yanq wrote:..astazi am depus si eu toate actele pentru permisul de port arma.....am fost primul din judet
si....permisu'?...........tot...NIKELAT?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Salut,perfect de acord cu tine,alea da arme de colectie. Dar cum stam cu accizele,si cu faput ca o arma de autoaparare este accizata cu 100%? Deci in romania,dreptul de a te apara e un lux?Interesant !!! As spune chiar mai mult decat un lux,deoarece acciza la iahturi e de 50%,si asa mai departe.Apropos,armele militare nu sunt supuse acestei accize.....dupa cum apare in Codul Fiscal ,Art. 208: Nivelul si calculul accizei. Dar,daca cercetam un pic mai amanuntit (pentru cine are rabdare si interes) apare o inadvertenta(inadvertenta=neconcordanta ;am explicat intelesul cuvantului,sa inteleaga si acel individ sau fiinta,ce-o fi,care a spus ca "studiile superioare" ar trebui sa fie un criteriu de selectie in acordarea permisului de port-arma) destul de bizara,si am sa dau si niste exemple,si o sa postez si niste link-uri cu trimitere la Codul Fiscal,sa vedeti si voi :BARTHY 2 wrote:
alea arme de colectie !!! un makarov gravat de duce undeva la 70 de milioane cu acciza
Ai perfecta dreptate asa sunt guvernatii astia ai nostrii alesi de noi si mai grav patiti tot de noi cu bani multi, voteaza legi numai in favoarea lor si ne fac noua viata grea ca sa o aibe ei usoarajohnny wrote:Salut,perfect de acord cu tine,alea da arme de colectie. Dar cum stam cu accizele,si cu faput ca o arma de autoaparare este accizata cu 100%? Deci in romania,dreptul de a te apara e un lux?Interesant !!! As spune chiar mai mult decat un lux,deoarece acciza la iahturi e de 50%,si asa mai departe.Apropos,armele militare nu sunt supuse acestei accize.....dupa cum apare in Codul Fiscal ,Art. 208: Nivelul si calculul accizei. Dar,daca cercetam un pic mai amanuntit (pentru cine are rabdare si interes) apare o inadvertenta(inadvertenta=neconcordanta ;am explicat intelesul cuvantului,sa inteleaga si acel individ sau fiinta,ce-o fi,care a spus ca "studiile superioare" ar trebui sa fie un criteriu de selectie in acordarea permisului de port-arma) destul de bizara,si am sa dau si niste exemple,si o sa postez si niste link-uri cu trimitere la Codul Fiscal,sa vedeti si voi :BARTHY 2 wrote:
alea arme de colectie !!! un makarov gravat de duce undeva la 70 de milioane cu acciza
-CODUL FISCAL din 22 decembrie 2003 (Legea nr. 571/2003)-"Arme de vânatoare si arme de uz individual, altele decât cele de uz militar sau de sport" -acciza 100%
-Codul Fiscal al Romaniei 01.01.2004 -"Arme de vânatoare si arme de uz individual, altele decât cele de uz militar sau de sport"-acciza 50%
Interesant ar fi faptul ca "poate" aceasta acciza nu a fost intotdeauna de 100%,desi ea ne-a fost prezentata in tot acest timp ca raspuns care ne-a inchis gura cand am intrebat prin magazine din ce rezulta pretul destul de ridicat al mult doritelor noastre arme de autoaparare.("dehhhh,daca vrei sa te aperi,mai amarasteanule,asta e un lux,baaa si tre' sa-l suporti ca atare"-cam asta ne cam spun guvernantii nostrii dragi prin legile pe care le adopta)![]()
Astept opinii,lamuriri,clarificari,poate in legatura cu valoarea accizei ma insel(desi asa apare in Codul Fiscal). Apropos,cercetati si voi Codul Fiscal si veti vedea ca la arme se aplica cea mai mare acciza din toata lista "produselor de lux".
http://www.codulfiscal.com/ro/15_14_cod ... wnload.php
http://www.edex.ro/articol_cod_fiscal_1 ... cizei.html
http://www.contabilul.ro/a/2390/Codul-f ... I-VII.html
Bafta![]()
![]()
CU scuzele de rigoare,danezu wrote:Eu unul am renuntat sa-i mai votez....am votat ca prostul pana acum de fiecare data si traiesc tot ca prostul....dar mai dau si taxe....