eu vreau sa fac unul la BV. Mi-am facut si "devizul" si nu costa mult si chiar ar fi o afacere profitabila in zilele astea de criza (sa spun asa) dar birocratia te omoara. Daca nu o simplifica atunci nu vei putea facea mai nimicBill wrote:Incerc sa vad partea buna a lucrurilor si anume ca in conditiile noii legi va aparea interesul unora sa investeasca in amenajarea de poligoane. Si de aici va decurge totul.
proiectul de modificare a legii nr. 295
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: proiectul de modificare a legii nr. 295
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Totusi insista pe subiect. E bine ca se gandeste si in Brasov cineva la asa ceva. Oricum e o rusine ca un oras ca Brasovul sa nu aiba poligon.
Pe mine oricum poti sa ma treci pe lista ca si client(cumpar eventual abonamente anticipat
) sau daca te pot ajuta cu ceva poate si colaborator
.
Multa bafta si daca esti hotarat cu adevarat nu te lasa invins, noi te sustinem.
Pe mine oricum poti sa ma treci pe lista ca si client(cumpar eventual abonamente anticipat
Multa bafta si daca esti hotarat cu adevarat nu te lasa invins, noi te sustinem.
Mai pe romaneste, daca as avea 2 pistoale cu bila cauciuc cu destinatia autoaparare, as putea sa imi iau si pusca A.C pentru tir? 
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
Numai pentru tir!
Aşa se pare, se bagă şi armele cu gaze în permis, limita rămâne de 2 (două) arme de autoapărare neletale, dar nu mai
sunt amestecate şi a.c.-urile în treaba asta. Deci, în permis vor "încăpea" două arme de autoapărare gaz sau bilă de
cauciuc, în orice combinaţie şi a.c.-uri...nu am văzut vreo limitare, bine că nu mai sunt tot acolo.
Asta dacă am
înţeles bine eu şi cei cu care am mai vorbit şi dacă rămâne în forma aia şi se publică în Monitor aşa.
Aşa se pare, se bagă şi armele cu gaze în permis, limita rămâne de 2 (două) arme de autoapărare neletale, dar nu mai
sunt amestecate şi a.c.-urile în treaba asta. Deci, în permis vor "încăpea" două arme de autoapărare gaz sau bilă de
cauciuc, în orice combinaţie şi a.c.-uri...nu am văzut vreo limitare, bine că nu mai sunt tot acolo.
înţeles bine eu şi cei cu care am mai vorbit şi dacă rămâne în forma aia şi se publică în Monitor aşa.
Bun, atunci "mi-as lua" un Hatsan 150/155
Si cantitatea de bile DETINUTE pt neletale va fi 100?
Si cantitatea de bile DETINUTE pt neletale va fi 100?
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
Birocratia nu cred ca se va reduce dar aceasta nu tine de legea armelor.1. Mi se pare normal ca sa ai in obiectul de activitate amenajarea poligoanelor. 2 Criteriile dupa care poti solicita asta iar mi se par normale (cazier, ....etc.). 3 Mi se pare normal sa dovedesti ca spatiul sau terenul iti apartine. 4. Mi se pare normal ca sa obtii o autorizatie de functionare de la politie. 5. Mi se pare normal sa obtii un aviz referitor la conditiile de securitatea tragerii. Ce nu mi se pare normal este treaba cu obligativitatea personalului medical angajat care sa fie prezent la fiecare tragere. Adica ce, la vanatoare trebuie sa porti cu tine si pe nenea dactari? Iar din punct de vedere al securitatii activitatea in poligon este mult mai sigura decat o partida de vanatoare desfasurata pe camp sau in padure, cu atat mai mult cu cat tragerea se desfasoara intr-un spatiu strict limitat, pe o directie precisa, in tinte precise si amplasate in locuri sigure, fara deviatii sau abateri de la locurile de tragere sau standuri.
Restul cu certificate de urbanism, de constructie, cu tot ce decurge din astea nu mi se par normale dar din pacate nu ne intreaba nimeni. Chestia cu protectia muncii oricum este stabilita de alte legi.
Oricum nu este usor sa amenajezi un poligon, dar cu timp bani si rabdare il faci.
Restul cu certificate de urbanism, de constructie, cu tot ce decurge din astea nu mi se par normale dar din pacate nu ne intreaba nimeni. Chestia cu protectia muncii oricum este stabilita de alte legi.
Oricum nu este usor sa amenajezi un poligon, dar cu timp bani si rabdare il faci.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Acum chiar va fi de 100, până acum legea preciza numai cantitatea ce poate fi cumpărată, acum s-a stabilit şicristyg85 wrote: Si cantitatea de bile DETINUTE pt neletale va fi 100?
cantitatea maximă la deţinere. Mă refer la gaze şi la bile de cauciuc.
La a.c.-uri, care-s tot neletale, s-a scos de multă vreme limitarea, era oricum ABSURDĂ, nici nu existau în
cal. 4.5 şi 5.5 cutii de alice cu aşa puţine.