Ce trebuie facut?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dandana

Re: Ce trebuie facut?

Post by dandana »

exact cum au spus colegii....ai urmatoarele variante:
1- ai amenintat cu o arma de jucarie cu capse iar directoarei i-ai arata permisul (ce deti arma legal, dar o ti acasa iar la tine ti una de speriat) si ai fost sa-i spui ca au patruns "golanii" si nu erau jandarmi iar tu a trebuit sa-ti aperi colegul si ai speriat doi papagali

2- treceai pe strada si ai vazut altercatia si ai intervenit

3- atita timp cit nu ai tras si politia nu primeste plingere de amenintare din partea celor doi.....poti sta linistit

dar pe viitor ghindestete bine cind actionezi ( nu zice nimeni sa nu sari in ajutorul cuiva) dar actioneaza legal
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
aurorauno

Post by aurorauno »

De ce sa fuga?Ca sa evite!Nu doar el,amandoi!Erau 2,ii dadea una la "coae" unuia dintre papagali,si o rupeau la fuga pana intr-o clasa unde se tineau ore,etc.Ca partea cu venitul asa din senin a alora si direct pe bataie nu o cred,ori se cunosteau,ori avusesera altercatii inainte,ori aveau ceva de impartit,etc..Daca nu fugi si faci pe eroul nu inseamna ca ai mentalitate occidentala,ci ca te crezi bazat ca ai tu arma,este acelasi mod in care actioneaza astia de prin intersectii,dupa ce se injura cand se da ala jos la el nu pleaca cu masina,iese sa se dea cocos!Eu spun ca cel mai bine este sa eviti pe cat posibil,doar cand nu ai alta sansa sa scoti arma,nu iti da unul un pumn tu scoti pistolul,asa fac si americanii,si oricare alt cetatean al unui stat cu o cultura a armelor dezvoltata,evita pana in ultimul moment!
Nimeni De Nicaieri wrote:Pai de ce sa fuga? E atacat, se apara, vede ca e cineva atacat, are datoria morala sa-l ajute, mai ales ca mai il si cunoaste.Cu atitudinea asta de curve oportuniste am ajuns de rasul Europei.
Cu atitudinea asta am ajuns de rasul Europei,de mari smardoi!Eu nu am spus sa nu-l ajute,doar ca era necesar sa scoata arma,inca!Eu unul asa as face,daca pot sa fug,fug,macar sa ma fac de ras decat sa-l omor p-ala!Daca pot sa tip si sa urlu sa ma auda cineva,tip si urlu,daca exista si alta solutie,apelez la ea,daca sunt incoltit si nu am ce sa fac,scot arma!Dar o scot doar atunci cand stiu ca o sa o si folosesc,nu doar sa o flutur la impresie artistica!Asa as fi procedat in cazul lor!E parerea mea si nu se compara cu ce a spus Ciocan,ala zicea sa nu intervenim,sa sunam la 112 si atat,eu nu asta am spus,e o mare diferenta!Sa-l ajute,dar daca aia nu se speriau de arma ce facea?Nu cred ca intra la legitima aparare ca si-a luat ala un pumn in barba!Daca era copilul meu cu siguranta i-as fi recomandat sa se eschiveze cum poate si sa fuga daca era cel batut,daca era cel cu arma i-as fi recomandat sa o lase acasa,nu pentru cred ca am ajuns atat de rau incat sa ai nevoie de arma la scoala,daca eram in America era chiar recomandat,doar acolo mai intra cate un tembel si face macel,ai nevoie sa te aperi!
Nimeni De Nicaieri wrote:Treziti-va, viata nu e ca in filme.
Exact,nu e,nu suntem in western sau in filme cu mafioti,suntem supusi unor legi,proste dar totusi legi care ne pot face probleme...
Nimeni De Nicaieri wrote:Fa tot ce poti sa ajuti persoana in dificultate, apoi foloseste creierul
Eu spun ca invers,sau concomitent,foloseste creierul ca sa poti ajuta persoana in dificultate,de exemplu in cazul meu ce sa fac,sa gauresc gainari care fura din buzunar si apoi sa folosesc creierul sa scap?Intai mintea,apoi brandul altfel ne transformam in smecheri cu arma la brau!
Nimeni De Nicaieri wrote:Pe de alta parte ai avut mare noroc ca ai dat peste niste fake-uri de golanasi care nu au ripostat.
Data viitoare poate nu are noroc ,ce face atunci?...Cu arma nu gasim solutii bazate pe noroc,trebuie luciditate si stapanire de sine!
Babane nu cred ca merge varianta ta,pentru ca daca e sa intre in rahat o sa se ia declaratii de la martori,inclusiv profesorii care l-au vazut la ore in ziua aia,asa ca il prind cu minciuna si mai rau iese!Tot nu inteleg de ce trebuie sa afle directoarea,daca nu ii spunea nu se intampla nimic...decat daca fac aia plangere,iar o situatie naspa pentru baiat...
P.S:Scoala este un loc aglomerat,asemanator cu o sala de spectacol daca e sa-i gaseasca nod in papura ii gasesc,sunt destui incuiati la minte...!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

Va multumesc mult pt sfaturi , eu oricum ma bucur ca am aplanat un confict iar colegul meu s-a ales doar cu o mica rana la cot , (individul ala dupa ce i-a dat cu pumnul in zona fetei l-a si impins pe jos in curtea scolii fiind asfalt ) Problema ca dupa ore cand am iesit din liceu la intrare este o baraca , in care erau 2 jandarmi si cu portarul la o cafeluta..... toti fara nici un chef de munca. La alte licee din oras nu poti intra decat daca te legitimezi altfel portarul cheama jandarmii la noi intra cine vrea iese cine vrea .... cu toate ca o unitate de jandarmi se afla la 100 de metri de liceu. Acum va intreb pe voi daca nu scoteam pistolul si ma luam la bataie nu credeti ca era mai grav deoarece participam la dezvoltarea conflictului?
tevez

Post by tevez »

Ce liceu, poţi spune? Oricum, rămân la opinia mea, tot brişca e mai bună, nu face zgomot, nu-i trebuie muniţie... :lol: :lol: :lol:
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Aurorauno, nu am nimic cu dumneata, dar parintii mei si mediul in care am trait m-au invatat sa am niste repere morale dupa care sa ma ghidez in viata. Cum sa vezi ca cineva e agresat in fata ta si sa ramai impasibil.Daca ala da cu capul de bordura si moare?Cum te mai uiti la tine ca om? Am spus mai sus, agresat poate fi oricare dintre noi sau mai rau persoane la care tinem.Nu poti cauta alternative de moment.In opinia mea baiatul a reactionat corect pe moment, mai putin balbaiala de dupa.
Vad ca incepem sa degeneram rau ca popor daca nici nu suntem in stare sa ne ajutam intre noi pe strada. Iti pot da multe filmulete din tarile vestice unde agresorul este imobilizat de catre trecatori si predat politiei.Ala se cheama spirit civic .Se pare ca la noi comunismul a reusit sa ne lase fara nici un fel de constiinta, suntem educati sa avem mentalitate de turma, ni se inoculeaza frica de stat, legi, infractori, militie, biserica , orice, numai sa stim mereu ca o putem pati, ca poate incomodam vreo beizadea, interlop sau ruda de parlamentar sau politist, sa nu reactionam, sa tinem capul plecat.
aurorauno

Post by aurorauno »

Unde am spus eu ca trebuie sa ramana impasibil?Arata-mi unde am scris eu asta si iti dau dreptate!Tocmai,ziceam ca trebuia ajutat dar initial fara sa se foloseasca de arma!Educatia ta sa inteleg ca te-a invatat ca daca iei o palma de la unul pe strada sa scoti arma?Citeste te rog de 2 ori ce am spus,intelege mesajul meu apoi comenteaza,altfel imi bagi vorbe in gura si nu e frumos!Chiar e recomandat sa ne ajutam,militez pentru asta,si el trebuia sa isi ajute prietenul,sa il ajute sa iasa din pumnii alora ca sa fuga,daca nu erau in stare amandoi sa le tina piept!Nu e nevoie sa imi arati mie filmulete de genul,daca vei cauta pe forum chiar eu am postat genul asta de filme,cunosc foarte bine situatia din alte tari,acolo in niciun caz la o altercatie de genul nu se scot armele,civilul care are arma cu glont(ma refer la americani) nu o flutura decat atunci cand pericolul e mare!Oamenii inteleg ca nu e o rezolvare la orice problema,ci o sansa de salvare!
Vrei scenarii,facem 1000,daca atunci cand scotea arma unul din ei se speria si scotea un cutit si il baga in el?Daca era sa se loveasca colegul lui cu capul de bordura oricum a scos arma prea tarziu,nu mai rezolva nimic cu ea,omul era deja mort!
Pana la urma ce scandal a fost?Are prietenul lovit in cot?E cam ca ala de i-a dat de s-a julit,si el a muncit mult la antebrat!Dupa cate a povestit el cert nu era momentul sa scoata arma!Mie unuia daca mi se intampla nu o scoteam!Asta am spus din primul post,bolduit,e parerea mea,si nu lezeaza nici demnitatea,nici valorile morale,nici lipsa de reactie in societate.Le am pe toate,si in plus am stapanire de sine si calm,mult calm!
A,si nu da vina pe comunism,nu comunismul ne-a lasat fara urma de constiinta,cred ca e de vina capitalismul care ne-a bagat in cap ideea ca suntem in democratie,adica fiecare cu treaba lui!Iar faptul ca eviti un dobitoc,un smecheras sau mai stiu eu ce gasca de cartier,faptul ca treci pe trotuarul celalalt sau preferi sa nu raspunzi cand iti spune vreo injuratura printre dinti nu inseamna ca pleci capul,inseamna ca ai mai multa minte ca ei si esti constient de ce se poate intampla!Nu vreau polemici,fiecare cu parerea lui,nu neaparat a mea e cea mai buna,dar 100% a mea nu e cea descrisa de tine,mi-ai creionat-o gresit!
'
dcrist

Post by dcrist »

De acord total cu cele scrise mai sus, daca nu o sa luam atitudine ,,smecherii" vor face legea pe strazi, daca vor fi constienti ca se gasesc citiva cetateni care au posibilitatea sa-i puna la punct rapid si sa-i dea pe mina politiei ,,impachetati" bine alta ar fi societatea noastra( daca s-ar face o statistica ati fi surprinsi cite arme legal detinute sunt intr-un anumit moment pe strada in posesia unor cetateni obisnuiti si care in loc sa intervina in sprijinul autoritatilor din cauza legilor de rahat pe care le avem intorc capul in alta parte si trec mai departe) la noi nu se publica cazurile in care un politist aflat la cumparaturi in timpul liber intr-un mall din Sate si avind arma la el in impusca mortal pe un idiot care vroia sa faca carnagiu in acel mall si nici stiri cu persoane in virsta de ~85 de ani care aflindu-se in casa il lichideaza pe tilharul care vroia sa o jefuiasca cu un revolver cal.45, noi trebuie sa fim victime nu avem dreptul sa ne aparam propria viata si pe cea a apropiatilor nostri pentru ca infractorii au drepturi mai mari ca noi, dar exista posibilitatea ca si tragind in piciorul agresorului, acesta sa nu mai supravietuiasca pina la aparitia smurdului :twisted: mai putin in cazul in care are o arma in mina si atunci este ori eu ori el sau mai elegant spus: ,,decit carat de 6 mai bine judecat de 12"
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Dr.G

Post by Dr.G »

D-Crist are dreptate, de ce, ca idee, o cioara imputita sau un smecher cu un cutit la el, sa aiba posibilitatea sa le scoata si sa ameninte sau sa omoare orice om pe strada sau oriunde in spatiu public ? si noi, ca oameni de rand sa stam, sa ne cacaim , si sa ne gandim de 50 de ori daca sa scoatem arma sa ne aparam viata sau sa nu ne-o aparam deloc in caz de pericol ? De ce sa nu raspundem pe masura agresiunii si sa n-o descurajam prin contramasuri si spirit de solidaritate cu o eventuala victima?
E adevarat ca e necesara constientizarea populatiei despre ce inseamna a avea o arma.
Dar, sa nu uitam, ca de vreo 20 de ani incoace, au murit , si mor multi oameni in propria lor casa, pe strada, si in locuri publice, victime ale jafurilor, talhariilor si crimelor. Ei, smecherasii , stiu ca omul de rand respecta legea, si ezita sa se apere, iar legea e prea blanda cu ei, indiferent ce fac. Am avut ocazia sa vad politisti cu mani si picioare taiate care-si cautau dreptatea, care-si faceau expertize medico-legale necesare in justitie, la procese, sa dovedeasca infirmitatea lor permanenta, astia erau oameni care au ezitat sa traga, de frica, de frica legii, de frica superiorilor etc.
Nu e normal, intr-o societate nenorocita ca a noastra, politisti, si sunt destui aici pe forum, sa incurajeze in mod direct si indirect instinctul de lasitate, care si-asa, exista la romani. Sa nu uitam ca oameni ca Fane Capatana, si criminali cum au fost cei care l-au asasinat pe nenorocitul ala care tinea un pistol in mana si n-a stiut poate sa-l utilizeze, in casa lui din Timisoara, oamenii astia exista, si stau in umbra, asteapta momente prielnice, iar noi toti, suntem victimele legilor slabe de la noi.
Banuiesc, ca nu toata lumea e de acord cu mine, dar tocmai pentru ca suntem divizati, traim ceea ce traim.
pokey

Post by pokey »

aurorauno wrote:Educatia ta sa inteleg ca te-a invatat ca daca iei o palma de la unul pe strada sa scoti arma?
Ok,nu spune nimeni ca daca te injura cineva scoti arma,nu cred ca e cineva de acord cu asa ceva.
Dar daca cineva iti da o palma,ce ti se pare asa rau daca scoti arma? Nu spune nimeni sa si tragi,analizam situatia gradual,corect? O scoti,somezi iar daca atacul continua,somezi si si tragi daca e cazul. Cine stie sau anaticipeaza ca dupa acea "doar o palma" cum o cataloghezi tu nu urmeaza si un pumn,sau chiar un cutit in spate?
Destinatia armei,ca civil,ti s-a acordat pentru autoaparere,nu? Cine e acel cineva sa-ti administreze tie o palma,asa drept corectie ca asa a crezut muschiu' lui ca e corect?
Si repet,nu dupa o injuratura scoti arma,dar o palma e totusi o agresuine,nu? Si hai sa fim seriosi,cel care da o palma asa usor,drept "meritata corectie" (dupa cum considera in mintea lui) nu se va opri la o singura palma.

Da, Dr.G si dcrist,aveti dreptate,dar cine sa inteleaga ,iti trebuie ceva minte, nu doar o cascheta pe cap care sa te faca sa te simti din start supraom,superior celorlati,dojenitor si atotstiutor.
E normal sa nu-ti convina ca daca-i dai o palma unuia asa ca vrei tu sa te dai cocos si sa aplici corectii celor pe care tu-i consideri inferiori,sa scoata arma la tine ....normal ca nu-ti convine daca ai gandire de militian sau faci parte dintre baietii care dupa ce ai o tamponare usoara cu el in trafic se da jos la tine,iti da doi pumni si apoi te si ameninta cu arma......normal ca nu-ti convine sa aiba si altii arme si chair sa aiba si tupeul sa le scoata cand ii agresezi.
Hai ca ne lungim,si polemica poate continua.
Celer care considera ca ce daca iti da unul o palma.....doar nu scoti pistolul,le doresc sa aiba parte de primit palme,asa gratis,urmate de pumni si piciare......
aurorauno

Post by aurorauno »

Pai aici e problema,ca este bine sa ne ajutam intre noi si daca am fi uniti nu e nevoie de arme.Daca il vedem pe unul agresat si sarim in ajutorul lui,si mai sunt cel putin 2-3 oameni cu spirit civic arma ramane in holster,ca nu are ce sa mai faca ala!Dar daca suntem asa cum suntem,scoatem arma,suntem singurul care intervine iar ala intre timp isi gaseste 2-3 martori si pozeaza in victima,ba mai mult,daca e bazat il plateste si pe ala care era batut sa spuna ca ei de fapt sunt prieteni si tu erai un pistolar care ii agresezi!
E nevoie sa luam atitudine,dar e nevoie sa o luam toti,altfel nu se rezolva nimic.Dcrist exacti filmulete de genul am pus aici,nu prea s-a bagat nimeni sa le comenteze sau sa ii laude pe oamenii aia!
Eu nu am spus ca la jafuri,talhari sau crime nu trebuie sa intervenim,ba din contra,desi sunt sigur ca nu toti posesorii de arme o fac,romanul cu sau fara arma la brau tot las ramane,tot sa apuce el o sticla de ulei sau un crac de pantalon de la extraoridnarul magazin cu preturi mari decat sa lupte pentru drepturile lui(vezi Anglia) asa va face si in strada,chiar daca are arma daca nu e el atacat nu o sa intervina,suntem putini care gandim asa,oricat m-ati contrazice asta e adevarul!
Eu nu incurajez lasitatea,doar imi doresc luciditate,altfel se ajunge in cealalta extrema,cand pentru orice nimic se scotea arma,rezultatul-inasprirea dreptului la bila de cauciuc,daca omul va intelege ca orice problema se rezolva asa,chiar si un scuipat de la unu atunci exista riscul ca mai marii sa inaspreasca si mai mult accesul la arme!Asta e realitatea,nu spun ca asta imi doresc!
Pokey tata,cand o sa-ti vorbesc asa atunci sa comentezi ce spun,pana atunci iti doresc sa ai dreptul la glont si sa scoti arma cand iti da unul o palma apoi la urmatoarea palma sa-l faci ciur p-ala,asa usor ai impresia ca este sa omori un om?Ai participat la vre-un conflict armat?Crezi tu "ca ai sange" sa tragi intr-un om?
Ramai la visele tale cu caschete si militieni,realitatea este ca nu poti lua viata asa usor!Am luat palme si mi-am vazut de drum,injurand in gand,nu a fost usor,dar a fost mai simplu!Cand poti sa pleci nu are rost sa scoti arma,daca se tine dupa tine e alta poveste.....
'
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Acum am inteles de unde va vine frustrarea vis-a vis de cei care nu vor sa tina privirea in pamant si spatele indoit.
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

Buna ziua domnilor detinatori de arme. Este foarte adevarat ca nu trebuie sa scoti arma oricand te injura unu dar daca exista un individ cu posibil cazier si iti administreaza o palma din senin dupa care un sut in fund dupa care iti adreseaza niste injurii te trage de urechi mie ca detinator de arma nu imi lezeaza demnitatea nu? , dar eu daca il pun in pozitia de arest cu pistolul la cap ii lezez demnitatea nu este asa? Deci eu reprezint pericol public si trebuie sa primesc ani grei de puscarie celalalt nu avea discernamant si trebuie sa ii acordam gradul de cetatean de onoare ca a mai lasat pe unu fara arma. Treziti-va prieteni viata e mult mai dura decat ne imaginam daca stam sa ne umileasca toti stiind ca avem cu ce ne apara dar ne este frica mai degraba renuntam la arma pentru ca dupa multe intamplari asa o sa ajungem sa cedam psihic si o sa ne impuscam singuri cu pistolul in cap. Daca cineva considera ca el este inferior iar ceilalti au drept de viata si de moarte asupra sa n-are decat sa-i inmaneze atacatorului arma dupa care sa astepte sa fie executat.
bozo

Post by bozo »

deci povestea mi se pare ireala...
Eu cred ca initiatorul topicului a facut o prostie si vrea sa stie cum sa scape, si prezinta adevarul deformat.
Oare nu stia ca nu are voie cu pistolul in scoala? pana si americanii pedepsesc dur detinerea de arme in scoli, pedepsesc pana si detinerea de ucarii cere imita armele dur...oare degeaba? Si ei au o cultura a armelor mai veche.
Cati dintre voi nu v-ati batut in scoala cu colegii? Toti am fost "cocosi", asta e varsta. Dar nu eram cocosi cu pistoale, cu cutite... dupa mine ar trebui sa se duca la puscarie toti cei care intra in scoli cu arme de orice fel.
Si inca ceva, se contrazice singur cu cateva minciuni... de exemplu ba spune ca nu erau jandarmi, ba spune ca erau in baraca cu paznicul.
Parerea mea e sa il sfatuiti sa isi bage mintile in cap, nu cum sa isi ascunda fapta.
Babanu

Post by Babanu »

bravo Bozo... ai vazut doar partea plina a paharului... dupa tine era mai bine sa nu aiba arma la el astfel incat colegul lui eventual sa intre in spital.
toti am fost cocosi dar vremurile se schimba, mai nou "treaba" la scoala se face si cu cutitul, sau ai uitat cazul din octombrie la Craiova cand un elev a fost omorat, ghici cu ce, cu un cutit...

ma mir ca tocmai tu care pareai din alte discutii sa intelegi cat de important este sa ai o arma la tine sari acum in sus ca ce cauta cu pistolul la scoala si in stilul gaboresc actual... nu cumva victima minte? daca nu am fost in stare sa prindem adevaratii infractori atunci poate reusim sa schimbam noi victimele in infractori sa para ca suntem si noi ocupati cu ceva...
aaa... sau stai, tu ai voie sa ai arma ca ai dusmani, noi nu avem voie ca suntem mai prosti si nu avem dusmani...

si da mishu_92, baga-ti mintile in cap, data viitoare stai sa-ti iei batiaie pana ajungi in spital ca doar politia vegheaza... si poate te scoate si vinovat ca de ce ti-ai permis sa fii victima

iar ca jandarmii erau dezertati sau ca lustruiau maciuca (pulanul) de praf in baraca (tipic unui reprezentant al institutiilor publice) nu cred ca mai are relevanta... nu erau la fata locului si atat!
O persoana care trece prin starile emotionale ale unui atac nu mai retine exact detalii sau crezi ca toti avem instructia de la politie sa fim iscoditori si sa retinem si ce scame avea pe el infractorul... sa fim seriosi

sa nu ma intelegi gresit, apreciez munca pe care o prestezi tu (din povestirile tale) dar de data asta sunt de parere ca te-ai aruncat in cap fara sa privesti in ansamblu situatia si fara sa te gandesti la binele general (cam asta este una din atributiile politiei, nu?)
defapt ce ai incercat sa arati? ca mishu_92 este un mincinos, pistolar dement fara ocupatie mai buna care si-a aratat putin muschii in fata unor inocenti la scoala? ...iar pentru asta ar trebui sa-l biciuim de indata sa nu cumva sa se mai repete... ca poate daca cetatenii vor incepe sa se apere ei singuri or sa lase fara obiectul muncii insasi politia romana... si ar fi chiar pacat
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
bozo

Post by bozo »

1- da, cred ca este mincinos. Asta se vade din lipsa logicii si necorelarea faptelor expuse in posturi diferite. Cine analizeaza atent imi va da dreptate.
2- armele, am specificat de nici un fel, nici legale nici ilegale nu au ce cauta in scoala, nici la mama democratiei nu se accepta asa ceva.
3- eu il sfatuiesc pentru binele lui in primul rand, ca poate sa o pateasca, si poate sa ramana fara dreptul la arma daca nu respecta legea, sau chiar mai rau.
4- nu imi place cand ii dati sfaturi gresite, mai bine il certam aici pe forum, ca altii nu il mai cearta, il sanctioneaza.
5- nu vorbesc in calitate de politist aici, ci de coleg de forum, si nu spun nimic sa il atac, spun sa il ajut.
Post Reply