INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dumiadi

Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE

Post by dumiadi »

Nu au zis încă...sper ca il avea ilegal...
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
bozo

Post by bozo »

la cazierul lui sigur il avea ilegal
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu prea avea cum sa il detina legal,e recidivist,prin anii 2000 era mare interlop.Singura mea nedumerire este de ce colegul(colegii ) politistului nu l-au ciuruit.Adica ala trage intr-un om si tu tragi foc de avertisment?Imbecilul a mai tras si la cap,desi era o arma neletala putea sa-l omoare pe politist.
Jalnic...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
bozo

Post by bozo »

E usor sa vorbim din fata calculatorului. Poate nu puteau sa traga in conditii de siguranta, avand persoane sau blocuri in traiectorie. Sunt sigur sa daca au avut curaj sa il imobilizeze fara sa traga in el aveau curaj si sa il impuste.
aurorauno

Post by aurorauno »

Si focurile in aer ti se par nepericuloase?Ce urca mai si coboara.Daca nu era arma neletala?Cunosc foarte bine zona,nu vorbesc doar din fata calculatorului,astazi din intamplare trebuia sa fiu p-acolo la ora aceea dar a intervenit altceva,daca vedeam scena si aveam arma la mine faceam ce trebuia,nu somari in aer.
Cred ca aici e vorba de altceva,nu de curaj.
Last edited by aurorauno on Wed Mar 14, 2012 7:16 pm, edited 1 time in total.
'
bozo

Post by bozo »

Proiectilul tras in sus revine la sol dupa o distanta mare si nu mai are efect omorator. Daca erai pe acolo trebuia sa ii lasi sa isi faca treaba, ca altfel poate te trezeai si tu ciuruit.
Dupa cum ziceam e usor cand nu esti acolo. Daca avea in spate un grup de oameni? Sau un bloc? Chiar si daca nimeresti infractorul glontul iese si poate sa mai omoare pe cineva. In conflicte urbane e foarte greu sa folosesti armamentul.
Daca nu cunosti detaliile nu ai cum sa ii judeci sau sa stii daca au actionat bine sau nu. E posibil sa ai dreptate dar gandind logic inclin sa cred ca nu e cum zici tu.
Guest

Post by Guest »

Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
aurorauno

Post by aurorauno »

Din cunostintele mele rana produsa de un glont provenit din aer are mai multe sanse,medical vorbind, sa fie fatala decat provenita de la un glont tras din plan orizontal.Motivul?Procentul este mult mai mare ca glontul sa loveasca cutia craniana,avand in continuare o viteza suficienta pentru a o sparge pe cand daca tragi din plan orizontal sansele de a nimeri capul sunt mai mici.
Sunt de acord cu tine ca nu cunoastem toate amanuntele de la fata locului,poate m-am hazardat cu afirmatiile de mai devreme,ce condamn este focul in plan vertical.In situatia in care individul trage in tine,si mai si nimereste un coleg nu vad rostul focului de avertisment,asa ca raman la parerea mea,chiar si exagerata.
bozo wrote:Daca erai pe acolo trebuia sa ii lasi sa isi faca treaba, ca altfel poate te trezeai si tu ciuruit.
Pai pentru ala era periculos sa foloseasca armamentul si pentru mine nu? :lol: Cu spiritul civic cum ramane?A mai avut o parere de genul asta si nenea Ciocan acum ceva vreme si l-au taxat astia.
P.S: In Texas este interzis focul in aer,poti sa tragi cat vrei in poligon,poti avea cate arme vrei in casa dar nu ai voie sa tragi in aer.
In Macedonia daca nu ma insel a existat o campanie numita "Bullets Are Not Greeting Cards",care sa educe populatia sa nu mai traga "ca la nunta"
E drept vorbim de alt tip de armament dar nu e sanatos nici 7,65-ul.
Inca un exemplu: http://www.kshb.com/dpp/news/local_news ... e-new-year
'
bozo

Post by bozo »

:lol: Pai ce vrei sa spui, ca e mai bine ca focul de avertisment sa se execute in plan orizontal? Intelege ca un glont adus la sol de gravitatie nu are efect omorator.
Conform legislatiei in vigoare se executa foc direct asupra infractorului numai atunci cand nu exista timpul necesar focului de avertisment. Focul de avertisment poate sa descurajeze infractorul, sau sa ii distraga atentia, pentru a crea momentul prielnic unei imobilizari.

Eu nu vorbesc din auzite sau din filmulete de pe youtube, iti spun din experienta ca in peste 90% din cazurile in care ar trebui folosit armamentul in mediul urban nu sunt conditiile de siguranta necesare acestui lucru. Poate o sa avem mai multe detalii despre acest caz.

Code: Select all

Pai pentru ala era periculos sa foloseasca armamentul si pentru mine nu?  Cu spiritul civic cum ramane?
Spiritul civic nu inseamna sa te bagi intr-un schimb de focuri dintre politie si infractor, si sa scoti pistolul sa tragi, ca ai mari sanse sa fi impuscat ori de infractor ori de politisti.
aurorauno

Post by aurorauno »

Nu vad rostul armamentului atunci,se poate folosi flash-banguri pentru distragerea atentiei! :D
bozo wrote:Pai ce vrei sa spui, ca e mai bine ca focul de avertisment sa se execute in plan orizontal?
Nu,vreau sa spun ca ori scoti arma sa o folosesti impotriva infractorului ori o lasi in toc.Focul de avertisment este periculos,in nicio tara occidentala nu se foloseste,teoria ca nu are efect omorator e de pe vremea comunistilor,asta si aia cu trasul la picioare!Mai auzi stiri cum ca politistii au tras nu stiu cate zeci de focuri de avertisment,nu vad sensul si nici "tactica" total inutila.
Conditii de siguranta ai doar in poligon,si pana si acolo se intampla incidente!In momentul in care cel urmarit deschide focul teoria mea este ca el trebuie "neutralizat" in cel mai scurt timp pentru a nu face victime,daca se alege metoda cu alergatul pana il prinzi risti sa nimereasca mai multe persoane(ca apoi vezi ca arma e neletala e alta poveste,in momentul urmaririi nu ai cum sa-ti dai seama)
Spirit civic inseamna sa ajuti,daca eu vad un politist impuscat nu ma culc la pamant si sun la 112 sau sper ca ceilalti colegi il vor prinde p-ala, nu mai spun ca imi simt amenintata viata cand un descreierat trage pe strada.
Sper ca discutia in contradictoriu nu te deranjeaza si poti sa vezi partea pozitiva a unei polemici :wink:
'
bozo

Post by bozo »

Nu ma deranjaza discutia in contradictoriu.
Dar nu ai dreptate, foc de avertisment exista peste tot. Despre flash-banguri, nu mai zic nimic... politia romana inca are Carpati, de calibru mic si cu doar 6 boabe in incarcator si visam la flash-banguri...
Daca vezi mai multi politisti dintre care unul impuscat, sa scoti o arma e ultimul lucru pe care trebuie sa il faci, daca tii la viata ta.
Am vazut imagini si e exact cum am crezut de la inceput, infractorul a alergat pe langa un parc, era o zona foarte aglomerata. Sunt sigur ca daca ar fi putut politistii ar fi folosit armamentul impotriva lui.
aurorauno

Post by aurorauno »

Era un :D la faza cu flashbangul :wink:
Eu am fost pana acolo mai devreme :) ,din cate am inteles l-au alergat de pe partea cu Spiru Haret,a trecut pe partea cealalta a strazii unde sunt niste banci la parter,parcul este cel de la Spiru,era in spatele politistilor,mai este un loc de joaca undeva in dreapta scenei,dupa ce a traversat a scos arma,sau cel putin acolo a inceput sa traga.Intr-adevar exact cum s-a intamplat si daca ar fi putut sau nu sa foloseasca armele nu putem sa stabilim....
Daca nu-i cu deranj,tu ce ai fi facut daca erai pe trotuar cu dobitocul in timp ce trage dupa politistii care se afla pe partea cealalta a strazii?
Sa nu-mi spui ca esti genul care e politist doar cand e in uniforma,in timpul liber nu vede,nu aude.....

P.S: Focul de avertisment nu este prevazut in multe tari occidentale.O cauza este faptul ca unul dintre colegi poate sa creada ca agresorul este cel care a tras si il poate ucide fara sa fi fost necesar,poate sa-l faca pe agresor care pana atunci fugea sa foloseasca arma pe care o are,crezand ca tragi dupa el(in sensul ca daca deschizi focul nu faci sa-l anunti ca ai arma,ca iti arata ca are si el,ci o faci ca sa-l neutralizezi) samd.
Last edited by aurorauno on Wed Mar 14, 2012 9:11 pm, edited 1 time in total.
'
bozo

Post by bozo »

Nu as fi scos pistolul, pentru ca politistii implicati nu ar fi avut de unde sa stie ce e cu mine, si de ce am scos pistolul. As fi incercat sa nu ii incomodez.
mariand68

Post by mariand68 »

Din ce se vede la TV pistolul era cu gaz,cartusele verzi crestate sunt niste cartuse de manevra.De ce toate televiziunile zic ca sa tras cu un pistol cu bila?Eu cred ca ar trebui amendati de DNA pentru defaimarea adevarului.Iar incepe sa se faca din tantar armasar?
Citat de la un post TV: gloantele suierau in toate directiile.Ce gloante,care gloante.....alea asa zise oarbe...... :mrgreen:
barthy

Post by barthy »

aurorauno wrote:.............,daca vedeam scena si aveam arma la mine faceam ce trebuia,nu somari in aer.......

Daaaaaaaaa !!! Si baba daca avea roate se numea tramvai ! :mrgreen:
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Post Reply