Sunt armele de foc neletale eficiente? ( Teste video )

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Babanu

Post by Babanu »

Alexm212121 vreau sa te intreb, cartusele cu bila de cauciuc sunt notate ca fiind calibrul .380. Cele blank sunt notate 9mm cumva sau tot .380? Se remarca vreo diferenta in lungimea totala a camasi? Ca diametrul ar trebui sa fie tot 9mm din ce stiu eu...
Te intreb asta cu o logica, cineva spunea ca parca cele blank de revolver ar fi mai puternice, probabil din cauza compozitiei prafului de pusca. Ma gandeam daca ai incercat sa recuperezi o bila de cauciuc de la un cartus .380 si apoi sa incerci sa o bagi fortat in butoias pentru a o trage cu un cartus blank (de zgomot). Ar putea fi o diferenta in puterea impactului? Ce parerea ai de teoria asta? :)
cristib

Post by cristib »

Despre eficienta pistoalelor cu bila de cauciuc se pot trage cateva concluzii si din reportajul din seara asta de la stiri in care un grup de politisti venit sa desparta doua grupuri care se ,,razboiau" , au ajuns sa fie impuscati cu un pistol cu bile de cauciuc. Unul dintre politisti a ajuns la spital. Nu se stie cu ce tip de pistol s-a tras deoarece nu a fost prins cel care a tras. Insa pagube a facut!
cyrus12

Post by cyrus12 »

Da inca o bila neagra pentru arme din cauza unor "animale",ma scuzati dar oamni nu ii pot numi.Si din pacate nimenea nu face nimica in privinta lor (a "animalelor").Oare cand o sa scapam de acest "cancer" al societati .Ne fac de ras in orice moment si nu vor sa se civilizeze.Traiesc mai rau ca animalele.Poate sunt rasist cu aceste randuri dar asta este realitate si oricine poate s-o confirme.Degeaba tot bat toba ca vor drepturi si mai stiu eu ce dar cred ca mai intai ar trebui sa se civilizeze.Imi pare rau de off-topic dar mie scarba de acesti "oameni" si ca fac ce fac si stica ce alti incearca sa faca. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ultimul care pleaca din Romania stinge lumina
http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/
Image
macarici

Post by macarici »

cyrus12 wrote:Da inca o bila neagra pentru arme din cauza unor "animale",ma scuzati dar oamni nu ii pot numi.Si din pacate nimenea nu face nimica in privinta lor (a "animalelor").Oare cand o sa scapam de acest "cancer" al societati .Ne fac de ras in orice moment si nu vor sa se civilizeze.Traiesc mai rau ca animalele.Poate sunt rasist cu aceste randuri dar asta este realitate si oricine poate s-o confirme.Degeaba tot bat toba ca vor drepturi si mai stiu eu ce dar cred ca mai intai ar trebui sa se civilizeze.Imi pare rau de off-topic dar mie scarba de acesti "oameni" si ca fac ce fac si stica ce alti incearca sa faca. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Bineinteles,lipsa de cultura,scoala facuta de "florile marului" sau deloc,"valorile "cu care suntem intoxicati de ani buni incoace,incep sa-si arate roadele.Si o sa fie si mai rau!Si tare mi-as dori sa fiu profet mincinos!
Educatia trebuie inceputa din gradinita si continuata in scoala.Dar cine s-o mai faca?Apropo,cand ati vazut ultima oara un pusti sau o pustoaica sa dea locul in tramvai unui batran sau femei gravide?
Iar politia poate ca si-o merita!Prea sunt ingaduitori cu derbedeii.Vreau sa vad si eu cum il pune cu mainile pe perete si-l aresteaza pe ala care indrazneste sa-l injure,nu sa ajunga tiganul sa-si dea pantalonii jos in fata camerei de filmat.
Image
sorin mok

Post by sorin mok »

cristib wrote:Despre eficienta pistoalelor cu bila de cauciuc se pot trage cateva concluzii si din reportajul din seara asta de la stiri in care un grup de politisti venit sa desparta doua grupuri care se ,,razboiau" , au ajuns sa fie impuscati cu un pistol cu bile de cauciuc. Unul dintre politisti a ajuns la spital. Nu se stie cu ce tip de pistol s-a tras deoarece nu a fost prins cel care a tras. Insa pagube a facut!
Daca te referi la incidentul relatat aici:
http://www.gandul.info/eveniment/politi ... 935;881312

esential nu mi se pare actul in sine cat ineficienta lui: " Unul dintre poliţişti, mai curajos, a intrat între bătăuşi pentru a calma spiritele, dar a fost imediat împuşcat în piept.

Deşi rănit, poliţistul nu s-a pierdut cu firea, a scos la rândul său pistolul şi a tras un foc de avertisment în plan vertical. A fost suficient pentru ca scandalagiii să se calmeze"

Cu alte cuvinte, cel "incapacitat si traumatizat" si-a scos el pistolul (adevarat) si a tras in atacatori!
haiosu

Post by haiosu »

sorin mok wrote:
cristib wrote:Despre eficienta pistoalelor cu bila de cauciuc se pot trage cateva concluzii si din reportajul din seara asta de la stiri in care un grup de politisti venit sa desparta doua grupuri care se ,,razboiau" , au ajuns sa fie impuscati cu un pistol cu bile de cauciuc. Unul dintre politisti a ajuns la spital. Nu se stie cu ce tip de pistol s-a tras deoarece nu a fost prins cel care a tras. Insa pagube a facut!
Daca te referi la incidentul relatat aici:
http://www.gandul.info/eveniment/politi ... 935;881312

esential nu mi se pare actul in sine cat ineficienta lui: " Unul dintre poliţişti, mai curajos, a intrat între bătăuşi pentru a calma spiritele, dar a fost imediat împuşcat în piept.

Deşi rănit, poliţistul nu s-a pierdut cu firea, a scos la rândul său pistolul şi a tras un foc de avertisment în plan vertical. A fost suficient pentru ca scandalagiii să se calmeze"

Cu alte cuvinte, cel "incapacitat si traumatizat" si-a scos el pistolul (adevarat) si a tras in atacatori!

cam ce concluzii trag eu:
-infractorul nu s-a speriat de uniforma (politist in exercitiul functiunii) si nu numai ca nu s-a potolit, dar l-a si atacat pe omul legii:shock:
-rana (oare ce fel?) capatata, nu l-a incapacitat pe politist, acesta putand sa scoata arma din dotare, si sa execute foc in plan vertical... care la fel de bine putea sa fie in plan orizontal (doar ii fusese pusa in pericol viata, iar atacantul dand dovada ca poate pune in pericol si alti cetateni-ca doar nu a tras si a bagat pistolul inapoi in holster)
-focul cu arma adevarata (da' ce ala cu bila era fals :wink: ?) sau mai corect spus arma cu glont de plumb(otel sau din ce era) a fost cea care l-a oprit pe infractor. sau posibilitatea ca urmatorul glont sa-i fie fatal sau 0ricum sa-i provoace mari neplaceri
-ca sa intervina si sa aplaneze conflictul, a trebuit sa existe un "politist curajos" nu oameni ai legii in exercitiul functiunii... :oops:
-per total actiune politiei a fost un fiasco: politist ranit, politisti care "nu s-au bagat" (astia nu au auzit de partener???si de back-up??), necesitatea folosirii armei din dotare ...etc
-arma cu glont de cauciuc nu reprezinta o arma de autoaparare in adevaratul sens al cuvantului, in unele cazuri putand duce la o escaladare a situatiei
-in cazul in care politistul ar fi fost nevoit sa traga "in plin" oare ce s-ar fi intamplat? din cate stiu fortele noastre de ordine nu sunt dotate cu gloante expansive... deci or ala scapa si omora politistul, or nu scapa si glontul mai trecea prin unu-doi si ii omora si pe aia, or ...
...

concluziile concluziilor:
-fortele de ordine nu sunt dotate corespunzator
-la fel pregatire si antrenamentul acestora, lasa de dorit (ca sa nu mai spun de simtul civic, moral, de responsabilitate)
-undeva la nivel superior cineva nu-si face treaba: aceia trebuiesc pedepsiti si apoi politistii care au facut treaba prost. pestele se impute de la cap si tot de acolo trebuie sa incepem sa-l razuim, nu de la coada...
-accesul la armele de foc cu glont trebuie relaxat, caci daca in locul politistului era un civil, treaba iesea urat
-odata cu relaxarea regimului armelor, trebuie inasprit controlul si pedepsele pt port ilegal de arma, pt fapte penale sau care contravin legilor DAR si bonificarea celor cu capul pe umeri!!
-profesionalizarea - in adevaratul sens al cuvantului - al fortelor de ordine
-educatie civica, si nu numai, facuta pe toate canalele si prin toate mijloacele posibile

astept comentarii si adaugiri
fane satar

Re: Sunt armele de foc neletale eficiente? ( Teste video )

Post by fane satar »

Felicitari pt initiativa dar daca vrei sa folosesti ceva mai puternic ne vedem si te las sa tragi cu un Rohm RG88 cu teava de Mauser si cartuse UAG...din 3 metri a ingaurit placa din spate a masinii de spalat(oricum era defecta). Gandeste-te ce efect are asupra unui agresor dupa o bila sau doua in picioare. Am un prieten care sa impuscat singur din gresala cu un Rohm cu acelasi tip de cartuse si a ajuns la spital. Asa ca daca esti dispus sa risti da-mi un mesaj si ne vedem. O zi buna!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
sith

Post by sith »

fane satar wrote:Felicitari pt initiativa dar daca vrei sa folosesti ceva mai puternic ne vedem si te las sa tragi cu un Rohm RG88 cu teava de Mauser si cartuse UAG...din 3 metri a ingaurit placa din spate a masinii de spalat(oricum era defecta). Gandeste-te ce efect are asupra unui agresor dupa o bila sau doua in picioare. Am un prieten care sa impuscat singur din gresala cu un Rohm cu acelasi tip de cartuse si a ajuns la spital. Asa ca daca esti dispus sa risti da-mi un mesaj si ne vedem. O zi buna!
cred ca glumesti daca tu crezi ca-l incapacitezi cu o bila de cauciuc ...
80% din efect este psihologic. daca ai dat-o in bara cu efectul psihologic si te bazezi doar pe bumbul ala de cauciuc, ai dat-o in bara urat ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
onyboy

Post by onyboy »

Colegii de pe forum, au spus tot ce era de spus despre acest revolver, si daca ai curaj sa faci teste cu un rhom rg88, pistol care momentan il detin si eu si este destul de puternic. Lasand asta la o parte, crede ma ca daca primesti 3-4 bile dintr-un FORT fie el 9 mm sau mai grav 45. ori un cz etc., nu cred ca vei rezista sa ataci in continuare, fie tras si prin blugi. Am vazut cu ochii mei ce putere de stopare au aceste arme..Daca dai de vreo matahala de tot vine spre tine ii tragi o boaba in frunte:)) si nu va fi fericit, glumesc:D da oricum bafta si sa nai nevoie sal folosesti intro situatia reala niciodata
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
tevez

Post by tevez »

Ai dreptate, dar să nu uităm că puterea e dată mai ales de muniţie, arma fiind răspunzătoare mai mult de precizie
şi de o funcţionare fără blocaje. E drept, o ţeavă cât mai puţin obstrucţionată e ideală.
fane satar

Post by fane satar »

La mine in oras(Tr. Severin)un tip a bagat trei agresori in spital cu 8 cartuse trase cu un Rohm...cel mai mult conteaza munitia si dupa asta calmitatea tragatorului. Daca e invadat de adrenalina niciodata nu o sa traga ca atunci cand e in poligon si e calm. Problema e ca aici am de ales intre doua marci de cartuse UAG si PG si eu am ales UAG. Sper sa nu fiu nevoit sa folosesc niciodata arma.
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
onyboy

Post by onyboy »

Pentru 10x22 cu UAG poti trage fara probleme de la 7-8 metri punct ochit punct lovit binenteles cu putin antrenament, doar ca nu e la fel de „dracos„ ca PG. momentan astea sunt marcile pentru calibrul acesta , ar mai fi wadie dar greu de gasit. Nu ca nu s multumit de romutzu meu :D dar cat de curand voi trece pe 9 mm, Fort sau Cz, dat fiind faptul ca ai de unde alege la munitie...
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
Babanu

Post by Babanu »

Onboy si Fane Satar, povestiti mai detaliat incidentele, suntem curiosi, distante, munitie, context, rezultate, urmari legale, etc...
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
onyboy

Post by onyboy »

Poate domnul fanestar :D , eu nu am relatat nici un incident, cat despre munitie vorbesc de ceea ce am vazut si am executat in poligon...si evident testele realizate de colegii forumului, adica de voi. De aceea vreau sa schimb calibrul :) dar si agregatul :P
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
Babanu

Post by Babanu »

onyboy wrote:Am vazut cu ochii mei ce putere de stopare au aceste arme
pai la ce te refereai cand ai scris asta?
ma rog... :roll:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Post Reply