Controlul la domiciliu pentru prima autorizare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Grunwald

Re: Controlul la domiciliu pentru prima autorizare

Post by Grunwald »

Wolfman wrote:Nici nu vreau sa ma gandesc ce phutai aveam pe cap daca vroiam letala.
Armele letale de aparare si paza pot fi procurate de:
a) demnitari, magistrati, diplomati, militari si politisti pe perioade cat sunt in activitate, pensionare si trecere in rezerva sau retragere;
b) persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada cat au aceasta calitate;
c) persoanele incluse in programul de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate. (L295/2004)

*Daca faceai parte din persoanele mentionate mai sus, cu siguranta obtineai mai usor permisul de port-arma.
Fort 10 R, 9 mm Rubber
Weapon of Ukraine
Wolfman

Post by Wolfman »

Grunwald wrote:
Wolfman wrote:Nici nu vreau sa ma gandesc ce phutai aveam pe cap daca vroiam letala.
Armele letale de aparare si paza pot fi procurate de:
a) demnitari, magistrati, diplomati, militari si politisti pe perioade cat sunt in activitate, pensionare si trecere in rezerva sau retragere;
b) persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada cat au aceasta calitate;
c) persoanele incluse in programul de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate. (L295/2004)

*Daca faceai parte din persoanele mentionate mai sus, cu siguranta obtineai mai usor permisul de port-arma.

Nu era vorba neaparat de arme scurte pentru aparare si paza :)
Streamer 2014 titan - 10x22T
Wolfman

Post by Wolfman »

They finally came. A venit sectoristul plus un alt nene in civil, banuiesc ca era mai mare in grad. Au vazut cutia, au mai completat cateva date si in final se pare ca e totul OK, deci avizul este pozitiv. Cand am intrebat de ce au venit abia acum, sectoristul mi-a zis ca se ocupa singur de o zona uriasa, din lipsa de personal. Chestia asta mi-a confirmat ca politia, oricat s-ar stradui, n-are resursele necesare sa garanteze siguranta cetateanului, si mi-a intarit convingerea ca o arma e o necesitate, nu un moft.
Post Reply