-ai inteles. Un ansamblu rigid, in care anumite forte nu au cum sa se disipe este mai supus unei fisurari, crapari, rupturi de material in cazul aparitiei unor forte mai mari decat cele pentru care a fost proiectat. Un ansamblu elastic va absorbi mai usor anumite socuri. Asta e fizica elementara si pe asta se baza intrebarea mea.nedumeritu wrote: Nu elasticitatea este ceea ce cautam noi la o arma, fie ea si cu bile de... cauciuc![]()
1. Daca cele 3 piese imbinate acolo ar fi in mod cert dina celasi otel si tot ar fi probleme pentru ca fiecare va prezenta alte caracteristici
la momentele de forta ce li se vor aplica simultan, deci pot aparea largari sau simple descentrari sau orice altceva, partea cea mai importanta
a armei in generarea energiei va "zdrangani" elastic si anume cu mare gratie, o vreme. Pe urma, luam o punga din plastic si o adunam. Parol!
2. Din pacate slide-ul la o arma ESTE si asa trebuie sa fie: de la un capat la altul! Discutia era daca este bine ca acel slide, continuu cum este el,
ar trebui sa aiba ghidaje care sa ii acopere intreaga cursa sau este suficient un pic de plastic si propria greutate pentru a ramane pe calea lui de rulare.
Ori la FORT17, dar parca si la altele [intrebati la Barthy2, Babanu, etc] partea din spate este din metal pe 20 mm si sustine in ea si axul de rotatie
al cocosului iar restul "sinei" este de fapt un fel de potrivire a doua profile: unul din otel al slide-ului, altul din... plastic, cel al frame-ului.
La supozitia unei incarcaturi mai puternice, la o munitie mai putin constanta, putem avea surpriza sa nu mai reziste frame-ul din plastic si sa
cedeze in momentul cand pistonul de gaze creat de explozie se va opinti cu slide cu tot in spate, in cei 20 mm de ghidaj de otel. In mod cert se vor fisura marginile gaurilor de imbinare a otelului cu plasticul si nu numai.
Pe urma, acea piesa, sina de slide de la T910, orin faptul ca este continua formeaza o rama protectoare la toate fortele ce pot aparea in zona
din spatele camerei cartusului si chiar daca exista "purjari" in acea zona, ea este ranforsata solid de cadrul din otel. La FORT totul este
din plastic pana la buzele incarcatorului, in jos.
Si daca vorbim despre rigiditatea ansamblului inseamna ca ori inca nu ai tinut in mana un T910 si nu i-ai manevrat culata si atunci vorbesti in
necunostinta de cauza, ori ai facut-o dar vorbesti tendentios si cu interes cert de denigrare. Intreaba si pe altii, uite, cere o opinie echilibrata aici
pe forum, si inca una in cunostinta de cauza, CristiV. El are Fort17 si a manevrat la rece rigidul T910. Vezi ce raspuns obtii.
Apoi, la Fort culata culiseaza pe cei 2 cm de sina din spate, dar si pe pistonul recuperatorului de gaze si chiar pe teava prin intermediul unei piese din plastic sau polipropilena, dracu stie ce-i, ca n-am demontat-o. Apoi, piesa de culisare este fixata nu pe plastic, cum ai zis, ci pe armatura metalica in jurul careia este turnat plasticul, armatura prezenta de altfel in tot frame-ul pistolului, continua.
In ceea ce priveste T910, nu denigrez aceasta arma pentru ca nu am avut inca ocazia sa o tin in mana, sa o studiez si nici sa trag cu ea, astept sa se deschida magazinul din Mogosoaia sa vin sa o vad, ca-mi este la indemana. Ce-mi place la el, din ce am vazut in foto, este grosimea tevii.
In ceea ce priveste munitia, cea fort este intradevar sub orice critica, ramane arma dupa ea zici ca ai afumat-o cu tamaie, insa eu trag cu LIbra cu bila impinsa si n-am avut incident sau alte bazaconii, atat la tragerea foc cu foc cat si la serii rapide, iar precizia si puterea sunt mai mult decat OK pentru o arma de autoaparare.
Форт 17 Р

A, da ? Din anumite postari reiesea ca e topicul de caterinci.tevez wrote:Să-şi facă cineva milă de ăia de la trombon punct ro şi să le spună că nu sunt amuzanţi.![]()
Şi nici legătură cu GP-ul n-au.![]()
![]()
Last edited by BARTHY 2 on Mon Oct 18, 2010 11:10 am, edited 1 time in total.
munitia Fort intradevar nu este puternica dar in schimb are cea mai buna precizie dintre toate, asta inseamna ca e mult mai buna in poligon decat Libra.
Ce-i drept la autoaparare pe distante scurte Libra este mult mai eficienta
Ce-i drept la autoaparare pe distante scurte Libra este mult mai eficienta
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)