Babanu wrote:Legea nu prevede faptul ca nu ai voie sa detii munitie la armele din certificatul de detinator, asta este scorneala de gabor afon.
Daca m-a prins modificarea legii cu munitie la o asemenea arma cum "scapam" de ea?
O aruncam la gunoi?
O trageam? - unde ca nu mai aveam voie sa ies cu arma din casa nici macar la poligon
Mi-o bagam in...?
PS: ar trebui sa facem un topic nou, Scorneli de la gabori afoni unde sa spunem fiecare ce aberatii am auzit din gura organului de-a lungul timpului. Sunt sigur ca ar concura puternic topicul "Bancuri cu arme"
Salut,
Babanu wrote:Legea nu prevede faptul ca nu ai voie sa detii munitie la armele din certificatul de detinator, asta este scorneala de gabor afon.
Sunt de acord cu tine si nu prea....in sensul ca in Lege nu scrie, dar poate scrie in Norme, care inca nu au aparut iar ei pot sa le invoce foarte usor in lipsa lor sau pot face trimitere la Normele anterioare.
In Legea Republicata avem in felul urmator:
"
La împlinirea termenului de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de deţinător ale posesorilor armelor neletale prevăzute în categoria C pct. 24 din anexa la Legea nr. 295/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care nu şi-au îndeplinit obligaţia prevăzută la alin. (1) lit. b) sau, după caz, lit. c) conferă titularilor doar un drept de deţinere a armelor înscrise în acest document."
Ai dreptate, nici o referire la munitia aferenta.....
Iar la alt capitol care se refera la
Condiţii generale privind deţinerea armelor spune in felul urmator : "
Armele pentru care s-a acordat doar dreptul de deţinere pot fi transferate de proprietarul lor în alt spaţiu decât cel menţionat în documente numai cu acordul scris al poliţiei, în conformitate cu procedura care va fi reglementată prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi."
Nici aici nu avem referire la munitie ci doar la spatiul de detinere.....dar se tot face trimitere la Norme...... desi nu sunt publicate inca (sau poate nu stiu eu) si tot asa......cel mai bine ar fi fost sa fie totul mult mai clar scris in Lege, fara trimiteri de la un Capitol la altul, de la un Articol la altul..... sau la Norme ....sa fie totul trecut in Lege, clar si la obiect, sa nu mai lase loc de interpretari....dar daca ar fi asa cum draq si-ar mai putea acoperi toate incompetentele/lipsa de cunoastere/prostia? Asa este la noi: ne scarpinam cu mana dreapta la urechea stanga....si stam la mana unor(citez din clasici ex. Babanu) "gabori afoni".