Sfat achizitionare pistol bile

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Babanu

Re: Sfat achizitionare pistol bile

Post by Babanu »

Ajustarea lor la munitia PG in ce ar putea consta? Chiar sunt curios ce puteau sa-i faca, eventual sa-i scoata sicanele sa nu dezintegreze bila deja pe teava? :mrgreen:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
tevez

Post by tevez »

crys78 wrote:Pana si carpatiul arata mai bine decat acest wasp,ceea ce e si normal pt ca la baza e un walther ca si la cz!
Carpaţiul e mai arătos ca tote modelele cu care se înrudeşte şi e normal să arăte mai bine decât Wasp, decât
Walther, decâr RG, decât Makarov, decât toate, da? Că e de-al nostru! :P :twisted:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Babanu wrote:Ajustarea lor la munitia PG in ce ar putea consta? Chiar sunt curios ce puteau sa-i faca, eventual sa-i scoata sicanele sa nu dezintegreze bila deja pe teava? :mrgreen:
Ai sa razi dar exact asa ceva au facut, au modificat/atenuat sicanele si au mutat-o pe cea de langa camera cartusului mai spre centru in axa tevii.
Probabil ca au si aia acolo un model de calcul al sincronizarii miscarilor intregului ansamblu in functie de plaja puterilor munitiei folosite.
Trebuie intrebat un armurier autorizat. Pentru detalii, desigur. Producatorii nu dau detalii nici de-ai dreaq'.
Chestia este ca se pare ca la astea se vor aduce si tevi de schimb/rezerva iar schimbarea se face in regim de service,
cum se facea la RG88 si la Mauser.
Eu de acolo am luat cand am luat, tevile "interne" pentru a le fotografia. De la magazinul ce le vindea.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
folhasek

Post by folhasek »

Am tot strecurat intrebarea in mai multe postari, insa nu mi-a raspuns nimeni .....inca, asa ca recideivez. Intrucat am gasit un magazin din Iasi care sa-mi aduka un Record Cop fara sa ma mai deplasez eu in Bucureshti ( deh, eu vroiam Fort , dar pana se aduc, mai e oleak, si parca nu ma dau banii afara din casa in zilele astea ) .Record Cop-ul e de calibrul 10x22, iar singurele munitii de pe piata nostra sunt UAG si PG......PG-urile nu sunt constante ca putere si nici foarte precise SI nici bila aia nu ajunge intotdeauna intreaga la ''destinatie'' , iar de UAG......cine nu sa plans ca nu's destul de puternice ?? Posesorii de 10x22 nu au sanse in viata asta sa-si procure o munitie alta decat UAG sau PG ?? Sau , zamacurile sunt prea fragile pentru gloante mai puternice ? Eu unul cred ca au pocnit atatea zamacuri fiindca si bila aia pana sa iasa saraca, se da de ceasul mortii pana trece de sicanele alea .Tokmai de asta zic sa incerc un Record Cop , fiindca are teava lisa , asta pana pun mana pe un Fort (mai devreme sau mai tarziu , e un ''must have'' )
sassu

Post by sassu »

Nu exista alta munitie 10x22 pe piata din Romania.
folhasek

Post by folhasek »

mda.......tre sa fie o conspiratie mondiala impotriva posesorilor de pistoale calibrul 10x22 , ca sa treaca pe 9 mm Nu ? :)) Adik......pe 9 mm ai putere mai mare, ai si pistoale din otel , poti sa tragi si cu cartuse cu gaz.........si binenteles , nu prea le gaseshti in Romania ( la pistoalele de 9mm ma refer ) . Dar nu-i nimik , nu cresc eu MARE ?? Asa in ciuda ma duk la Moldoveni si vin cu un Fort 17 si un Fort 12 :))

P.S. cu un pistol calibrul 10x22 poti trage cu cartuse cu gaz? Ca eu unu' nu am vazut cartuse cu gaz calibrul 10x22 . Da un cartus cu gaz 9mm nu incape intr-un pistol calibrul 10x22 ??
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

folhasek wrote:mda.......tre sa fie o conspiratie mondiala impotriva posesorilor de pistoale calibrul 10x22 , ca sa treaca pe 9 mm Nu ? :)) Adik......pe 9 mm ai putere mai mare, ai si pistoale din otel , poti sa tragi si cu cartuse cu gaz.........si binenteles , nu prea le gaseshti in Romania ( la pistoalele de 9mm ma refer ) . Dar nu-i nimik , nu cresc eu MARE ?? Asa in ciuda ma duk la Moldoveni si vin cu un Fort 17 si un Fort 12 :))

P.S. cu un pistol calibrul 10x22 poti trage cu cartuse cu gaz? Ca eu unu' nu am vazut cartuse cu gaz calibrul 10x22 . Da un cartus cu gaz 9mm nu incape intr-un pistol calibrul 10x22 ??
incape 9mm in 10x22 dar nu mai rearmeaza . cartuse cu gaz 10x22 nu sunt pe piata.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Emanuel

Post by Emanuel »

nedumeritu wrote:Eu cred ca in curand vom ajunge sa ne dorim sa avem macar asa ceva:

Image
S-ar putea chiar sa iti doresti unul, "colonelule" sau "generalule" !

:evil: :twisted: :evil:
Last edited by Emanuel on Sun Feb 14, 2010 11:27 pm, edited 2 times in total.
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
ukmmar

Post by ukmmar »

Chiar exista si funcioneaza asa ceva??????!!!!!!!Cine naiba l-a proiectat?
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
Emanuel

Post by Emanuel »

Lasa prostiile, ca strici sensul "mesajului" transmis !
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
ukmmar

Post by ukmmar »

Emanuel wrote:Lasa prostiile, ca strici sensul "mesajului" transmis !
Mesajul ca mesajul dar poza aia si idea este mortala.Pare o chestie reala oricum.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
ukmmar

Post by ukmmar »

In ciuda la tot buiajul de aici am citit cam ce ma iteresa.Nu reusesc sa inteleg ceva.Deci nu gasesc pe piata interna un pistol de autoaparare cu bila de cauciuc care sa fie si din otel si sa mai si fie cu teava neteda, fara obturatori pe teava.In conditiile astea atunci care ar fi sfatul pentru incepatori.Ce sa cumpar, ce ar putea sa ma ajute si la autoaparare dar si sa trag la tinta in poligon?
macarici

Post by macarici »

Diferentele de diametru intre blankuri:
-9mmPAK YFS 9,39mm
-9mm P.A. Knall RWS 9,47mm
-9mm(ceva turcesc) 9,30mm

-9mm bila AE9 9,44mm
-9mm bila FORT T 9,46mm
-10x22T PG 9,64mm
-10x22T UAG(dracu' stie ce culoare)9,72mm
Ca si o curiozitate,in zoraki 914 pe gaz,poti baga in camera cartusului un pg.
Nu e indicat sa tragi cu el,ca are teava obturata cu o bucsa de 3mm diametru,
si cat s-ar screme bila de cauciuc,tot n-o sa iasa pe acolo! :lol:
In schimb,cartusul uag nu intra in camera zoraki.Din cauza celor 6 sutimi de
milimetru diferenta.
Toate zamacurile de 10x22 au tras in schimb cu blankuri de 9mm.Fara sa reincarce,
bineinteles.Si in mod ilegal,tot bineinteles,ca noi suntem mai catolici decat papa! :wink:
Daca pe cartus scrie 10x22,nu trebuie sa-l bagi intr-o arma de 9mm,cu reciproca valabila,
chiar daca datorita datorita fabricarii asta e posibil! :lol:
Intre blankul turcesc si cartusul de 9mm fort e o diferenta de 16 sutimi/milimetru.
Intre pg 10x22 si 9mm fort,diferenta e de 18 sutimi/milimetru.Iar ca sa aveti idee
ce tot ii dau zor cu sutimile astea,un fir de par are doar 4 sutimi.(0.04mm).
Mai stiu,din auzite,ca zamacurile noastre de 10x22 au tras cu cartuse de 9mm. :wink:
Dar voi sa nu faceti asta acasa!
Image
tevez

Post by tevez »

macarici wrote: Mai stiu,din auzite,ca zamacurile noastre de 10x22 au tras cu cartuse de 9mm. :wink:
Şi despre praştia mea se spune că trage cu bile de caucuic dar n-aş încerca... :D
Au şi reîncărcat zamakurile, din auzite? :P
ukmmar

Post by ukmmar »

Totul este clar.De raspuns nu raspunde nimeni de pe forumul asta.Se pare ca se dau sfaturi numai intre cunoscatori sau cunoscuti.Fiecare cu problemele lui.Oricum am reusit sa imi fac o idee.Pina in martie mai adun bani ca daca un WASP este 1800 un CZ83 va fi pe la 2500 probabil.Autorizatia imi expira in Mai deci mai am timp.De zamakuri cum le spuneti voi nu am de gind sa ma ating oricite garanti mi-ar da vanzatorii ori posesorii de asa ceva.PS, lasa ca studiez si ma fac eu mare!
Post Reply