asta e efectul legii armelor din Romania

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dcrist

Re: asta e efectul legii armelor din Romania

Post by dcrist »

danhati wrote:In sfarsit o veste buna ... pacat ca e vorba de o arma de vanatoare. Poate le vine mintea la cap ...
http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora- ... uterii.htm

Un jaf armat a avut loc, luni, la un magazin de bijuterii din Calarasi, transmite Antena 3. Patru indivizi mascati cu cagule si inarmati cu pistoale si sabii au furat opt kilograme de bijuterii.

Atacatorii au deschis focul asupra administratorului si proprietarul magazinului.

La randul sau, administratorul a tras cu o arma de vanatoare in directia celor patru jefuitori, unul dintre acestia fiind ranit.
Data viitoare sa aiba in arma munitie breneke atunci nu mai avea sanse sa-l raneasca decit definitiv daca stie sa traga bine, oricum la cit mai multe riposte de genul asta!
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Bill

Post by Bill »

Ar trebui sa se deschida un dosar de cercetare penala impotriva administratorului, in care sa i se retina infractiunea de uz de arma ilegal, folosirea armei in alt scop......, ce cauta arma la el...., de ce nu o tinea acasa inchisa in dulap, demontata, cu munitia separat....., cum a avut tupeul sa se apere si in general de ce s-a nascut viu..... :twisted: :twisted: :twisted:
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
bond008

Post by bond008 »

Bill, cred ca vei avea dreptate din pacate, chiar daca tu o spui in gluma, la noi exista 99% sanse sa se intample asa ceva din pacate. Parerea mea, ar trebui sa intram cat mai multi pe site-ul protv-ului si sa ne spunem parerea prin care sa se legifereze autoapararea si sa ne lase sa ne putem apara mai ales ca lumea trece printr-o perioada infractionala foarte mare in aceasta perioada iar asociatiile sa faca lobi:) pentru schimbarea legislatiei in favoarea oamenilor cinstiti nu a infractorilor cum este in acest moment, acuma ajungem sa fim furati apoi sa fim dati in judecata de hot ca nu am stat sa ne fure si culmea sa mai si castige :twisted:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
USEMstudent

Post by USEMstudent »

ieri pe orele 1 noapte ma plimbam printrun cartier din Chisinau, care are o reputatie foarte proasta , in ceea ce priveste furturile, jafurile, multe tentative, insa mai multe sunt infractiuni consumate :)
la un moment dat se apropie 3 baieti , dintre care 2 erau beti, si au cerut o tigara :) asta inseamna ca baietii ii maninca pumnii
am noroc ca posed un vocabular foarte bogat al lumii interlope, si pina la urma cearta care sa incins intre noi, sai stins repede
si faza este ca aveam arma la mine, si ma simteam increzut in mine sa arunc cu vorbe in ei , si chiar daca o aplicam eram sigur ca nu eram sa am probleme pina la sfirstul vietii cu politia :D cum la voi este posibil :P

eu ma gindesc ca schimbarea Legii cu privire la arme in RO, adika sa se dea drept de a detine si purta arme persoanelor fizice , letale si sa usureze obtinerea armelor neletale pina la o preocedura de citeva zile cum este la noi in RM , va veni odata cu schimbarea intregii elite politice cu una mai tinara, cu viziuni mai aproape de baietii si fetele care posteaza pe acest forum
dcrist

Post by dcrist »

Tin sa te dezamagesc, aici e tara prostiei si a manelelor cred ca va treb sa suferim o schimbare brusca de mentalitate obligati de altii sau un cataclism sa se schimbe ceva. :evil:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
USEMstudent

Post by USEMstudent »

atunci reiese ca nu meritati aces drept
Emanuel

Post by Emanuel »

dcrist wrote: ... aici e tara prostiei si a manelelor ... :evil:
... si a hotiei, si a smecheriei, si a escrocheriei, si a bulangeriei s.cl., s.cl. :oops:

Ma credeti ca mi-e sila de romania si de romani - (implicit si de mine, nu ? :evil: ) ?
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
sepuku

Post by sepuku »

:) frumoasa tara-pakat ka e populata ... :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
tevez

Post by tevez »

La Antena 3, aseară, legat de subiectul cu jaful de la magazinul de bijuterii, citez din memorie :P :
"administratorul a luat puşca de vânătoare şi a tras "la picioare"-spune el, în zona mâinilor-spun
martorii. Hai băieţi, hai că se poate! Îl vedem după grati şi pe ticălosul ăsta nenorocit care nu lasă
hoţii de bună-credinţă în pace şi trage în zona vitală a mâinilor.
Norocul hoţilor că nu au dat de aceşti agenţi de pază:
http://antena3.ro/stiri/romania/masina- ... 80209.html
Guest

Post by Guest »

dcrist wrote:Tin sa te dezamagesc, aici e tara prostiei si a manelelor cred ca va treb sa suferim o schimbare brusca de mentalitate obligati de altii sau un cataclism sa se schimbe ceva. :evil:
Cat mai trebuie sa asteptam schimbarea mentalitatii sau cataclismul?
http://revista.presei.ro/link-stire-articol-200755.aspx
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
dcrist

Post by dcrist »

La protv ora 17, a aparut stirea ca un batrinel de 91 ani a aparut gol in fata infractorilor si ia speriat, la ei pe site dau stirea intreaga, de fapt nu de el gol sau speriat ci de revolverul pe care il tinea in mina :twisted: http://stirileprotv.ro/stiri/internatio ... a-lui.html si aici este stirea din sursa externa :wink: http://www.foxnews.com/story/0,2933,553 ... latestnews asta sa vedeti cit de usor se denatureaza o stire si unii o pot ,,aranja" sa sune asa cum vor ei :evil:
Nikki

Post by Nikki »

Eu am vazut stirea si la ora 19.00 si spre surprinderea mea, dupa ce au spus ca era in pielea goala au mentionat si faptul ca tinea un revolver in mana! :mrgreen:
Nikki

Post by Nikki »

Cu toate ca va reprezenta un SOC pentru cititorii acestui forum, urmatoarea stire confirma faptul ca se poate si la case mai mari!

IN SUA NU SE MAI GASESTE MUNITIE PENTRU ARME! :lol: :lol:
http://www.msnbc.msn.com/id/32988155/ns/us_news-life

Cu toate ca lucreaza 24/24, 7/7, fabricile din SUA nu pot sa satisfaca cererea de munitie. Magazinele, poligoanele si fabricantii de profil sustin ca nu au mai avut de a face cu o criza atat de severa pana acum. De luni intregi munitia (in special cea pentru armele scurte) a fost insuficienta in comparatie cu cererea. Motivul ar fi ca pasionatii armelor isi fac "rezerve" (nu, nu doar cate 50/100 de cartuse ca la noi) pentru ca se tem ca nu cumva Hussein (nu stiu de ce, dar mi se pare ironic faptul ca cineva cu un astfel de nume a ajuns la casa alba) ajutat de Congresul dominat de democrati sa dea o noua directiva care sa inaspreasca legislatia cu privire la arme. Aceasta isterie este aparent nefondata, mai ales luand in considerare faptul ca ultima decizie, privitoare la legislatia armelor, luata pe colina capitoliului le permite americanilor sa poarte arme incarcate in parcurile nationale!
Vanzarile de arme au atins un nou record anul trecut, cand a devenit clar ca Obama va ajunge la casa alba si au continuat sa creasca si in lunile ce au precedat investirea (din ianuarie pana in mai s-au vandut 6.1 milioane de arme, cu 25.6% mai multe decat in aceeasi perioada a anului precedent).
Larry Keane, vice-presedintele National Shooting Sports Foundation, asociatie ce reprezinta interesele a aprox. 5000 de membri(!!!si asta e mica la ei!!!) este de parere ca "FARA MUNITIE ARMA ESTE DOAR UN PRESS-PAPIER"!
Maigrav este faptul ca aceasta criza survine in urma unei crize de munitie si mai grava care a lovit in fortele de ordine interna ale SUA si care s-a datorat unei suplimentari masive a trupelor din Afganistan si Irak.
Al Russo, purtatorul de cuvant al Remington Arms Company, spune ca in cei 30 de ani pe care ii are in domeniu nu a mai vazut ca fabrica sa lucreze cu program extins, in 4 schimburi a cate 6 ore, 7 zile pe saptamna, si cu toate acestea sa nu reuseasca sa satisfaca toate comenzile.
Vanzarile totale de munitie catre civili se situeaza in medie la 7 MILIARDE DE CARTUSE PE AN, conform NRA. Anul trecut insa, s-au vandut aproximativ 9 Miliarde.

Jason Gregory, manager al Gretna Gun din New Orleans isi aprovizioneaza "rezerva" de munitie de cateva luni, obiectivul sau fiind de a detine cel putin cate 1000 de cartuse pentru fiecare din cele 25 de arme pe care le detine.
Acest fenomen se datoreaza "reputatiei" democratilor, car nu de putine ori s-au dovedit adepti ai inaspririi conditiilor de detinere si procurare a armelor. Cu toate acestrea, administratia Obama nu s-a declarat, si nici nu a intreprins nici o actiune in aceasta directie.

Cererea de munitie este atat de mare incat la anumite Wallmart-uri s-a instituit o limita din ceea ce priveste cantitatea de munitie ce poate fi cumparata de o persoana, aceadta limita ajungand in unele cazuri la MAXIM 50 DE CARTUSE :lol: (suna cunoscut?)
Companii precum Florida Ammo Traders, care pana nu de mult reuseau sa procure 50-60 de lazi (intre 500 si 1000 de cartuse fiecare) in doar trei sau patru zile, se considera norocoase daca reusesc sa primeasca o lada pe luna!
La complexul (gen poligon plus magazin) din Metairie, in New Orleans(stiti voi, zona aia batuta de soarta si de uragane) patronul este ingrijorat de faptul ca oamenii vor incepe sa cumpere munitia cu lada, doar ca sa fie siguri ca nu raman fara munitie pentru distractia de week-end.
Un alt efect al crizei munitiei este si cresterea pretului. Donald Richards, 37,un cumparator entuziast care tocmai isi facea provizii la magazinul poligonului mai sus numit este de parere ca "Aurul a FOST cel mai pretios metal dar in prezent este plumbul, si din punctul sau de vedere FACE TOTI BANII"...
radu.b

Post by radu.b »

Nikki wrote:Cu toate ca va reprezenta un SOC pentru cititorii acestui forum, urmatoarea stire confirma faptul ca se poate si la case mai mari!

IN SUA NU SE MAI GASESTE MUNITIE PENTRU ARME! :lol: :lol:
http://www.msnbc.msn.com/id/32988155/ns/us_news-life

Cu toate ca lucreaza 24/24, 7/7, fabricile din SUA nu pot sa satisfaca cererea de munitie. Magazinele, poligoanele si fabricantii de profil sustin ca nu au mai avut de a face cu o criza atat de severa pana acum. De luni intregi munitia (in special cea pentru armele scurte) a fost insuficienta in comparatie cu cererea. Motivul ar fi ca pasionatii armelor isi fac "rezerve" (nu, nu doar cate 50/100 de cartuse ca la noi) pentru ca se tem ca nu cumva Hussein (nu stiu de ce, dar mi se pare ironic faptul ca cineva cu un astfel de nume a ajuns la casa alba) ajutat de Congresul dominat de democrati sa dea o noua directiva care sa inaspreasca legislatia cu privire la arme. Aceasta isterie este aparent nefondata, mai ales luand in considerare faptul ca ultima decizie, privitoare la legislatia armelor, luata pe colina capitoliului le permite americanilor sa poarte arme incarcate in parcurile nationale!
Vanzarile de arme au atins un nou record anul trecut, cand a devenit clar ca Obama va ajunge la casa alba si au continuat sa creasca si in lunile ce au precedat investirea (din ianuarie pana in mai s-au vandut 6.1 milioane de arme, cu 25.6% mai multe decat in aceeasi perioada a anului precedent).
Larry Keane, vice-presedintele National Shooting Sports Foundation, asociatie ce reprezinta interesele a aprox. 5000 de membri(!!!si asta e mica la ei!!!) este de parere ca "FARA MUNITIE ARMA ESTE DOAR UN PRESS-PAPIER"!
Maigrav este faptul ca aceasta criza survine in urma unei crize de munitie si mai grava care a lovit in fortele de ordine interna ale SUA si care s-a datorat unei suplimentari masive a trupelor din Afganistan si Irak.
Al Russo, purtatorul de cuvant al Remington Arms Company, spune ca in cei 30 de ani pe care ii are in domeniu nu a mai vazut ca fabrica sa lucreze cu program extins, in 4 schimburi a cate 6 ore, 7 zile pe saptamna, si cu toate acestea sa nu reuseasca sa satisfaca toate comenzile.
Vanzarile totale de munitie catre civili se situeaza in medie la 7 MILIARDE DE CARTUSE PE AN, conform NRA. Anul trecut insa, s-au vandut aproximativ 9 Miliarde.

Jason Gregory, manager al Gretna Gun din New Orleans isi aprovizioneaza "rezerva" de munitie de cateva luni, obiectivul sau fiind de a detine cel putin cate 1000 de cartuse pentru fiecare din cele 25 de arme pe care le detine.
Acest fenomen se datoreaza "reputatiei" democratilor, car nu de putine ori s-au dovedit adepti ai inaspririi conditiilor de detinere si procurare a armelor. Cu toate acestrea, administratia Obama nu s-a declarat, si nici nu a intreprins nici o actiune in aceasta directie.

Cererea de munitie este atat de mare incat la anumite Wallmart-uri s-a instituit o limita din ceea ce priveste cantitatea de munitie ce poate fi cumparata de o persoana, aceadta limita ajungand in unele cazuri la MAXIM 50 DE CARTUSE :lol: (suna cunoscut?)
Companii precum Florida Ammo Traders, care pana nu de mult reuseau sa procure 50-60 de lazi (intre 500 si 1000 de cartuse fiecare) in doar trei sau patru zile, se considera norocoase daca reusesc sa primeasca o lada pe luna!
La complexul (gen poligon plus magazin) din Metairie, in New Orleans(stiti voi, zona aia batuta de soarta si de uragane) patronul este ingrijorat de faptul ca oamenii vor incepe sa cumpere munitia cu lada, doar ca sa fie siguri ca nu raman fara munitie pentru distractia de week-end.
Un alt efect al crizei munitiei este si cresterea pretului. Donald Richards, 37,un cumparator entuziast care tocmai isi facea provizii la magazinul poligonului mai sus numit este de parere ca "Aurul a FOST cel mai pretios metal dar in prezent este plumbul, si din punctul sau de vedere FACE TOTI BANII"...
Buna ziua.
Nu va contrazic in ceea ce ati postat, dar la americani exista acest cult al armelor, de vanatoare sau autoaparare. Sunt foarte multi colectionari, inclusiv de arme militare, iar unul dintre hobby-urile favorite este tirul in poligon. Cu toate armele pe care le are, automata sau nu. Dupa cate stiu sunt poligoane unde sunt impuse limite maxime pentru calibre. Dar in rest "la liber".
Asa ca, probabil din cauza crizei, "uomu' " cu nivelul stresului la maxim, unde sa-si verse supararea :D , pe soacra acasa si daca nu are soacra merge la poligon... :D .
Cu respect.
Post Reply