asta e efectul legii armelor din Romania

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

gerula

Re: asta e efectul legii armelor din Romania

Post by gerula »

Corecta lege.
Ar trebui studiata si de tovarasii legiuitori de la noi si de tovarasii militieni din ministerul
tovarasului Nica. Si sa studieze si rezultatele excelente ale implementarii ei.
Si sa nu se supere serviciile AEST ca ar avea ceva mai mult de munca.
Poate nu ar reduce posturile cu criza asta, ci chiar ar mai angaja personal.
Si nici nu ar mai exista discriminari dpdv al dreptului la autoaparare intre cetatenii romani.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
nedumeritu

Post by nedumeritu »

gerula wrote:Corecta lege.
Ar trebui studiata si de tovarasii legiuitori de la noi si de tovarasii militieni din ministerul
tovarasului Nica. Si sa studieze si rezultatele excelente ale implementarii ei.
Si sa nu se supere serviciile AEST ca ar avea ceva mai mult de munca.
Poate nu ar reduce posturile cu criza asta, ci chiar ar mai angaja personal.
Si nici nu ar mai exista discriminari dpdv al dreptului la autoaparare intre cetatenii romani.
Dream on, baby, dream on :mrgreen:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gerula

Post by gerula »

Ptiu, si m-am jurat sa nu mai intru pe forum in somn. :lol: :lol: :lol:
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
haiosu

Post by haiosu »

la noi nu exista nici macar notiunea de "arest cetatenesc". daca il retii pe infractor pana la sosirea organelor se cheama sechestrare de persoane si ai dosar penal. un vanator gasind infractorul in casa in loc sa "puste" la el, il retine. concluzia: infractor liber si vanator cu dosar penal.... militian, militian, dar da dovada de o sclipire de inteligenta si zice cu naduf: "mai bine il impuscai dom'le"
aferim coane fanica ca bine zisesi!
caz real, cunostinta a cunostintei mele! (vanatorul)
concluzia mea?!? cz cu incarcator plin cu soft point ca hallow-point nu se mai gasesc!da si cand s-or gasi... :twisted:
dcrist

Post by dcrist »

haiosu wrote:la noi nu exista nici macar notiunea de "arest cetatenesc". daca il retii pe infractor pana la sosirea organelor se cheama sechestrare de persoane si ai dosar penal. un vanator gasind infractorul in casa in loc sa "puste" la el, il retine. concluzia: infractor liber si vanator cu dosar penal.... militian, militian, dar da dovada de o sclipire de inteligenta si zice cu naduf: "mai bine il impuscai dom'le"
concluzia mea?!? cz cu incarcator plin cu soft point ca hallow-point nu se mai gasesc!da si cand s-or gasi... :twisted:
Sunt suficiente 5! :twisted: doar nu e regenerabil :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

haiosu wrote:la noi nu exista nici macar notiunea de "arest cetatenesc". daca il retii pe infractor pana la sosirea organelor se cheama sechestrare de persoane si ai dosar penal. un vanator gasind infractorul in casa in loc sa "puste" la el, il retine. concluzia: infractor liber si vanator cu dosar penal.... militian, militian, dar da dovada de o sclipire de inteligenta si zice cu naduf: "mai bine il impuscai dom'le"
cine l-a pus sa declare ca l-a retinut? retinerea o face doar politia in baza ordonantei de retinere pt. 24 de ore. in rest, alte organe sau civilii au voie,legal, doar sa imobilizeze faptuitorul prins in flagrant pana la sosirea politiei sau sa il conduca la organul de politie.
Last edited by BARTHY 2 on Wed Aug 19, 2009 1:39 pm, edited 1 time in total.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
haiosu

Post by haiosu »

pai era imobilizat.. de pusca omului :twisted:
tzara de kk, oameni de kk... culmea?!? probabil ca eu is motzul de pe... :lol: (sau asa mi-ar place sa cred)
Guest

Post by Guest »

Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
tevez

Post by tevez »

Mult prea des se împuşcă accidental forţele de ordine de la noi. Oare de ce?
Interesant punctul acesta de vedere:
http://www.emaramures.ro/stiri/23923/IN ... -Maramures
bond008

Post by bond008 »

Din pacate legea de pe la noi este pentru protectia infractorilor, ala stia ca daca trage el politisti trag si ei dar in asa fel incat sa nu il nimereasca din cauza asta nici nu a fost prins, frica de a folosi o arma in romania este enorma, aici daca bagi cutitul sau ii dai in cap scapi rapid si nu esti considerat pericol public, daca tragi cu arma chiar daca esti de partea legii sau este caz de autoaparare esti considerat pericol public(asta daca nu intri in categoria interlopilor). Trebuie schimbata legislatia atat pentru politisti cat si pentru cetatenii care detin arme si sa nu fie considerati imediat infractori si sa le fie luata arma. Cine mai are informatii referitoare la scrisorile trimise pentru schimbarea legislatiei???? :o
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
tevez

Post by tevez »

http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 42977.html
Ştirea e veche dar a reintrat în atenţie. De remarcat eficienţa pitolului cu gaze. :twisted:

http://www.ziarulring.ro/stiri/7202/un- ... e-colectie
Cred că "o armă deţinută ilegal" era mai corect, "de colecţie" era dacă o deţinea cu acte, aşa putem spune
despre majoritatea armelor implicate în infracţiuni că-s de colecţie, eventual că Passaris era un "colecţionar"
şi el. :|
USEMstudent

Post by USEMstudent »

mda interesant lucreaza la voi legea cu privire la arme in RO
din ce am citit eu pina acuma reiese ca orice cetatean al RO procurindusi o arma se tranforma in potential infractor :lol: :lol: :lol:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

USEMstudent wrote:mda interesant lucreaza la voi legea cu privire la arme in RO
din ce am citit eu pina acuma reiese ca orice cetatean al RO procurindu-si o arma se tranforma in potential infractor :lol: :lol: :lol:
Nici nu stii ce adevar ai grait omule!

Dar nu este numai acest aspect, este generalizat.
Un scriitor din elita scriitorilor din State, cel care pus bazele romanelor moderne politiste de pe acolo,
pe numele lui Raimond Chandler zicea in "Ramas bun pe vecie" ceva de genul urmator:
- "Odata ce ai pus piciorul intr-o sectie de politie [Police Station], tocmai ai trecut de partea cealalta a legii"

Este de notorietate si endemica aceasta problema. Noi in RO macar stim ca este rezultatul muncii in timp a
efectelor Directivelor NKVD pentru teritoriile anexate. La americani nu stiu de unde le vine.
Se poate trage concluzia ca ar fi ceva de natura umana ce se aplica membrilor oricarei entitati ce are la baza coercitia.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
danhati

Post by danhati »

In sfarsit o veste buna ... pacat ca e vorba de o arma de vanatoare. Poate le vine mintea la cap ...
http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora- ... uterii.htm

Un jaf armat a avut loc, luni, la un magazin de bijuterii din Calarasi, transmite Antena 3. Patru indivizi mascati cu cagule si inarmati cu pistoale si sabii au furat opt kilograme de bijuterii.

Atacatorii au deschis focul asupra administratorului si proprietarul magazinului.

La randul sau, administratorul a tras cu o arma de vanatoare in directia celor patru jefuitori, unul dintre acestia fiind ranit.
AK Sadu cal. 7,62x39
Fort 14 cal. 9mm
Mauser HSc 90 cal. 10x22T
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
3 sabii si vreo 50 de cutite
...................................
(se va completa ulterior)
Post Reply