Si apropo de lege, care-i mai buna a noastra care ne da voie sa ne luam arme cu bila sau a lor care iti da voie sa-ti alegi orice arma cu glont vrei. Si sa stiti ca aveti de unde alege...
Bye, bye.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Ba da , dar cand face tov. presedinte baie de multime poti sa te apropii de el cu pistolul pe sub sacou dar cu pusca de vanatoare nu.violiv wrote:......................... Daca am arma de vanatoare de 25 de ani nu prezint suficienta siguranta pentru a avea si un pistol cu glont? .....................................
BARTHY 2,daca ai astfel de intentii,nu trebuie sa detii legal pistolul,poti sa-l ai de pe piata neagra sau poti sa tai tevile pustii si sa o transformi intr-una scurta,usor de purtat sub sacou.......asa ca.....Ba da , dar cand face tov. presedinte baie de multime poti sa te apropii de el cu pistolul pe sub sacou dar cu pusca de vanatoare nu.
sal johnny ! asa este ai dreptate dar acolo unde se elaboreaza legea sau unde ceri hartiuta pt. pistol nu se gandeste; se lucreaza cu idei prestabilite;johnny wrote:BARTHY 2,daca ai astfel de intentii,nu trebuie sa detii legal pistolul,poti sa-l ai de pe piata neagra sau poti sa tai tevile pustii si sa o transformi intr-una scurta,usor de purtat sub sacou.......asa ca.....Ba da , dar cand face tov. presedinte baie de multime poti sa te apropii de el cu pistolul pe sub sacou dar cu pusca de vanatoare nu.
Bafta![]()
foarte bine punctat,luciano! felicitari! ar trebui sa cerem legiuitorului sa ne permita sa cumparam arme letale, in baza examenelor care trebuiesc facute si a cursului respectiv, pentru a detine la domiciliu o arma letala,dom'le! Restrictiile pot ramane, dar sa mareasca plaja de solicitare!Luciano wrote:Punctul meu de vedere referitor la dreptul de detinere-folosire armele scurte de catre populatie ar fi:
- Pentru cei "normali" drept de detinere/folosire doar la locul de detinere, ( folosire in scop de autoaparare si in poligon ).
- Pentru cei "foarte normali" in plus drept de port pentru conditii speciale ( transport valori mari, aprobare politie, etc. )
- Pentru vanatori drept de folosire la vanatoare pentru lovitura de gratie animal ranit daca este cazul.
... alte conditii speciale ar fi sportivii; etc.
precizari:
- "normali": omul normal, major, fara cazier sau interzicere drepturi, fara probleme psiho-mentale, curs arme sau stagiu militar... aici includem si colectionarii.
- "foarte normali": vechime minim 2 ani la pct. 1 fara incidente, in plus justificare pentru port in fata judecatorului sau a unei comisii a politiei, examen medical suplimentar, validitate port arma pentru 1 an cu posibilitatea innoirii anuale.
- "vanatori": vechime 1 an...
Pentru toti conditiile de pastrare a armei sunt cele actuale: fiset metalic, etc... munitie la locul de detinere 20 proiectile letale, 100 neletale, munitie ptr port maxim 6 buc letale, neletale 1-2 incarcatoare ( blank, gaz, bila... ).
p.s.
- demnitarii stim cu totii unde ar trebui inclusi...
p.p.s
- nu mi-as dori sa port arma letala scurta, in schimb imi doresc sa o detin acasa cu scop de autoaparare si poligon.
L.
violiv wrote:Ca sa tii acasa o arma letala pentru apararea domiciliului nu e interzis nici acum. Faci cerere de atestat de colectionar, treci verificarile, faci cursul de arme, iei examenul, faci cerere pentru cumparea oricarei arme ce-ti trece prin minte (fara automate sau mitraliere) si ti-o cumperi. Dupa 'portitele' legii in vigoare (lasate special la 'colectie') poti cumpara linistit o Beretta CX sau un S&W 357 mag care se gasesc si in magazinele noastre. Ce te faci ca nu ai voie sa detii decat 10 cartuse pline si numai pentru o singura arma LUNGA din colectie, specificata anume in permis. Simplu, iei si una lunga in acelsi calibru cu pistolul. Exista nenumarate tipuri de arme lungi care folosesc munitie de pistol sau revolver si le poti combina. Asa ai acasa un pistol sau un revolver cu 10 cartuse. Poti sa-l tii chiar incarcat pentru ca politia este obligata de lege sa te anunte ca te va controla, tu ai voie sa nu-i permiti accesul daca nu te-a anuntat sau nu are mandat. Un pic de timp, ceva bani si se poate si asta. Nu-i neaparat nevoie de alta lege.
O sa ma intrebati: de ce nu ai facut asa? Pentru ca nu am simtit nevoia de a avea si un pistol 'adevarat' pe langa pustile ce le am deja, nu simt nevoia sa port pe strada un pistol (numa cand ma gandesc ca l-as putea pierde). Pentru cine chiar doreste, exista posibilitati LEGALE, doar sa le gasesti prin lege unde au fost ascunse.
Ba chiar, cu arma lunga si cartusele permise in colectie poti iesi si in poligon. Doar cu pistolul nu.
E drept ca ar putea fi mult mai putin complicat si asta-mi doresc si eu poate mai mult decat voi.