ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Vi se pare normal sa suferim cu totii pentru o minoritate ce nu respecta legea?

Da.
7
5%
Nu.
99
77%
Nu stiu.
0
No votes
Nu ma priveste.
1
1%
Oricum, si legiuitorii si nelegiuitii fac ce vor ei.
22
17%

Total votes: 129

dingo20

Post by dingo20 »

E vorba de permisele vechi de 5 ani care trebuiau vizate, nu se refera la permisele obtinute dupa martie 2008.
yanq

Post by yanq »

Walther PP Nickel
Image
haiosu

Post by haiosu »

avand in vedere ca in institutii nu e voie cu arme, dar ai voie sa le porti pt aparare, pe strada de ex... nu ar fi normal ca la poarta institutiilor sa existe seifuri in care sa poti lasa arma cu care ai venit? oare ce zice legislatia in cazul lui tataie asta?!?
yanq

Post by yanq »

..clar nu avea voie...

..stiu ca pe la inceputul anului eram la Trezoreria din Bz...si o cioara cu un pistol la brau defila tantos pe acolo(avea tricoul in pantaloni, pistolul atarnandu-i ostentativ la vedere)...niciunul dintre jandarmi nu i-a atras atentia in vreun fel....si ghiciti ce platea?...taxa de 1 mil pentru noul permis...dar n udoar pentru el...ci pentru toata satra de vreo 8 pers cu care era ..pirande, pirandele...etc
Walther PP Nickel
Image
MrPlici

Post by MrPlici »

Macar era bine ca aveau permis , Am vazut si eu niste tarani in metrou in Bucuresti , aveau pistolul in toc la curea ( vara ) :lol: si mergeau prin statie de parca erau Rambo , cred ca era si pe gaz :lol: :lol: , Pe astia nu-i schimba nimeni sunt in stare sa mearga si cu tunul in brate pentru a se face remarcati :lol:
_ Image

Mariuscor

Post by Mariuscor »

Omul, dupa lege, nu avea voie sa intre cu arma dar nici pe drum nu avea unde sa o depoziteze si in acest caz procedura corecta este sa declari ca ai arma la intrare unde trebuie sa fie jandarm de paza cu caiet pt. semnatura si loc special amenajat pt. depozitarea armei sub cheie.
Eu am patit de multe ori cam asa, intru intr-o institutie unde nu e voie cu arma, nu gasesc pe nimeni la intrare, arma avem nevoie de ea fiindca avem munca de teren cu potentiale pericole si dupa vreo 15 min. vine si jandarmul la mine cu tigara in mana ca de ce ma tot plimb pe aici cu arma, cine ti-a dat voie ? :)
To fire or not to fire
misubagsisu

Post by misubagsisu »

Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor - actualizata la 21.07.2008

Gasiti versiunea printabila:
http://www.avocatnet.ro/UserFiles/artic ... 011233.htm

Versiunea actualizata include modificarile aduse de:
- Ordonanta de Urgenta nr. 141/2004
- Legea nr. 235/2007
- O.U.G. nr. 26/2008 publicata in MOF nr. 203 din 17.03.2008
- Legea nr. 235/2008 publicata in MOF nr. 544 din 18.07.2008
dingo20

Post by dingo20 »

Intre timp Legea 295/2004 a mai fost modificata prin Legea nr. 268/2008 publicata in MOF nr. 767 din 14.11.2008.
misubagsisu

Post by misubagsisu »

dingo20 wrote:Intre timp Legea 295/2004 a mai fost modificata prin Legea nr. 268/2008 publicata in MOF nr. 767 din 14.11.2008.
multumesc pentru completare. poate gasesc si varianta completata la zi.
am postat asta pentru useri noi doritori de arme neletale sau proaspat posesori :roll: (dar si pentru cei vechi, pentru refreshment ) :lol:
yanq

Post by yanq »

..varianta la zi nu exista ..pentru ca legea 295/2004 nu a fost republicata...legea 268/2008 vine in completarea/modificarea ei...

Parlamentul României

Lege nr. 268/2008

din 07/11/2008
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 767 din 14/11/2008

privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. I. - Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26 din 12 martie 2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 203 din 17 martie 2008, cu următoarele modificări şi completări:
1. La articolul I punctul 7, după alineatul (1) al articolului 58 se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:
"(11) Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) pot procura, în scopul deţinerii, respectiv al portului şi folosirii, cel mult două arme neletale de autoapărare sau de tir sportiv din categoria celor prevăzute la categoria E din anexă."
2. La articolul I punctul 12, alineatul (2) al articolului 65 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(2) Posesorii armelor neletale prevăzute la categoria E pct. 24 din anexă pot deţine maximum 100 de cartuşe pentru fiecare armă dintre cele pentru care au drept de port şi folosire."
3. La articolul I, după punctul 26 se introduce un nou punct, punctul 261, cu următorul cuprins:
"261. La articolul 132, după punctul 24 se introduce un nou punct, punctul 241, cu următorul cuprins:
«241. nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 65 alin. (2);»".
4. La articolul I, după punctul 261 se introduce un nou punct, punctul 262, cu următorul cuprins:
"262 La articolul 132, după punctul 34 se introduce un nou punct, punctul 341, cu următorul cuprins:
«341. nerespectarea obligaţiei prevăzute la art. 110 alin. (3);»".
5. La articolul I punctul 27, litera e) a alineatului (1) al articolului 133 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"e) cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, cele prevăzute la pct. 9,10, 241, 28, 34, 341, 35, 38 şi 39;".
6. La articolul I, după punctul 27 se introduc două noi puncte, punctele 271 şi 272, cu următorul cuprins:
"271. La articolul 133, litera d) a alineatului (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
«d) confiscarea armei, celor prevăzute la pct. 221 şi 23;».
272. Articolul 135 se modifică şi va avea următorul cuprins:

«Regimul contravenţiilor

Art. 135. - Contravenţiilor prevăzute la art. 132 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu posibilitatea de a achita pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore jumătate din minimul amenzii.»"
7. La articolul II, alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"c) obţinerii permisului de armă, în cazul celor care au parcurs etapa prevăzută la lit. a)."
Art. II. - (1) Persoanele fizice care deţin înscrise în documentele ce atestă dreptul de deţinere, respectiv de port şi folosire un număr mai mare de arme decât cel prevăzut la art. 58 alin. (11) din Legea nr. 295/2004, cu modificările şi completările ulterioare, sunt obligate ca în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi să procedeze la înstrăinarea lor în condiţiile prezentei legi.
(2) Nerespectarea obligaţiei prevăzute la alin. (1) atrage răspunderea penală conform prevederilor art. 1361.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR p. PREŞEDINTELE SENATULUI, BOGDAN OLTEANU DORU IOAN TĂRĂCILĂ

Bucureşti, 7 noiembrie 2008.
Nr. 268.
Walther PP Nickel
Image
misubagsisu

Post by misubagsisu »

clar. numai 2 pistoale cu bila de cauciuc, si 2 arme cu aer comprimat. nu conteaza ca au calibru diferit.

moartea pasiunii :( pare rau. si eu care voiam sa imi iau un PCP. acum trebuie sa vand ori pusca ac ori pistolul ac. cretinii naibii. astia care dau legile astea distrug totul si dupa aia cauta vinovati.
niste idioti.
gata emigrez in Congo
macarici

Post by macarici »

Baga-le la colectie.Mi se pare anapoda sa te oblige sa le vinzi.Adica vine altul sa hotarasca pe banii tai.Cum dracu stam cu dreptul la proprietate in tara asta?Sau e valabil doar daca esti parlamentar,deputat sau mai stiu eu ce hahalera?
Image
haiosu

Post by haiosu »

macarici wrote:Baga-le la colectie.Mi se pare anapoda sa te oblige sa le vinzi.Adica vine altul sa hotarasca pe banii tai.Cum dracu stam cu dreptul la proprietate in tara asta?Sau e valabil doar daca esti parlamentar,deputat sau mai stiu eu ce hahalera?
si cu colectia e greu... nu prea merge... vorbeste cu doctor sau cu cristi... nashpa de tot. le fac de panoplie ca nic...
draq sa o ya pe... si pe mine cu ea cu tot ca nu mai pot! chilotzi tip azp... moartea pasiunii....
misubagsisu

Post by misubagsisu »

si pentru ce ma. pentru ce. ca sunt cuminte de cand mama m-a facut. habar n-au vecinii ca locuiesc in bloc cu ei. dau sarumana la toate babele. nu sparg seminte. n-ascult manele.asta e tara in care traim in pusca mea. Europa e departe...ne cac*m atata cu armonizarea legislatiei cu cea europeana..bullshit. nu se sinchiseste nimeni sa vada barna din nasul lor. Frate ai arma pe naspa - puscarie; tragi aiurea dupa cocalari - puscarie; te dai smecher cu pistolul la taximetrist - puscarie; faci trafic - puscarie; tai porcu cu pistolu cu aer comprimat - puscarie; orbecai beat pe jos cautandu-ti pistolu care stiai ca ai plecat cu el de la carciuma - puscarie; agati gagici aratandu-ti pistolu de sub tricou- puscarie s.a.m.d. ca in U.E.
sa vedem cine isi mai permite si lasati omul cinstit sa traiasca viata cu bune cu rele. aia afara isi cumpara cu buletinul aer comprimat, si aicea interzici sa ai mai mult de doua. ba mai mult ii pui sa-si faca dosar ca la glont. hal de armonizare. hal de tara pretinsa "europeana". Rusine boschetarilor de parlamentari, care aveti glontu sub perna sa nu care cumva sa sara iobagii pe voi de nehaliti.

hai ca m-am enervat. zau asa. cu legile astea ne ducem ..dreaqului
haiosu

Post by haiosu »

misubagsisu wrote:si pentru ce ma. pentru ce. ca sunt cuminte de cand mama m-a facut. habar n-au vecinii ca locuiesc in bloc cu ei. dau sarumana la toate babele. nu sparg seminte. n-ascult manele.asta e tara in care traim in pusca mea. Europa e departe...ne cac*m atata cu armonizarea legislatiei cu cea europeana..bullshit. nu se sinchiseste nimeni sa vada barna din nasul lor. Frate ai arma pe naspa - puscarie; tragi aiurea dupa cocalari - puscarie; te dai smecher cu pistolul la taximetrist - puscarie; faci trafic - puscarie; tai porcu cu pistolu cu aer comprimat - puscarie; orbecai beat pe jos cautandu-ti pistolu care stiai ca ai plecat cu el de la carciuma - puscarie; agati gagici aratandu-ti pistolu de sub tricou- puscarie s.a.m.d. ca in U.E.
sa vedem cine isi mai permite si lasati omul cinstit sa traiasca viata cu bune cu rele. aia afara isi cumpara cu buletinul aer comprimat, si aicea interzici sa ai mai mult de doua. ba mai mult ii pui sa-si faca dosar ca la glont. hal de armonizare. hal de tara pretinsa "europeana". Rusine boschetarilor de parlamentari, care aveti glontu sub perna sa nu care cumva sa sara iobagii pe voi de nehaliti.

hai ca m-am enervat. zau asa. cu legile astea ne ducem ..dreaqului

cu mah pt ce?!? da de bomba ecologica sub forma de frigider nu ai auzit?!? doamne doamne e sus.... :twisted:
Post Reply